Социални контакти и отношения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Социални контакти и отношения
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1151 пъти
Незнам какво става с мен, но ставам все по-затворена и дистанцирана. Не съм фен на виртуални приятелства, социални мрежи, обичам живия контакт, неангажиращ контакт, просто добри отношения, да си поговориш с някого. Омъжена съм, с мъжът ми сме в прекрасни отношения, но някак си социалният живот ни куца. Дразни ме несериозността, уговаряме се с някого и не си спазва обещанието, не идва, закъснява...и т.н. Аз винаги съм балансирана, мотивираща, но и достатъчно тактична да премълча или образно казано да си "затварям устата", когато е необходимо. Отдадена и коректна съм в отношенията, искрено се радвам когото хората около мен просперират, уча се от чуждия опит и също вървя напред, но усещам завис, открити злонамерени коментари и това наложи, без да се обаснявам да прекратя едни отношения, услужлива съм, но услуга ми коства много нерви, защото трябваше да подсещам, че е време да върнат сумата пари, след дълго забавяне. И пак не правя скандали, не викам, отново добронамерено. Понякога си мисля, че трябва човек да е простак и да се отстоява. Моя приятелка иска куп услуги, не че не и помогнах, но просто и казах, че прекалява и то не директно, наистина много прекали и с действия и с думи, просто иска и това е, не съм се карала с нея, напротив държа се все едно нищо няма, но се дистанцирах и си казах стига вече. Просто не знам, къде греша и как да се държа. За мен приятелството е да разчиташ на някого, но да носиш отговорност и да се бориш сам в живота си, никой не е длъжн да носи отговорност за чужди неща, ангажименти и т.н. Мъжът ми ме обвинява, че съм прекалено добра и ми се "качват на главата". Усещам как хората се налагат, агресивни, решават проблемите със скандал, с нещо негативно, кой е по-голям тарикат, как преметнал този или онзи, не ми допада циничен речник, истории, негативизми, надцакване, пари, лични въпроси и т.н. Бързо ми се изчерпват темите и разговорите, неприятно ми е, като се клюкарства и обсъждат общи познати и т.н. Къде са нормалните отношения, без заяждане, простотии, просто нормален човешки, добронамерен контакт.
.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0dc63aaff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Три съвета- научи се да казваш "не". Без да даваш обяснения, не си длъжна. Ако те изненадат с някоя наглост, казваш " ще помисля и ще ти отговоря по-късно", а не от неудобства да се съгласяваш. Защото, след като не даваш подходящи сигнали, няма как другите да се сетят.
Отсявай контактите си. Просто, не всеки е подходящ за общуване с всеки. Няма как, да си в добри отношения с всички познати.
Даване на пари на заем- пак друг много голям проблем. Моят опит показва, че хората искат пари за абсолютно всичко, което им щукне в главата- купуване на кола, ходене на екскурзия, ремонт, козметични процедури, затъване с някакви други кредити, пари за бизнес, апартамент и т. н. Сори, но това са планове за личен живот и аз не се чувствам длъжна да изпълнявам мечтите на всеки. Всеки да си протяга краченцата, според чергата. Има банки за тая работа. Давам дребни пари на заем, които преценявам, че бих преглътнала, ако не ми ги върнат. И се оказва точно така- просто, се покриват и не ми ги връщат.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9fb01a2836
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Няма истински приятелства вече. Ако не прецакаш някой, те прецакват. Ако не те е прецакал, значи движиш със загубеняци. Аз вчера отново се убедих в това, когато от 6 човека чужденци на масата никой не благоволи да ме почерпи. Цяла вечер ме сваляле единия, накрая едва ли не ми каза аз да му доплатя неговата сметка, че не му стигал кеша. Тея приятелите му бяха дотолкова усложливи, пе накараха сервитьора да раздвли сметката индивидуално на всеки, което е малоумно. Накарая за някакви мижави 18лв, които са 9 евро напрактика, се нацупиха всичките. Ми то тва за чужденци унгарци са нищо. В чужбина 9 евро е една вода и дъвки... Нямам думи направо. При тва дошли в България на почивка, паралии.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: d4ee4e8612
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Който иска заем, има богат избор на банки затова. В България е пълно с паразити и използвачи. По-добра в очите им няма да станеш, като даваш или се раздаваш, а всъщност накрая ще те направят на глупачка.
Най-много се пази да даваш пари на роднини. Никой-никому в живота не е длъжен. Има случаи, когато единият родител, понякога и двамата натиска едното си дете да дава пари на другото. Накрая това с взетите пари си купува апартамент, а другото още живее на квартира.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: cf44cf47d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ами, аз имам същия проблем като теб и да ти кажа все повече се убеждавам, че у нас свестните и нормални хора наистина са кът. Масата гледа да те използва максимално, че на всичкото отгоре да ти направи и някоя мръсотия. Накрая, когато вече няма какво да вземат от теб, започват да те поздравяват с половин уста на улицата. Аз също обичам да помагам и смятам, че така е редно да се прави, но виждам как около такива хора се навъртат основно използвачи. Правилно си се дистанцирала, но имай предвид, че това няма да ги спре да те търсят, когато им трябваш. Убедил съм се, че чувство за срам, за такт и т. н. напълно липсват. Все още се опитвам да се откопча напълно от точно такъв уж "много близък приятел". Докато имаше полза от мен звънеше абсолютно всяка седмица. То не бяха гостита, почивки, излизания и т. н. Като видя, че както се казва "каквото можал - взел", всичко приключи моментално. По същото време ми се наложи в рамките на около месец-два, аз първи път да го помоля за нещо. Беше съвсем дребно и неангажиращо. Първият път се отзова, защото явно изобщо не очакваше, но не скри отвращението си. Втория път, естествено ме отряза веднага. В интерес на истината, аз вече и не очаквах друго. Обадих му се по-скоро от любопитство дали ще се окажа прав. Приех нещата без да му казвам нищо. За него обаче явно всичко си е наред, защото продължава да ми звъни, когато му се наложи. Честно казано ми омръзна и в последната около година и половина съм се дистанцирал от всички подобни "приятели" около мен. Да, тъпо се чуствам, защото винаги съм бил социален и продължавам да съм такъв, но не искам фалшиви хора около себе си. Старая се и да ги мисля много, защото се изнервям, а не си заслужава. Гледай си семейството, а все един-двама нормални ще се намерят, просто трябва търпение.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ca77cf9f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Никъде не грешиш. Аз също имам семейство мъж и дете, малко дете, откакто се роди детето за мое учудване разбрах кой не ме харесва. Някакви хора в обкръжението ми открито прекъснаха контакт с мен. Едното. Другото, че моите приятелки преди много лошо ги свикнах все да се виждаме когато изобщо на тях им е удобно и те сега не могат да приемат, че положението се е променило. Общо взето забелязвам и у други хора.... Ако е жена и роди и техни познати бе и, които нямат деца и завиждат се отдръпват рязко и грубо, наречи го завист, а приятелки то си е до човека.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ee79cd1593
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Мен ме центриха директно от семейството на мъжа ми - понеже той е благ и възпитан, дай да цака и да опъва, вечно да ги кани и да се усмихва, че си е с рода̀та! За наша сметка, естествено, винаги!
Потърпях малко, блага и възпитана и аз, но през зъби все пак :-((
В един момент преминаха границата на МОЕТО търпение и казах КРЪЦ, всичко беше дотук.
Извъртях се така, че вече никой не припарва в дома ми, само по телефон се чуват да си попълнят картончето къде сме и какво правим, но дотам.
Свекърва ми се самопокани един ден, донесе кутия с шоколадови бонбони, с 30% намаление на цената, което си стоеше на кутията…Прибрах се късно от работа, държах се ледено студено, едва я изтърпях…
На другия ден видях, че си е тръгнала, отнасяйки с нея кутията с преоценена стока, щях да падна:-), да се задави дано. Това беше заради онова, голям праз. Пуснала съм вече пердето.
Оттогава не е стъпила.
Всичко има на този свят.
Аз просто реших, че спокойствието ми е по-важно.
Хич да не ти пука.
Гледай си най-близките ти хора!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 41df962961
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И в библията го пише. ,,Прекалено добрия и Богу не е драг.,,



Миличка, с добро възпитание и честност нищо не се постига. Винаги ще бъдеш мачкан. Хората сме като животните. По-силните оцеляват. А най-слабите в един момент и стадото го изоставя. Естествен подбор му викат.









Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: cea6e3cc1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мъжът ти е прав.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ca77cf9f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   7, класика в жанра! Моята свекърва не е стъпила у нас, откакто в очите й се каза, че едно младо семейство (с много малко дете) трябва да има време и за себе си. Тръгна си и мъжът ми взе да я изпраща (защо и аз не разбрах) и после ми казва, че заявила, че няма да стъпи у нас. Интересно защо? Не й се каза някаква обида, нито нещо й се изкрещя, а просто й се намекна това обсебване на времето на сина да понамалее.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0ee28a64b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Трябва всички да приемем факта, че повечето хора са себични, включително и тези в приятелския ни кръг. Научих се да не се впечатлявам от това и да не го изживявам като някакъв вид драма в живота ми. Просто и аз се научих да имам за приоритет себе си и най-близките ми роднини. Останалите са за фон и разнообразие. Да, отнема време човек да се пренастрои, когато е свикнал да го е грижа за другите, но не е невъзможно. Ако някой отмени уговорка - окей, така или иначе не съм си предвидила деня специално за този човек и имам какво да правя и без него. Ако някой ми поиска заем - съжалявам, в тежък момент ме хващаш, не мога. И така нататък. Животът ще те научи, но няма да е лесно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker