Дърти откачени истерици за съседи. Дайте ми съвет как да укротя тия нещастници - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121548)
 Любов и изневяра (29807)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дърти откачени истерици за съседи. Дайте ми съвет как да укротя тия нещастници
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1342 пъти
Живея от всички страни с бай Ганьовци, които са решили, че могат да си правят каквото поискат. От едната страна живее луд с родителите си, които също са. Ама наистина са луди и реват 24/7. Малкото така реве, че огласява целия апартамент. Преместих се в другата стая, но това не ме спасява особено, а и зад стената живеят други откалки, вече дърти. До такава степен са неадекватни, че даже си тупат мизериите над хората. Лягам в 3-4, за да използвам мъничкото време тишина да уча, а за награда подскачам в леглото в 7 ч. от крясъците на дъртата откачалка. Лягам късно заради едните, ставам рано заради другите. Редовно и от аутистите. Вчера те ме събудиха, днес тая мухлясала пенсионерка. Не помня кога за последно спах 8 ч. Все по 1-2-4. Буквално. С разговори не става всичките са неадекватни и откачени. Пробвах на тонколона да им пускам аудиокниги, на макс, но не помага. От думкане по стените също не се трогват. Домоуправител няма. Институциите ги мързи да работят. Както да пусна вече, че да е толкова гадно и да ги "събудя" аз от пенсионерския сън, че всичко им е позволено? Това се отнася и за аутистите. От всички страни са кошмарни.
Разбирам, че и двете семейства са с психически проблеми, но това не значи, че и аз трябва да ставам такава. И аз съм човек, и аз имам нужда от сън, тишина, спокойствие и почивка. Ако вкъщи не можеш да си потърсиш и защитиш покоя, то къде? Всеки Божи ден, абсолютно всеки, слушам истерясващи откачалки. Като писнат докато спя - подскачам, буквално. Като пищят докато съм будна, почва сърцебиене и треперене. Това са стотици пъти дневно, че и нощно. Ще ми провалят бъдещето и ще ме разболеят с тия нерви и безсъние.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 27 дни
hash: 4e93218405
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Това в кой град е? Ако искаш, можеш да извикаш телевизията и да отразят проблема!

 
  ...
преди: 2 години, 27 дни
hash: 2b56b63c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   До 1 от авторката:

Градът е Габрово. Телевизии няма да търся, защото няма да дойдат. Те обичат по-пикантни сеири. Но даже и да имаше шанс да дойдат, пак нямаше да ги повикам. Не искам да се излагам и аз покрай онези.

 
  ...
преди: 2 години, 26 дни
hash: 2bc5ab15fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Изглежда имаш чувствителен слух и нямаш финансова възможност да живееш в къща с двор. Съветът ми е да си вземеш тапи за уши, ще помогнат и по време на учене и по време на сън. Съвсем искренно искам да помогна, не се подигравам, наясно съм какъв ужас е, но е по лесно да промениш твоите собствени навици, описаните съседи няма как да промениш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 26 дни
hash: fcba0f7629
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Искрено ти пожелавам никога да не се налага да разбираш какво е да отглеждаш аутист. Няма нищо лошо в това да си афектирана и раздразнена, но внимавай с определенията си към хората...

 
  ...
преди: 2 години, 26 дни
hash: af86815a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Никакъв шанс да постигнеш нещо. Изнасяй се.

 
  ...


...
преди: 2 години, 26 дни
hash: c3a8bf8759
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   3, не съм длъжна аз да се приспособявам към нарушители, а нарушителите са длъжни да научат и да се приспособят към правилата и нормите на поведение. Аз съм си изрядна отвсякъде, моите задължения към другите са изпълнени, техните не са.

4, не се подигравам ни най-малко на хората с болни деца и роднини, но такива шумни нямат работа по апартаменти. Никой не е длъжен насила да се побърква заради ината и наглостта на чужди хора.

5, от какъв зор да се изнасям аз? Махай се ти от у вас. Ти вкъщи като имаш мухи, махаш тях, или палиш къщата/апартамента? Мега идиотски съвети ми даваш. Пъдят се и се променят нарушителите, не изрядните граждани. Точка. Вече ги превъзпитавам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 26 дни
hash: 19c5202f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   6, хората с БОЛНИ ДЕЦА? Наистина ли? Първо, аутизмът не е болест. Второ, в аутистичния спектър могат да бъдат както възрастни, така и деца. За много от тях дори не би могла да подозираш, защото ще те изуми какъв интелект имат.

Мисълта ми душица е, че характеризираш хора като "аутисти", без самата да си наясно какво представлява това неврологично състояние. Дали това е подигравка или не е - нека аудиторията прецени.

Факт е обаче, че да наречеш някого "аутист", при положение че не е, показва както липса на такт, така и обида към съседите ти и към неврологично-диверсните хора.

Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 25 дни
hash: c3a8bf8759
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Напротив, 7, детето е аутист и това го знаят всички. Информацията е от таткото. Бедната ти е фантазията какъв кошмар е да живееш покрай такива. Малкото вие, реве с пълно гърло, цвили, пляска и каквото още се сетиш. ПОСТОЯННО! А като излезе във входа, задължително всеки път отново дере гърло. Просто като се отвори вратата у тях, става още по-страшно. Също така не говори, само дразни. Дори без признанията на бащата си личи, че не е добре. Той също се е проявявал, също не е ок с главата, и то много. Имат всичките звънчета на ключовете, че врявата иначе е малка, свирят на хармоника, викат и те. По всички възможни начини шумят.

И пак да ти кажа, ако не си разбрал, аутисти са. Спри да си фантазираш сценарии.

Авторката

 
  ...
преди: 2 години, 25 дни
hash: 2bc5ab15fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   От 3
Авторке, нарушители на правилата и нормите в описания случай няма! Бабата си е у тях и говори високо след 7 сутринта! Другите съседи са си у тях малкото дете реве през деня, а болно дете няма как да го накараш да спре. Проблема е че ти имаш прекалени изисквания! Ти си избрала да спиш от 4 сутрин до след обяд, но бабата съседка, нито знае какво си решила, нито е длъжна да спазва, твоите ЛИЧНИ решения!
По законите и общинските наредби на България, тишина се спазва нощем от 22ч до 6ч сутрин, а от текста ти се разбира че всичките ти съседи спазват тези часове, но ти си решила тогава да будуваш и да спиш през деня, а твоите решения не са общоприети правила и норми!
Затова ти дадох съвет за тапи за уши, за да можеш да спиш когато поискаш.
Всъщност ако става въпрос за учене и спане, можеш спокойно да ходиш да учиш в читалнята на библиотека през деня и да спиш от 22 до 7 сутрин, но се съмнявам проблема ти да е ученето. По вероятно се прибираш от дискотека в 4 и ти се иска да спиш до след обед, но сметките ти не излизат и обвиняваш хората.
От 4 месеца ми се наложи да живея в апартамента ми, защото строя къща, от едната страна съседите имат болно дете инвалид, което квичи на всеки 15 минути, от другата съседите имат три мънички деца, които често се карат за играчки и крещят, съответно майка им крещи по тях, под южния ми прозорец има футболен стадион, който се ползва от 8 сутрин до 23ч вечер, а от северната страна има голям булевард с ревящи и свиркащи автомобили и автобуси и често се чуват звук на спирачки, първите автобуси са в 5 и 30 сутринта. Затова знам какво е липса на тишина, но аз не мрънкам като теб и не обвинявам нито съседите, нито футболистите, нито автомобилите. Мисля че те са с правото си и им влизам в положение. През деня излизам, а спя от 23 до 6 и всичко е наред. Когато съм в апартамента денем и ме дразни някой звук, просто си слагам слушалки, които ограничават/намалят звука. Смятам че човек трябва да се научи да живее с обществото, защото не може да приучиш обществото да живее според твоите изисквания. Обществото има правила и норми които гласят: тишина в жилищни квартали се спазва между 22ч и 6ч!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 25 дни
hash: 6890eb65b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Не съм убеден, че ще успееш да ги превъзпиташ, не мисля че е реалистично. Но какво реално можеш да направиш? Постави сериозна шумоизолация на стените, не е перфектният вариант, но някои музиканти така шумоизолират домовете си, за да не пречат на съседите си. Не казвам, че трябва да го направиш, но е относително работещ вариант. Би могла да го направиш поне за една от стаите, в която спиш. Успех!

 
  ...

...
преди: 2 години, 25 дни
hash: b60e8694ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   7, малкото постоянно пищи сигурно защото пръщи от здраве. Ти нормална ли си или имаш същата диагноза? Като толкова харесваш аутисти и истериите им, вземи си ги у вас.

 
  ...
преди: 2 години, 25 дни
hash: b60e8694ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   9, ти си толкова прост/а и незнаещ/а, че ще е грях да си губя времето да ти обяснявам. Освен общинската наредба за тишина, има и ЗАКОН, който трябва да се спазва. За шум може даже да си съдиш съседите и да искаш обезщетение. Познавам човек, който е платил 2400 лв на съседи, на които е пречил. Това, че си у вас, не значи, че може да си правиш каквото си искаш. Толкова ли е трудно за асимилация? Аман от ограничени ганьовци. Пък ако толкова жалиш аутисти и изперкали пенсионери, дано се преместят до теб. Правилата и законите важат за всички, никой не е длъжен да се съобразява с престъпници и нарушители.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 25 дни
hash: b60e8694ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   9, ти в главата си имаш тапи вместо мозък. Наври си още в задника, носа, ушите и оная работа, да не забравиш и отзад. Не мога да повярвам, че има толкова тъпи хора. Затова България е такава и всички нормални бягат. Няма демографска криза, просто няма българи в България. Всеки с акъла си търси себеподобни и цивилизована среда

 
  ...
преди: 2 години, 25 дни
hash: 2a19f2ec4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   "можеш спокойно да ходиш да учиш в читалнята на библиотека" - ами ако няма в близост до блока ѝ библиотека?

 
  ...
преди: 2 години, 25 дни
hash: 113af6b9eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Веднъж в живота си видях дете с аутизъм, което пътуваше с баба си в метрото и никога, ама никога, няма да го забравя. Беше точно това, което описа авторката - въргаляше се по пода, по седалките, крещеше, блъскаше се. А тя една крехка женица 40 кила, толкова измъчена и съсипана, че дори не мога да си представя какво е да си с такова чудо по цял ден. Не можа да го накара да си слезнат на спирката, защото хлапето се вкопчи в дръжките и започна да вие, докато се мята неистово. Дойде контрола, наприви забележка на жената защо детето е с крака на седалките, тя каза, че е с аутизъм и се започнаха кански мъки да го свалят от влакчето, за да могат да се върнат обратно на нужната спирка. Бабата заяви, че момчето би слязло само на спирка, която му звучи познато, а сега са я изпуснали и не знае как ще се приберат. За 5-6 спирки ми се образуваха нерви, да живееш до/с това - не знам.
Иначе да, аутизмът може да има много проявления. Тук идва реч за особено тежките случаи.
Авторке, ако не можеш да си позволиш качествена изолация, тъй като е бая пари, тапите и бял шум от колонките, са единственият вариант, макар че не знам как ще заглушат писъци. Викай полиция до откат също - от 22 до 8 и от 14 до 16 се пази тишина. Не се притеснявай да изглеждаш ненормална. С достатъчно подписи от съседи също може да пробваш дори да ги изгониш, но ако не им пречи на другите, може и да не се навият.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 25 дни
hash: 2bc5ab15fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   12 Щом знаеш за закона осъди съседите си! И щом ме съветваш да съдя избери си кого да осъдя, болното дете, защото е болно, трите деца на другия съсед, защото са живи, футболистите защото ползват игрището или автомобилните шофьори защото шофират по булеварда, смешна си,

 
  ...
преди: 2 години, 24 дни
hash: 6ed9ddfc97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Имам колега аутист. Малко е особен, но всъщност основното, което го отличава е, че не може да кара нощем. Проблясващи светлини му причиняват пълна дезориентация.

 
  ...
преди: 2 години, 24 дни
hash: e44b7d0d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   До 17 - Не, *! Няма да съдиш болен, за болест, а за нарущшавне на разпоредбите!
Примерите ти са глупави.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 24 дни
hash: 0b5c974dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Изказът ти е недопустим за млада жена.
А какво можеш да направиш ли - нищо. Нито можеш да превъзпиташ пенсионери, които си имат рутина, нито можеш да накараш детето с аутизъм да спазва каквито и да е правила или забрани. Също така не си в качеството си да правиш оценки на психичното състояние на хората около теб без значение кой какво казал или показал. Пробвай с полиция, но или няма да ти обърнат внимание, или ще кажат, че няма какво да направят. Това е положението - добре дошла в света на възрастните, който е пълен с несправедливости. Не се бори с вятърни мелници, ами се изнасяй.

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: e4f9a77c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Много добре те разбирам. В моя апартамент също е кошмар и не можеш да спиш/учиш/живееш. Тормоза започна с наводнение, 2 години ремонт с къртене, наводнение отново, което наложи къртене в моята тоалетна, баня, абе няма да се впускам в подробности. С нетърпение чаках да свърши тоя ремонт. Дадоха апартамента под наем и кошмара започна. Когато са си в къщи пускат силно музика, тропа се, канят се шумни компании. Когато ги няма кучето им вие, няма ден, няма нощ. Апартамента е неизползваем. Дори мога да кажа, че тези нагляри ме изгониха пт собственото ми жилище индиректно с този тормоз.
Спокойствие в тези блокове няма. Или ще са скандали или ще са купони или кучета или палави деца.
Единственото спасение е на село. Аз бъдеще не виждам по големите градове и в тези блокове. От центъра на София се преместих на село и се преродих. Чист въздух,слънце, природа и спокойствие. Безценно е.

 
  ...

...
преди: 2 години, 22 дни
hash: acc029ecaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Потърси професионален домоуправител за блокът ти. Колкото до съседите ти, може да са болни, може и да не са, а да се представят за такива. Много ми е съмнително. От 10 случая на българи 8 са пълни оигофрени без елементарно самосъзнание и анализ на това около тях до степен еквивалента на която е да не може да анализира, че като се събере 2 плюс 2 резултатът от това е 4. Бил съм на много места в България и навсякъде е едно и също, като това което е при теб. Следователно твоите съседи не са изключение, а това е общо правило при българите. Такива са всички които тръшкат вратата си през ноща като се прибират, без да могат да осъзнаят, че резултатът от това е събуждане на всички в блока, не си слагат килим на теракота в тях и тракат по него непрекъснато на главата на тия под тях отравяйки живота им, думчат на съседите, оставят детето им безконтролно да издивява в къщи на главата на другите и изобщо всякаква дейност за която се иска най-елементарна преценка, че този звук минава през стените и безпокои съседите в собственият им дом. Пак казвам тук липсата на възпитание при такива е едва на второ място, на първо е това, че тук тава въпрос за олигофрени неспособни да вденат, че като се събере 2 2 резултатът от това е 4. Мнозина от тях даже не могат да осъзнаят, че не живеят сами, а има и други в съседство до тях.


Чорбаджията на курникът

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 949c236983
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   За съжаление не се сещам какъв съвет да дам, но ето това е сред нещата, които ме плашат в евентуална покупка на апартамент, някой ден - какви са ми съседите. Едно е човек да е на квартира и да се изнесе, друго е да му е дом и просто изведнъж нещо да се промени така, че да не му харесва, но да няма кой да го попита какво мисли.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker