Не мога да продължавам да живея така - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не мога да продължавам да живея така
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 985 пъти
Здравейте. Пиша тук, защото няма с кого да споделя това. Момиче на 20 съм. Главният ми проблем е, че страдам от ужасна социална тревожност. Винаги съм била срамежлива и много подигравки в училище доведоха до това, че в момента нямам никакво самочувствие, затворена съм към околните и водя застоял начин на живот. Имам две близки приятелки от училище, но те си имат своя живот, чуваме се често, но рядко излизаме. Самотата ме доведе до това да използвам приложения за запознанства. Ходила съм на толкова срещи, че вече не мога да ги преброя. Само за някакъв контакт с хора, ей така да изляза навън. От това съм имала и добри, и лоши моменти, но за три-четири години в тези приложения не успях да задържа нито приятелства, нито връзки. Ходя на работа, с някои колеги сме имали добри отношения, но приятелствата ни не са продължавали извън работа. Искам да живея, но тази тревожност ме кара да се затварям и съм откъсната от околните. Вече чувствам ужасна празнота, гледам хората около мен, всеки на моята възраст излиза, забавлява се. Искам да изляза от този омагьосан кръг на самота и притеснение. Поддържам се, старая се да съм мила с околните, но в края на деня пак съм сама. Моля ви, дайте ми съвет как да подобря живота си, знам, че трябва да съм по-социална, но буквално говорим за започване от нулата. С приятели на приятелките ми така и не успях да се сближа, не знам какво да правя. И тези сайтове за запознанства все повече ме отчайват, но са единствения ми шанс за някакви запознанства. Мислила съм за самоубийство даже. Знам, че би било добре да тръгна на психолог, но и момента нямам тази възможност. Ще се радвам да чуя странично мнение. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: dc94479031
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Съветвам те да се стегнеш, ти са само на 20 години, няма от какво да се отчайваш, не си някоя лелка, на която по-голяма част от животът е вече минал.

Ако искаш са се запознаеш с нови хора, се запиши на някакъв курс в група по нещо - танцуване, спорт, пеене и т.н.

За съжаление, мисля, че най-доброто времето за социализиране е в детска възраст, а по-късно хората общуват предимно със семейството си (половинка, деца, гледат стари родители и т.н).


Относно приложенията:
Ако беше момче, дори нямаше да можеш да излезеш на една среща, защото масово жените по тези приложения не отговарят или са там само за вдигане на егото. Така че не си толкова изпаднала, колкото мъжете.

Късмет.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6c5353adeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Безброй срещи от приложения от 17 годишна, мисля, че не е добра идея. Защото при безброй срещи с непознати мъже, няма как да се почувстваш добре. Всяка среща с непознат те прави тревожна, имаш очаквания, които не се сбъдват и циклиш непрекъснато в тази неуспешна схема. Овен това, пак стигаш до реалността, с която трябва да се справяш.
Например, защо не излизаш с приятелките си? Дори, при разни семейни и роднински срещи има вероятност да срещнеш някой. Но за целта, трябва да си отворена, да влизаш лесно в контакт и т.н .Където и да отидеш, ако стоиш на страни и мълчиш, няма какво да се случи.
Идеята да влезеш в групи по някакви интереси е много практична. Много форуми си правят срещи, кръчми, туризъм. По-горе има също добри предложения. Трябва да бъдеш проактивна, с пасивност не става.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ed4e525349
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако искаш да се запознаем и аз съм на 20 :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0ffc71cacd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Здравей! И аз през голяма част от времето се чувствам така, на 21 съм, също момиче. Открих, че когато си поставям малки цели и си ги изпълнявам за деня, се чувствам много по-добре и имам енергия да се осмеля да се социализирам. Разбира се, не винаги успявам, но от това, че съм самокритична, си налагам доста. Доскоро също излизах на срещи все по веднъж-два пъти с нови хора и се чувствах много празно. Имам страх от отхвърляне, ниско самочувствие, но това го знаят само най-близките ми. На моменти се стряскам, че може да ми се случи нещо наистина неприятно, а животът ми ще е минал така и бързо изтрезнявам, както се казва... Как стои ситуацията със семейството ти? Винаги има решение, няма невъзможни неща! :) От кой град си, ако не е тайна?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: dee19286ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Прочети ,,Изкуството да водим разговор" на Лейл Лоундз. Сигурна съм,че ще ти помогне,както помогна и на мен.

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 48ecfbd744
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравейте, аз съм авторката. Със семейството ми съм в добри отношения, но нямам братя и сестри или близки братовчеди. Едната ми приятелка не е в България в момента,с другата от както си хвана гадже се виждаме по-рядко. Благодаря за съветите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 99b0e275ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здравей, мило момиче. Тук повечеро ще ти дадат съвети от сорта на как да завържеш приятелства и как да се запознаеш с нови хора, но ако наистина страдаш пт социална тревожност, може би не знаят, че не е толкова лесно, защото това е състояние, което се диагностицира от специалист и отнема много време и усилия да се овладее до някаква степен, а много малък процент от хората го преодоляват напълно. Можеш ли да опишеш в какво се изразява твоето състояние? Страдам от същото и почти с никого не мога да разговарям нормално, освен може би с двама човека, които са ми близки цял живот. Дори и те не знаят колко ми е трудно понякога. Запознанствата са пълен ад за мен. Нормален разговор с някого не мога да водя, защото треперя, изпотявам се, не мога да вържа две приказки. Да не говорим пък ако се наложи вниманието да е насочено само към мен. Наистина обаче ще ти бъде полезно да посетиш психолог, той среща доста хора с проблеми като нашия и ще може да те насочи. Когато имаш възможност направи го.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker