Защо България никога няма да се оправи! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо България никога няма да се оправи!
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1354 пъти
Здравейте.

Както разбирате от заглавието, в тази тема ще пиша за това как аз виждам нашата държава в настоящето и в бъдещето.

Накратко казано основната причина за това, че никога няма да се оправим и да станем силна и развита държава сме самите ние. Ако сте човек, който го мързи да чете или няма време няма, нужда да четете по-надолу. Причината вече ви я казах.

Нашироко казано има доста причини за това да сме в сегашното си положение, но те отново са в следствие на самите над под една или друга форма.

Като казвам, че никога няма да се оправим аз не го казвам просто от някакво отегчение и ненавист към другите хора. Казвам го, защото има причини.

Тези причини са:
-Самите ние, народа.
-Политиката
-Историята и география

***Нека започна със самите нас, народа***
Нека разбия нашето население на групи, защото е доста глупаво да се генерализира цялото население и да му се лепва един общ етикет.

-Започваме от най-малките. В тази група влизат всички до 18 години. Децата, учениците, бъдещето на държавата... Тук проблема започва още от родителите, в последствие и от средата. Масово хората в България са разведени по една или друга причина и генерално може да се каже, че не сме в състояние да произведем читави деца. Масово родителите са невъзпитани, нагли, неграмотни, елементарни. След като детето малко порасне го подхваща токсичната среда в училище и на улицата. Учениците нямат никакъв интерес да са там и да учат. За тях е по-важно да слушат Азис и да споделят сторита в Инстаграм, естествено има изключения. Масово учениците са невъзпитани, неграмотни, нямат каквото и да е мислене, не могат да свържат две изречения. Масово пият, пушат, друсат. Масово са безотговорни и некадърни келеши.

-Стигаме до следващия етап, университет. Аз лично съм на мнението, че в България няма смисъл да учиш висше, освен ако не е свързано с медицина, компютърни науки, инженерство, икономика, право и още няколко. Проблемите са, че масово студентите имат повече посещения в дискотеките отколкото в университета. Масово записват лаладжийски специалности колкото да избутат с тройка и да вземат дипломата. За некачественото образование даже няма смисъл да отваряме темата. Та минава и този студентски период и идва един друг, в който съответния вече "зрял" човек осъзнава, че нищо не може, нищо не знае, за нищо не става. Да, обаче има големи претенции. Най-обичам да слушам мотото "тази държава за нищо не става" точно от хора, които са минали по стъпките по-горе. Обикновено тези, дето са изгубили 4 години в дискотек.. ааа университета и са "учили" някаква лаладжийска специалност на този етап се хващат да бачкат нещо съвсем различно тип сервитьор, складов работник, касиер или просто заминават да берат ягоди в Англия. Естествено държавата им е виновна, че те са некадърни, това даже няма смисъл да го споменавам.

-Стигаме до следващия етап, хората до към 40. Тук няма какво толкова да кажа, просто масата, стадото. Обикновени хора, които си бачкат, имат семейни грижи, задължения и т.н. Общо взето всеки както се е уредил. Хора, дето си бачкат, гледат си децата и имат малко свободно време за да гледат някое малоумно предаване. Масата хора дори не искат да бъдат занимавани със сериозни неща, като например тази тема.

-Последната група са пенсионерите. Това са хора, които нямат вече никаква представа за светът днес. Масово са хора, принудени да оцеляват. Мога да говоря много за тази част от обществото, но на всички ни е ясно в какво положение са, за съжаление.

-Освен тези неща имаме и друг проблем, демографския. Масово хората се изнасят от България, защото им е писнало от всичко. От бедността, от беззаконието, от самите нас.

-Като финални щрихи за народа бих добавил и следното. Ние сме страхлив, безгръбначен, завистлив, манипулиран, елементарен, стадо. Няма как се реализират тези утопии България да се оправи, всички да сме щастливи и т.н... Това са фантазии. Положението е такова, че няма как да има "ние".

***Политиците***
-Стигаме до следващия проблем, политиците.
Първото нещо, което искам да кажа е, че всеки, който следва някаква идеология без значение дали е лява, дясна, лилава, жълта и т.н. съм склонен да го разглеждам като ненадежден (да не използвам други епитети) и със сигурност не бил го допуснал в моето обкръжение. Аз общувам само с образовани, интелигентни, мислещи, обективни хора.

-Какво трябва да разберете генерално за политиката... Политиката е мръсно нещо. На никого не му пука за вашето здраве, щастие, права, ценности и т.н... Политиците се възползват от манипулираните стада, които нямат нужда да мислят и да си задават въпроси. Няма такова нещо като независим политик в България. Едните са американски подлоги, другите руски. Аз не правя никаква разлика между двете и ги ненавиждам еднакво. Това, което аз виждам в парламента в момента са 5 американски и 2 руски партии, не виждам българска партия, която да гледа нашите интереси.

-България в момента формално е парламентарна република, дефакто е олигархия, още по-конкретно и реално казано е про-американска слуга. Ако се върнем назад ще видим, че сме били и съветска слуга, тоест не ни е непознато. Едно време сме искали да сме по-руснаци от руснаците, сега искаме да сме по-американци от американците. Интересно ми е и как става така, че най-големите демократи и борци за атлантически ценности (които така и не разбрах какви са) навремето до един са били долни комунисти или техния род е бил свързан с комунистите. Някак ми е интересно как става точно така, ама явно аз съм балък и не разбирам. Те няма шанс да ви манипулират, разделят, да играят цирк, да предполжим че аз просто не разбирам за какво говоря :)

-Ако погледнем още по-абстрактно политическия елит в България и се абстрахираме от партии и пристрастия ще видим, че нашия "елит" е безгръбначен, без цели, без мисъл, просто едни слуги. Нищо, ние сме свикнали.

-Корупцията, тарикатите, калинките по администрациите няма какво да ги коментирам.

-Армия-нямаме. Кратко, точно и ясно, точно като армията ни. Няма какво повече да коментираме тук.

-Геополитически ние сме едни слуги на НАТО. Все пак имаме някаква военна сигурност, въпреки че за мен тази позиция е крайно унизителна. Не мога да разбера защо винаги трябва да сме най-големите слуги. Защо веднъж не си изиграем картите по-хитро като Турция, Унгария, дори и Гърция... Помнете ми думите, ще ни натиснат да направим компромис и за Македония и да ги пуснем и нашите ще го направят, защото така са им наредили. Самите политици не са важни, че ще си отидат. Ще дойдат следващите спасители, вие сте свикнали да ви спасяват.

***История и география***
-Още една причина, поради която никога няма да станем като останалите развити държави.. Ох от къде да започна....

-Първо ние сме били 500 години под турско робство.... били сме 50 години под комунистически режим и сме 30 години в разцвета и просперитета на демокрацията и развитието.

-Второ, всичките държави на които им се кефите -САЩ, Русия, Китай, Испания, Англия, Германия, Италия и т.н. те са били ИМПЕРИИ. Това го забравяте :) Да преведа какво означава това. Те са експлоатирали останалите за сметка на тяхното развитие. Ние сме били в обратната роля.
Да, ще напомните за държави като Канада, Дания, Швейцария, но те не са минали през нещата, през които сме минали ние.

-Трето, ние сме малка държава. Това само по себе си не е оправдание, но комбинирано с нещата по-горе добавя тежест.

Има още много неща, които искам и мога да напиша в дълбочина, но просто нямам това време. Исках просто набързо да надраскам как ги виждам нещата. Ако стане дискусия може и да продължа да пиша за някое от тези неща по-задълбочено.

Виждате ли сега защо никога няма да станем силна държава? :) Промяната започва от нас, но аз не виждам 90% от хората дори да осъзнават, че трябва да се променят, да не говорим да го направят. Единственото решение, което аз виждам за оправяне на тази държава е да дойде някой авторитарен, образован, интелигентен, нахъсан човек с идеали, цели и виждания за тази държава, който да тропне по масата, но не виждам такъв. Едва ли и ще видя, на читавите хора не им се занимава с такива неща.

М 24г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 53de359a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   На почти 20 години съм. Мога да ти кажа, че подобно мислене като твоето е точно в резултат от образованието. Не знам откъде да почна, но айде едно по едно. Първо какво разбираме ние под това “да се оправи”? Какво значи това? Аз не съм чул заплати ли ше оправяме, производство ли ше оправяме, инфраструктура ли ше оправяме, кое? Образованието ни е умишелно съсипвано, защото някой има интерес от опростачването. Заедно с това идват и убийствените самооценки. Те бавно тровят държавата. И ти си точно резултат от това образование. Взел си се за нещо повече. Деугите били боклуци, айде да ги хулим, използвайки долнопробни приказки не знам как се разграничаваш от тия, които хулиш. Образователната система, учебниците и цялата учебна среда се правят нарочно гадни, за да отблъснат от себе си учениците и те да не искат да учат. Учебниците се правят сложни и скучни. Политиците ни наистина са отвлечени. Американски подлоги били. Ми те американците вече са установили хегемония над една огромна част от света. Много голяма част от правителствата се подреждат от американските посолства. Как и на другите краварите им сложиха пионки и пак са по-добре от нас? Историята и географията са само в наш плюс. Аман, само ние сме толкова чувствителни за чуждо робство. То даже не е турско, а османско. После ще обясня защо. Всяка една държава е била завладявана. Аз самият съм студент по история, забравих да отбележа. Уча си уроците. Но да, всеки е бил завладяван. Само че ние имаме 1300 годишна държава. Имали сме държавна традиция когато някои още са живяли по палатките. А сегашната ни възстановена държавна традиция е от далечната 1878-ма година. 144 дълги години. Турско робство ли? Какво общо има някакъв полуостров, самонарекъл се Република Турция с империята на султан Осман гази? Това са 2 съвсем различни държавни структури. Днешна Република Турция не е османската империя. Това е една съвсем различна държавна структура от 1923. Какво турско робство, то е ОСМАНСКО, а турците не са османци. Та те наричат човек починал преди няма и 100 години свой баща. Даже има един български професор по история, турчин, които сам потвърждава това. Ето, на някогашните “господари” държавата им е на 100 години. В Африка знаеш ли, авторе, коя е единствената държава с по-дълга държавна традиция от България? Либерия. Всичко друго са били колонии когато България е била държава. Британската империя владее Индия, държавите около нея, Австралия, Канада чак до 1948. Или там някъде. Тогава България е била държава. Народна Република Китай не е нито Древен Китай, нито някогашната Империя Чинг от началото на 20-ти век, нито династията Минг, Юан, Сонг и т.н. Това са различни държавни структури. НР Китай е държава от 1945. СССР не е Русия, Югославия не е Сърбия, Чехословакия не е Чехия. Правете разлика между е и основен представител. Германия до 1870 не е съществувала. После Германска империя, Ваймарска Република, Трети Райх, окупирана Германия, 2 Германии, после една. Мога до утре да говоря. Ще довърша само с азиатските държави с по-дълга традиция от нашата ВЪЗСТАНОВЕНА. Иран, Япония, Тайланд, Непал и Бутан и Афганистан. Това са. Няма други. Всеки е бил окупиран, завладян, поробен или просто не е съществувал когато България вече е възстановила своята държавност. Малка? Симгапур е голям колкото София-град. Супер богата, развита и мошна държава. Израел колко е голям? Пътят между Пловдив и Пазарджик. Хонг Конг колко е голям? Люксембург? Кувейт и Катар са пустини. Бахрейн няма смисъл да го коментирам. Между другото България е по-голяма и от Египет. Не гледайте големия квадрат в Африка. Истинският Египет е само около река Нил и малко по бреговете. Останалото са пустини. На нас просто от малки ни втълпяват, че България е малка. Това е част от унищожението ни. Да мисли, че е малка. Не, не е малка. Даже си е достатъчно голяма. География? Авторе, България е входът между Азия и Европа. Някогашният Път на коприната се завръща, но по него няма да минава коприна, а суровини, стоки, технологии. От все по-развития Далечен Изток към Иран, Турция, после Гърция и България. Представи си влизат милиони тонове стоки в Истанбул, от там с кораби ги карат към пристанищата в Бургас и Варна, после с камиони в Пловдив, София, Северозападо. И какво от това? То транзитно. Напротив. Хонг Конг и Сингапур така станаха толкова развити. Те са контролни пунктове. България е на кръстопът. Ако не използваш кръстопътя ще те мачкат и мажат. Ще ти лепят марионетки в двореца или парламента. Всяка армия която мине ще напада и теб. Но ако използваш кръстопътя правилно ще станеш богат и могъщ. Нищо не разбираш от история. Още в далечното минало някои са използвали кръстопътя и станали богсти и могъщи. Не тях натискали, те указвали натиск върху другите. Използваш кръстопътя, ставаш контролен пункт и няма сила, която да те спре. Ако те нападне някой по-силен имаш пари да си купиш оръжия или да платиш на наемници. Или просто някой идва да ти помогне. България много лесно може да стане вход към Европа. Дори да не сме богати на пари всяка нова технология и иновация, която влиза в Европа ще бъде първо при нас. Дори да няма пари всеки човек ще има достъп до това, от което се нуждае. Географията е наш приятел. Историята ни била крива. Времето винаги е работело на наша страна. Ние просто го пилеем. А защо не използваме богата си история са си викаме туристи? Авторе, преди да пишеш по-добре гледай, чети.

Накратко, образованието ни се разбива, за да не искат децата да учат и да остават прости, да имат самоубийствени самооценки. Американците купуват всички политици. Робството отдавна свърши и имаме по-дълга държавна традиция от целия свят. Хонг Конг, Сингапур, Израел, Швейцария, Кувейт, Катар, Бахрей, Люксембург, всичките могат да се поберат в България. Никой друг не мрънка, че държавата му била малка. Ако кажем на словаците ще ни се смеят. А Словения не беше ли колкото българския черноморски бряг? Географията ни мачка защото не използваме кръстопътя. Ако го използваме ще станем по-развити, по-могъщи и по-богати и ние ще оказваме натиск върху другите, а не те върху нас.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 004794f789
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Съгласен съм, но с последната част не съм съгласен, тъй като и да има такъв човек, няма кой да го остави да "тропне по масата". Прав си за това, че хората в България са 80% "лош материал" /не знам защо толкова се обидиха хората от това/, другите 20% действително пробиват и успяват и това е, ако имаш късмет и шанс да си сред тях, ок, ако ли не, си в масовката и сърбаш.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3c7382f09e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Съсипахте я тая държава...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 827b6a8cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Авторе ти самия си с нагласата, че България няма да се управи. Както и повечето българи. Там се корени и проблема. Недей така. Където е текло пак ще тече. През соца бяхме много по-щасливи и удволетворени. Да бяхме сателит на Русия е и? Точно защото бяхме сателит на Русия бяхме и добре. Сам човек е слаб. А с руснаците имаме много общи неща, като култура и религия. С американците нищо. Те ни дърпат само надолу. Нито една държава не може да съществува самостоятелно без подкрепата на друга. Това е все едно сам човек да съществува, като вълк единак. А вълк единак най-лесно се обстрелва.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 58aa954781
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Да разбираме авторе, че ти си във възрастта, която си описал към университет, от поколението с мотото "тази държава за нищо не става".
Нямаш си на идея какво е политика, не познаваш историята, знаеш само да повтаряш клишета и реши да ни ги съобщиш и на нас всичко, което си назубрил от медиите. Еми Браво, какво да ти кажа.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a4fc27556b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   До № 1: Има една приказка "На кръстопът дори не се пикае."
А хан Аспарух точно на кръстопътя решил държава да основава.
От това оскотяло и злобно, завистливо племе, нищо не става.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: df7d85b18d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Защото все чакаме да дойде някой "спасител" да ни оправи. И те идват - Оправници, едни след други. Като се започне от царя от Мадрид, дето щеше да ни оправи за 800 дни, та се стигне до харвардистите като Кирчо, на когото трябва да се оправи речникът, и все ни "оправят" (в нецензурния смисъл на думата, за което много се извинявам). Много лесно прегръщаме всяка нова формация и фигура, които изгряват на политическия небосклон.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9417f3e973
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   България никога няма да се оправи, защото "материала" не става. Българите отдавна са изгубили критериите необходими, за да бъдат велик народ. България е крайно разединена на политически, икономически и всякакви признаци, а хората в нея масово гледат единствено себе си и не дават пет пари за нищо извън собствения си интерес.

Българинът е индивидуалист, материалист, крайно подозрителен към всичко и винаги търсещ собствената си изгода. Реално няма значение на кой ще е слуга България. За българина това е все едно. За него е важно да има пари, коли, екскурзии, кръчми и да се живее достатъчно добре. Сега е слуга на Запада и ходи да слугува на Запад, защото там има кяр. Ако утре кярът е с Турция, българинът пак ще налупи феса.

Българите не са хора, които лесно могат да се убедят в каузи и някакви високи идеали. Много е трудно, да не казвам невъзможно да убедиш българин да действа за някаква кауза. За тях по-важни са непосредствените интереси, материалното. Най-сигурният начин да убедиш българина в нещо и да го накараш да действа е просто да му платиш. За българина понятия като "отечество", "вяра", "чест", "дълг" и т.н. са доста отдалечени.

А реално великите народи точно затова са станали велики - заради идеалите и каузата. Дали ще е "За кралицата, за Британия", дали ще е за "Халифатът", дали ще е "за необятната руска шир", великите народи и империи са се изграждали върху идеи, които са завлядявали огромни маси от хора и са ги правили по-силни и организирани от останалите.

При българинът тези неща липсват. Точно обратното на това са, което трябва да е една велика нация - тоест дезорганизирани, слаби, цакат се помежду си, крадат се, топят се и се обвиняват взаимно пред чужденци и началници. Всеки, който е по-организиран и силен може ако реши просто да ги смаже и завладее(както е ставало неведнъж в историята на България)

Сред българите има и доста предатели - такива каквито са отворили портите на Търново, за да влезнат османците и каквито са предали и Левски. Не, че и другаде ги няма, но тук са в повечко.

Българите не са и единни. Точно, защото не са единни са били завладявани. Преди да ни завладеят османците България е била разцепена на 3 части - Видинско, Търнивско царство, плюс сепаратисти в Родопите - Момчил войвода. И идват османците, които са много по-дисциплинирани, организирани и обединени от обща вяра и вземат 3те части една след друга без особена съпротива. И днес няма единство. Нищо не се е променило.

Почти невъзможно е и днес да убедиш и обединиш повече от 20% от населението около една и съща идея, концепция, визия за каквото и да било. 20% най-много да обединиш от хората, което е 1/5, недостатъчно и то не, че ще скочат ден и нощ да се борят за каузата тези 20%, а по-скоро от дивана вкъщи ще ти казват: "да бе, с теб съм брато, давай действай"

Всеки иска да е началник и да е по-по-най. Та, 20%, от 6 милиона.. с 1.2 милиона подкрепа нищо не може да направиш, а и от тях малцина ще се мръднат освен ако нямат непосредствен интерес. Останалите 80% ще те цакат, саботират и плюят(това за наивниците дето си мислят, че ще "обединят" и "оправят" България)

Много трудно е да убедиш в нещо българина, което не е свързано с непосредствената му изгода. Дори и в момента може да се направи кратка справка от какво се интересува масовката - криптопазари, далавери с имоти, инфлуенсърство, бизнеси, реклами, т.е. - всичко, от което се изкарват бързи и лесни пари.

При това положение да се говори за "възраждаме България", "оправяме образование, здравеоопазване" и така нататък е несериозно. Как да убедиш българите да стават лекари, инженери, учители, като за тях най-изгодно е да започнат в близкото казино, или да избягат на Запад, а за жените да се инфлуенсърки, маникюристки и "моделки" ?

И на последно място: политиците не са виновни. Те са продукт на съшата среда и част от същото стадо, в което блее и останалия български народ. Политиците са обвинявани в корупция, в каквато могат да бъдат обвинени и бизнесмени, и кметове, и лекари и въобще всички, просто защото манталитетът е продажнически. Също така българинът не е склонен да се подчинява на политици и авторитети, предпочита да плюе по тях и да ги унижава, за българина по-голям авторитет имат чужди политици(Путин например), отколкото би се подчинил на някой от своето си стадо.

Всичко това прави страната крайно слаба, разединена, всеки за себе си, нещо, което не може да се обедини и да образува цялостна сила, която да вдигне държавата. Народи като руснаци, китайци, турци, - са десетки ПЪТИ по-организирани и силни от българите. Дори и едни македонци, ако бяха държава с нашето население и площ, щяха да ни правят да изглеждаме смешни - гарантирам ви.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d2d75d51f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Въпрос към автора- ти как се виждаш в тази картинка?
М 32.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 809d068135
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   "Българинът е индивидуалист, материалист, крайно подозрителен към всичко и винаги търсещ собствената си изгода." - Точно за това държавата ни е факт повече от хилядолетие!

А не сме станали като великите империи, защото не сме колонизатори.

А ти осмичке, май си с някакви амбицийки да управляваш, да го играеш авторитетче ли какво ;) че малко бяс лъха от текста ти.
И не, не са (не сме) чак такива путинисти българите. Измежду нас има буквално всякакви :-) за щастие.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b5ae640563
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   "Има още много неща, които искам и мога да напиша в дълбочина, но просто нямам това време"

Нямаш тоя интелект. Не ми се дори изброява колко глупости написа. Накратко, хленчиш с познати клишета и се имаш за умен, баш като всеки втори псевдоинтелектуалец тук. И като познатия стереотип, всичките ти "аргументи" са стари оправдания, които българите си повтарят ежедневно: турско, комунизъм, демокрация, корупция, армия. Пример: сега моментално и безплатно връщаме войската. И? После какво? Византия ли ще нападаш? Или ще лъскаш над някоя видео компилация от военни кадри и метъл? Армията не марширува за кеф, и те искат заплати. Като толкова я искаш, кажи откъде да намерим парите за поддръжката ѝ.

Отчаяно се стараеш да звучиш (остро)умен, авторче, но идиотските ти усмивчици и емотиконки не са заместител на същинската аргументация. Имаш ревлив увод, рехава тезичка (нямало да сме силна държава, каквото и да значи това), калпава аргументация и сополиво заключение. Да бе в даскало, тройка едвам щеше по БЕЛ да вържеш за есенцето.

За да допълня към реалния дебат (ако въобще проима такъв), България трябва да има ясни цели, които да следва. Дали ще е Прусия или Швейцария на Балканите (или някоя друга комплексарска метафора), тя трябва да се развива в тази насока. Аз винаги съм вярвал, че България може да продължи и надгради образователната ѝ традиция, да стане достойна учебна дестинация. Това е направо част от ученическия ни химн:

"Върви, народе възродени,

към светла бъднина върви,

с книжовността, таз сила нова,

съдбините си ти поднови!



Върви към мощната Просвета!

В световните борби върви,

от длъжност неизменно воден -

и Бог ще те благослови!

Имахме Преславската школа, но братушката Святослав я опожари (не отказа книгите и писмото ѝ поне). Имахме Търновската, но комшията е запали. Имахме по време на соца бая добри математици сред учениците, трябва пак да се набляга на тези неща. След бая години в българската образователна система, мога да кажа че потенциалът винаги е налице, но трябва да се оправи организацията.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f030cbff7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Айде пак приказки колко сме зле! А кои са по-добре от нас? Македония, Сърбия, Румъния, Молдова, Черна Гора, Албания, като цяло всичките ни съседи... те са си оправили държавите, няма корупция, нацията им просперира, летят в космоса, всички са супер умни и мотивирани и има бум на раждаемостта?
Само Гърция е по-добре за момента, защото са по хитри и са имали късмет че не ги е окупирала червената армия. Но и те не са цъфнали и вързали.

Запада е богат точно заради империите, които са черпели ресурси от целия останал свят за сметка на местните хора. А какви гадости са вършили пра дядовците на днешните англичани, французи, испанци, германци, белгийци, холандци изобщо няма да споменавам.

И това което е описал автора че масово хората са мързеливи, глупави, неграмотни, залитащи в крайности важи за целия свят а не само за България!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 90341ac7c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз живях в Централна Европа, две бивши соц страни, ами там е почти като Западна Европа спрямо нас. Или по-точно много неща там са развити като България по соца както е била, работят си заводите, та се късат, не разчитат само на кол центрове.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: df02eb1d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   АВТОРА

Супер е, че стана дискусия. Мисля да отговоря на всеки, който е писал нещо по мой адрес под формата на несъгласие или въпрос.

До 1
-----------
То нещата са толкова зле, че мога да изброявам до утре, но според мен това да се "оправи" държава включва следните неща:
- На първо място трябва да се започне от децата, за да си говорим за бъдеще. Трябва да започнат да се изграждат функционални, образовани, интелигентни, мислещи, амбицирани хора, за да може държавата да върви нагоре. На теория добре, но тук следва челен сблъсък с реалността. Децата се отглеждат от родители, които меко казано не стават за тази работа. Не смятам да повтарям, по-горе съм писал по точно тази точка. Какви деца очаквате? Кой е виновника тук - всеки родител персонално, който не става за такъв. Демек ние, ако го погледнем колективно. За токсичната околна среда на улицата и в училищата също писах по-горе, няма да се поватарям. Кой е виновен - ние. Самото ни "общество", което детето вижда от малко и започва да възприема за нормално. От там нататък всичко е ясно... Погледнете децата навън и ми кажете, че лъжа. Под деца разбирам всеки до 18, че и някои по-големи на години, но по-малки на акъл. Те масово са функционално неграмотни, без амбиции, пилеят си времето в глупости. Не могат да вържат две изречения. Не смятат, че образованието е нужно и дори го презират. Манипулирани са със всякакви простотии, които да ги деградират. Не познават думички като воля, отговорност, мъжество, чест. Масово са нестабилни, агресивни, прости, елементарни, наркомани. Да продължавам ли? Лъжа ли? Излезте малко навън и ще се убедите сами :) Това е самата истина за 70% от младите и всеки, който не е съгласен или се е припознал и осъзнал колко е жалък или просто е расъл в стерилна среда и няма досег с реалния свят. Нека пак да спомена, че съм на 24 и имам много добра представа за какво говоря. Не съм някакъв комплексиран, тъжен, нищожен чичак дето мрази живота... Следващия проблем, който произтича от този е недостига на каквито и да е кадри. Ако има, то са некомпетентни. Усещате ли на къде бия, виждате ли картинката? Без адекватни, функционални, образовани хора нямаш кадри или ако имаш са некадърни. От тук следва деградация, некадърни гафове и простотии, грешни решения и още много последствия вече за самото общество в зависимост от съответната позиция, на която работи такъв човек. Още по-абстрактно и накратко казано - без адекватни хора няма как да имаш адекватна държава. От тук нататък всичко останало са следствия от това, който разбрал, разбрал.
-Сериозни проблеми в държавата са също корупцията, битовата престъпност, бедността, демографската криза. За всички, освен за последното се замислете дали ще ги има, ако тези глупости, които пиша по-горе за децата се променят. Има и друг тип проблеми, но те не зависят от нас, а именно инфлацията, ковид, войната и така нататък. Целият свят страда от тях. Ако имате едни 20% от населението, които да са функционални граждани дали ще има корупция (в такива размери, иначе навсякъде има по света), дали ще станат престъпници или ще си намерят стабилна работа и семейство, дали ще бачкат за смешни пари като таксиджии, касиери и т.н. ако са следвали сериозни специалности, които се заплащат достойно и имат някаква стойност? Все интересни въпроси. 20% са много хора. Напълно достатъчно за постигане на каквато и да е цел. Само че аз тези хора ги виждам 2%...
-Няма как да имаш производство, като нямаш кадри. Кой ще ти бачка от днешните млади, като те искат да си цъкат на телефона и никой да не ги занимава по цял ден? Ето, прав съм с нещата по-горе.
-Естествено, че съм повече от някой безделник дето се друса по градинките. Хората не сме равни и не сме еднакви :) Единствено трябва да сме равни пред закона. Няма как ти дето знаеш 2 чужди езика, работиш престижна професия и взимаш сериозни пари, имаш семейство, спазваш законите и така нататък да си равен със някакъв боклук, на когото другите са му виновни, че той е прост :) Не съм ли прав? В този ред на мисли, да повече съм от хората, за които говоря. Не искам да изпадам в конкретики и да се хваля, да речем че водя доста висок стандарт на живот. Не, хората НЕ СМЕ РАВНИ. Равни сме единствено пред закона (би трябвало).
-Това, че образователната система е леш наистина е така.
-Аз не съм историк, ти очевидно си по-силен в тази сфера и не мога да говоря. Това за територията, че сме малки наистина не ни е основен довод. Усещаш ли обаче каква е разликата между нас и тези по-малки и развити държави. Досега писах за нея по-горе. Имат общество. Ние имаме тълпа. :)
-Нещо не можах да разбера относно Турция, Германия и т.н. Искаш да кажеш, че Германската империя, нацистка Германия и днешна Германия са съвсем различни неща? Турция и Османската империя са различни неща? Те формално са, но дефакто не. Днешните германци са същите онези от преди 83 години. Ако изхождаме от тази логика то не означава ли, че и ние нямаме нищо общо с онези българи, дошли тук през 681 година? Питай един турчин дали се припознава като наследник на Османската империя да видим какво ще ти каже. Питай и немеца дали се има за наследник на Германската империя. Аз не виждам разлика, освен името и държавното устройство за съответния период. При Османската империя е по-различно, защото самите османци са били малцинство на фона на всички етноси в империята.

До 2
--------------
Обикновено идиота не осъзнава, че проблема е в него и смята, че всички останали са му виновни за неговото нещастие. Тук не визирам никого от коментиралите, а просто го казвам генерално за такъв тип хора.

До 4
---------------
Просто ми е писнало и съм осъзнал, че няма кой да ми помогне ако сам не си помогна. Това, че като си единак лесно могат да те победят е истина, но има и друга истина. Стадото лесно се манипулира. Предпочитам единак, вместо във стадото, за съжаление съм осъзнал, че няма как да има ние. Ние единствено може да е някаква малка група хора, но не и цялото общество. Ествествено под "ние" визирам щастие, благосъстояние и т.н.

До 5
--------
Знам какво е политиката - лъжи за наивници. Нищо повече.
Не съм историк, но имам обща култура. Развивам се в друга сфера, тъй че нямам големи претенции за историята, но ще предположа, че самия ти не знаеш кога са съединението и независимостта на България. Щом ти ги знаеш тези клишета какво правиш тук? Точно защото съм от тази група си позволявам да говоря така.

До 8
-------------
Съгласен съм за повечето неща. И какъв е извода? - Прав съм, че ние сме проблема :) Единствено не съм съгласен за 20-те процента и за това относно интереса. 20% са много хора, напълно достатъчни за постигане на всякакви цели. Стига да са организирани, да имат идеали, цели, воля, гръбнак и акъл. Аз смятам, че точно трябва да сме индивидуалисти и да си гледаме интереса. Впрочем точно това правят Турция, Унгария и Гърция. Ние защо не го правим. По размери сме еднакви с Унгария и Гърция. Проблема знаете ли какъв е, ами.... НИЕ :) Което отново доказва, че съм прав.

До 10
----------------
И аз смятам, че трябва да си гледаме интереса и да сме подозрителни към всичко. Относно това, че има всякакви хора..... Така е, но почти няма мислещи и обективни. Аз лично виждам крайни русофили/русофоби. Лично аз не правя разлика и са ми еднакво противни. Гледам с презрение към хора, отдадени на идеологии. Да вметна, че има разлика между идеали и идеологии за тези, които не знаят.

До 11
--------
Дали имам или нямам интелект не си ти човека, който ще реши. Работя достатъчно сериозна и квалифицирана работа, която хора без интелект няма как да практикуват. Армия и да искаш няма как да я набавим. Ти как си представяш днешните младежи с калашници да бранят родината? За да имаш армия трябва да имаш идеали. Ние нямаме. От там нататък всичко останало е излишно, тъй като няма кой да ходи на война ако стане. Аз не видях никаква аргументация от теб, а човек страдащ от комплекс за малоценност. Половината ти текст е плюене по мой адрес, а другата половина някакви глупости, които и сам не си ги разбираш... Явно си се припознал някъде в това, което съм написал. Аз не хленча, аз отдавна съм ги осъзнал тези неща и съм видял, че няма как да се оправят. Не искам да те обиждам на интелект, но даскал всеки може да стане, особено в днешно време. Това, което го работя аз - не.

До 12
---------------
На Балканите единствените държави, които са по-зле/на нашето ниво са Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Молдова, ако ги броим. Това повод за гордост ли е? Румъния са много над нас във всяко едно отношение. Сърбия и Гърция също... и икономически, и политически, и военно, и като общество. За Турция, Хърватия, Унгария и други по-близки държави даже няма да отварям темата.

До 9
------------
В личен план много добре. Имам добър стандарт на живот, добро образование, добра работа, добро семейство, приятели, собствен апартамент, кола, аверка и така нататък. Смятам, че за да успееш в тази държава (за съжаление) трябва да си егоист, единак, нарцисист, леко луд, да имаш акъл, гръбнак, воля, дисциплина. Смятам, че отговарям на тези качества и затова съм постигнал това, което съм постигнал. Стига толкова за мен. В личен план съм добре, но ми е кофти като гледам останалите. Затова и може би се занимавам да пиша такива теми тук. Смятам да продължа да си живея по същия начин.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2fe9fed183
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз не чакам спасител, но и не обвинявам хората, които чакат. Когато отидете например на зъболекар, не сте ли с очаквания да ви оправи проблема?
И стига сте обвинявали Аспарух за избора му.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 90341ac7c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ти само като видиш къде са били Плиска и Преслав - насред нищото, без близост до голяма река и ти става ясно че още от тогава сме нямали вкус. Почти всеки важен и основен град в света е на море или ако е навътре на голяма река или езеро.

Атина, Лисабон, Лондон, Париж, Прага, Виена, Братислава, Будапеща, Истанбул, Лос Анджелис, Ню Йорк, Мелбърн, Сидни, дори Мадрид има по-голяма река от София и Търново! А при нас Русе, Варна и Бургас никога не са успели да станат столица или поне основен главен град, въпреки природните дадености за това, Видин е бил временно на своето царство. За какво говорим изобщо?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b5ae640563
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От 11,

Няма как да ме обидиш като не те взимам насериозно, авторчо. Ни съм учител, ни пък всеки може да е. Споменавам образованието ни, защото има нужда от помощ щом пуска такива като теб. Преподавалите са всякакви, но ти явно си хванал калпавия край. Един мой бивш преподавател все още си води висшата математика в университета, паралелно си преподава и програмиране в частна фирма. Моя гимназиална учителка е подготвяла кадри не само за международните математически олимпиади, а и за Харвард. Подготвила е и внуците си: единият е инженер в Германия, сестра му е икономист с редки езици. Щом за теб това са "даскали", няма какво да си губя времето с теб.

И няма какво да ми се фукаш като момиче с нов iPhone, защото и ти моят труд не можеш с търсене в Google и няколко клипа в YouTube да го възпроизведеш. Аз си обработвам разновидни данни в R и си чета висшата математика, което ми е кеф. А покрай мен има всякакви: адвокат, мед. сестра, счетоводител, физик, математик, програмисти, архитект, инженер, художник, филолог и др. Така че изцепки като тРуДъТ мИ е кВаЛиФиЦиРаН ни ме впечатляват, ни интересуват.

Сега иди разправяй другиму колко квалифицираничък си.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 17d68bafee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Здравей искам да ти кажа че ти си като 90% само мрънкаш търси отговорите в собствените си писания. И ще добавя нещо което едва ли ще разбереш в България е в пъти по добре от западна Европа тука все още има свобода която липсва на запад, тука все още можеш да направиш успешен бизнес с 2к лв стига да имаш малко сиво вещество толко лесно става….Темата е много дълга и ти като цяло не може да схванеш пожелавам ти всичко най-добро.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0d4bc33246
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До 4:
България била добре, когато била сателит на русия... Боже мой... Само ще ти кажа едно, България все още е троянския кон на русия в ЕС и именно русия дърпа България назад. Сравни как живее средностатистическия американец и средностатистическия руснак. Може ли да ми кажеш кой живее по-добре? Може ли да ми кажеш средностатистическия българин до кого повече се доближава? Може ли да ми кажеш защо е на америка слаба Европа, слаба България при положение, че те ПРОИЗВЕЖДАТ, повтарям ТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ. Всичко, което ползваш е на марки от америка и те искат ти да имаш пари, за да го купиш!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 07b76f8e85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Много патриоти пак в коментарите... Чудесно, вярвайте си в България и се бийте в гърдите колко сме велики. Невежеството е блаженство.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: bb7affe5e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   От 1989 насам върви една социално инженерна програма " Няма да се оправим ", на която е жертва автора. И темата е показателна.
Като говоря за социално инженерство визирам Щатските институти за това. Има точно определени звена на ЦРУ, които се занимават точно с колониално управление на информационно ниво. Нервно-лимгвостично програмиране и внушения, най вече през медиите, от устата на купените ни чорбаджии и напоследък и социални медии..
Нека да е ясно, че не само сме Американска колония, и не просто зле управлявана такава, а дори и се цели нашето унищожение.
Да, искат да ни затрият. Да твърдиш че управляващите са глупави е смешно и наивно. Не, те искат да ни затрият, като народ и сполучливо се справят. Това не е глупаво. Напротив иска се доста акъл за това... да го направиш бавно и методично вече 33години, без народа да се вдигне на възстание, при това.
Защо обаче ние сме им трън в очите? Защото точно обратно на каквото всяко второ мнение тук твърди - материала е даже твърде годен
На 1300 е само втората ни държава. Ние сме хилядогодишен народ, също като евреите. Не че и тях не искат да затрият. Народи като нашия какво могат да си кажат с безумците отатък окена, които са си чисти сатанисти. Това са нови души, все още генетични недоросчета. Хората които живеят на запад, знаят за какво говоря. Личи си искрена завист в очите на англосаксонците, когато демонстрираме човешки качества, професионализъм и качество на работата. Завиждат, защото са осакатени интелектуално и емоционално.

Още повече ние сме дали много за развитието на християнството и най вече гностицизма. Съжалявам, че го избивам на религия. Но именно християнските ценности са в основата на традиционализма, който е в противовес на сатанизма.

Да се върна пак на социалното инженерство. Съществува един термин Прозорец на Овертон. Сатанистите прокарват редица закони (Истанбулската конвенция ) които от фаза - "немислими" след 10-20години стигат до фаза - озаконяване. Педерастията бележи най голям ефект в това. Следва педофилията. Накрая ще се стигне до канибализма и тн. Все любимите неща на "пица - гейт" абонатите.
При нас такива неща са все още немислими. Като цяло и в цяла източна Европа и Русия. Ей затова им бъркаме в червата и ги вбесяваме.
Както г-н Чърчил през ВСВ се изрази за картофите в София...

Когато тази хегемония си отиде, тогава положението в България ще се нормализира. Колкото до политиците, ако имахме такива които просто нищо не правят ние сами ще се оправим. Проблема е че техните решения са нарочно взети за нашето затриване. И не знам кой инфантилен наивнитет продължа да вярва в добруването на Кирчо, Бойко, Радев или който и да е друг.
Разберете НИЕ ИМАМЕ ВРАГОВЕ! Този враг е открит. И спрете да търсите вината в себе си, народа, Ганьовщината и какво ли още не. Обичайте съседа си се сплотете, нищо че гледа Нова и бТВ... сигурен съм, че и той има акъл в главата и просто върпос на правилна информираност.

Какво може да се направи за да се отървем от тази паразитна сатанинска сган? Както казва полк. Марков :

ИЗТЕГЛЕТЕ ВСИЧКИТЕ СИ СПЕСТЯВАНИЯ ОТ БАНКИТЕ!

Който има заеми, си ги погасете.
И България ще светне за една седмица. Наистина е толкова просто. Нищо повече не се иска. Обаче ние не сме сплотени и предпочитаме да обсъждаме Бойковците на ракия всяка вечер, вече 30ина години.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b23076a236
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не се оправяме, защото се пръкнаха много философи като автора, всеки дава акъл, а никой не иска да действа. Левски го е казал, "дела са нужни друже, не думи"!? Лесно се философства пред компютъра, но ако трябва да се действа, всички се крият като мишки, чакат друг да свърши работата. Бяхме си твърде оправени, но криворазбраната западна "демокрация" ни заля с "ценностите си" и затова се вкисна държавата. Преди 89 година имаше държава, имаше армия, имаше образование, имаше безплатно здравеопазване, имаше селско стопанство и добра храна, имаше евтина енергия, имаше икономика и работа за всички. Всичко това се унищожи умишлено от новият ни доведен брат-САЩ, за който много млади си мечтаеха. Ето това ви донесе новият брат, сега да хленчите и да се сополивите по форуми. Здрави български мъже с топки са нужни за да се оправим, а не западни джендъри, каквито ни заляха!!!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: db414ab52e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Не знам защо има хора, които мислят, че някой е умрял за нас. Чета и се смея на някои теории. Ако Америка, Русия или Турция искат ще ни превземат за един ден. На никого не му е притрябвала България. Наскоро си писах с една бразилка, на която думите бяха : "Вие на Балканите живеете в някакъв филм, в който всички са срещу вас и всички искат да ви превземат. А истината е че на никого по света не му пука за вас. Пред цялата красота на света това, което има на Балканите е нищо. " - и е права. Проблемът е в главите ни, няма друго.
Друго, което е грешно са тези предразсъдъци:
- Всички ученици не учат и слушат Азис - авторе, ти всички училища в България ли посети, че стигна до този извод?
- Нямало смисъл от висше - типичното мислене на мързеливеца, който не може да влезе в университет.
- Хората на 40 - това са хора, които са учили, работят, имат интереси в различни сфери. Всеки сам решава как да прекара вечерта.
По цял свят има по-бедни семейства. По цял свят има бездомници. Има хора, които не са пили вода и не са се хранили от дни.
Начинът ти на писане е сякаш ти си някаква по-висша инстанция и назидаваш нас нисшестоящите. Хал хабер си нямаш как е в другите държави. Не споменаваш свободията тук, и факта че всеки може да прави каквото му е кеф. Ако си кадърен ще успееш. Ако не ще хленчиш и ще обвиняваш другите за провалите си.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: baff972441
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Поредната дискусия на ниво кръчмарски философи. И тук са плъзнали.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 781b8c0907
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Номер 23, вярно е! Някои слушат Ицо Хазарта, а други Гери Никол! Азис е стара история!

Да, висшето е особено смислено, когато после с години не си намериш работа или си намериш, но не по специалността ти. Работа, която си можел да намериш и без висшето като загубено време и пари! Е, защо ти е било? За да се гордееш като мен, че не те смятат за мързеливец? Хубаво, работлив си, ама не си практичен, защото "залудо работи, залудо не стой" е максимата на ония, дето работят от любов към работата, но без да имат реална полза от свършеното. Те си работят нещо там за да не спират! Колко му е от скука да отидеш и да построиш няколко каменни огради? А защо са ти - кой ти казва? Важното е да вършиш нещо, каквото и да е то!

Хората на 40? Тук ще си спестя коментара! Да риташ умряло куче е недостойно.

Към юнака с делата - хубаво! Ти отиваш да сваляш политиците, а аз ще се погрижа да намеря нови! Така достатъчно действени ли сме? Или и ти се надяваш друг да сваля старите, а ти да си... отговорник по новите или направо нов?

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9dbeb3b4a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Освен, че е била 500год. под Османско владичество, България е била и близо 200 год. под Византийско робство ( 1018-1185год. ).

Тоест държава на 1300год е били близо 700 год. под чуждо иго.

Добави и още 50год. под Съветско и 30год. под Американско влияние.

И България въобще не е малка държава. Австрия, Белгия, Нидерландия са по-малки, но стандарта на живот е много по-добър.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6d62da42e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Как така на никого не е притрябвала България? - Ние Швейцария на Балканите ли сме или лукова глава? Аман от фейкове.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2da513c594
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Абе, хора, как да се оправи България, като 80% от населението са пълни дебили. Огледайте се само 5 мин. около себе си и ще видите най-представителната извадка на масовия българин - селяндур, облечен в анцуг, с бръсната глава и куп грозни татуировки, които даже си няма идея какво означават. Гледа лошо, сумти, не е в състояние да състави и едно смислено изречение, ръкомаха, крещи на обществени места, сякаш всички са длъжни да се съобразяват с него. Колата му задължително е спряна върху зелените площи до тях, нищо че малко по-нататък има нормални места за паркиране. В резултат на това всички зелени площи са превърнати в разорани, кални пространства. Детската площадка до тях също прилича повече на сметище, защото там жена му си хвърля фасовете и чашките от кафе докато уж е извела децата да играят. Наблизо се търкалят и неговите кутийки бира, които пият с приятели от квартала. Обича да кара колата си с крадена нафта - "на далаверка", иначе силно се възмущава, че в държавата много се краде. За 20 лева е готов да продаде всичко и всеки. Жена му с начина си на обличане може да засрами голяма част от магистралните проститутки.
Да, има свестни, културни и образовани българи, но са много малко и не могат да влияят на останалите 80%, а може би и повече. Така, че няма какво да се залъгваме, с подобна структура на населението нормална държава няма как да има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker