моя приятелка се депресирва че трябва да работи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121585)
 Любов и изневяра (29812)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18629)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

моя приятелка се депресирва че трябва да работи
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1335 пъти
тя е на 20г и само като си помисли,че ще трябва да работи, работи, работи до пенсия и става лошо и се депресирва.. аз работя от 2години и не е приятно но се живее поне...

не разбирам.. тя живее с родителите си, яде,пие, не излиза много, обаче стане ли дума за работа...целия и ден минава тъжна и депресирана ЕДВАЛИ НЕ КРАЯТ НА СВЕТА ДОШЪЛ..

Иска да си намери богат "мъж' и да си живее у тях и да не прави нищо, така го виждам аз..

Аз не се оплаквам, заплатата не е кой знае какво, но съм благодарна! забога има хора който още търсят работа..

Как да я накарам да преодолей този страх ? и защо се страхува от това ? просто работа е .. след работата си прави каквото искаш.

Просто се притеснявам за нея, винаги е била весела, сега нещо.....
не учи защото не и се учило.. разбирам я.. родителите и имат няколко имота и си зимат някой наем.. но едвали това да е ?
защо тя самата се отказва от това да си намери някаква работа ?

виждам я да страна и ми споделя как не иска ама са я карали "да се развива" в нещо поне да е била полезна (разбирам родителите).. ама това направо води до паник атаки на нея, стрес, безсънние и какво ли не..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: c234a09a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   според мен.. звучи ми на депресия, може да е депресирана.. то днешно време кой ли не е.. и говоря сериозно, тези социални мрежи ни убиват младите. Седиш и гледаш на някой живота 10000% по хубав от твоят,но реално.... споделя МОМЕНТИ от "Живота".

ТИ би ли сложила най-гадните моменти от живота си ? в инстаграм или феиса ? аз не.

Спокойно, ще и дойде момента за работа. Може да не е подготвена... хората може да станат "но-стари'' с всяка изминала година,но как се развиваш психически е друго чудо.

Мод: защо си отговаряш сам?

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: d2637ee325
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   На това депресирВане му викат мързел. Значи е здрава, права, обаче като стане дума за работа я няма. Принцесата чака принца на бял кон да дойде и да я заведе в замъка :-)
Тая депресия се лекува с права лопата :-)

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: ddd93599bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   3 да не искаш да си роб не е задължително мързел. Просто тя от сега е осъзнала колко безслислено е да работиш всеки ден някаква тъпа работа просто за да имаш пари, без страст, без емоции, колкото да плащаш сметките и това всеки делничен ден от 9 до 18, а през останалото време не можеш и да се починеш, защото си като парцал събота и и неделя, че да ходиш където и да е.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 29 дни
hash: cc654b5978
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И какво като работи? В "Лидл" в момента са организирали кампания за наемане на персонал-обещават хубави пари, социални пакети и др.! Или това да подреждаш стока, да работиш на каса и да почистваш магазина е лошо?

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: c234a09a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   3, просто да работиш е лошо като цяло се пребираш уморен за малко пари ,но това е живота .. няма как
Дори и да си счетоводител пак зимаш има няма 1500лева извън София
така че... или бизнезмен или наеми, че да имаш някакъв живот и пари

 
  ...


...
преди: 2 години, 29 дни
hash: ce4c754916
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   На 20 бях студент и работех гадна работа, на 4 часа. Нищо няма там. Нищо не научаваш, освен да се занимаваш с идиоти. Спокойно бих го спестил на децата един ден това с раното започване на работа. Поне в БГ. На 20 реално няма какво толкова да работиш. Ставаш само за роб. На някое място с гадни условия и огромно текучество, най-често без договор и с работно време "докато има работа"...което може да е 24/7. Не се сещам какво можеш да научиш на такова място. Аз поне нищо не научих.
На много места търсят хора "за работа" но е редно да се замислиш защо толкова често ги търсят. Наистина ли мислиш, че примерно споменатият горе "Лидъл" расте с толкова, че да наема нови служители всяка седмца? Ми не е точно така.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 28 дни
hash: d2637ee325
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   5, ми като е осъзнала, да вземе да се гръмне, че да не се мъчи :-) Осъзнала принцесата, че животът не е безспирен купон, където тате носи, а мама меси :-)

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: d5a6ffc8e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Хубаво е да се работи, даже за малко пари пак е по-добре отколкото нищо, но съм съгласна и с номер 8. В България без висше, и най-вече без връзки, човек става само за роб. Нищо друго. Все тая, че си кадърен, можещ, знаещ, честен, почтен, работлив и се учиш бързо. Нямаш ли си твой човек някъде, доживот ще ядеш дървото и ще си виновен, черен, винаги и само ти. Не, че началството не вижда, просто ти си заплаха за техните хора и ще те смажат. Винаги е така, на всяко място. На хубава работа никога няма да те вземат непознати. В България всички хубави позиции са за родата, приятелите и техните семейства и приятели, а робските позиции ги оставят за останалите. Хубавите даже на обява никога няма да ги видим. Всичко това го казвам от опит. Най-голямата грешка, която човек може да направи в България, е да почне в завод. Там не е работа, а интриги, експлоатация до припадък, мизерия, цигани, липса на организация, ще вършите работата и на други, ще ви карат и в събота да бачкате, нощни смени, дърти откачалки, лудница отвсякъде и, разбира се, несправедливостта на връзките. В заводите най-ясно се вижда колко е хубаво да имаш връзки и колко е лошо да нямаш. Работила съм в 4 завода и на всичките беше абсолютно едно и също, само дето с различни олигофрени.

 
  ...
преди: 2 години, 27 дни
hash: 36ea109a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Бъркаш депресията с мързела .
.
Ако кой да е човек иска да работи, ще намери начин. Ако не иска - ще намира причини до безкрай (като приятелката ти)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 23 дни
hash: b445ee824b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Смятам, че не я е страх от работата, а има социална фобия. Това е неконтролируем страх от хора. Но тя не го осъзнава. Защо не поговориш с нея на тази тема? Поразпитай я какви точно са страховете й. Това не я прави "принцеса". Принцеса значи друго- кифла, глезла, и така нататъка. Просто тя не разбрала точно какъв е страха й, и си въобразява, че се бои от работата. Няма гадна работа, освен ако не си проститутка или порно звезда. Погледни какъв е социалния й живот, има ли приятел, приятели . Ако и там нещата куцат, това не е мързел, и трябва да се потърси лекар.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker