Защо хората с необслужвани кредити не си продават сами имотите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо хората с необслужвани кредити не си продават сами имотите
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1061 пъти
Интересно ми е къде е уловката. Нали има имоти, които са иззети от ЧСИ и ги продават на търг. В редки случаи дори се случват доста изгодни имоти. Това, което не разбирам, е защо собствениците като видят, че не могат да си обслужват кредита, не си го продават сами апартамента на пазарна цена, да си върнат кредита и да си приберат различката, вместо да се продава на търг на често занижена цена и те нищо да не полчуават, отделно ЧСИ-то да ги обрули с яки такси?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 797bb99b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Защото са идиоти?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 60436d851a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Защото обикновенно живеят в същия имот и се надяват ЧСИ да не нанери купувач скоро.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8d57da9a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От автора

Не знам колко е вярно, но съм чувал, че винаги може да се измисли решение, но просто хората предпочитат да се крият като мишки с надеждата да им се размине или просто от безотговорност. И на края заради задължение, което понякога е доста по-малко от цената на имота им, им взимат целия имот. А преди това са имали хиляди варианти като продажба, договаряне на разсрочване с банката, гратисен период, после с ЧСИ пак разсрочване и др.

Та наистина ли има толкова безотговорни хора или има нещо, което не знам в цялата схема?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1a1d755f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Защото ЧСИ прави вчиско възможно, да излезе най-прецакано за теб. Ще те излъжат за точната сума, ще ти дават грешна инфомация за срокове и прочие, както и други схеми от рода на, да ти пуснат имота по-брокери и обяви, на супер ниска цена, така че да не можеш да го продадеш на тази, на която искаш. После, когато има търг, правят какви ли не мизерии - я ще излъжат за датата на търга, я ще залашват хора, да не купуват, а ще има някой, да наддава фалшиво...

Тея са напаст. Застават зад това, че "всеки трябва да си плаща дълговете", с което съм съгласен, но не съм съгласне с това, че "За лев, ще направим три, защото хората са в затруднено положение".

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1c905e33b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Има специален закон за длъжници с имоти, които длъжници ако съзнателно продадът имот, когато са вече затънали и ЧСИ им диша във врата, сделката след това се обявява за нищожна и трябва да върнат парите, купувачът губи и завежда дело срещу продавача-длъжник, а ЧСИ-то пак взима имота на длъжника на 1/3 от релната пазарна цена...

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8d57da9a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   5, това може би е когато вече е започнала процедурата на ЧСИ. Но преди това банката е звъняла, пращала е покани за плащане и т.н. Т.е. човекът е имал поне няколко месеца, в които е спрял да плаща, банката му се е молила и т.н., преди да се стигне до ЧСИ. Той е можел още с банката да се договори, че ще продаде имота и ще си върне дълга. Та това мие въпроса - защо хората чакат да им опре ножа в кокала и да е прекалено късно, като може да се направи така, че ад е по-малко болезнено за тях.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: cb55afe86b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   До 6,

Ти ако имаш и минимален шанс да си спасиш имота няма ли да го направиш? Или при първата вноска като не платиш и веднага продаваш? Дори и да преразглеждаш кредита с банката пак може да не можеш да си ги платиш вноските...Тръгваш бързи кредити, примерно и т.н. и т.н.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8d57da9a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7, не знам защо ми извъртя думите така. Не съм казал на първата неплатена вноска да продаваш. Казвам, че като виждаш, че започва да се превръща в тенденция или например си останал без работа, може да се отиде в банката и да се предоговорят условията. Тя банката не те дава още на втория ден закъснение на ЧСИ. Ако въпреки това пак не можеш да плащаш и не се вижда скоро да се оправи положението, защо да не продадеш, ами да чакаш да те дадат на ЧСИ, който да ти продаде имота на безценица и те обрули с още 10-20 бона такси и лихви?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 674feed0b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Стигне ли до принудително изпълнение, нишо не може да се продаде, защото е с наложена възбрана. Второ...пазарната цена много рядко е повече или дори равна на сумата по кредита. Обикновено кредитът е доста повече. И трето...съдебните изпълнители правят всевъзможни врътки, за да не се продаде. Съдебното изпълнение у нас няма success fee. Издържа се само от такси по изпълнението и има интерес то да продължава колкото се може по-дълго, като се правят максимален брой изпълнителни действия. Съответно-се събират такси за всяко.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8d57da9a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   "пазарната цена много рядко е повече или дори равна на сумата по кредита"

Нали уж банките не финансират на 100%, а на 80-90. Т.е. винаги кредита трябва да е по-малък от цената, освен ако не е имало срив на цената перз това време. Отделно че все пак е минал някакъв период от кредите и се предполага, че някаква част от него все пак е погасена. Отделно ако има подорения в имота, това допълнително вдига цената.

"съдебните изпълнители правят всевъзможни врътки, за да не се продаде"

Имах предвид да се продаде, преди да се е стигнало до ЧСИ. Просто човека като види, че не може да плаща и става тенденция, по-добре да се разбере с банката, да му даде време да го продаде и да си върне кредита. Така или иначе ще му го вземат, поне да не му начисляват такси и от ЧСИ, а и да не му го продават на безценица.

Като цяло не получих логичен отговор тук. Оставам с впечатлението, че обикновено подобни случаи са по-скоро от незнание и безотговорност.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ed116e6c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 11 - Ами 10 е направил грешката, да си мисли, че всичко е ипотечен кредит. Има хора, които за дълг от 25000 лева, биват принбуждавани да продават жилища за 125 000 лева. А тези, които чакта, чакта най-често защото си мислят, че не може да им се вземе основното жилище и прочие, дори има и такива, които се надяват на "човечност" и "разбиране" от лихвари и мутри.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1e7c4bbfeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Могат да ги продадат или по-точно да намерят купувач в случай, че имотът е запориран. Ако е запориран, не могат току така да го продадат, но ако намерят купувач може да стане. Накратко казано - може да стане, но просто ти слушаш легенди и си задаваш обобщени въпроси. Отделна тема е, че продаването на имот на "пазарна цена" не става току така за 3 дни. Ако искаш да го дадеш на безценица, може да стане за месец. Но иначе може да чакаш половин-една година. А ЧСИ иска да уреди дълга за по-кратко.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker