Съвременните Секти и техните последователи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съвременните Секти и техните последователи
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1288 пъти
Здравейте пиша тук във връзка с един наболял проблем(поне според мен)който наблюдавам последните няколко години .Излизат най-различни ''гурута,коучове,лидери'' и не знам какви подобни ''маестрота'' които срещу символична сума ще ви научат:как да станете милионери от биткойн,как да бъдете успешни с жените,как да преодолеете депресия с дишане,как да промените живота си със студени душове и такива подобни безмислици. Не смятате ли че ако един човек иска да се промени в определена насока в живота(била тя успех във личен план,кариера,бизнес,външен вид)то трябва да полага практически усилия в тази насока,а не да плаща на разни такива като гореспоменатите да му разкриват ''тайната'' която дори и баба ти може да ти я каже и то дори БЕЗПЛАТНО,може би заради забързания живот в който живеем искаме всичко да стане бързо ,ако може веднага и ако не знаем как търсим помощ(в повечето случаи платена както се оказва) и накрая става поговорката:колкото по-натам отиваш,толкова по-насам се връщаш,знаем какво трябва да се прави за да успеем но искаме някой да ни го каже по-приятно и да ни погали ухото?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1bf6c2f2a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Какво има да се мисли - то е ясно, и ти си го написал. Проблемът е, че естественото ни отношение към живота, което го има например в поговорките, започва да ни убягва. Има много хора, които искат лесен, безстрадален начин да постигнат нещо. Като да вземат едно хапче - едно хапче за успех в бизнеса, друго за лайф-коучинг... Който не го дразнят самите префърцунени неименования и самозвани пръдльовци - паразити - гурута - за съжаление си ги заслужава. Но уви, "не който яде баницата е лудия, а който му я дава", нали... така че, тези които знаем какви долни мошеници са всичките, до един, коучове, но не правим нищо, сме им съучастници в угояването на гърба на заблудените , "богати духом" ... а всъщност, най-бедни ... защото нали знаем - "блажени са бедните духом, понеже тяхно е царството небесно" !

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9dba2e1ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Добра тема. Ако човек се чувства зле, но има някакви излишни пари, по-скоро може да си помогне на самочувствието като се поглези чрез тях, например да отиде на някоя хубава екскурзия, отколкото да пълни джоба (а по този начин и самочувствието и увереността) на някакви ютюб коучове.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 17f07e90f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Това за което говориш няма нищо общо със секта.
Хората които ползват тези услуги, просто искат да си поговорят с някого по темата която ги вълнува или ги притеснява, съответно си плащат за това.
Ти какво против имаш тези услуги, никой насила не те кара да се ползваш от тях, къде виждаш проблем? Питам защото никога не съм ползвал такива услуги а съм и от по старото поколение, да разясниш малко какъв е проблема?
Смятам че човек трябва да има с кого да обсъди нещо което го вълнува и е много по добре да си плати. Разбира се не вярвам че онези които дават тези съвети са специалисти в сферата си, но за клиента им е много важно да има с кого да обсъди темата си, така в главата му идват нови идеи, плановете му за бъдеще се подреждат, мозъкът му мисли по темата, която го вълнува и е много вероятно да му дойде добра за него идея или да му дойде самочуствие за конструктивен разговор с жена.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c07c53025a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   В цял свят има мотиватор, коучове и т.н. само, че с покритие. Аз се интересувам много от приложна психология и като видя някое видео в нета, какво самочувствие само, хора без изказ и същите тези "сертифицирани" гурута дават консултации. Как става това просто не ми е ясно. Констелатори. Потресаващо е.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4fba64321b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   В САЩ имаше някаква психопатщина с прегръщане. Плащаш да дойде някой/някоя да се прегръщате и да се успокояваш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fa91414647
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Студените душове наистина променят живота и цялото тяло, но само отдадените на това могат да разберат ползите. А такива определено има и то не само физически, но и емоционални. Неправилно ти е изказването. Да се грижиш за здравето си - физическото и менталното не е сектантско, а начин на живот. Поне за някои от нас!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a540a9c869
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Докато има будали, ще има и тарикати. Откакто свят светува. Преди баламите са ги лъжели жреци, оракули, гадатели, вещери, откриватели на философския камък, ясновидци, хироманти, врачки, магьосници, сектанти, астолози, сега екстрасенси, гурута, коучове, инфлуенсъри, пи ари, социолози, политици, патрЕоти и всеки желаещ да тъпче пеликанска гуша от глупостта на другите.
Нищо ново под слънцето.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4322fe8716
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ако тези хора помагат, какво лошо има? Всеки сам решава как да си харчи парите. Имам приятелка, която работи това. Мъжът ѝ почина млад, имат малка дъщеричка. Тя дава съвети на други хора как да се справят с болката и как да продължат напред. Не всеки има добри приятели и в този забтрзан живот чести никой няма време за теб, така че смятам, че от гурутата има някаква полза. Както във всяка област има добри и лоши. Човек има избор и ако има нужда може да опита. Аз не съм опитвала, но не смятам, че трябва да ги наричаме секти. Маскираните зомбита по улицата са по-скоро от новата секта: корона джендър пропаганда и маймунска лудост

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1bf6c2f2a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   6, белези на брейнуош:

1. Променена причинно-средствена връзка:

Семинарите - грижа за здравето. Едното не е непременно другото, грижата за здравето е лично дело. Семинарите са обществено, помагат за физическото състояние на човек, доколкото спокойствието от психологическото чувство, че си в група в ръцете на някой гуру, който се грижи вместо теб. Това е спокойствието на животните на повоз - друг ги храни, грижи за тях, дои - няма нещо лошо в това, има и такива съдби, за които това подхожда, макар и са бъде обида към човешкото достойнство.

2. Чувство за превъзходство спрямо другите.
Шансът на групата да оцелее като такава е единствено, ако се представя като даваща нещо повече от другите, правейки своите последователи "посветени", по-висши от "простолюдието". Различни са причините хората да имат нужда да изпитат такова чувство, което им се осигурява от групата, най-вече ниско собствено чувство, че каквото правиш е ок... чувство за малоценност... Но не само.

Това на прима виста, иначе със сигурност студените душаве помагат на някои. На други, след определена възпаст им докарват инфаркт - всичко с мярата си.

Тъкмо причините да бягаш от тази мяра издават дефицити, които ако искаш да си гипопознаеш сам, ще ти дадат едно предимство - да познаваш себе си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b1e7446a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Има много духовни " секти" и гурута, както ги наричаш ти. Не всички са измамници, просто е трудно да се направи разграничение и да познаеш кой си струва и кой не. Например, Бялото Братство, Ошо,Дон Мигел Руис. И не, не будалите търсят такива услуги, а отчаяни хора или тези, които се нуждаят от духовност. Ако питаш църквата, където няма духовност, то и Ванга е вещица, нали? Това, че някой е духовен, не ламти за пари, забавления и не е влюбен в себе си като 99 процента от вас, не го прави будала. Друг е въпросът, че наистина има много секти, лъжци, и глупаци, които им вярват и си дават парите- е, такива трябва да бъдат забранени и преследвани, имаме алинея в закона. Но класическите изммани гурута и секти виреят основно в САЩ, Русия и Индия, тук рядко ще ги срещнеш. Можеш да пробваш с четене на литература, йога, чистене на аура, карма, Уика, миене със сол, стоене до дървета, студените душове също са вариант! Или просто да медитираш на музика или при изгрев слънце....

La Diabla. :)

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fa91414647
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   6 никаква връзка с реалността. Пишеш предубеждения, без аргументации. Тук няма посветени и простолюдие, просто всеки който има желание може да опита студен душ и практика с дишане (защото двете вървят ръка за ръка). Много ясно, че ако си на 50-60 изнежен и рязко се полееш със студена вода ще ти докара инфаркт. Проучи малко как се случват нещата преди да пишеш пълни глупости.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 245e5b0ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като човек, ползвал подобни услуги, ти отговарям. Не, те не откриват топлата вода. Има я тази информация по книги. Не, няма да ти решат проблемите. Целенасочените всекидневни усилия са задължителни. Ние знаем и как трябвада влезем във форма, но фитнес треньорите са полезни. Какво ни дават тези коучове?
- Мотивация и надежда. Човек може да се обезсърчи в един момент, а там се надъхва.
- Среда. Енергията на група хора е много силна. Когато си сред други хора със сходни цели и ценности, обменяте информация, създавате връзки, помагате си, подкрепяте се.
Естествено, има и много боклук в тази сфера, трябва човек внимателно да подбира от кого да приема съвети. По подобни събития съм създал полезни връзки и приятели.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b3426c7c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   12, мен пък такива не ме надъхват, а ме напушват на смях, защото изглеждат супер изкуствени със заучени фрази и чак се чудя как има хора, които им се връзват. По-скоро чувствам, че се опитват да ме правят на глупак, отколкото да се мотивирам. И въпреки всичко има 1-2 канала такива, които ги гледам и наистина има нещо, което мжое да се научи, но проблема е, че това е през 0,1% от времето и трябва да изтърпиш 99,9% глупости, за да научиш едно нещо. Отделно трябва да си супер осъзнат, за да отсееш комерсиалните заучени глупости от истински полезното. А такива хора са 1/1000. Повечето попиват като гъба наготово, без всякаква мисловна дейност и критично мислене.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 245e5b0ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От 12 до 13, значи просто не е твоят начин за развитие и придобиване на знания. Няма лошо, давай както можеш. Няма как нещо да се харесва на всички.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b3426c7c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   14, то не е начина на никой с акъл в главата. Ако е някой тъп и упорит може да му помогне, колкото да го надъха и да стане още по-тъп и още по-упорит. Все пак и с упоритост се успява, макар и хамалската и с прекалено много усилия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker