Какво се случи с мъжете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво се случи с мъжете?
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1785 пъти
Здравейте, мъж на 28 години съм. Живях няколко години в чужбина, и както много хора, покрай пандемията, се върнах обратно в България и родния си по-малък град.

В началото всичко изглежда добре, докато не започнах наново човешката интеракция и то главно с познати/приятели от същия пол. Не знам какво се е случило в България, но преди не беше така. Мъжете ми се струваше, че бяхме по-мъже. И от към постъпки. И от към маниери. И от към отношения. С риск да прекаля с думите и да стана отегчителен, искам да ви споделя какво се случи в отношенията ми с няколко от моите близки и не-толкова близки приятели.


Пич номер 1. Това е човек, с когото имах добро приятелство преди да замина, даже от там звънят редовно и поддържахме комуникация. Върнах се, излизахме, но все аз го търсих. Било то за компания, било то да излезем на билярд или бира, нормалн неща. Той знае, че през повечето време стоя сам вкъщи (работя дистанционно). Знае, че се опитвам да започна наново живота си тук. 1 път няма да ме извика, когато е с хора. Не са познати, наши общи колеги са и ги познавам, и съм в добри отношения с тях. Абе не ме вика, не дава 5 пари. Поисках да говорим, получих мълчание. Крие нещо, крие причина. Няма доблест да заастане като мъж и да каже какво е, да си поговорим като нормални хора. Просто, след това мълчание, спряхме отношения.


Пич номер 2. Един от най-добрите ми приятели в миналото. Излизаме, виждаме се, с жена му, с него, в компания понякога ( доста рядко). Но забелязах нещо странно в отношенията ни. Винаги, когато съм зле, недоспал, изморен, занемарен - той го подчертава. Казва ми, че не приличам "на нищо". Но не пита какво се случва или как да помогне. А когато се похваля с постижение в работата, повишение, запознанство - мълчи. Ехидничи, хванах го 2 пъти да ми прави мизерии без мое знание. Викам айде да се разберем като мъже, да го изговорим, да видим какъв му е проблема - ами пак мълчание. Предполагам завист.



Пич номер 3. Бяхме доста гъсти, поддържахме контакт и от разстояние. Той живее в София, а аз в по-малко градче, на другия край на България. Върна се в града ни за уикенди ,почивки и т.н., но никога не казва. А проблеми в отношенията не сме имали. Да, разбирам, че иска да види близките си. Но като го засека все е навън с някого и пие бири. Разбирам, че и той не иска да се видим.

Но защо не го каже просто? Защо всеки път обещава, и всеки път се засичме неловко на улицата и той гледа на някъде? Къде отиде пак мъжкото, просто да кажеш НЕ като човек и да спреш да мотаеш хората?


Пич номер 4. Запознахме се на едно събиране на бивши колеги - той нов във фирмата. Аз го познавах бегло, но преди да напусна и замина в чужбина, реших да направя добро и да го препоръчам на сляпо. С моята препоръка, му помогнах да бъде избран. До ден днешен работи там и е доволен. Разбрахме се да влезем във форма отново, тъй като и двамата сме тренирали в миналото, а в момента не го правим. Записахме се на фитнес програма, синхронизация за спотване в упражнения, час и дни на ходене - супер. Ходи 4 пъти и спря. Изчезна, не ми каза нищо. Спря да ми отговаря, спря да тренира. След месец го засякох просто хвант под ръка с новото си гадже - евала. Но не е ли редно, след като си започнал нещо с някого, макар и фитнес, да кажеш поне като човек, така и така, ще спра. Някак да покажеш уважение. Къде е мъжкото? Като го засякох му стана неловко и едва ме поздрави, после ми се извинява в месинджър, че така изчезнал.


Сега ще си кажете - абе ти си сигурно някъв навлек, сигурно си досаден, сигурно никой не може да те търпи и затова се отнасят така. Повярвайте, не съм такъв. Изклчително съм осъзнат в социални ситуации. Не говоря малко, не говоря много, весел съм. Оставям хората да се изкажат, възпитан съм, имам нормални интереси като човек. Проблеми в комуникацията или социализацията не съм имал никога.

Дори и с тези същите хора в миналото не съм имал проблеми. Единствената разлика при мен е това, че преди бях на средно заплатена работа, а сега, след много години труд и жертви, се уредих на добър пост и доста стабилен доход. Следователно си купих жилище, хубав автомобил и повиших стандарта си на живот. Това обаче, изобщо не ме е променило. Нито съм надменен, нито говоря за пари, доходи, за колата си, за каквото и да било. Много често и съм пеш. От малък съм бедно и скромно момче.

Та, въпросът ми е, къде отиде мъжкото, какво стана с мъжете? Ако един от тия четиримата, има нещо, защо го крие? Защо намира за по-лесно просто да изчезне? Или да спре да отговаря. Или да мълчи. Преди ми се струва, че не беше точно така. Абе седни като мъж, погледни някого в очите и се отнеси с доблест. Да не споменавам, че на повечето, дори думата им не струва 1 стотинка, и мнението им е различно всеки ден. Всеки от тия 4мата знае, че съм сам като куче и опитвам отново да създам социален живот. И се държи така. Те са повече от 4, имам още подобни случки, но схванахте идеята.

Хора, някой друг забелязва ли подобна тенденция? Случило ли се е нещо за последните 5 години в България, че така са се променили отношенията между мъжете?

Благодаря за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: fe48bf6d20
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Всеки си гледа живота, не е нужно да ти обясняват като не искат. Приятели няма, само интереси.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9f9907ad45
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   А питаш ли ни нас жените, че трябва да избираме партньор измежду тези мъже, които описваш......

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a0ff86a8c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Понякога хората не си допадат просто като темперамент, разбирания, излъчване, може самите теми, които вълнуват него, да не вълнуват теб и т.н. Понякога дори самите те не осъзнават какво точно в другия не ги кефи, а просто не им е комфортно в тяханта компания и се долавя едно напрежение. Как понякога като излезеш с жена, просто усещаш, че няма химия и ти не знаеш защо? Гледаш я уж хубава, уж възпитана, всичко, обаче нещо не те привлича. И ако тя те пита "защо не искаш повече да излизаме, защо не ми се обаждаш", какво ще и отговориш? Ми просто няма смазка и това е. Същата работа е с мъжката компания. Не се получава и това е, какво има да го обсъждате, всъщност малко са хората, с които да си пасвате. Може би това, че си живял в чужбина си казва думата, защото си се променил като манталитет, темперамент и т.н. А и честно казано, не мисля, че са и длъжни да ти дават обяснения. Просто не става и толкова, какво значение има защо. Като ти се обяснят, ще се получат ли нещата? Търсиш си друга компания и толкоз. Може и самите те да не знаят, че да ти кажат и на теб.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fb90de0b06
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Абсолютно правилно са ти наблюденията. Аз като жена съм попадала на няколко пъти на мъже - уж хетеросексуални, в началото съм си създавала погрешно впечатление, че са свестни и готини - а нямат абсолютно нищо мъжко в себе си. Нито едно мъжко качество. Обясняват се като абсолютни п**ли, разтягат едни локуми в чатовете и дрънкат повече от мен, мрънкат, оплакват се, показват слабост, абе абсолютно отблъскващи са. И всичките пристрастени към порнак и извратени в някакъв аспект - искат идеални жени и са с претенции като за принцове, а не могат да предложат абсолютно нищо - те самите са някакви рахити с мазни коси, оказва се, че не работят и живеят с техните на по почти 30 години - абе абсолютни мърши са. Ама със самочувствие и претенции, че им се полагат топ жени. Даже и да съм помислила в началото, че имат някакви качества, бързо отблъскват заради тия неща. А повечето дори не знаят как да контактуват с жени, особено младите мъже. То е едно избиване на комплекси, някои даже споделят, че ходят по проститутки най-спокойно, и после очакват нещо от теб...

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c9f0ff4061
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Мъже малко са останали. Има основно същества с мъжки полови органи.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d0a7132c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   В последните 5 години се е случило единствено, че теб те е нямало и си отвикнал на типичната балканска черта - мишкарство, която за съжаление е дълбоко вкоренена в ДНК-то благодарение на едни 5 века "съжителстване", както се намеква в учебниците. Мен не ме лови явно толкова, защото имам малко по-дайвърс корени от континента. Друг е въпроса, че дори тогава не е имало подобна икономическа мизерия, каквато и сега. И аз съм като теб, като изключим, че съвсем отскоро открих какво искам да правя и как да се развивам след нон-стоп въртележка от преквалифициране, медали и глупости за сметка на здравето, и накрая подмятане в полза на някакви помияри като "пич. №3", които ме пре*бват с препоръка или паспортна привилегия... Осъзнах, че по-добре без "социални" контакти, отколкото да ми точат живота пиявици, но всеки си прави сам за себе си подобен извод според времето, търпението и др. фактори.
Не мога само да си отговоря на въпроса, какво правиш изобщо тук след като веднъж си излезнал от блатото и какво очакваш да завариш като се върнеш обратно?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6fd83dcd5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Същото отношение и аз получавах, авторе
Проблема беше, че никой не се интересува от тебе.
Не очаквай това отношение, защото и аз минах през същото.
Отговора е че не си им необходим и въпроса ти защо е излишен.
И аз се питах преди но видях че очаквам твърде много от хора които не виждат каквото им е приоритетно
Научих също, че като не си и приоритет
Ще си просто "тоя " за тях, ядосваш се защото не са те оценили.
Преди и аз стоях и мислех за всеки един човек и ме гледаха
От високо с арогантно държание и мнения някакви хора които
Дори не познавам, приеми че това което търсиш няма да го има!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: af8e3ff312
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Като цяло всеки си гледа интереса, сега си на 28, още малко и ще го разбереш. Ти очакваш някакви неща, в които евентуално си възпитан или имаш възгледи за живота по тоя начин, само че тези неща дори да са били по-така в миналото, сега никак не са. Всеки се е вкопчил в себе си и гледа собствения си живот. По принцип няма лошо, но да, както каза, мъжко е просто да ти кажат. "Не искам да излизаме" или "нямам време да ти отделя" или дори "не си ми приятен". Аз на 30-31 ги разбрах нещата, когато получих травма и с почти никой не се виждах близо година. Само вкъщи, нямаше как да излизам и така.. Тогава разбрах кой колко се интересува от мен, а именно - никой не се. Ще го разбереш един ден, че и ще го приемеш. Аз се опитах да не се превръщам в такъв човек, но сякаш тази случка ме пречупи. Опитвам се да ми пука за някого, обаче просто отвътре вече не ми идва. А говорим за човек, който е правил каквото може за приятелите си, пренебрегвал съм семейството си заради тях, да не говорим себе си, за да правя нещо, което на тях им е приятно. Сега много рядко го правя, само ако се колебая или аз искам. И изобщо не ме интересува ни Пешо, ни Гошо. Като бях сам нямаше никой от тях, така че никому не съм длъжен. Та така са хората и такъв е животът. Сигурно има и истински приятелства и чувства, но в крайна сметка човек е сам и всеки гледа себе си най-вече. Бих помогнал ако на някой нещо потрябва, няма проблем да изляза някъде, но винаги си имам едно на ум кой беше с мен тогава. Малко разпокъсано го обнясних, но ме разбра :)

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a0ff86a8c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Това няма общо с мъжеството. Какво искаш да ти кажат? "Пич, не си ми приятен"? Има си елементарни неписани правила на общуване. Като видиш, че човека не е ентусиазиран да се вижда с теб, ясно е, че няма желание, защо трябва да му искаш обяснение? Защото пък има хора, на които ако им кажеш директно, се обиждат или правят панаири, или започват да искат обяснения и т.н. И може би искат да си спестят евентуални циркове или просто да не те обидят. Ти може и да не си такъв да правиш цирк, но не всички са така и те не могат да знаят. Не мисля, че има нужда всичко да се казва директно. То е ясно, че човека ако те е харесал, ще те потърси, ако не няма, какво има да си искаме обяснения?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6fd83dcd5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   4
Защото жените пък са перфектни и идеални.
Айде почна се с женските обяснения. Обаче когато някой от мъжки пол го направи не било мъжко и т.н, отново някакъв нереален образ за мъж имате дами... Всеки човек е различен, и набивате женско мрънкане
Ако не е такъв пък ще мрънкат че бил твърде груб и твърде нещо си
И вие не сте наясно но запомните там няколко работи и айде.
Лесно е да се говори но грам не се мисли. Представям си
Да имам такава като предишната каквото и да направиш и кажеш
Само да мърмори и да е вечно недоволна ако не е на нейния
Каприз

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: df72f51ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И на теб да кажа- приятелите влизат и излизат от живота ни по техни и наши причини. Всичко тече и се променя. Както ти имаш някакви нужди и причини, така и те. Понякога емоцията вече не е същата, омръзнали са си, имат гаджета, преживяват нещо, нямат пари и за една бира. При теб , вероятно и се дразнят от успехите ти. По точно, не твоите успехи са проблема, а техните неуспехи.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1c9c967287
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   "Та, въпросът ми е, къде отиде мъжкото, какво стана с мъжете? Ако един от тия четиримата, има нещо, защо го крие? Защо намира за по-лесно просто да изчезне? Или да спре да отговаря. Или да мълчи. Преди ми се струва, че не беше точно така."

Никой не е длъжен да ти отговаря на съобщенията. Баси досадника. И аз имам един такъв приятел, дето ми пише всеки ден и все ми казва "дай тема да си говорим". Е какво толкова има да си говоря с някой, който го познавам само от интернет? Приятелите не е нужно да ти пишат всеки божи ден, за да са ти приятели. Достатъчно е в моменти, когато имаш нужда от помощ да се отзоват.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a0ff86a8c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   13, съглаен съм. НИкой не е длъжен да му говори, нито да му дава обяснения, още по-малко да му беди приятел. Но не го написах, защото гледай сега какъв хект ще отнеса. Отделно че хората си имат техен живот - семейство, среда, свои проблеми, не е казано, че на всеки трябва да му е до теб. Това, че ти си самотен и няма с кого да си говориш и затова се хващаш като удваник за сламка за всеки, само и само да има с кого да си говориш, не означава, че хората нямат друг живот освен теб, нито пък че са длъжни да ти се обясняват.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0fc6718013
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Имам един бивш приятел като автора. Ми не ме кефи вече. Хората се променят, почти нищо общо не правим и да се виждаме на бира ми е скучно. И той така от вкъщи "работи" и вероятво си мисли, че завиждам. Фактът е, че общуването с него ме натоварва, внимавам какво казвам, че там и жена му един дзвер. От друга страна обаче ние нищо не делим, не сме се карали и поддържаме културни отношения. Но да тръгнем да се обясняваме - те точно това е НЕМЪЖКО. Мисля, че нещата са ни ясни и на двамата, какъв смисъл от латино драми

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c86d81af57
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   " Защото пък има хора, на които ако им кажеш директно, се обиждат или правят панаири, или започват да искат обяснения и т.н.Ч

Това е, ако са жалки путки. АМа е нормално, за жалка путка, движеща се в компания на жалки путки, да се държи като такава и да очаква, че всички са същитите.

Просот кажи "Не искам да говоря с теб, защото ...". И приключваме. И кви напанири ще вдига? То нали им пише? Може да го блокираш просто.

" Какво искаш да ти кажат? "Пич, не си ми приятен"?" - Ем дам. Ако нямаш топките за това, значи си проста и страхлива путка.

И прав е авторът - "мъжеството", днес се изразява в това, да си пасивен, мек и наврян в ъгъла чеп, който му се казва, че е лош и смотан и че не става. Много искахте скапна мъже, нали? Ама като опре ножа до кокъла фрифтуните кат жени.
Ей го на Зеленски. Не избега кат неква путка у САЩ и сега "най-сексапилният мъж"? Що? Щото запретна ръкави, каза им да си ебат майката и не се дава, а нещата си ги казва направо?

КАКВО СТАНА С ТОЯ, МЪЖ? Това се пита? Ами решихме, че е много лош и не ни трябва и ще го "опитомиме".

А иначе като ги питаш, кои са секси мъжаги, все ти викат Жоро Илиев и подобни ... Ем Жорката, лека му пръст, чичо работеше за него и беше ПИЧ! Истински мъж. Не жалко мекотело. Ако не иска да говори с тебе, ще ти каже директно. Ако търгнеш да вдигаш панаири, ще ти каже, да си гледаш работата и да го оставиш намира.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 777eecfe59
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Не мисля, че само при мъжете е така. По- голямата част от останалото население там се промени в такава посока, масата.
Жена съм, ще ти споделя само за един случай, но за мен най- фрапиращ защото става дума за приятелка от детството ми. С нея израстнахме буквално като сестри. Гледала съм нейните деца. И с мъжът и така си паснахме, че беше като мой по- голям брат. На всички празници сме били заедно, едно семейство. От доста години вече живея в чужбина.
Същата моя "сестра" с която се чувахме и говорехме редовно, с батко ми (нейният съпруг) с децата им- които обичам много, та тази моя сестра се опита в един момент да ме вкара в незаконна схема за изкарване на едни предмети от България и да ги продавам тук, където живея.
Ами аз просто онемях, бях като ритната от кон, блокирах напълно, не вярвах на ушите си! Като подкрепящ мотив започна да ми ги ръси едни "ще направиш много добри пари, няма да има нужда работиш, ще помогнеш и на децата (моите)" бла бла....ШОК!
Е, опитах съвсем човешки да и обясня, че няма такъв вариант, че това което предлага е незаконно и познавайки ме, следва да знае, че аз в подобни неща няма да вляза. Не само не уважи опита ми да затворим темата по подаденият от мен начин "ще се престоря, че не се е случило заради годините приятелство" а започна още по- настоятелно да се опитва да ме притиска. Подобни изречения като "какъв е този робски синдром твой, за какво да бъхтиш като роб, като тези пари можеш да изкараш за две минути" А аз работя нещо, което обичам много и тя го знае, не само не бъхтя, а изразявам душата си в моята работа. Освен другото, започна и съвсем лично да напада моята работа, моята душевност...бях потресена.
Изключих я от живота си от раз! Без повече обяснения и опит да разбера защо след толкова много години се оказва, че може би не съм я познавала.
В България се случи нещо такова- с притискане, мизерия (икономическа и духовна) смачкаха доброто у хората и подадоха храна на зверовете които дремят у всеки...и сега все по- малко успяват да контролират тези зверове.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0fc8480d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Оставеше и жените да не се включат с мнение за мъжете...
Пич, и аз така обвинявах хора, които все аз ги търсех. 5 пари не даваха за мен. Направих си експеримент и спрях да звъня и пиша. 3-4 месеца никой не ми звънна да пита как съм и какво правя.Ама като казвам никой, абсолютно никой. А те иначе всеки ден навънка, писане чуване. И любимото ми е когато запозная нови хора и накрая и двамата се обърнат срещу теб.
Хора, с които се познаваме от 15 години.
Теглих им една майна и повче няма да им звънна . А и видях, че с лека ръка затриха всичко. В прав текст ми казаха да не си толко важен, че да те търсиме.
И знаеш ли, прави са. Не съм толко важен. Ти съшо не си пич и нямаш право да обвиняеаш никой.
Хората си имат собствени животи и никой не е длъжен само, защото ти си сам да ти прави компания, да ти звъни така нататък.
За мен приятелството не съшествува. Мое мнение, което разбрах още като бях на 7-8, но тайно се надявах до 20-25 годишен, че не е е така.
Никой не е длъжен да се съобразява с теб брат ми, а и да те търси, особено като си бил в чужбина.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a0ff86a8c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   16, от твоя гл. т. може да са путки, от други гл. т. може да са хора, които предполагат, че човека от среща все пак е поне средно интелигентен и разбира от елементарен намек и елементарни правила на общуване. Въпрос на гл т. Кой може да каже кой е прав, като всеки си е различен - един иска да му се казват очевидни неща директно като на малко дете, друг смята, че няма нужда да се рискува обиждане. Онези ако споделят второто разбиране, а автора първото се получава това. Единия мисли другия за досадник без елементарни умения за общуване, а втория мисли първия за путка. Но няма общоприети критерии за путка и досадник, въпрос на разбиране. Така че твоята категоричност в случая да слагаш етикети показва, че си човек с прекалено твърди и ограничени вярвания.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2bf2a12b5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Комплексираш ги и те виждат като конкуренция за мацките. Трябва да си потърсиш успели хора за приятели или да си намериш мацка, че да се успокоят, че вече не си в играта и няма да им вземеш техните или пък да отмъкнеш някоя пред очите им.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fb90de0b06
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   16, както каза някой по-горе, си има елементарни правила на общуване. За да не казваш на хората, че не те кефят и са ти неприятни, било то за да не излизаш приятелски с тях, или за да ги отхвърлиш като потенциални партньори, и по този начин да ги обидиш и нараниш чувствата им, си има начини да го направиш без да ги обиждаш. На никой няма да му е приятно без да е сторил нищо лошо, просто защото не е нечий тип, да му мачкат достойнството и да ги обиждат. С "директност" се хвалят тъпите кифли, интелигентните хора знаят, че си има етикет на общуване и не е разумно винаги да си директен.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 03a2348170
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   Мъжката постъпка е, да вдигнеш телефона и да кажаш, каквото имаш да казваш! Вие тук, искате, да отрежете някого, ама казвате, че не искате да му нараните чувствата, едва ли не. Моля ви се! Пазите само и единствено себе си, че не искате да се чуете, как режете някого, защото просто не го харесвате.

До 17 и 21 - Драги дами! С цялото си уважение, ще кажа, че темата е за мъжете и техните отношения едни към други. Нямам нищо против вашето мнение, но не разбирам с какво то допринася за темата?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0bee2efa77
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Ти, ако кажеш на всеки истината какво мислиш за него, ще се скараш със всеки. Ще станеш автоматично черната овца. Аз съм го изпитал много на мой гръб това. Казването на истината повече може да ти докара главоболия, от колкото успех или някой да те потупа по рамото и да ти каже ,,Евала мъж си,, Дори и да те потупа някой по рамото и да ти каже ,,,Евала мъж си,, това ще бъде пет минути слава, после може да имаш години проблеми. Аз съм го изпитал на гърба си. В конкретните случеи, според мен тези хора, не са те имали за приятел. Ти тях да, те теб не. Едно приятелство е двупосочно движение. Трябва хората да се търсят взаимно, дори без конкретни поводи. Аз едно нещо разбрах в живота. Колкото и да уважаваш някой и да се държиш с него като човек,да не очаквам същото от него. Преди, точно това очаквах и много се ядосвах и аз така като теб, когато не ми отвърнат със същото. Като вида, че не ми отвръщат със същото, черта и това е. В крайна сметка не може да се угоди на всички, а и не трябва. Отстоявай себе си и принципите си, но бъди готов и на компромиси. Без компромиси, само черно-бяло нищо няма да стане.










Чингис Хан

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c0ca902a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Комбинация от много фактори е:

1. Порастнали сте, всеки си гледа живота, при това си се откъснал от тях. Няма как да намериш нещата както са били преди...

2. В тая държава тече отдавна открит процес на повсеместна деградация. Дори у по-възрастните се забелязва, които уж трябва да знаят по-добре, какво остава за младите. Цивилизацията, не е нещо което просто се случва, напротив съзнателен процес е, и ако е оставен на произвола, става ей това дето виждаш...

3. За да се развиват мъжки качества... ами трябва някой да ги търси... Изключително е просто. Човек е адаптивно животно, прави това което се котира. Нито държавата промотира мъжественост. Т.е. културно, парично и т.н. Нито пък жените си падат по мъжки качества. Примерно, държиш се културно, откликваш им на нуждите, водиш смислени разговори, точен си... интерпретира се че си загубеняк. Няма "тръпка", няма "драма", не си "интересен". Така че момченцата никога не порастват, защото и момиченцата никога не порастват и не се интересуват от мъже. Ако говориш с по-възрастен човек, ще разбереш, че основното нещо което ги е мотивирало да порастнат, това е да си намерят жена, да създадат семейство, да имат добра работа. Тези мотиви вече ги няма.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1ee71458e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Сигурен ли си, че някой не е пуснал слух, че си педал? Или да си започнал да си правиш "вежди" (козметика) примерно? Това чужбина като чуя и настръхвам - голям страх да кажеш "бях в Германия/Испания/Гърция" пък ако ще и в Турция. Другата версия е, ако си забогатял и всички се чувстват некомфортно и си мислят, че си минал в друга класа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 65723211e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Болно ми става като чета тази тема. И авторът и повечето коментирали, макар и по различни причини.

Да, повечето сме минали през подобни сценки. Да, получавали сме подобно отношение. Дали сме били "готините пичове" ? - Ми явно не, щото иначе все щеше да се намери един да се обърка и да ти дръне и да ти каже "Здрасти, брато, обаждам се ей така да те чуя как си". Случвало ли ви се е последно време? На мен лично не. Но накрая и аз си направих такъв експеримент и след година време най накрая си признах, че явно нямам чак такива големи приятели колкото си мислех. После пък, бидейки поне малко със всичкия си, и осъзнавайки, че никой не е длъжен да ме дундурка и мисли, си направих и аз експеримент - звънах на няколко уж близки мои приятели с които не бяхме се чували от години, просто ей така , да ги чуя как са, що са. Интересното бе, че повечето бяха някак си учудени. Отговоряха съвсем хладно, отсъстващо. Опитах се да ги предразположа, да ги питам "Пич, кво става, що говориш като бастун?". Пълен ступор. Като се има предвид, че това са хора които сме делили всичко и сме си казвали всичко навремето. И някак си все сме успявали да прегълтнем всичко, че и да си благодарим, че имаме един друг. Сега - нищо. Все едно този живот са го живели някакви други хора.

Номер 1 е прав - всеки си гледа интереса. Такъв е манталитета днешно време, явно. Отне ми едно известно време докато го преглътна и осъзная това но като поставиш голите факти на масата, това е крайният резултат. Без значение дали ти харесва.

П.С. а пък за женските отношения и манталитет даже не искам и да почвам, че ще стане поредната тема "жени срещу мъже". Само ще кажа, че ефектътъ който авторът описва - че мъжете са станали путки, при жените е в пъти повече. И то не типът който традиционно ни кефеше.

Ама и това си е част от човешкото израстване. Явно на авторът му предстои да се запознае със стоицизма като философия и мироглед.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 7bf4388462
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Дръж се, пич. Малко са стойностните хора, тепърва оредяват с вършеещите обществото ни стихии - социални мрежи, апове да запознанства. В момента всеки е оставен на съвестта си, затова и са малко хората, които я следват - винаги са били малко, но в момента улесненията да се предадеш и да се превърнеш в боклук, вътрешно, са убийствено много. Но всичко със времето си ; ) . Скоро ще дойде пак момента, в който отново ще се цени моралът и възвишеното, вечното. Такива са циклите на света просто, горко на хората, които описваш, те ще погинат като суха слама...

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c151ef938c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   22 жените винаги обсебват всеки разговор и го завъртат покрай себе си. Работя в почти изцяло жински колектив и е ужас.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: aa8b7aa947
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Трябва да си хубавец с мускули. Това МНОГО променя отношението на мъжете към теб. Търсят те, мазнят се, някои ти се кланят. Жените забелязват поведението на мъжете към теб и им ставаш приятен, да си намериш приятелка става много по-лесно.

Чиста биология.

Веднага във фитнеса. 2 години не излизаш от фитнеса, само това е пътя. Мъжете които са променили драстично външния си вид усещат ОГРОМНА промяна в отношението на хората около тях.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 328e442683
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Кое им гарантира ,че утре няма да си хванеш куфарите наново.За какво да създават дългосрочни отношения с теб.А краткосрочни на никой не им трябва,щото е загубна време. Втори само слабите мъже имат нужда от приятели.Силните са желана компания,често им се налага да отказват оферти за излизания,особено от досадни хора,които търсят контакт.Силния мъж има своите си занимания,няма време за пиене на кафета.Тренира когато му дойде пауъра, не когато сте се уговорили,щото тогава гаджето му може да му е в настроение да му врътне свирка ,и да му се иска.Какво да му каже.Ами поех ангажимент с Гошо да играем билярд.
Още много мога да изброя причини,но основната е че може би чужбина те е смачкала.Тя смачква и ограбва и си си загубил чара и харизмата.Живота тук в Европа е бавен и муден,няма борба,което те е направил неинтересен
От мъж на 33, живеещ в чужбина 7 години,също планиращ да се прибере,но да се развива и действа,а не да търси с кой да пие бири.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0bee2efa77
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   30 Евала! Това последното където го каза за чужбина беше в десятката. Аз съм 20 години в чужбина и това е точно така. Скапаните им закони и измислени норми на поведение те мачкат. Както и лесния начин на живот. Тука, ако говориш на малко по-висок глас, ти лепват етикета, , Агресивен, , , , Асоциален, , Трябва да мрънкаш като п*тка и да се оставиш да те мачка феминизма и педерастията за да си в техните очи, , Нормален, , Иначе или ставаш единак, или ще бъдеш интегриран само в местното българско общество. И аз имам план за пребиране към майка България. В момента работя над една идея за бизнес в България, и след някоя друга годинка им взимам парата и им казвам алвидерзейн. И последно ще цитирам Чингис Хан: Трудните времена създават силни хора. Силните хора създават лесни времена. Лесните времена създават слаби хора. Слабите хора създават трудни времена. И трудните времена пак създават силни хора.








Чингис Хан

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a0ff86a8c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   31, аз също смятам, че бай Ганьо говори прекалено високо и то където не трябва. Не може да си на обществено място и гъз до гъз с други хора и всеки да ти слуша простотията на висок глас. У вас си реви като маймуна, ако искаш, но на обществено място трябва да се съобразяваш.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 7bf4388462
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   31. Само една мъничка добавка. Блазя му, който сам си направи времето трудно, и който има в името на какво - Кого - да се бори ( : .

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fb2aa7d095
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Някои така и не разбраха, че силен човек и креслив простак са две различни работи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fb2aa7d095
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Авторе, като си видял отношението на старите си приятели, а не искаш и да си сам, намери си нови, нова компания, приятелка, въобще хора, на които си интересен и те на теб. Ако наистина си общителен, отворен за общуване и т. н. какъв ти е проблемът? За тези хора- насила хубост не става. Като си умен човек няма нужда от обяснения- ама какво, ама защо не ми звъниш, не ме търсиш и т. н. Не сте се клели да сте заедно до гроб и пр. Съвсем нормално е всеки да има вече други приятели, семейство, проблеми и да не му е до теб. Излишно драматизираш нещата. Обвиняваш другите, че са слаби, ама на мен ти ми се струваш такъв като не можеш да си сам или да се впишеш в друга среда.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 371394082b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Проблемът е че си наивен и вярваш в приятелството. А истината е че на никого не му пука за теб. Аз си имам 2-3 приятелки от детството и са ми достатъчни, Имало е случаи да не чуваме и виждаме с месеци, но като се видим всичко е както преди. На мен не ми пречи че те не ми се обаждат, на тях не им пречи, че аз не им се обаждам. Но аз съм саможивляк. Обичам сама да си ходя на разходки, да си пазарувам, на театър, на кино.
Много по-хубаво ми е отколкото някой да ми надува главата с неща които не ме интересуват или да ме обременяват с проблемите си. Един-два пъти в събота отивам на кафе с тези приятелки и това е.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b7766731c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Здравей, авторе.
Това не е само с мъжете, а изобщо с населението по тези балкански ширини. Напълно и на 100% те разбирам аз и моя приятел. На нас ни се случи нещо подобно, но даже и без да се прибираме в България.
Решихме да емигрираме и да пробваме късмета си другаде, пък и ни се отдаде добра възможност. Голям рев и сълзи и от мои, и от негови приятели, но в момента в който заминахме, никой нито ни се обаждаше, нито ни търсеше даже да ни драсне два реда, с редки изключения.
Колкото и да не ти се иска, хората порастват и се променят (ние), а други си остават на същото положение (те) и идва един момент, в който дори няма какво да си кажете. Ти си израстнал житейски, емоционално и духовно, те тъпчат на едно и също място. Да не говорим и за финансовата страна. Намери си нови приятели “от твоята черга”, в твоето положение. Точно както направихме и ние. Дори и да беше останал приятел с тези хора, щяха тайно много да ти завиждат и да ти броят парите, дори и ти никога да не беше говорил за пари пред тях. Такива сме българите - мърши, както ни е описал и самия Пенчо Славейков. Тази черта не е от днес и вчера, а от столетия. Абсолютно не разбирам и защо си се върнал. Най-важното го нямаш в България - среда. Ако средата на злобни, завистливи, ограничени и дребни душици ти харесва - остани си. За мен лично голяма грешка си допуснал, че си се прибрал и се надявам бързо да я поправиш.
Напълно съгласна съм с номер 6.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d2bdffa4fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Авторе, както се казва "добре дошъл в реалността". Тези хора просто не са ти приятели и никога не са ти били. За съжаление специално българина в мнозинството си разбира думата приятел, като синоним на полза и изгода, даже по-скоро на аванта. Взима колкото може и когато вече няма какво се изпраява. Можеш да си направиш прост експеримент. Тези твои въпросни "приятели" ги почерпи следващите пъти като се виждате няколко пъти или им загатни по някакъв начин, че можеш да си им полезен. Гарантирам ти, че ще започнат да те търсят даже повече отколкото на теб ти се иска. Като цяло моят съвет е да спреш да се занимаваш с тях. Аз в последните няколко години отрязох всички фалшиви приятели, познати и прочие. Изобщо не е чак толкова страшно, деже се чувствам много добре.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 10311a2f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Приятелството изисква усилие. И от двете страни.
Повечето хора не искат да полагат това усилие. Разчитат на обстоятелствата да свършат основната работа - в училище, в службата, КРЪЧМАТА, евентуално съседи или някакво друго място където се събират хора с общи интереси и прекарват много време заедно ПО ДРУГА ПРИЧИНА.
И приятелствата са като другите неща - изхабяват се.
Отделно че явно отдалече ти личи че си на зор (сам като куче, нали). А това е подсъзнателно отблъсващо. Демек другия е човека с интересния живот, който да те развлича.
Има и друго - променил си се. И вече виждаш и ти правят впечатление неща, които преди си игнорирал. Интересите ти, начина на говорене и т.н., което сам няма как да забележиш, вече не са привлекателни....
Или просто сте били ситуационни приятели - състуденти, колеги, пиянки от кръчмата... Демек, нямате нищо общо вече.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0e139bd947
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Гледай си живота и това е.
В повечето случаи ти трябва една половинка, едно две приятелски семейства, роднини и това е.
Другите за какво са ти? За баласт?
Да се пениш на по бира с тях? Да обсъждаш мача Грузия България?
И за какво точно са ти нужни?
Занимавай се със жени, не с мъже.
Излизай на улицата и се запознавай с нови и нови мацки.
Излизай на кафета с тях.
Чукай ги, обичай ги.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker