В провинцията по-лесно ли се изкарва шофьорска книжка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

В провинцията по-лесно ли се изкарва шофьорска книжка?
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 433 пъти
На 23 години съм, по стечение на обстоятелствата още нямам шофьорска книжка. Въпросът ми е, дали в по - малките провинциални градове, се изкарва по - лесно курсът и изпитът, защото имам чувството, че в София ти гледат като на дойна крава и се толерират простаците, наркоманите и мутрите. Да подчертая, че малкият град, където баща ми има къща, не е областен, но и самият областен град, където би трябвало да е шофьорският изпит, не е големите градове, Просто се, чудя дали там обстановката е по - спокойна и дали си струва да си организирам графика, евентуални молби в университета(студент за 5 курс/магистратура съм) да ме пуснат, в случай, че имаме присъствени занятия, така, че временно да живея в малкия град. За съжаление, в предвид вероятно сложната ситуация през зимата, заради проблемите с газа, инфлацията и евентуални ковид мерки, вероятно ще изчакам до пролетта, докато започна курса, но се чудя дали да е в София или провинцията.
П. С. Миналата година се записах на курс, но инструкторът беше несериозен, после и заради гадните ковид мерки и натоварването с изпити от университета, не изкарах курса докрай. И да, знам, че от една страна е по - добре да свикна на натоварения трафик в София, но както написах, имам чувството, че тук системата толерира простаците, наркоманите и мутрите, а като стават пътни инциденти, даяджиите си го изкарват на съвестните, като ги късат до дупка. Надявам се, поне това в провинцията да е в по - малка степен. Нарочно и не съм написал за кой малък и за кой областен град говоря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 993c52a628
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   От както сложиха камери в учебните коли, контролът се затегна и вече не дават изпитите така лесно. Преди караш 10, 20 минути и ако караш добре ти дават изпита. Сега караш плътно толкова колкото трябва да трае изпита. В малките областни градове също може да не ти дадат изпита ако се издъниш някъде. За това трябва да си подготвен и да спазваш правилата когато си на изпит и тогава ще вземеш изпита.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: f4e56a45f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Листовките са еднакви навсякъде. Но мисля, че кормуването е по-лесно в малък град. Твърдя го защото на моя изпит карах по Константин Величков, Сливница и преките, движение, много еднопосочни улици и различни престроявания. Мой съученичка живееща в град около София кара курса в града си и там има един светофар. Реално тя е минала много повече пъти по тези улици и през този светофар. Аз карах буркани от бабата на инструктора в Надежда до дъщеря му в Левски.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1167f84b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   София е същата провинция, като останалите градове в тази държава. Можеш да ползваш градски транспорт и щом не се чувстваш добре там и се оплакваш, като завършиш си намери работа в друг град и там си изкарай книжката.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: caf7fc9970
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Дай да изясним нещо... Ти тоя курс защо искаш да го запишеш-за да вземеш формално някаква книжка или за да караш после? Ако ще караш, запиши се при инструктор, който ще те научи да караш. Без значение къде. Ако можеш да караш, ще си вземеш изпита навсякъде.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker