Трябва ли държави като Германия и Италия, които продължават да купуват руски газ, да ни изплатят обезщетение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трябва ли държави като Германия и Италия, които продължават да купуват руски газ, да ни изплатят обезщетение?
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1034 пъти
Защо точно ние, които сме на 100% зависими от руският газ се отказваме от него, а държави като Германия и Италия, които са на около 60% не? Чета в интернет коментари на хора от запад от типа на "stay strong Bulgaria" или "great job! ". Е нека като са толкова солидарни или и те да се откажат или да ни плащат компенсации. Същото важи и за държави като Испания и Португалия, които внасят 90% от газта си от САЩ или Алжир, но и те натискат да налагаме санкции. Също не е вярно, че сме били най-слабото звено в ЕС и НАТО както се твърди. Лесно е когато страната ти е в другият край на Европа и стокообменът ти с Русия е 0, 2%. Е не е ли редно именно тези държави, които сега купуват руски газ да ни изплащат компенсации?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 66adaaf17a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Да. Ама нема.

Германия винаги е купувала евтин газ. А братушките ни го дават на нас много по-скъп.

Европа е лицемерна курва.

Русия също.

Америка също.

Няма как съседа да пълни твойта къща.

Ама БГ кретена никога не го разбира.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 7d4019966c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Скоро ще дойде азербайджанския газ и всичко ще е наред. Знам че за българина светът свършва ако няма руска газ, но реално е точно обратното. Путя досега ни дереше с високи цени, а се оказа, че има по-евтини варианти и Булгаргаз вчера излезе със становище, че ще има намаление на цените. Русоробите газ пикаят в момента. Много е забавно като се сетя какви апокалипсиси предвещаваха след като Русия ни спре газта. Жалка история.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b9c0a9618a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   "Русоробите газ пикаят"

Ми да пикаят малко и насам, че да се офайдосаме. :)

Шегата на страна, но това, което се случва всъщност, е много хубаво, защото Европа до сега нямаше причина и мотивация да се отказва от руския газ и така се поставяше в зависимост и така Путин ни извиваше ръцете. Сега варианти ще се измислят и ще осъзнаят, че руския газ не е единствената алтернатива на света. Отделно, че много държави ще преосмислят енергийната си политика и вероятно ще минат на други алтернативни горива. Германия например и без това отдавна увличава дела на зелената енергия, Франция пък си строи АЕЦ, сега и други държави ще се присъединят към тях. Вероятно и газопроводи ще се построят в бъдеще от други държави, различни от Русия. Според мен Путин си вкара автогол и ще загуби влияние, след като осъзнаем, че не сме чак толквоа зависими от него, защото дори и войната да спре, вече Европа ще мисли сериозно за диверсифициране на доставките и за други варианти.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ffb3705fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   до 2 и 3

на вас двете дървени русофобчета е хубаво да ви се обясни, че ситуацията със спирането на доставките е опасна не защото руската газ е скъпа или евтина, а защото може да останем БЕЗ газ. Нас ни спасява това, че ние нямаме големи потребности - само 3 милиарда. А що се отнася до Азербайджан, то те не произвежда почти никакъв газ, едва 30 милиарда. За сравнение Русия произвежда 700 милиарда. До там с вашите измислени тези, за невероятният азерски газ. А иначе всички страни доставят от близки такива - Испания от Алжир, Великобритания от Норвегия. Причината че не са се сбъднали "апокалиптичните" сценарии е, че другите европейски страни не са кръгли идиоти като нас и продължават да купуват руски газ. А цените паднаха, защото дойде летният сезон и потреблението е минимално.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8f1dd723ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Да, руският газ не е единствената опция, но е сравнително евтина. Сега не се знае какво ще става. В политиката справедливост няма - използват ни, за да натрият носа на руснаците. Смешното тук е, че се налагат икономически санкции за морален проблем. Какво общо имат морал и икономика? Да не говорим, че европейските държави не се посвениха да работят със Сталин на времето, и с Путин ще работят ако им е изгодно. Само ние не си защитаваме собствените интереси.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b9c0a9618a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   4, като ще обиждаш на дървени и ще се правиш на много компетентен, защо не каза и колко консумира Русия? Първо не произвежда 700, а 638, пак си го закръглил да ти оттърва на тъпата путкинолизаторкса лайняна теза. Второ консумира 411 и де факто 227 са за продан, тъпи русофиле. А и да ти минава през простия ебан русофилски акълец, че газа не е единствения енергоизточник. На Франция и дреме за Русия с нейните АЕЦ примерно. Какво ни пречи и ние да преминем към други енергоизточници? Освен че любимия ти Путкин ще се насере? Тъпите мурзилки произвеждат само 5% от урана, а над 40 го произвежда Казахстан, така че има доволно много за всички.

Аман от Киро Брейковци като тебе. Още малко ще кажеш да ни нападн Путин и нас като Украйна, както каза онзи малоумник Брейка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: debef51a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Авторе ЕК изплаща обещетение на онази държава, която поиска основателно обещетение, а решението да не платим в рубли не е европейско, това е решение на българското правителство, или по скоро решение дошло от козяк 16.
Защо Германия или Италия да ни плащат обещетение след като не са ни забранили да купуваме газ с рубли????? Ние си натресохме управници които взеха такова решение и щом не сме целия народ ядосани в парламента, значи одобряваме решението. Факт!
До 2 решение за бъдещо намаление от 13%, след като миналия месец същата институция увеличи цената с 14%. Разликата с руския през март на цена 109,88 лв./MWh и евентуалната намалена юнска цена 141,28 лв./MWh намираш ли разлика???? По евтино ли ти се вижда новата "намалена" цена в сравнение руска газ? Къде отидоха обещанията на премиера, че Урсула фон дер Лайен щяла да уговаря руска газ за цяла Европа и за нас щяло да има? В статиите преди месец пишеше: "Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен нарече „изнудване“ действията на Русия спрямо България и Полша и гарантира, че ЕС ще окаже подкрепа на засегнатите страни, както и че има общ план за действие."
Къде са гаранциите на г-жа Лайен, къде й е подкрепата?
Въобще не ми пука от къде ще внасят газ, пука ми за две неща, да има газ и да е евтина. Защото ако газа е скъп инфлацията на всички стоки и услуги хвърчи нагоре, затова и България сме с най високата инфлация в цял ЕС. Защото в момента, с днешна дата, купуваме пак руска газ, но през посредник, които си взема неговата комисионна. Вчера и днес каква газ ползваме мислите?????

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 57353bdea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   1- Ти като идеш на пазара и купиш 1 кило картофи претендираш ли да ги платиш по цена на едро, като друг, който е купил 2 чувала картофи? България колкото Германия ли купува, та да ѝ правят отстъпки?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9a1db1f019
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не знам за Германия, те ще се оправят, а и не ме греят. Но знам само едно. За наше добро не трябва да сме зависими само от една държава. Без значение дали е Русия, САЩ или която и да е. Както и не трябва да сме зависими само един продукт. Това е един повод да преосмислим занапред енергийната си и външна политика. Не съм специалист, но трябва нещо да се направи, защото при една такава ситуация, лесно ни изнудват, както се вижда нагледно. Трябва най-малкото да имаме резервен вариант.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 7849ca83a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не бе, редно е да бием шута на Киртакът и нещата по въпросът ще се наместят. Защо намесваш газът и икономиката? Като няма да се съобразява с мнението на народът по този въпрос, бие му се шута и въпросът приключва.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 257541c813
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 11, да, не си специалист (не го казвам, като обида, а просто като факт, защото и аз не съм), но такова нещо като незваисима или балансирана политика на малките не се полага. Много по-големи страни по население или по площ или като икономика, като Германия, Казахстан (както стана дума по-горе, като източник на уран), Южна Корея, Япония и пр. нямат такава свобода пък какво остава, за такива като нас. Да, сега някой ще даде пример с Унгария, Сърбия или Турция и ще е прав донякъде.

Унгария, колкото и да се опъва на Брюксел (ЕС) и Вашингтон, ще клекне рано или късно. Орбан си мисли, че може да получава еврофондове, и в същото време тайно се надява на нещо от Украйна (с позволението на Путин, като награда за спънките на Запада). Ама или ще му спрат парите или ще му повторят 1956 година, ама танковете ще дойдат от запад, а не от изток.
Турция за разлика от Германия може да си позволи да лавира, защото има огромна армия (втората по численост в НАТО след САЩ), освен това е огромна армия в ключов регион (защото да речем Аржентина или Чили, ако имат такава армия, никой няма да го интересува, заради това че са накрая на света) и заради това я ухажват и САЩ и Русия (и Китай) и съответно ѝ се позволяват много неща. Но в един момент, ако Ердоган се сприятели с Русия твърде много или стане твърде нагъл в исканията си за членстовото на Финландия и Швеция в НАТО ще му направят преврат и то истински, а не телевизионно-холивудски като през 2016 година.
Вучич го раздава приятел на Путин, но в същото време се заиграва и с ЕС и ако си мисли, че в Русия не го виждат, се лъже и то много. Русия се прави, че не вижда, защото в момента това е май последната ѝ прителска страна на Балканите, ама и това ще свърши някой ден.
Въобще такива страни, които се заиграват ту с едните, ту с другите имат успех в началото, след това обикновено не завършва добре.
Навремето така и Тодор Живков се заиграваше с ФРГ и всички си спомнят изненаданата му физиономия, когато Петър Младенов, Луканов, Лилов и сие, го смениха изведнъж, след "позволението" (да се разбира, заповедта) на КПСС.

Колкото до въпроса дали Германия и Италия, трябва ли да ни плащат, ами от какъв зор да го правят. Ясно е, че нямаше да ни оставят да купуваме просто ей така, но можеше да се настоява за изключение за една-две-три години, но Петков и сие дори не са и пионки (като другите), те дори не са и българи и не им трябва дори и голям финансов стимул да правят, каквото трябва. Те са толкова раболепни, че правят повече, от колкото се изисква от тях само за да се докажат. А разликата в цената на газа досега между нашата и тази за Западна Европа, така да се каже си е оставала в полза на българската икономика, защото е давана като рушвети на Борисов, Овачров и пр., а те са ги харчили тези пари тук, като истински патриоти :)

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 7c2755832f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Много точно, н8!
Иначе да, трябва ЕС да изплаща компенсация на България за това че сме солидарни с Украйна и тези санкции са срещу нас, обикновените хора. Ние ги плащаме.
А Благодарение на Кирчо, Кокорчо и сие тук инфлацията не е като в Европа а в пъти по-висока. Значи първата икономика в Европа не може да си позволи да спре руската газ а ние можем? При това сме много по-зависими от тази газ.
Няма значение от къде идва газта, мен ме интересува да е на възможно най-добрата цена, а това което ни сготвиха да прекупуваме руска газ е национално предателство.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 57409c1b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   8, иронията с Урсула фон дер Лайен е там, че нейната родина Германия активно закупува руска газ, докато тя говори как ЕС трябвало да бъде солидарен. Но си прав, никой не ни е забранил да купуваме и ние. Напълно сами се отказахме.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6acc308a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Пред българина има два варианта. Вариант 1 - седи като овца и харвардските мошеници го докарват до просешка тояга. Вариант 2 - хваща сопата и изритва отрочетата на Херо Мустафа и повече никога не гласува за умни и красиви грантаджии без 1 ден трудов стаж.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3c663ebf28
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Ми, не. Никой не е длъжен на теб да ти плаща сметките. САЩ го казаха отдавна: руската енергетика е капан. Тръмп когато го каза това, швабите му се хилеха, сега кикотенето им излезе през аршлоха. Нашите дебили също блееха, явно вече забравили как рашите спряха газта и на България покрай тази на Украйна, преди има-няма десетина години. Тукашните путинофили забравят редовно тези "жестове" от братушките.

България така или иначе получава помощи от ЕС и е от нетните потребители, а не приносители към помощните фондове. Ще ни платят, ама друг път.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 57409c1b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   19, Тръмп ги казваше тези неща просто защото искаше да си пробутва своят газ.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 274280f82b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   20, предпочитам газ от САЩ, а не ненадежден боклук като Русия. Русия си е България в напреднала мутренска версия и ако не е НАТО, братушките пак и за България ще дойдат един ден. Сегашната им "специална операция" си е жив пример колко им пука за други народи. Ако това е "алтернативната", да си стои статуквото, на мен в руска кочина не ми се живее.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6ddd27fac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   21, не умирам за Русия, не разбирам защо я намесваш, но жив пример за това колко им пука за други народи на американците е операцията им в Ирак. Колко са те половин милион жертви. Едно число. За това че много преди Украйна имаше и операция в една съседна страна няма да коментирам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: debef51a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Как е възможно българин да смята че чужда държава й пука за България или за българите?
Как е възможно да спорите на кой му пукало за вас? Естествено, че нито на САЩ, нито на Русия, нито на ЕС им пука за Българите. Единствено на вас трябва да ви пука за България, но вие се карате на къде да обълнете дупе.
Най правилно е да купим стока от там където ще е най евтино за българския гражданин, спрете да се влияете от световните политически и икономически дрязги. Най важно за България е българите да са добре, а българите от десетилетия имат икономически проблем, затова най важно е да се спаси оцеляването им а това става с ниски цени или с увеличение на доходи. Ако не може едното поне другото.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d029a60788
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Даа, да вземат от Азърбейджан и малко ефтин петрол да докарат, че 3 лева на литъра бензин и дизел и ще скача още. От както започна конфликта в Украйна, в цяла западна Европа горивата рязко скочиха, защото 80% купуват петрола от руснаците. То в Германия вече има режим на парното, така, че и те започват да губят мача. То и тука при нас олио няма вече по магазините и бензина от 1.70, скочи на 2,40 евро за литъра. Цените на хранителните продукти скочиха с една трета.Въобще Европа не трябваше да налага санкции на Владимир. Какви санкции ще налагаш на някой, при който и ножа и хляба са в неговите ръце? За положението на България в момента е виновен един единствен човек, и той се нарича Кирил Петков.







Чингис Хан

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 90903f0236
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   До 21.
Явно още не си осъзнал че това в коя кочина ти се живее не зависи от теб, ако останеш в БГ. Ние сме просто една държавица, която е инструмент за постигане на цели, пушечно месо. Политиката на САЩ спрямо нас е еквивалентно използваческа.
Политиката на големите винаги е една - около тях да има предимно приятелски и сравнително немощни държави, които да играят ролята на буфер. Всичко останало е или за източване на природни и икономически ресурси или за оказванена натиск срещу другите големи.
Само да попитам - къде са ни златните самолети?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 70acfc695c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Вие не можахте да разберете, че Запада изпозлва и нас , и Украина , и цяла източна Европа срещу Русия.

А нашите политици козируват и лижат подметките на разни педофили от колективния запад.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker