Разликата между познат и приятел - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Разликата между познат и приятел
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 858 пъти
Здравейте. Бих искал да попитам мнението ви по тази тема - според вас има ли разлика между приятел и познат? Ще очаквам с интерес коментарите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1a68f6f6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Познатият ще се мазни пред теб поради гоненето на някакъв интерес, а зад гърба ти ще те одумва. Приятелят може и да си позволи да се закача понякога с теб, защото те чувства близък, но пред други хора винаги ще те хвали.

Малко по-сериозно: Приятелят е този, на когото истински му пука за теб и би споделял с теб не само хубавите моменти, ами и веднага би се притекъл на помощ дори и като му звъннеш посред нощ. Естествено, той също трябва да те чувства така близък.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 3693ea5648
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Приятелите са тези, които те приемат такъв, какъвто си. Можеш да разчиташ във всякакви ситуации на тях, без да очакват нещо в замяна. Помагат ти и те подкрепят. Естествено, това е "двупосочна улица".
Всички останали са познати, независимо дали сте на "здравей-здрасти", или излизате заедно да се забавлявате, или просто си общувате по някакъв начин.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 81a4bf7cd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Има, от земята до небето.

Познат е някой, на който максимум имаш телефона и евентуално обща приказка.

Приятел е някой, който идва до вас по собствена воля в границите на 25 мин след като сте се чули, за да ти "удари едно рамо". Да качите хладилника ти до 6тия етаж, по стълбите. Някой за който ще скочиш на бой до живот и смърт ако трябва, без да гледаш срещу колко. И обикновено семействата ви се познават от... Когато сте били на по 4

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 6dbd42f8b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Мисля, че първо има интереси, после приятелства и роднинства.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9567eec68f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Е, как да няма!
На колко години си? Ако си под 10, то ето ти един откъс от "Бяла приказка" от Валери Петров:

“− Казва се „приятел пръв“,
но защо е той такъв?
Затова, че пръв полита
в огъня да те спаси;
пръв и без да се запита
прав ли си, или не си;
пръв за теб леда пролазва;
пръв за теб пролива кръв −
ето затова се казва,
че приятелят е „пръв“! ”

Ако си по-голям също се надявам да ти е от полза.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 55554d21c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз чакам отговори, но явно няма... Би трябвало да има разликата. С познатите споделяш по-малко може би

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 466def6ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Егати и въпроса! Все едно да питаш има ли разлика между гаджето ти и актьорът Асен Блатечки. Да, единият ти е партньор в живота, а другият я си го виждала на живо, я не! Тук ситуацията е - единият ти е близък човек, познавате се, можеш да му споделяш какво ли не, ще те подкрепи и помогне в нужда. Другият го знаеш, защото сте се виждали 2-3 пъти, не сте разменили много думи и даже си нямаш идея с какво се занимава в момента, защото не си го виждал/а от над година.

С други думи познатият не ти е особено близък, приятелят ти е много близък. Това върши ли ви работа или още искате разлики?

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0637825ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз така мислех човек за приятел. Познавахме се от 15 години, каъо тийнейджъри бяхме и на квартира заедно в гимназията.
Оказа се обаче, че за него през цялото време съм бил просто познат за лафче, излизахме и се виждахме редовно. Късно го разбрах, чак като станахме на по 30. Явно приятелството за него се измерва по друг начин, независимо какео си направил.
Та разликата е огромна.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 522e4e17d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Труден въпрос - в много случаи няма разлика. Приятели се превръщат просто в познати и обратното. Доста хора имат изопачена представа за това, че приятелят трябва да те подкрепя, помага, разчита, но аз съм бил предаван от много "приятели", дори такива от детинство, защото хората се променят. А съм имал много познати - примерно бивши колеги, с които се виждаме един път в годината и дори не си знаем рожденния ден, които наистина са ми помагали, когато съм бил в нужда, докато така наречените ми дългогодишни приятели се покриха. Така че не е нужно да класифицираш хората - всички си правим услуги един за друг или получаваме полезни уроци - в смисъл ако някой, когото си смятал за близък приятел се оказва използвач или те отсвирва точно, когато имаш нужда от него можеш единствено да му благодариш, защото ти е помогнал да осъзнаеш, че трябва да разчиташ единствено на себе си и всичко, което някой направи за теб да приемеш просто за бонус, а не нещо, което непременно ти се дължи или полага. С други думи - единственият истински приятел, когото имаш си самият ти.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9f075bbc4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Да. Познатите са много. Приятелите се броят на пръстите на 1-та ти ръка. Аз най-добрата ми приятелка започнах да я наричам сестра. Знае много повече неща за мен, отколкото родителите ми, истинската ми сестра, гаджето ми и всеки. Веднъж една позната ме попита каква е разликата за мен между тях 2-те. Казах и, че ако най-добрата ми приятелка ми каже "Не казвай това на никой" няма да го кажа. Но ако ти ми кажеш така ще кажа на най-добрата ми приятелка.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e217338fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Разбира се, че има разлика, при това огромна! Познати, ами всеки има познати, съседите, продавачката от близкото магазинчета от което си пазаруваш... все хора, които виждаш често, но с които си на здравей-здрасти. Да, познаваш съседката от 5 етаж, като я засечеш във входа я поздравяваш, може дори да изтърсиш 2 банални реплики за времето, но определено не и споделяш личните си проблеми.
Приятелите са нещо друго и понякога са ти по-близки дори от семейството. На кого звъниш когато си ядосана, тъжна или пък имаш щастлива новина? На приятелите си. Който утешава когато се скара с гаджето? Приятелите. Кого молиш за помощ или услуга? Приятелите. Не са нито комшиите, нито продавачката от магазинчето до блока.
Докато най-добрата ти приятелка, често ти е като сестра.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: bd226859c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Аз съм имал случаи, в които мои приятели са се превръщали в познати, защото често не са ме разбирали, мислят само за себе си и т. н.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker