Мамино синче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мамино синче
преди: 2 години, 9 дни, прочетена 1528 пъти
На много места тук чета, а и в реалния живот разни познати ми хленчат и се оплакват, как техните възлюбени били зависими от мама.
Според мен обаче жените сте маниачки на тема "забрави майка си, щом си с мен, аз съм важната" и много преекспонирате тоя проблем.

Къде според вас е границата?
Защото, аз, както не веднъж съм споменавал, уважавам и обичам много родителите си и никога не бих направил нещо, което да разочарова или нарани собствената ми майка. Още повеече, сега е възраст, в която може да разчита предимно на мен. Някак си нещата неусетно се завъртат и както тя ме е гледала и обгрижвала, сега е мой ред да сторя същото.
Доста често се вслушвам и в съветите й - не съм сгрешил досега. Естествено, винаги аз я питам, не е като тя да ми се бърка...и в един момент се замислих, сигурна в очите на много жени и аз съм мамин син Laughing А всъщност не е никак така - аз го наричам уважение и любов.

Не я слушам сляпо, нямам нужда да се вкопча в полата й, нито да изисквам от нея, но и не мога да я пренебрегна, заради някоя жена. Слава Богу, тя не никога не ми се е бъркала във връзките и за лични решения винаги е адски деликатна, но това не означава, че има нещо, което да не мога да обсъдя с нея.
А обратното, от моите жени-познати (такива приятелки НЕ мога да имам) чувам предимно как мъжът е пълен пухъл, ако не постави съпругата на единствен и висок пиадестал. Майкта, кучета я яли, имала е своето време...

Това е грозно според мен, и неправилно. Когато човек създава семейство, той не престава да е нечий син/дъщеря, просто защото вече е съпруг/съпруга.

Как ги виждата вие нещата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 дни
hash: 936d608c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Съгласен съм с теб.

 
  ...
преди: 2 години, 9 дни
hash: 62eeb44fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Проблемът идва когато едната или и двете жени не са достатъчно интелигентни и деликатни. Тогава задължително препречват шпаги и мъжът трябва да ги "разтърве" и да отдаде заслуженото на всяка, така че тя да се чувства уважена, обичана, спокойна и непренеббрегната. Обаче нормалните очаквания са рядкост, жените искат и търсят от инат - и майките и любимите, а пък мъжете на място и те са рядкост и така ситуацията се развива извън вакум и става грозна.

 
  ...
преди: 2 години, 9 дни
hash: 85d4adaa10
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Никой не казва да пренебрегнеш майка си, но когато си в сериозна връзка, вече имаш свой си живот и особено, ако имаш съпруга и дете от нея. Родителите ти си имат техен си живот. Няма лошо да помогнеш на майка си и баща си и да си до тях аз също бих го направила както за моите, така и за родителите на приятеля ми, но пак казвам, че когато се отделите да живеете, си имате ваш си живот с ваши си проблеми, повечето от които е редно да ти останат между вас, а не да товарите родителите си, защото и те имат свои проблеми или да ги клюкарите на приятели и приятелки. Твоята майка (уж) не се меси в отношенията ти с жените, но много мъже го допускат и такива мъже, по мое мнение, трябва да си останат с майките. За семейство се искат силни мъже с характер, а не мъже, жертви на емоционален инцест.
За да задаваш това въпрос, значи вероятно допускаш майка си във връзките повече, отколкото е необходимо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 дни
hash: d00d325514
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Напълно подкрепям номер 3. По принцип повечето жени поне в началото се опитват да се харесат на майките на любимия си. Но също в повечето случаи мама не е готова да дели синчето с никой и новата приятелка не е харесвана още преди запознанството дори. Авторът доколкото разбирам в момента е сам и няма жена до себе си. Което ме навежда на едни мисли.... Че може и така да си остане. Да се грижиш за родителите си е чудесно, аз лично не бих била с мъж, който не го прави, това ще говори за него, че е егоист и гледа само себе си. Такъв не ми трябва. Но е тънка границата между грижите и допускането на родителите да диктуват живота ти и изборите ти. Тъкмо там е големия проблем. Че мъжете, на които казват "мамино синче" нямат такава граница. Ако си решил да се криеш зад грижите и да слушаш майка си, че никоя друга не е достойна за теб, ами твое право е. Но пък ще си останеш сам. Толкова.

 
  ...
преди: 2 години, 7 дни
hash: 0897100edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   “Не бих направил нещо, което да разочарова или нарани собствената ми майка”. Ето тук може да има проблем ако майка ти е разочарована или наранена, че не й звъниш всеки ден, не прекарваш уикендите си с нея, не отиваш винаги, когато ти позвъни, предпочиташ да прекарваш празниците със собственото си семейство или с другите роднини вместо нея или просто защото си си хванал гадже. Според мен не си обвързан в момента и не си бил сериозно обвързан с някоя жена. Когато сформираш собствено семейство, работиш и се грижиш за деца, времето просто не стига да обгрижваш всички и родителите остават на заден план по естествен начин. Нормално е връзката с тях да се промени, както е нормално и вместо да се съветваш с майка ти да се съветваш с жена ти. Ако според теб гореописаното е пренебрегване, да, определено ще ти казват мамино синче.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 дни
hash: 2b18212f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До 5 Ще си позволя да ти пожелая, един ден да станеш майка на момче, и дано когато синът ти стане на 20-25г сайтът все още да го има за да прочетеш какво си мислила, като млада.
Всяка майка знае какъв пол е детето й и е много наясно дори желае то да създаде връзка със другия пол и да е щастливо, такова нещо като майка която не желае синът й да имал приятелка няма. Дори ако до към 17г възраст той не е споделил за връзка с момиче, майките се притесняват дали синът има някакав психологичен проблем че на 17 все още няма приятелка. Проблем най често се появява, когато избраната от сина приятелка не е достатъчно хитра, не е достатъчно образована, не е достатъчно красива или подтиква младия мъж към неправилен път в който майка му не вижда успех и щастие за сина си. Не че майката диктува живота и изборите на сина си, но е напълно нормално да е против приятелката когато тя възпира развитието на сина й. Обикновенно свекървите се мръщят когато виждат че младата жена дърпа назад развитието и щастието на сина им, иначе всяка жена отгледала син иска за сина си той да създаде здраво негово семейство. Примерно 19г младеж от Плевен е приет да учи в Пловдив за инженер, но приятелката ревнала, разсърдила се, че ще се виждат рядко, защото тя ще е принудена да е далеч и той отказал да учи, взел я, отишли двамата на квартира в Бургас за да работят сервитьори и мислят да се издържат цял живот със сервитьорство и слугинаж, морето им е до колене, а момчето има капацитет за инженер, отличник е бил, учело му се, майка му вложила пари в образованието му и в кандидатстването. Как тази майка да одобри такова поведение?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 ден
hash: d00d325514
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Номер 8, 5 съм, и съм майка на син, благодаря за пожеланието :) Трябва да разберете нещо, ти и всички като теб. Всеки човек си има собствен път, след 18г изборите му са лично негова отговорност. Дали ще сгреши също. Не може цял живот да бъде направляван какво и как да върши, с кого да бъде, какво да учи и така нататък. Такива майки като теб създавате безволеви мъже, които в последствие нямат мнение, нямат смелост да взимат решения. Несигурни са сами да се справят. Мое задължение като родител е да възпитам сина си по най-добрия начин, на който съм способна. Да съм до него, да му помагам до момента, в който съзрее достатъчно, за да се справя сам. Държавата е приела това да е 18г. От тук нататък всяко мое вмешателство ще бъде вредно за детето ми! Мога да му дам съвет, но не и да се налагам по какъвто и да е начин. Ако нещо в поведението и изборите му не ми харесва, бих обвинила себе си, че не съм се справила добре с възпитанието му. Такива като теб задушавате децата си и сте откровено вредни. Дано не го разбереш когато стане на 40г и още не може да се отлепи от полата ти. Толкова.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 44c1fdd8f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Не очаквай българските жени да те разберат.За тях животът на мъжа започва и свършва с нея. Преди нея не е живял. Тя му е бог, тя е всичко. После като го остави заради друг, по-богат и надарен, пак майка му е виновна.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c8f49c342b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Имаме син, и дъщеря. Разликата им е 1 г 6м. Възпитавала съм ги еднакво. Имат семейства, работят и са напълно самостоятелни. Аз ги гледам и помагам с каквото мога. Най често за внуците, НО не се бъркам в семейството им. А когато загубихме нашия татко от ковид преди 2 години, станахме още по сплотени. Синът трябва да уважава родителите си, както и дъщерята. Тя, като каже "майко и татко"на свекървата и свекъра, те я гледат в очите. Но сега младите нямат никакво възпитание, към никой, чужд или свой. Положението е трагично.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 337e80fb54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Познавам също толкова деликатна майка с 40 г син, заедно си живеят. Тя понеже е много деликатна и тактична, казва : "когато си намери жена, аз ще изляза от апартамента и ще отида в къщата за да са самостоятелни "младите". До тогава тъй- като е деликатна и любяща майка, му готви, му чисти, му пере т. н и го подписва от време на време дали не се е появила жена на хоризонта. Съвети му дава съвсем тактично разбира се, какви жени да избира, говори как днешните жени били меркантилни т. н съответно там жена освен майка му не стъпва.
Изобщо, благодарение на изключително деликатната си и тактична майка, той е сам и ще си остане сам най вероятно.
Не е на "коя от двете да е по- влиятелна" и тем подобни. Тук в същност проблемът е в сина. Обикновено е синът, който не може или не иска да постави ясни граници в отношенията. Не може майката да се меси в семейството на синът си и не може жената да изисква синът да зареже майката при нужда, най- общо казано. Но синът е който не поставя границите, най- често поради удобство за себе си!
Тук някои неудачници казват, че жената вземала, все искала мъжът да дава. Не, тъкмо обратното е. А някои мъже искат да вземат от всички наоколо без да могат да дадат дори нужното време само за нито една, за това и често загърбва съвсем едната в полза на другата.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: f9872b7bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Виж сега, аз смятам например, че ако на един мъж приятелката му е бременна и я пренебрегва, за да помага на майка си, а момичето да го накарали да лежи цяла бременност и се оказва, че ако нейната майка не е, няма кой да й купи един хляб това е груба грешка на мъжа и майка му, защото аз ако бях на нейно място щях да кажа иди помогни на приятелката си, стига си се въртял тук. Ако една майка е възпитала сина си в омраза към жените, това ще повлияе на всяка негова връзка. Моята майка е на 72 и никога до момента не е поискала да я обгрижван, напротив, тя ми е помагала. Жената има две операции от рак, сериозни. Майката на приятеля ми е на 64 и той я обгрижва толкова, сякаш тя е на 83 и целият му живот страда от това, личното му време, бащинството му ако щеш. По-големият пример с бремеността съм аз и рязко се разколебах тогава дали си струва да създавам семейство с човек, който в най-трудните ми момент ме неглижира, заради майка си. Направих го заради детето. За мамините синове какво да кажа? Изцяло грешка на майките им, то е едно всяване на чувство за вина цял живот. Помага се на човек, който е болен, който е зле, не може от 50 годишни да очакват цялото лично време да е заето с тях, че и пари приемат, да не може тоя мъж да има финансите да създаде семейство

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 8896bc9961
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   "Когато човек създава семейство той не престава да е нечий син просто защото вече е съпруг" -Така е, но ако искаш да имаш семейство ще трябва да си готов да му отделиш цялото си сърце, старание и внимание и да не го делиш с майка си.
"Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си; и двамата ще бъдат една плът" Това не означава, че майка ти ще бъде отритната и забравена, напротив, тя би трябвало да се радва, че имаш свое здраво семейство. Ще я посещавате, ще я придружаваш когато трябва да отиде на лекар например или ще й подготвиш дърва за зимата, това е съвсем естествено.. но да казваш "не мога да я пренебрегна заради някоя жена " означава, че не си готов. Аз имам поглед и от позицията на снаха и на свекърва, защото вече сина ми е голям и това, което мога да кажа, е че съм много щастлива, че не се е налагало да деля кухнята и семейството си със свекървата, нито имам желание да се меся в избора на сина ми коя спътница ще го заслужи и т. н. - която сам си хареса и да живеят както сами се подредят. И още един въпрос искам да засегна: все още не съм възрастна и изнемощяла, но дори когато това се случи, не мисля, че е правилно да ми помагат финансово, дано не се налага, никой не знае какви тежки старини ще го подхранват, но за мен това би означавало, че взимам от залчетата на внучетата си и би било много тежко да го понеса. Има една приказка "Крава от теле не суче" а и е толкова е трудно на младите семейства с малки деца сега, бих се радвала да съм здрава и да имам възможност аз да им помагам, но човек не знае как ще го завърти живота.
Бих те посъветвала да създадеш семейство само когато си напълно готов и можеш да си го позволиш защото това ще е вероятно най- отговорната стъпка, която си правил някога!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 64f35a38bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Замислих се колко татини дъщерички познавам. От днес нататък жената до мен да забрави, че има баща - имал е свойто време, както казват Класиците!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: be5a652e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Каквито жени има.... Обгрижват си мъжа, все едно е бебенце. Имам такива колеги. Ако жената не му звъни няколко пъти на работа да го претърсва, да му дудне, да го наставлява, няма да може да живее сякаш. Някои работят заедно с жените си- постояно " той няма да може да се оправи с това, ще се умори... ". Излага го и го скопява.
Така че това е характерна черта на българската жена-да командва, да бди като орел. Тази жена като стане майка е същата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker