Лошо ли ви беше през последните 12г? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Лошо ли ви беше през последните 12г?
преди: 2 години, 1 ден, прочетена 1225 пъти
Малко анализ на ситуацията през последните месеци не ви ли кара да се замислите към какво всъщност върви "промяната"? Малко да рефлектираме над това което се случва.
От миналото лято насам всичко поскъпва ежеседмично, в европа и сащ инфлацията е 6-8%, в Бг поне 20%!!

Гледам наивните хора в други теми писали как това не зависело от правителството. Ха-ха! А не беше ли нашето правителство което реши да не плаща на Газпром за руска газ и да сме "независими" като прекупуваме руска газ през американски посредници? Не беше ли нашето правителство това, което разпродаде държавния резерв от стоки и горива на чужди държави за едни големи пари още при встъпването на власт? Същите които решиха да продават ток на чужбина за големите пари, вдигайки цената за българския бизнес, който вече изнемогва и трябва да се конкурира с европейските компании за да си купи ток. Като дойдоха на власт имаше излишък в бюджета на държавата, а сега освен че има дефицит, теглят милиарди заеми. За какво - За джоба си.

Щото предишните ако са крали примерно 20% за тях и останалите 80% са за държавата, сегашните не само че крадат и нищо не правят за народа, те работят против него /примери с тъпите им решения излизат всеки ден/.
Любимите ми опорки които "променливите" обичат да ползват са как Б.Б. имал кюлчета, къщи и не знам си какво. Ми това си е чиста завист. Какво общо има с цената ви на хляба? Хазартния бос ви направи сеир и постигна целта си да свали герб с компроматите, щото видиш ли имало търкания между него и ББ.

А за корупцията, вие изобщо знаете ли с какви средства разполагат политиците по света? Знаете ли че определени фирми там дори са облагодетелствани от законите и тяхната "корупция" в много случаи си е законен начин на функциониране на една фирма?
Тук ако я няма корупцията ще забогатее ли народа като манталитета му е все да прецака другия и да гледа в чуждото канче? Защо повечето не се осигурявате на реалните си пари и не допринасяте за държавата? Щото нищо не правела за вас казвате, ама като няма пари в хазната, няма как да прави. Пътища, училища и какво ли още не. Елементарно - парите идват от тези които си плащат данъците.
Иначе вие ако сте неквалифициран работник, дори да е нулева корупция пак ще работите за малко пари, колкото да преживявате. За личния ви успех държавата може да направи малка част, повечето си зависи от вас самите.
Но да се оплаквате колко е било зле при положение че сега е в пъти по-зле, е смешно.

Не ми се иска да призная, но такъв инфраструктурен подем като през последните 12г в БГ не е имало (пример-пътища, пречиствателни станции и разни други на общинско ниво). И то въпреки че голяма част от вас си укриват данъците.

Искахте европеизация. Лошо ли ви е като привлекоха толкова много чуждестранни инвеститори в БГ, че повечето от половин София (та и други големи градове) работят за чужди компании? Отваряте сайт за обяви и 60-70% са от чуждестранни фирми с европейски стандарти, социални придобивки и какво ли още не. И като ви беше толкова зле, защо тогава строителството ври и кипи, апартаментите в големите градове се разпродават като топъл хляб, цените в космоса. Нали сме беден народ, от къде тия 200 бона за апартамент?
Не съм фен на герб, има и по-добри от тях, но това което дойде и гази българските интереси е катастрофа в сравнение с това което беше. Дори малките деца го виждат. Това е самата истина, написана с примери.
Та лошо ли ви беше?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 18 часа
hash: db6e25b994
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ако нашата инфлация е заради Кирчо, то за инфлацията в Германия, Румъния, Италия, Испания, Португалия и изобщо по целия свят с малки изключения пак ли той е виновен?

 
  ...
преди: 2 години, 17 часа
hash: 983ef7ead4
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Темата ти е хубава, първо да подчертая, но недей така с обвинителен тон срещу хората. Хората са различни, страшно разноцветни. Както у нас, така и по цял свят. Сега нямам време да пиша повече. Надявам се да ме разбереш правилно. Коментарът ми не е с цел заяждане.

 
  ...
преди: 2 години, 15 часа
hash: a85658ff18
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Прави си но наполовина. Т.е. в последните години ГЕРБ съвсем се оляха, но тези новите са мега зле също. Аз мисля, че най-голямо развитие имаше при ГЕРБ през 2009-2014 година, то всъщност от както има демокрация тогава имахме най-голям подем, да не кажа, че изобщо в историята ни това си беше мини златен век един вид. Магистрали, спортни зали, метрото в София най-бурно се разви тогава, Бургас разцъвтя, Благоевградските панелки бяха санирани. Само един минус се сещам и това е, че Северна България като цяло беше забравена и днес е така, повече печели Южна България.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 12 часа
hash: db118fee38
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Ясно е, че си гербаджия.

 
  ...
преди: 2 години, 10 часа
hash: 92c98c7452
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Гледам и разбирам, че някои си остават заблудени, че тук изобщо някога е имало (или ще има) демокрация... То поне да беше и капитализъм, ама това си е някаква еволюирала форма на феодализъм, кръстосан с анархизъм...
Апартаментите по градовете се разпродават за крадливи селяци и прииждащи на талази "бежанци" и дигитални номади в ИТ сферата. Средната класа е затрита - или се обслужващ персонал, или в ИТ, но нищо по средата.
Въпросните фирми си аутсорсват помията тук за % от това, което трябва да плащат за същото в собствените си държави понеже Китай, Африка и Югоизотчна Азия са по-далеч като БГ им е под носа, а тарифите са г/д равни. Една "западна" фирма тук набързо бива побългарена с некадърни ЧР и познатия до болка роднински стил назначения, т.е. от фирма се превръща в поредната феодална структурка, укриваща данъци и експлоатираща злоучастните хорица на няколкото работни позции, които върти от поне 10г. насам - един за всички, но всички против един...
В Гърция почупиха Атина като им съобщиха, че няма да им УВЕЛИЧАТ пенсиите.
Във Франция изгориха колите в цял Парижки квартал, потрошиха магазините и ги разграбиха в други два като им съобщиха, че ще се пенсионират с 3 години по-късно.
Тук ни ш*бат все по-брутално ежеседмично, но пълна тишина...
Накуп с извънземната инфлация и мишкарството, наистина може да се каже, че поне издухахме дори и американците по мазохизъм.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 часа
hash: e89d8b04e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Еми точно преди 12 години хванах самолета в терминал 2 и оттогава не съм се връщала и ми е добре... ;D

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 часа
hash: f4170b6022
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   "Не съм фен на герб",та ти в целият си пост защитава герб и плу сегашното правителство.Към кой да се движим?Към този,който е гъзоблизач на Русия,или към Европа?"Щото предишните ако са крали примерно 20% за тях и останалите 80% са за държавата",Моля??80%?Та те,които защитаваш откраднаха толкова,колкото твърдиш,че е останало за държавата.И вместо да казваш думата "примерно" пролучи малко за какво ставаше на въпрос в предишното правителство."Лошо ли ви беше през последните 12г"?За кое да ни е добре?За това,че герб ни бяха оставили без вода,когато управляваха?За това,че те се подмазваха на Путин,а той чистити 24 май не на нас,а на Македония?Но ти едва ли знаеш това и си се заинтересувал/а.И колкото и да плуеш новото правителство,то поне се изправя срещу агресора,докато ако беше Борисов щяхме да плащаме в рубли и да сме гъзоблизачи на Русия!

 
  ...
преди: 2 години, 7 часа
hash: 23eeae7171
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Хората, които одобряват времето на Борисов са или такива, дето са били заедно с него на власт и са крали, или такива дето са се уредили на някаква мижава работа по това време, взимали са 1500-2000 лева и там в зоната си на комфорт, са си заравяли главата в пясъка как всичко е цветя и рози! Реалността е коренно различна.

Този крадец и безумец уби България! Преброяването на НСИ от 2021 сочи, че сравнено с предишното преброяване 2011, населението е намялало с 844 000 души. Този боклук - Борисов, трябва да бъде съден за геноцид и да лежи доживотна. Защото не пипна здравеоопазване. Не пипна училища. Не пипна язовири. Повечето неща висят на доизживяване от бай-тошово.

Той и шайката около него не спряха да крадат. А единствената причина да строят е, че там се краде най-много и безконтролно. Кой контролира някакъв селски път с какви материали се строи ? Колко души работят ? Колко струва ? Точно така - никой не контролира и там пада яката кражба на всички фирми около ГЕРБ(Групировка за екстремно разграбване на България)

Давам пример: по документа за обществена поръчка пише примерно, че 9 км отсечка ще струва 5 милиона евро. На отсечката ще работят 35 души. Наемът на машини ще е 2000 лева на ден. Ще се строи с най-добрите материали на пазара.

Реалността: работят 15 души от малцинствата на минимален надник, строи се с най-големия боклук материал, машините са на далавера 200-300 лева наем, общо им излизат 800 000 евро тези 5 километра, построени с най-некачествения боклук. Останалото се прибира по лични банкови сметки. После след 2 години пътят е на вълни, маркировката е изтъркана, при първия порой асфалта се рони като бучка захар. Защо ? Защото не е строено, за да е качествено, строено е, за да може Боклук-Борисов и шайката му да крадат милиони.

Ето така много боклуци станаха милионери, докато хората беряха душа в претъпкани болници с некадърни лекари, заради българоубийствената политика на Борисов. "Новото строителство" са крадените пари на ГЕРБ(в 80% от случаите), които сега искат да изперат. Няма иначе къде да ги скрият, по личните им сметки като излезнат по няколко милиона на депозит - ходи доказвай откъде ги имаш, като си на заплата за 1800 лева(примерно). Затова сега ГЕРБ-ерската пасмина СПЕШНО трябва да изпере краденото за 3те мандата на Боклук-Борисов и "новото строителство" се оказа правилното решение.

Един строеж струва милиони. Такива пари банките не отпускат. Ако иска някой - да отиде и да пита. Тези пари са от евро-далавери, от обществени поръчки, сега искат да ги набият в строителство и да излезнат чисти при разследване, как уж започнали от 1 сграда и после им потръгнало и затова сега имат милиони(всъщност всичко е крадено)

Който има 2 грама акъл останал - никога да не гласува пак за Борисов и където го види този боклук да го плюе(него или шайката му). Който иска да се гъчка по претъпкани болници, да шофира по некачествени пътища, които са предпоставка за произшествия, да задлъжнява с милиарди, които той и децата му ще връщат - да гласува за баце ви.

П.С. Не харесвам Канадеца и той е слуга на американците, но изрод и боклук като Борисов НИКОГА повече.

 
  ...
преди: 2 години, 6 часа
hash: 708dd4904d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Да, лошо ни беше! Сега се увеличиха заплатите, които Борисов не увеличи за толкова години, защото за него благоденствието на народа не беше важно!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 часа
hash: 1c69c85e61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Номер 8 много добре го е казал. Зле беше и продължава да е зле за всички, чиято работа зависи от гербаджийската администрация. ПП не са много по-различни. Не разследват герберите, както обещаха, Няма уволнени за хилядите груби нарушения и погазване на народа, защото ПП са втория ешелон на ГЕРБ.
12 и повече години фашизъм организиран от мутрите от ГЕРБ, мачкане на всичкк способни хора и обогатяване на крадци и некадърници с корупционни схеми, пряко подпомагани от ЕС.
ГЕРБ върнаха България 200 години назад. Построените извънградски пътища са опасни, с много неравности и дефекти заради пестене на материали. В градовете кварталните улици са като лунен пейзаж, пълни с дупки.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b9ca906294
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Много си ми беше добре. Когато отивах в магазина, знаех какво и за колко пари мога да си купя. Сега всеки път цените са нагоре. И ще продължават да растат.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5fd92a6ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 1 Кирчо може да не е виновен за цялата инфлация, но за разликата, между нашата 20-30%инфлация и инфлацията от 6% в изброените от теб държави е виновен, това са 14-24% инфлация по вина на българското правителство!!!!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: db98b3fdba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   ГЕРБ са дъно, много бързо забравихте какво беше при тях. За 12 години не направиха нищо. А периода беше спокоен. Който продължава да гласува за тях също е дъно.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8ff85c7c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Хаха, не се учудвайте на подобни постове. Нямате си идея колко платени подлоги има у нас. Назначени са на сладки службички или пък са им раздадени бизнеси, а основната им функция е манипулиране на останалите. Можете да си направите експеримент. Пуснете коментар анти Путин в някой от популярните сайтове, само че го направете след 17:00 часа. До сутринта на другия ден ще съберете няколко десетки харесвания от нормалните хора. След това обаче калинките, на които плащаме с нашите данъци вкупом ще ви нацъкат минуси. Те просто истинска работа не вършат. Нали не забравяме и кой построи газопровода на руснаците, за да могат да започнат тази война. Платихме го всички ние, като дори в строежа не участва нито един българин или българска фирма.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: db6e25b994
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   12, ако ми кажеш и от къде ги взе тия данни, ще взема и да ти повярвам. А и нека ти припомня, че Кирчо е на власт от половин година. Според икономическата теория дори и да има грешни мерки от сррана на центрлната банка те се за усещат след 12-24 мес. Точно заради такива неосведомени като вас, които не са наясно със световните тенденции ще се върне любимата ви тиква. Много пък бързо забравихте тиквата как репресираше бизнеси.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 776f8f3b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ти да не си на 18-20г и доскоро да не си бил наясно какво става? Каква е тая илюзия колко сдържани било ББ и компания. Само 20% крадяли - ейй, 10 години стабилност е имало. Странно защо резултатите ги няма.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5fd92a6ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   До 15 Данните ги виждам в магазина, ти по магазини не ходиш ли? Хляба 700гр ноември не беше ли 1,10лв, сега не е ли 1,70лв това не е ли 55% увеличение????? Дизела ноември не беше ли 2,20лв, сега не е ли 3,30лв това не е ли 50% увеличение? Няма нищо което можеш да купиш на старите цени с изключение на ток и вода за домакинствата, чиито цени ще скочат другия месец. Кажи ми едно нещо което е скочило с по малко от 10% Има го описано в сайта на НСИ по месеци, по 3-4% на месец за 6 месеца са си над 20%.
Тази инфлация е плод на решенията на сегашното правителство, няма да купуваме газ с рубли, русия е бензиностанция с ракети, ще им забраним да кацат на наши летища и да акустират търговските им кораби на наши пристанища, ето ти увеличение на газа и дизела за населението и всички произтичащи от това решение негативи. Другите европейски държави купиха газ с рубли и тяхната инфлация е свързана само с другите санкции които наложиха и за 3 месеца е 6%.


Дори и виновен да е онзи, които е бил министър на финансите преди 12 месеца, можеш сам да си спомниш кой е бил той!!!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: db6e25b994
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   "Данните ги виждам в магазина, ти по магазини не ходиш ли?"

Да, ама ти правиш сравнение с други страни. Ходила ли си в немските/американските/гръцките/испанските/португласки магазини, за да правиш такива сравнения? Повечето са първосигнални като теб. Виждат, че в магазините всичко е поскъпнало и понеже Кирчо се е случило да е на власт точно тогава, веднага си правят извода, че Кирчо е виновен. Ако Бойко все още беше на власт, пак ли Кирчо ще ти е виновен? Сигурно и за хиперинфлацията в Зимбабве пак той е виновен, а? И за войната в Укайна той е виновен, нали? За нарушените доставки от Китай пак Кирчо е виновен. За това, че на международните пазари повечето суровини поскъпнаха двойно и тройно за последните година-две пак Кирчо е виновен. За това, че САЩ напечатаха 40% долари от всички съществуващи за последните 2 г. и още толкова евро и паунди се напечатаха в Европа пак Кирчо е виновен. За това, че баланс шийта им стана от 3 на 9 трлн пак той е виновен. Както и че дълга им надхвърли 30 трлн, както и за това, че долара почти се изравни с еврото и това стимулира износа към САЩ, което допълнително влоши инфлацията в ЕС. И какво трябваше да направи Кирчо в случая? Попрочети някоя книжка на икономическа тематика да разбереш как работят нещата. Викаш, ако беше Бойко щяхме да цъфнем. Щото за 12 г. станахме Швейцария на Балканите, разбираш ли?

А като тръгна да говориш за цени на дизел, защо не провериш в другите страни колко е дизела?

https://www.cargopedia.net/europe-fuel-prices

Ето ще те улесня. В една Албания е почти 4 лв. В почти всички страни гони 4 лв. В Германия, Холандия и др. е над 4 лв. В Дания, Финландия и Норвегия (които си имат петрол) гони 5 лв. И там ли Кирчо вдигна цените? Тук сме едни от най-евтините. Международните пазари са едни за всички и стандарта на страната няма голямо значение за цената.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 98662c3a90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   "Тази инфлация е плод на решенията на сегашното правителство, няма да купуваме газ с рубли, русия е бензиностанция с ракети, ще им забраним да кацат на наши летища и да акустират търговските им кораби на наши пристанища, ето ти увеличение на газа и дизела за населението и всички произтичащи от това решение негативи."

А каква щеше да е ифлацията, ако беше ГЕРБ със 51% в парламента? Според теб. Кажи ми? Честно!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a3da3141f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Н7, под "гъзоблизачи на Русия" разбираш това да купуваме газ от тях? Какво лошо има в това?
А знаеш ли че в момента "алтернативния" газ който ПРЕкупуваме също е руски, но минал през няколко държави, в които определени хора от властта имат фирмички???
Това ако не е престъпление срещу народа какво е?
Тук не е въпрос на избор между Русия или Запада, а въпрос на кое е най-добре за България за дадена ситуация.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 23eeae7171
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   По времето на ГЕРБ определени хора може и да са живеели добре, но това не е показателно за цялото население.

Действително, в София и 2-3 града се наводни с чужди фирми, започнаха да дават високи заплати, хората се замогнаха. Но това е илюзорно.

Провинцията загива. Северозападът всички статистики сочат, че е мега зле, десетилетия назад. Здравеоопазването кръгла нула - бармани и сервитьорки взимат по 1500, мед. сестрата се гърчи с 800 лева, линейките - стари, а по пътищата коли за хиляди.

Герберските кметове и общинари по места - като цар Киро, Ценко Чоков и разните други местни феодали протежета на Боко няма да ги коментирам. Пътища бил строил.. Нормално да е строил. Не е да ги е построил той. Парите са дадени от Европа и все някакъв "резултат" трябва да се отчете.

Първи по смъртност, първи по сумати гнусни класации, алкохолизъм, корупция, наркотици, въобще не виждам ГЕРБ с какво са били полезни за държавата, а за тези, които живуркането и "хубавият живот' се изчерпват с това да вземат 50 лева отгоре и да си купят нещо, много жалко за тях и ценностната им система.

Бойко единственото, което правеше е да взема едни пари от Брюксел, с които леко да вдигне стандарта на живот и хората взеха, че си помислиха Тулупа, че е проявил държавнически ум и е свършил нещо.

Нищо подобно. Ако има някакво подобрение и забогатяване, то е било изцяло и единствено на базата на налятите милиарди от ЕС, които впрочем отдавна не са "безвъзмездни", а са дългове и тегоби.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f4170b6022
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Н21 "под "гъзоблизачи на Русия" разбираш това да купуваме газ от тях? Какво лошо има в това? "Не, разбирам, че правителството, което ни управлява 12 години се подмазваше във всяка удобна минута на Русия, само и само за да не ги свали от власт. А какво добро има руснаците да спират само на нас и на Полша газът. Германия също отказа да плаща в рубли, но на тях не им спряха газът. Защо? А на 24 май? Знаеш ли въобще какво са направили руснаците? Сигурно и това не си проучил/а. Мога сумати неща още да кажа за Русия, но нали има хора като теб, които я милеят заради скъпият им газ ще сме и по-зле! И ако не правиш никаква разлика между Запада и Русия.... нямам какво повече да коментирам...

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ac881ca5b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   инфлация има навсякаде и тя най вече зависи от международни фактори местни политики

когато ББ каже че в българия се е повишила инфлацията, това не означава че текущия премиер я е енаправил, просто ББ е заварил международната инфлация, и това му е съвпаднало с тв мнението му по въпроса

Когато ББ каже че по негово време не е имало инфлация
той го казва като негов плюс, но просто по негово време международната инфлация която се отразява и в БГ просто е била по малко, заради по малко кризи, лоши политики етс етс


това е

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker