Работа с език/езици - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121364)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Работа с език/езици
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 799 пъти
Здравейте. Момче на 17 години съм. Знам, че по темата се е писало доста, но по принцип подобни теми винаги са били насочени към по-популярните езици (като например немски, френски, английски, испански, т. н. ). Обаче този път питането ми е за други езици, които не са толкова популярни. Като например полският език.

Владея полски на ниво B2 (с доста усилия може и да ударя C1), като от ранна възраст съм изложен на езика. Родителите ми няма да ме издържат по време на следването, затова се питах дали няма начин да си намеря работа с полски език. Владея и английски на ниво B2, обаче в днешно време доста хора говорят езика и не мисля, че ще успея да си намеря работа при такава конкуренция.

Замислял съм се за работа в кол център, но не знам дали там се търсят хора, които да владеят полски език. А и съм чувал, че в тази сфера работното време е по-гъвкаво, а за мен, като за бъдещ студент, това би било голям плюс.

Вие как мислите? Според вас имам ли полза от полския или да почна да уча друг по-популярен език (като немски) докато е още рано?

Сърдечно благодаря предварително за отговорите. Лек ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: e26bdaa546
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Търси се разбира се, напиши Polish в българските сайтове за обяви.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 084b40cde3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Завиждам ти от сърце момче. Разбира се че ще си намериш работа с тези два езика които знаеш. Дайте идей как и ние останалите да научим по лесно този английски език. Аз лично много искам но незнам от къде да започна и как да се науча правилно. Споделете и вие няколко трика. Успех момче и разглеждай и разпитвай от сега. Хубаво е да си една крачка напред в този живот и трябва да си запознат за да знаеш как да си подредиш живота после.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e021974683
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей! Със сигурност ще имаш полза от полския. Дори е голям плюс за теб, че знаеш по-рядък език. В джобс. бг има критерии, по които да търсиш работа. В категория чужди езици избери полски и виж какво излиза като възможности. Кол центровете със сигурност търсят кандидати с полски език, виждала съм доста обяви. Също така, редките езици като полския са по-добре платени, защото трудно се намират кадри. А работата в кол центровете може да е много приятна, може и да е досадна, ако попаднеш на място, където трябва да провеждаш много бройни разговори с разгневени клиенти. Работих известно време в кол център и беше най-приятната ми работа. Но отговарях само на имейли и никой не те пришпорва да бързаш. Можеш да пуснеш СВ-та тук и там, но си прави проучване за фирмата, проекта, за който кандидатстваш и не приемай за под 1800-2000 лева чисто.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 3e7f3b874b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Кол център, преводаческа дейност. Това са опците с езици като цяло, поне в България. С полски няма Бог знай какво да америш, защото въобще не е популярен език световно, камо ли на българско ниво. Не мисля, че има смисъл да търсиш такава работа изрично освен ако не се падне. За студентски труд има и други гъвкави дейности.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9485cea1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако се търсят хора с полски в даден кол център то можеш лесно да почнеш работа, понеже малко хора в България знаят полски и лесно ще те вземат.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 5343410f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От всеки език има полза. Във времена сме, където има интернет и работата може да бъде както онлайн, така и с физическо присъствие. Просто си направи една автобиография и я изпращай навсякъде, където се търсят езици - преводачески агенции, колцентрове и знам ли още къде. Ти владееш 3, не 2 езика - български, полски и английски. Те са ти достатъчни. За удоволствие винаги може да добавиш още езици. Не обръщай внимание на конкуренцията. Място има за всеки, на който му се работи. Аз лично съм звъняла по преводаческите агенции и съм питала за работа за преводач, но без диплома за преводач. Всички ми казаха да си изпратя автобиографията, защото се дават текстове за превод и на хора без диплома. Заплатата е малко по-ниска от преводачите с диплома, но пък няма значение - седиш си вкъщи и превеждаш. Освен това много преводи се търсят в онлайн списания и всевъзможни сайтове - търси на всички езици работа от този тип. Има сайтове за фрилансъри - пишеш обява какви езици владееш и получаваш поръчки. Аз си пуснах обява и започнах да получавам поръчки, което ме изненада, защото си пиша, че съм любител, а не професионален преводач. Освен това има безброй групи за преводачи на български и други езици. Стани член. Професионалните преводачи понякога се дразнят, но много от тях обичат да дават съвети и да подкрепят и любителите преводачи и им дават път. И така - това с преводите може да ти е допълнителна работа, а знаеш ли пък - може да стане и основна. Освен това има всевъзможни сътрудници и т. н., които се търсят с езици.
Освен това с английски има много работа в хотелиерството като рецепционист. Работата не е сложна изобщо, а понякога е доста добре платена. На смени е и има някои предимства. А ако се окаже, че го разбираш този бизнес - може да станеш и управител - отговорни и организирани хора се търсят навсякъде. Сега се сещам и за работа в туристически агенции. Просто една автобиография и я разхвърляй навсякъде. Да се печели с езици е много приятно. Успех!!!

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 7 часа
hash: dc16a5e27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   "Малко" по-голям съм от теб и имам богат опит с езици. Засега знам 5 езика, но не на ниво " професионален преводач". Препоръчвам ти да се запишеш нещо свързано с бизнес, ако искаш да правиш пари. С полски, английски или който да е друг език, можеш само да работиш, като екскурзовод, преводач, учител и това е. Не повтаряй моите грешки да работиш нещо с език. Малко се плаща и с все по-голямото навлизане на AI все по-малко ще се обръща внимание на тази сфера. Казвам го това с най-добри чувства и се надявам да го имаш предвид.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker