Защо мразите Русия ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо мразите Русия ?
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 3110 пъти
Няма да казвам какъв ми е опита със запада. Ще ви кажа само, че живея в Лондон и имам 16 годишен опит в работата с американски и английски фирми.
От друга страна съм обикалял Русия надлъж и на шир. От Питер до Иркутск. Бил съм в над 15 града в Европейската и Азиатската част.

Така, и сега на въпроса. Какъв по дяволите ви е проблема с Русия и защо я мразите толкова много? Просто тряба да мразите някого ли, не разбирам?
Защо постоянно говорите кой щял да ни пази от руснаците, ако излезем от НАТО? Вие наистина ли си мислите че Путин ще тръгне към България да я анексира? Защото ако наистина си мислите подобно безумие, значи нито познавате руснаците, нито тяхното отношение към нас, нито изобщо някога сте имали нещо общо с тях.
А да твърдиш такава глупост, значи или си тотален инфантил или си промит от българските новини. Които всички знаем чия собственост са. От БНТ през бТВ, он Еър, Нова, Скат и тн.

Нека да ви кажа малко за отношението на Руснаците към нас.

1. Факт но. 1 - въпреки че ни обявиха за вражеска държава на 9ти май опънаха БЪЛГАРСКОТО знаме на червения площад. Можете да видите репортажа и да се уверите с очите си. Наред с полското, словашкото, сръбското и нашето, в знак на благодарност към БРАТСКИТЕ СЛАВЯНСКИ НАРОДИ, които са се били във войната. Друг е въпроса, че ние сме дали само 20хил жертви, а дори сме били и на немска страна в началото.

2. Факт но. 2 - ако сте ходили в Русия и ако сте казвали, че сте българи ще забележите тяхното специално отношение към нас. Запознавал съм се с шофьори, ИТ специалисти, ресторантьори, полицаи прокурори тн. Всички. Повтарям всички до един имат безкрайно топло отношение към нас. Наричат ни братски народ и единственото негативно нещо, което можете да чуете е мнението им за Филип Киркоров, който си е отявлен пе**л.

3. За разлика от нас, които ни промиват от информационната помия на Асошиейтед прес и Ройтерс, руснаците разбират защо нахлуват в Украйна. Затова и почти 90% поддържат Путин. Ние сме все още в затъмнение за причините от всичко това. (Няма да се впускам в обяснение на темата, сами си намерете материали)
И да! Има много сериозна причина руснаците да си пратят войската там! Моля ви образовайте се. И спрете да хлътвате по емоционални капани. Комшийката ми в България, на село е жена на 70години, и знае какво е Бук М1, че само украинците имат Точка У и че крилатите ракети не оставят пушек след себе си. Знае и какво е Кризисен актьор и кой е Евгени Малолетка.

4. Руснаците и донбасците бяха тези, които спасиха българските моряци. Не мога изобщо да разбера защо го пропускате този факт. Да не сме им благодарни поне за това е мека форма на шизофрения.

5. И малките деца знаят че това е война между САЩ и Русия, като първите използват не само източна Европа ами цяла Европа (с изключение може би на ЮК) като прокси срещу Русия. Ние всички, и португалци, и немци, и българи, сме заложници на федералния резерв на Щатите. Идва време обаче когато тряба да вземем страна и определено страната на САЩ е грешна на много нива. Особено след като масово се опитват да промиват хората за дефиницията за... жена и пуснаха дамски превръзки в мъжките тоалетни.

Сега, наясно съм и, че Руснаците си имат интерес. Техния интерес винаги е бил да сме техен сателит. Досега си изпълнявахме тази длъжност и си имахме сравнителна независимост. Не си кривете душата - никога не са ни се месили във вътрешната политика.
Единственото нещо, което не ми харесва на мен е, че ни разделиха от Македония. Това е техния интерес. Убийте ме незнам защо.
Но ако Възраждане успеят да ни върнат Македония ще докажат че нямат нищо общо с Русия.
И да, това че ние си искаме независимостта от САЩ и че това е в интересите на Русия, не ни прави лизачи на Путин. Просто вие твърде много мразите Русия и не можете да се примирите, че интересите ни съвпадат.
Тука някой каза, че те и през 1878 са имали интерес да ни освободят... същото е и сега.
Колко пъти трябва да ни освобождават, за да проумеете че Русия не ни е враг, а обратното?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 62

преди: 1 година, 10 месеца
hash: b192b005f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Не знам защо се правиш на ударен. Ясно, че си русофил. Не е ли очевидно? Поради същата причина, поради която мразя и САЩ, а именно заради агресивната им политика и войните, които непрекъснато причиняват. Нямам нищо против самите страни и обикновените хора, просто тази агресивна политика и да са на всяка манджа мерудия заради 2 шепи петрол и власт, не ми допада никак.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 33bcd5aaf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   А на мен ми е мъчно, че трябва да напусна България и да замина да живея в чужбина... И като се замисля, че досега имах спокоен живот, ми се плаче, защото няма да има и помен от това. Защо напускам ли? Заради хора като автора, изпълнени със злоба и омраза към всичко живо и подкрепящи агресията.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b192b005f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   "Но ако Възраждане успеят да ни върнат Македония ще докажат че нямат нищо общо с Русия."

Сериозен ли си или ти е паднала саксия на главата?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: fb7eba09ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   1 хайде не се прави на ударен и ни изброй кои войни инспирира Русия и кои САЩ? Също така им сложи номера, за да видим кой е световния агресор! Говоря за 20-21 век.

2 къде видя злоба в позицията на автора?

До автора - заставам зад всяка една твоя дума.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b192b005f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   4, искаш да ми кажеш, че Русия не е започнала нито една война? Ахаааа. Извинявай, явно съм в грешка. Или това, че САЩ са още по-големи боклуци, ги оправдава? Т.е. ако аз съм убил само един човек, не съм убиец, понеже има хора, убили по двама? Добра логика. И аз говоря за политика, не за хората и държавата.

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: bccaef321e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Да наблегнем на България след ПСВ. Русия не спря да праща провокатори и да пуска вредните си течения в България и да внася смут, което естествено предизвика почти гражданска война. Техните агитации върху български комуняги и дружбаши успяха да промият мозъците и "благодарение" на тях пробивът на Добро поле беше успешен. Маса от бунтовници настъпи към страната, готова да убие държавния глава. След абдикацията на Царя, дойде на власт едно подобно на комунистическия образец правителство. Сервилно, селяшко и меко казано просто. Почнаха се чистки и репресии срещу офицери и "виновни" за "катастрофата". Естествено такова положение не може да бъде търпяно и военните извършват преврат. След това левите вдигат "антифашистко въстание". Въстание е силни казано. Антифашистко ? Отново трагикомично. Как може една държава да е монархия и да е фашистка ? Да не говорим, че тепърва се установява фашистка власт в Италия... В Царството е имало министри и депутати, представители от всички партии, както и от опозицията. Цар Борис III се е стремял всички гледни точки да бъдат разглеждани. Брех, какъв фашист ! Години по-късно случката с Райхстага и подпалването му. Георги Димитров е осъден на смърт, но ръката на "фашисткия" Цар отново е дълга и благородна и го избавя от смърт. И това не е единствения комунист, който Царя спасява. Винаги се е държал добре с тях. Съветвам те да прочетеш книгата на Стефан Груев. Но какво получава в замяна ? 2 пъти осквернен гроб и заличаване на мощите му ! Изгонване на семейството му сякаш са никои. А какво да кажем за атентатите, за Св. Неделя и стотиците невинни жертви. За пропагандата и промиването на мозъци. А за 09.09.1944 год...? Там си показаха истинската същност и не знам кой нормален и интелигентен човек би вярвал на някакво освобождение. Краят на Третото Българско царство и началото на една простовата и корумпирана държавица, където всеки "верен на властта" може да стане от герой до генерал. Повече не ми се пише. Четете и бъдете критични !

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b192b005f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   На автора ще му прпоръчам това видео

https://www.youtube.com/watch?v=yTROZrSZKl4

там се казва истината за Русия и как съветската армия е издевателствала и убивала българи. Но знам, че автора няма да го гледа, защото поддържа другата страна и това ще предизвика когнитивен дисонанс у него. Съветът ми е да сте критични и да гледате различните гл. т. без да сте емоционално ангажирани. Иначе не сте нищо повече от хипнотизирани лумпени.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: c2e2cb68cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   До но.1 Да русофил съм . Разбира се че съм такъв. Това срамно нещо ли трябва да е ?
Срамно е че ти не си русофил , всъщност.

До но.2 На мен отдавна ми беше мъчно , че трябваше да напусна България , заради такива като теб..Вече се радвам че ти напускаш за да се върна аз. Даже и жилище си купих в родината
И изобщо не съм първата лястовичка . Заповядай тук в Лондон . Ще те чакат с отворени обятия.
--------
Нека да напомня на всички , за тези които продължават като латерни да повтарят "Русия е агресор" , че войната започна 2014 със свалянето на Янукович и убийствата на Майдана. Изобщо не е почнала на 24ти февруари . Напротив на 24 с влизането на Русия войната най сетне започна да свършва.
Пропуснали сте една голяма част от 9 години , в която не виждахте какво се случва в Украйна .Малко лицемерно сега да се загрижвате , не мислите ли? А сега се загрижихте , защото нашите послушни телевизийки ви напълниха главите с мухи . Агресор , бежанци , война...Путин е виновен за всичко. Все удобни на запада ключови думички , да си оправдаят инфлацията , която предизвикаха с Ковид.

Казвам това от личен опит. Бях 2015 в Киев ,видях. Бях и свидетел на случая с Малайзийския самолет там ...Да повтаряте клишетата,които нашите медии всекидневно повтарят е признак на дълбоко неразбиране на проблема и просто папагалстване.

Автора

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7efc0af07c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   "Руснаците и донбасците бяха тези, които спасиха българските моряци. Не мога изобщо да разбера защо го пропускате този факт. Да не сме им благодарни поне за това е мека форма на шизофрения."

Хахахах били ги спасили от себе си и затова трябвало да сме им били благодарни! Но както ти каза пълна шизофрения!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 3fff1143bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

10.   Аман от промити руски тролчета като автора, по всички сайтове са плъзнали и пишат само небивалици.

Reb

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 60176e45cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Некой не мрази руския народ и държавата им, но ние имаме право да бъдем критични. Това, което е много смешно е че автора живее на запад, и има доста ограничени и едностранни позиции. Ако живееш в Лондон, това което пишеш тук не можеш да го кажеш, особенно в момента, веднага ще бъдеш срязан от събеседника ти. Западния свят НЕ толерира нарушаването на суверинитета на Украйна.
А интересно е защо при тези ти симпатии не живееш в Русия?

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b192b005f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   8, не е срамно да си русофил, а да си кон с капаци, да гледаш само едната страна на монетата и да нямаш елементарно критично мислене. А войната не е започнала 2014, а още по-назад във времето, ама на теб не ти оттърва да се осведомиш. Има си предистория и причина за всичко. Прочети за гладомора и се осведоми от къде идва тази ненавист у украинците. Сигурно и Сталин е герой за теб, макар че избил милиони хора, вкл. и руснаци.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b192b005f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   11, те всичките путинолизачи живеят в лошия запад и никой не ходи в хубавата Раша.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: ed7bfbc80c
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

15.   Никога няма дя изляза от окопа срещу руснак! Ако ще пистолет да ми опрат в главата! Това са наши братя! Брат на брата никога не посяга! Никога не го злепоставя! 35 години приятелство със Запада и САЩ до къде го докарахме? Пиянства, грабежи, аборти, утре и учител ще убият! И ние ще кажем демокрация. Спряха ни газта, бензина 3 лева литъра. На запад ни броят за второ и трето качество хора, никога няма да ни приемат за равноправни. Подхвърлят ни трохи и ни мачкат националното достойнство. Осъзнай се българино и се върни към корените си! Аз съм живял 3 години в СССР. Майка и татко 10г. бачкаха там. За 10 години работа, бащата смени две чисто нови коли, построи къща с два гаража и всички модерни съоражения за времето си, и си отвори бизнес в България. Това сега семейство българи на запад никога няма как да го постигнат. Бог да пази България и Русия!









Чингис Хан

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: ed1abf5b75
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Защо реши, че мразим Русия? В България по-малко от 20 % мразят Русия. Тази война е на САЩ и Запада срещу Русия и Русия се брани. Русия не е агресорът, а държава поставена в патова ситуация. В случая дори не става дума за любов или омраза към Русия, а затова, че повечето българи най-после осъзнаха кой разпалва войните, кой прави народите по-бедни, кой подклажда омраза между братски славянски народи, кой се опитва да вкара и нас във война. Вече сазабранени и руските канали, а пък уж живеем в демокрация.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b192b005f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   5, ти ако воюваш с руснака, знаеш руснака колко ще те пита брат ли си му сестра ли си му? Украинците някой пита ли ги братя ли са баджанци ли са? Когато си в окопа, стреляш или теб те стреляш, средно положение няма. Ти като не стреляш, той ще стреля. Ако не искаш да стреляш мурзилки, ставаш руски доброволец и стреляш рамо до рамо с братята си. Даже може и дупара да даваш от време на време, щом са ти толкова близки. И те душа носят и трябва да се облекчават от време на време. Война ще е все пак.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 669e6e13df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   А ти кога ще проумееш, че "не" се пише ОТДЕЛНО от глагола!?
"НЕ ЗНАМ"

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: ddbe433a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   За мен Русия е просто по- малкото зло.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1aaa157ad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   ". Осъзнай се българино и се върни към корените си! Аз съм живял 3 години в СССР. Майка и татко 10г. бачкаха там. За 10 години работа, бащата смени две чисто нови коли, построи къща с два гаража и всички модерни съоражения за времето си, и си отвори бизнес в България. Това сега семейство българи на запад никога няма как да го постигнат. Бог да пази България и Русия!"

Колко глупости събра в има нема сто думи!

Първо - осъзнат съм. Второ - СССР не са ми корените. Още помня роднини, родени преди СССР да съществува и още имам баби, родени преди СССР, да ни каже, каква политика ще имаме и как ще живеем. Корените ми нямат нищо общо с диктаторски ибезбожни режими!

Второ - Майка ти и такто ти, са бачкали "там". Къде "там"? И какво бачкаха? Чистачи в западнало учили, на 200 километра на север от Москва? Аз сущио имам роднини и приятели, дето са бачкали и случайни не визмаха. Взимаха се лекари, инженери и в международни шофьори. Тея, да ти напомня, сега също не са бедни.
А това със запада, че не можели да си позволят е смешно! Смешно е и това, че ТИ, дето се хвалеше 4000-те си "оуру" заплата, ме накова преди година и неща в една тема с:

"... 300 крони на час за работа на столче, е само мокър сън на мързеливия българин. "

А, извинявай - руснаците са ти братя, ама българите сме ти омразни, май! Само ще ти кажа, че познавам момичета и момчета, както мъже и жени, дето си живеят много добре на Запад, ама ти ясно подбираш само загубеняци.

Бог да пази и България и Русия, както и всички останали!

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: a697e252b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Не мразя Русия, просто никога не съм я харесвала. Струва ми, че хората там не живеят добре, говорим за обикновените хора. Та те са по-брдни и от нас, все пак там живеят 140 мил.души и повечето мизерстват. Това е държава с много ресурси, но там олигарсите обират всичко и обикновенните хора нищо не виждат. Извинете, но това не е хубава държава, на управляващите грам не и им пука за обикновенните хора, нямат право да протестират срещу Путин, ако някой излезе веднага в затвора. иначе в затвора. А това с войната беше върха на сладоледа, за мен няма обективна причина да умират хора, в общи линии за нищо, заради егото на един 70 годишен дядо!

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 0d38772321
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Никога не съм мразил Русия и измъчения руски народ. Русия е дала страшно много на света в научно и културно отношение. Но всичко това го е дала преди идването на комунизма. След това само разруха и мизерия. Ако не беше комунизма, сега Русия нямаше да е една огромна, бедна и обезлюдена територия, а изключително мощна икономически и развита страна с население сигурно над 400 милиона. Достатъчен е фактът на какво ниво на развитие е Русия и всички били под нейното влияние и на какво ниво са западните държави. Европейският съюз трябва да е от Лисабон до Владивосток и да живеем в мир и разбирателство. Лично на мен ми е много тъжно за всичко това, което се случва. Не само болният мозък на Путин и неговите лакеи са виновни. Виновни са и управляващите в САЩ, живеещи с манията да са световен хегемон. А обикновеният руснак, американец, поляк, грък, испанец и т.н. нямат вина за нищо. Просто искат да живеят нормално и спокойно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 2968df06a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Когато някой се опитва над век, методично и последователно, да те затрие от картата на света, на какво основание трябва да го обичаш?
На Русия и трябва България...ама по възможност без бългрите. И винаги е било така.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: bbc9ad37e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Като любиш толкова Русия, защо не живееш там, а живееш в лошия Запад? Защо никой русофил не живее в Рашата, ама я обича от някоя развита страна? Като е толкова приказна, живей там.
Това, че някоя рускиня ти се е усмихнала и завъртяла главата, или си изпил няколко чаши водка с някой руснак, че значи че те обичат. Братя сме били, сестри. Ти българин ли си или руснак?

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 5052894afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Бъди си ако искаш и занзибарофил, хич не ми дреме. Само че както ти имаш право да обичаш рашата, аз пък имам право да не я обичам. И да не давам отчет на никого защо.
Даже няма да те питам като много обичаш матушката, защо вместо да живееш във Воркута , Магадан или някой друг прекрасен руски град или деревня предпочиташ Лондон. Не си ми интересен, както и опорките ти, избълвани от руските тв пропагандатори. Затова и ти прочетох темата по диагоналната система. Такива тролските фабрики ги дращят за кинта на парче.
На Джингиза само за сведение- руските братя хич не са имали неговите братски чувства, когато са обстрелвали Варна и Балчик през 1916-17г. или в Добруджа през 1916, където ген. Колев ги е попилял.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 5052894afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

28.   Апропо, авторе, никакво българско знаме не е опънато на 9 май на парада в Москва. Това, което на едни снимки взехте за българско знаме е лентата на ордена Суворов върху декорация в бяло и червено, като върху бялата част имаше някакви изображения. Ето ти линк, чети и гледай https://factcheck.bg/na-cherveniya-ploshtad-v-moskva-ne-se-vee-balgarskoto-zname/. Така че фактът ти №1 е изцяло фалшив. И какво значи "дали сме само 20 хиляди жертви"? Да съжаляваме, че не са 200 хиляди ли?
За съюзничеството с Германия- войната не започва през юни 1941, а на 1 септември 1939 с нападението на Полша от Германия, на 17.9. Съветският съюз също напада Полша от изток. Така че в началото и СССР е съюзник на Германия - пакта Молотов-Рибентроп.
Вместо да ни даваш съвети да четем, почети малко и ти.

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b192b005f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

29.   От Лондон лесно се говори колко е хубаво в Русия. Айде отиди, поживей там 10 годинки, пък тогава говори. Ходил там 2 мес., видял през прозореца на автобуса 5 града и вече Русия е номер 1. То и аз като отида на почивка в Турция за седмица, ми се вижда супер яко всичко, ама не я хваля колко е велика, защото знам, че живота не е като на екскурзия.

Ти си като тия лелки, дето гледат турски сериали и решават, че Турция е като в сериалите.

Всички русофили обичат Русия, ама само по форумите и телевизията. До сега не съм чул и един да е емигрирал в Русия. Защо ли?

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: f0e67e203d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   До 29. Изобщо не си губи времето с такива матрьошки. В най-честия случай това са хора избягалив запада, но не успяли да се интегрират в обществото. Затова мразят прогнилия запад и величаят братската русия, но истината е, че не биха издържали и един месец в русията, за която на две ракии дават драго и благо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 09760527a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

31.   Хаха такива русофилчета са ми много смешни, които защитават любимата си Русия пък хейтят Запада, в който именно живеят. Много е лесно само да пообикаляш някои градове в Русия, пък да живееш в Лондон. Като запада е толкова гаден каква работа имаш там?

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b8a1967597
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Аз не мрая Русия нито пък припадам по нея. Всяко нещо може да се погледне от различни страни. За едни Русия е права, за друг САЩ. Истината е, че и двете са прави за тях си защото всяка от тях има различни цели и представи за света. За мен САЩ са подстрекатели, лицемери и умели манипулатори. Стремят се да получат каквото искат и гледат цената да я плати друг, като в същото време излизат "сухи от водата" и го играят умиротворители. За мен само някой с много промит мозък би се хванал на въдицата им - пращаме оръжия за да спрем войната. Или, "Ще наложим санкции на Русия, за да я нажем" пък всъщност съсипват икономиките на останалите държави а на Путин му е през...

29, ами не отиваме в Русия щото стандартът им е като нашия. А всеки иска да изкара повече пари и да се върне да живее в България. Сигурен съм, че са малко тези, които отиват с намерение да живеят завинаги в чужбина. Както в България, така сигурно и в Русия, за да си купиш жилище например, трябва да работиш за банката до пенсия и после умираш. Пък за сериалите- да не мислиш, че живота в Америка или където и да е е такъв,,какъвто го представят в сериалите. Малко са сериалите и филмите, които представят действителността. Пусни си TLC , "Моето 300 килограмово тяло" - ето това е действителността на поне 30% от американците, ако не и на повече. Други 30% са на антидепресанти, нарко или алкохолнозависими. Повечето от служещите в американската армия са психари или развиват псични болести и зависимости в последствие. Не ме разбирайте погрешно, не мразя нито една държава и нямам предпочитания към никого. Всъщност като дете много се поддавах на американските филми и мислех, че те са най-добрите и щом е във филмите, значи е истина. Но тогавя бях на 10. Сега нещата са разбични и винаги е добре човек да разглежда нещата от няколко гледни точки, защо нищо от това което виждаме и чуваме не е точно това, за което ни го представят. Научете се да мислите критично и се освободете от предразсъдаци защото те пречат на реалната оценка за нещата. Ако все още ме четете, ще ви препоръчам един филм от Холивуд, заслужава си да се изгледа-"Да разлаем кучетата" с Робър ДеНиро. И за последно ще напиша това: "Най-много се лъже по време на война и по време на избори".

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b8a1967597
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   6, вредни течения? Правилно ли разбрах. Аз се сещам за вредни течения от САЩ. Не съм чула от руснаците да смятат за нормално сами да определяме пола си, в зависимост днес с кой крак сме станали от леглото. Или ChildFree, или твърдението, че има 37 различни пола, гей парадите, педофилията, сексуалното обучение от невръстна възраст, деца да съдят родителите си и всякакви други психарии за които не съм и чула сигурно. Ако говориш за комунизмът, може... Но мисля, че.западният свят в момента не знае граници и всеки ден натрапва нови и нови течения и го прави с цел пълно и масово извратяване на хората.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: f1b58c3431
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   На мен Русия ми е противна дори като хора. Винаги ще предпочета Словакия и Чехия, дори Беларус и Полша пред Русия.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: db6fbc06d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Лично аз не я мразя. Относно войната в Украйна...ясно е, че е постановка, вярно - има реално засегнати украинци, но е постановка на война каквато ни я представят в медиите.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 61a77065c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Путин не е обикновен руснак, че да сравняваш неговото отношение с това на останалите руснаци.
Русия си има политически и стратегически цели, които по никакъв начин не зависят от емоционалната настройка на обикновените хора (освен може би за манипулация). Русия защитава на първо място собствените си интереси, като това означава че може да бъде съюзник или враг в зависимост от конкретния интерес. В някои случаи сигурно и двете едновременно.
Забравете емоциите, когато става въпрос за междудържавни отношения.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: bd9064b243
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

38.   Авторе, отговорът на въпросът ти се крие в първото ти изречение. Като мразиш запада, защо живееш 16 години в Англия и имаш опит с анжлийски и американски фирми, а не си живял 16 години в Москва и не си се занимавал с руски и белоруски фирми ? Само тоя факт те прави в типичния, до болка познат русофил. Останалите неща от мнениято ти даже не ги и погледнтах, защото съм сигурен, че и те ще са до болка познатите приказки :)

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 758c5e5736
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Номер 31 го е обяснил.
Аз само ще добавя, че лично аз не мразя Русия, нито руснаците. Не ми харесват политиците и политиките им. Преди да ме обвинят, ще кажа същото и за САЩ...

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 93e9c79c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   Руснаците имат две мечти;
1. Да унищожат Америка
2. Да спечелят зелена карта за Америка.

Вижте колко процента от хората искат да отидат да живеят в Америка и колко процента искат в Русия

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 773b769f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Аман от фили и фоби! Отивайте си по любимите страни и спрете с пропагандата. Аз също живея в Лондон от много време, дядо ми има такива руски ордени, дето си виждал само по първа програма. Майка ми е завършила висшето си в Питер, но аз и децата ми винаги ще си останем Българофили!

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 5371a6d5a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

42.   Типична Путинска пропаганда - уж бил живял 16г в Лондон - аз живея вече 10г в Англия, и никой българин живял тук повече от 3-4 години не използва такъв словоред. Това е явно човек над 60г , ходил по времето на СССР да сече дърва в Коми и ни убеждава че там било супер , а сега пенсионер зяпа по цял ден Възражданско-копейкинска-путинска пропаганда във фейса. Ако толкова ти харесва Путинландия, ми дигни си дъртия задник и отиди там ,или отиди да помагаш на червената армия да убива хора в Украйна.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: bc03359d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

43.   Не можеш да убедиш хората в обратното. Русия е кочина и ако руснаците искат Украйна да е с тях, трябва самата Русия да се промени. Който и украинец да спреш да питаш... Никой няма да иска да ходи към Русия. Всеки иска в Европа и Америка. Защо? Защото е най-добре. Доказателство за това е че децата на целия руски елит е в Европа, САЩ или Канада. Никой не е в Азия, или по конкретно в Русия или Северна Корея.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: ed385ca1c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

45.   Авторе, хора като теб и Джингиза хайван се подпичкват на Русия, но си живуркат на Запад. Идете и бачкайте в Русия бе, душо. Защо се продавате на злия Запад като ви е толкова мила Русия? Защото сте евтини лицемери, които вече са се продали, сега си избивате комплексчето.

Войната е ясна на всеки с поне грам мозък: около 2014-та се откриха залежи на гориво в Украйна, конкретно около брега в Крим и източните земи покрай Русия. Кое е най-големият доход на Русия и нейният държавен бюджет? Продажбата на гориво, браво. Какво ще стане, ако Украйна даде право на западни фирми да пробиват на територията ѝ? Именно, по-малко кинти за братушката от Газпром и Роснефт. Съветската война с Афганистан си бе същата стока: качи се цената на нефта, братушката си напълни касичката, тръгна да стреля. Помниш ли как свърши? Историята има бая по-конкретни отговори на въпроса защо от твоето отговорче, в което се хвалиш как си ходил по Раша (какво постижение, майко).

Панимайш, тавариш?

Като толкова се радваш на Русия, иди и живей като руснак в някой забутан провинциален град, не в Лондон като синчетата на олигарсите. И иди и зборуваj на макаронскиот диjалект рузен, пале предавническо. Аман от патриотчета-путинчета...

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1883ce6404
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   1. Факт 1 не го коментирам, не съм го видяла
2.Братската любов не е просто любов от въздуха, а хубави спомени от черноморието, където са си като у дома, защото всички говорят руски и не им се налага на да кълчат езика на английски и прочее. За тях България беше като Калифорния като непостижим блян. Една жена от , айде да не казвам града, направо се поболяваше, че трябва да се върне в нейния град, защото там въздухът бил оранжев от металургична промишленост.
Между другото, англичанин от малък курортен град ми каза, че иска като се пенсионира, да се премести да живее в БГ, толкова очарован беше от Слънчев бряг и българите.Не знам дали е планирал точно на Слънчака да живее.
3. Причината Путин я каза- за да се възроди Руската империя отпреди 90-те години. Била съм 2 пъти в Донецк около 2004, имам приятели украинци от 30 години. Там е смесено население, никога не е имало тема-руснаци -украинци. Но истината е, че не им харесва комунизма.
4. Да не забравяме, че ако Путин не беше започнал войната, нямаше да има 70 чужди кораби блокирани в пристанищата.
Защо не споменаваш българския самолет, който въпреки , че вече имаше забрана за полети от и до Русия, в първите дни от войната прекара 65 човека към Москва. Може би и ние трябва да претендираме, че сме спасили руските туристи да се приберат по живо по здраво за 3 комфортни часа до Москва. А, може би, трябваше да ги блокираме тук, за да се правим на интересни, въпреки че нямаше да можем да им осигурим бомби по главите.
5. Да, война е, между Русия и САЩ, но колко хора са засегнати сега? Кога ще свърши? Колко ще платим, конкретно всеки българин? САЩ ли нападнаха Русия, Украйна или Европа? Не знам в какъв мозък може да се роди тезата, че Америка е виновна, че Путин е нападнал Украйна.
Не са се бъркали във външната ни политика?! Ти кога си роден, умнико?
Македония им е интересна по същата причина, по която и Сърбия им е интересна- руско островче в центъра на Европа-за това.
Никой няма да ти върне Македония, защото тук и САЩ биха имали много против- на тях не им трябва голяма източноправославна държава , пак в центъра на Европа. Както, виждаш, Косово им е по-мил.
Да, мразим Русия , защото тя донесе комунизма и диктатурата.Това достатъчен аргумент ли е? Ако бяхме още техни сателити, сега нямаше да можем да си плямпаме свободно в нета, а щяхме да се оглеждаме и ослушваме да не ни завлекат в някой лагер. Дали в Русия можеш да си изразяваш свободно мнението?
Русия няма да ни е враг , само ако служим на нейните цели за велика руска империя. И отношението на русия последните години показва това по най- ясен начин. Една скоба- Елеонора Митрофанова се представи за пръв път като генералска униформа . Това да ти говори нещо? Символите и ритуалите, ***. Перефразирам Клинтън.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 47b4c92574
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   За знамето на Червения площад се бъркаш. Онова не беше българско знаме. Нито пък това до него беше полско. Това са военни ордени от Съветския съюз. Просто цветовете съвпадат. И кой си чул да мрази Русия? Аз забелязвам, че тука много хора се изживяват като повече руснаци, отколкото като българи. Вече даже един такъв в парламента имаме. Между другото точно от неговия съратник произлезе лъжата, че на Червения площад имало българско знаме. Бързо след това си изтри публикацията.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 084aede01a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Най-големите русофоби са такива като агента на ДС Ивайло, завършил в Москва, понеже бичат кинти от Америка за България. Няма нормален човек, който да мрази Русия.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 61b6892660
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Е, чак пък да я мразим.. Не може да предизвика такива булни чувства у нас.. Но да - Презирам Русия. Като я харесваш защо не отидеш да живееш там? Или пък ела да живееш в България . Но не- ти си избягал в Англия, живееш там в ред и добри доходи и лицемерно си русофил. Лесно е да се каже защо Русия заслужава презрение. Защото там човекът не представлява нищо - Няма чавек, няма проблем, е казал Сталин. Защото започнаха война за да унищожат една суверенна държава и избиват невинни хора. Защото Путин праща войската и на смърт - руски млади мъже, лъжейки ги, че отиват на учение. Праща ги на смърт като дори ги храни с храна с изминал срок на годност! Човекът е нищо в Русия. И не само Путин, а милиони руснаци мислят така... Дори не заслежават омраза, а просто презрение. Както и лицемерният автор на поста.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b4a00ed616
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

51.   Никой не я мрази, просто не искаме да сме с нея. Путин и неговото крадливо управление са изключително вредни за народа си. Което е в тотален противовес ако сме с тях, и ние да сме добре.

Всъщност от толкова години членство в ЕС, НАТО и пратньорство с Америка, не спряхме да сме руска колония и да бъдем източвани и крадени от тази държава.

Копейката се изприщи да говори и да мултиплицира дреболии и дребни гафове на Петков, а не видя за руските далавери във Варна, Бургас и останалите части на България. Схеми, които директно пречат на обикновения данъкоплатец. Говори против Европа, а точат пари от еврофондове и субсидии, чрез руските агенти Меркел и Бойко.

Дълга е темата и няма да стигнем до консенсус. Проблема не е дали ще сме срещу Русия, а да не се изправим българи срещу българи, както Копейкин нажежава обстановката.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: db6fbc06d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Към коментара, че Русия е донесла комунизма - не, той се е зародил във Великобритания.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 72261d5af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   52, какво значение има, след като точно СССР го разпространява и популяризира? Там, където се е зародил е бил само идея и не е видял бял свят никога.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 18f9874c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

54.   Нека бъдем 100% коректни за раждането на комунизма, всъщност той е поръчка на Ротшилд към Маркс, да бъде създадена концепция и манифест, освен че двамата са евреи, то последният е бил зависим от хазарта и алкохола, но талантлив публицист, а първият - ами всеизвестен банкер, контролиращ какво ли не. Та идеята на комунизма е да бъде създаден враг в лицето на фабрикантите и предприемачите, защото са започнали да печелят много пари, а по стечение на обстоятелствата, парите по онова време са били в евреите банкери, които не са искали да делят властта си с новите предприемачи. Може и да ви е направило впечатление, но ако не е, обърнете внимание, че в писанията на Маркс няма нито дума срещу банкерите, а срещу капитала на предприемачите. Отделно, че СССР е първата съвременна еврейска държава - елитът й е над 90% евреи. И не на последно място - споделеното са просто факти, не конспирации.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1883ce6404
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

55.   Перефразирането ми се отнася до всеизвестната фраза на Клинтън
" Икономиката, глупако". Аз я свързах със символа, който носи явяването в генералска униформа на Елеонора Митрофанова при представянето й като посланик-символите и ритуалите, глупако. Изглежда генералката се изживява за Мадлин Олбрайт с нейните брошки. " Глупако" се отнася до всички, които са заслепени от романтични чувства по отношение на Русия. Защото, тя не е по отношение на България. Рогозин каза, че ще ни пусне една много специална ракета. Много пие тоя човек, ей!
Така, че моля, модераторът да не ми модерира думите и да внася нов смисъл от три букви. Още повече, че е пуснал в сайта тонове обидни квалификации.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1883ce6404
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

56.   Ха И, отде ще му дойдат на евреина Ротшилд парите в банките/имал е 5 ма сина банкери /, ако не от предприемачите и фабрикантите?! Може би, от бедните пролетарии?

 
  ...

1-50 от 62
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker