А толкова исках да шофирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

А толкова исках да шофирам
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1107 пъти
Привет! Бих искала да споделя нещо, което продължава да ми пречи, създава неудобства и изпълва със съжаление. Както се разбира от заглавието много исках да шофирам, но моя „мил” съпруг така и не ми позволи. А книжка имам от 8 г. Имахме две коли и вместо да карам едната, той реши, че от мен не става шофьор и това е. Когато взех книжката нямах търпение да започна да карам. Разбира се заедно с мен беше мъжът ми. Само, че вместо увереност той ми вдъхна страх. То не бяха викове как ще потроша колата, как ще се убия, как нямало да ми поддържа колата и да я поправя. После пак опитах. Продаде едната и сега е доволен. Каза ми - купи си и си карай. На мен наистина ми е необходима. Живеем в малък град. Има места, на които няма удобен обществен транспорт и ми омръзна да се моля на хора за услуги. Не искам кола, за да впечатлявам някого, а защото ми трябва. Колко пъти съм взимала детето от училище пеша с чадъра при положение, че колата е в гаража. Дори търпях подигравки от доброжелатели. От друга страна като чувам постоянно за катастрофи и като виждам как карат по нашите улици си мисля, че може би е за добро, че не карам. И като събера пари и кажа на милото, че съм харесала еди коя си кола се изреждат какви ли не недостатъци на въпросната машина и как не си заслужава. Ако има жени с моя горчив опит ще ми е интересно да узная как са се справили. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: ca742b2e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здравейте, при мен е почти същото.С тази разлика,че имаме само една кола.По стечение на обстоятелствата, страта кола се счупи в ръцете ми докато карах.На новата опитах, два три пъти.Като събереш достатъчно пари се посъветвай с близък,който познава автомобилите и купувай без да го занимаваш.Колата ще си е твоя и ти ще си я поддържаш.Успех, не се давай.Гледеайки за катастрофи и аз на моменти си казвам,че е по-добре да не карам,но човек иска ли,ще намери начин.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 241ac1659b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Aко имаш възможност, си купи кола и започни да караш. В малък град ще ти е по-покойно да шофираш и постепенно ще добиеш опит и усет. Просто, се опълчи на мъжа си да не те саботира.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 73c078996a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Жените не ставате за шофьори! Стой далеч от волана и ще живееш по-дълго. Послушай мъжа ти. Щом ти казва, значи има за какво. Човекът те е видял, колко струваш и има ясна преценка, какви са ти способностите. Надценяваш се! А той се опитва да те спаси от катастрофа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d02b490323
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Ооо номерата на бившият ми. Купих си кола без даже да му кажа накрая. Извиках приятел монтьор за съвети и оглед. Бившото "мило" побесня, била съм го унижава пред приятеля и други хора като не съм извикала него. А бе я у лева...хем ще ми се прави на "господар" без да съм дала подобни права, хем после бил "унижен".

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 063edefc73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Страхува се за теб и детето от твоите шофьорски умения, губи те от контрол - ревнува те, неговите притежания са в невъзможност за другите или просто сантименти към техниката и ужас от погиването й.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3efe833b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз се припознавам донякъде в ситуацията, мъжът ми на думи ме стимулираше да карам, на практика ме стопираше. Преди години бях активен шофьор, по разни причини спрях да карам, къде обективни, къде субективни. По 1 време бях харесала кола, малка, икономична, да не ме е яд ако я осуркам някъде. Мъжът ми замърмори като твоят и се отказах. После реших да инвестирам пари в паркомясто, което да давам под наем (в центъра на голям град), същата работа, пак мрънкане. Тоя път номерът не мина: викам, купувам го и не ме интересува. Купих, дадох го под наем, не щеше да го види. Не щеш ли обаче, реши да купува нов джип, не му стигаха парите. Дадох половината и реши, че може да ползва паркомястото :-) Викам: а, можело значи :-)
Сега ще изкарам няколко опреснителни часа, че имам нужда и тръгвам с колата :-)
Та мога да те посъветвам да се решиш и да действаш. Гледай само колата да е добро състояние и действай. И да сбъркаш, не е драма, все отнякъде трябва да се почне. Колата е необходимост, не е лукс. При нас почти всичко е на пешеходно разстояние, затова не карах особено, но има случаи когато не става пеша или с такси, напълно те разбирам. Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 208b438bca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Според мен просто си купи една кола... Има доста евтини и читави дето са идеални за първа кола. И да я удряш и чупиш няма да те е яд, защото за 100 200 лв ще се оправя да е в движение. Мъжът ти просто не иска да си независима, ми се струва и за това всячески се опитва да те откаже. Но пък може и наистина да си доста лош шофьор, не че масово могат да карат.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2663b137ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Това, че имаш книжка не те прави добър шофьор. И при положение, че ти липсва опит и си карала курса отдавна и аз няма да ти дам колата си. Като искаш толкова, купи си кола, зареждай си я, поддържай си я и си я карай. Но вземи опреснителни часове при инструктор.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 497f3eff36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   При мен пък ситуацията е много странна. Мъжът ми не само че ми позволява, но и се сърди, че не шофирам, а само той трябвало да превозва всички вкъщи, деца и т.н. Обаче... Когато се е случвало да седне с мен в колата, ми е крещял, обиждал как не ставам, колко съм глупава, как ще се претрепя и т.н. А така вместо да ме стимулира да карам, той ме сдухва и ми налага страхове. Хем се сърди, че не карам, хем не ми помага, за да започна. Имаме 2 коли, но нито едната не е по мой вкус и не ми изглежда удобна за каране. Искам да си купя мъничка, да ми е лесна, но според него е глупаво. Курсове съм карала преди години, но не съм шофирала досега. А много искам да се науча и да съм независима, а не да ходя по жегите и студовете пеша и да не мога да си свърша елементарни неща...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker