Ще има ли война? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ще има ли война?
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 2358 пъти
Много се притеснявам. Според вас, България ще бъде ли въвлечена в конфликта между Украйна и Русия? Ще има ли трета световна? И ако да, ние ще се намесим ли? Ще ни бомбандират ли? Сегашното правителство не е взело мерки, предполагам.
Как смятате?
Много ми е страх.
Наречете ме бъзльо, хора.
Но взимам мерки.
Съветвам и вас.
Защо никой не е обезпокоен?
Никой не говори за това?
Какво правите по въпроса?
Как смятате?
Оф, направо ще се побъркам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 52

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9d974eed46
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не се притеснявам. Не виждам смисъл да хабя нерви и да тормозя психиката си, за нещо, което я стане, я не. Ако наистина нещо се случи дотогава ще съм се побъркала предварително. Живея си живота по старо му. Нито се запасявам, нито ще започна. Но ти питаш на грешно място. Сега ще се разпишат всезнайковците с конспиративните си теории.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: bba2518e6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Авторът: И дали ще има мобилизация? Не ме е страх за мен, ами за малкия ми брат и баща ми. А

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2768fdbb42
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Няма по-страшно нещо от самия страх.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b912b5e0d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Повече трябва да се притесняваш да не се запукат САЩ и Китай, че тия извратеняци няма да имат прошка към нито една страна. Щото ще почнат едни съединения, разделения и всички ще го отнесат.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: dcfeb34cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ем пич... какво сикаш? Да излезеш навън и да видш 20 човека, дето бягат, хванали се за главата и крещята:
- УАААЯ ВОЙНААА! УААААА!

...

Не работи така.

"Наречете ме бъзльо, хора.
Но взимам мерки.
Съветвам и вас. "

Какви мерки? Освен ако не се изнесеш дирекнтоот странта, ева ли си толкова богат, че да можеш да си позволиш, да си псотроиш бомбоубежище и да седиш там, докато не съврши конфликта.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e75e8a5767
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Смятам че не е застрашена сигурността в България освен в случай че има ядрена авария или ядрено оръжие и се засегнат много държави, но това ми се струва малко вероятно, а и нищо не зависи от нас и не виждам смисъл да го мисля и да се притеснявам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 58b0e0b689
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

7.   България е част от НАТО - едно от най-хубавите неща, които са ни се случвали в новата ни история.
Съгласно член 5 от Договора, въоражено нападение срещу една от страните от съюза, ще се разглежда като нападение срещу всички.

Ако Путлер нападне България, Русия ще бъде изпепелена в рамките на дни и пратена в каменната ера от най-способните и най-модерно въоражените армии в света, докато оборудването и подготовката на НАТО превъзхожда многократно античната руска военна техника от времето на СССР и обучените от пияници осемнадесетгодишни бедни войничета от западналите крайни кътчета на Русия, за които армията е единственото спасение от безаналоговата мизерия в която са расли като малки.

По тази причина, спи спокойно и бъди благодарен, че сме в НАТО, а на 2 октомври гласувай за евроатлантическото бъдеще на България, а не за евразийското.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 814381175a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   1. Конфликта от доста време насам не е между Украйна и Русия, а между НАТО и Русия.
2. Третата световна война почна с ковид(поне! ) Това което виждаме сега е просто задълбочаване й.
3. Да, ние ще се намесим, защото сме в НАТО. Нашите продажници ще го направят, както са го правили и през първата и през втората световни.
4. Да, руснаците ще ни бомбардират НАТОВСКИТЕ БАЗИ. Трябва да подчертая, че това отдавна не са български бази.
5. Сегашните правителства на президента отдавна вземаха мерки - да ни вкарат в този бълвоч. Ние ще плаща е неустойка на договора за газ с руснаците, а после и репарации, защото сме били в НАТО.... нищо ново под слънцето.. През това време Кирчо и Кокорчо отдавна ще са духнали обратно за Канада
6. Бъзльо си да. Паникьор. Няма да е толкова зле, колото си мислиш. Най много като украинците 1-2 месеца ще се криеш по мазетата и ще си работиш от вкъщи.
7. Какво смятам да направя ли? Да гласувам за Възраждане

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c3df80941c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Война между Украйна и Русия няма... Ако имаше, щеше да трае два-три дни и всичко да приключи... Проблемът е, че пораженията няма да могат да ги оправят десетилетия. САЩ правят там това което правиха на редица други места, като Сирия примерно. Само че там тези които те подкрепят там им викат "борци за свобода срещу правителството". Тук, тъй като контролират правителство, викат на другите "сепаратисти".

Според мен ще има трета световна и то сравнително скоро, по доста причини:

- Много хора не разбират от политика, и не знаят, но Британия има най-империалистичният елит раждал се някога... Има много документални филми как те създават първата и втората световна война, защото Германия се превръща в огромна сила, и те искат да провокират конфликт, докато още могат да ги бият. За това използват и Русия. Исторически Англичаните и особено САЩ имат доста добри отношения с Русия, даже Русия им продава на безценица Аляска. Британският елит също контролират Щатите. Илюзия е, че САЩ печелят войната за независимост и се откъсват от Короната... Просто Англия по това време имат други битки, и както положението сега в Украйна - не бива да тръгваш с лошо, към страна която ти е близка и искаш да я използваш. Който е чел малко история на Щатите, и какъв е бил смисълът на тази държава, знае че тя няма нищо общо със САЩ днес. САЩ е инструмент на империалистически интереси.

- елитът който в момента дърша конците на запада има... как да кажа - много специфично виждане за бъдещето. 1) бъдеще с по-малко хора. 2) бъдеще без националности, без ценности, особено европейски 3) бъдеще на трансхуманизма където не само половете са размити, а дори генетично кой какво представлява, компютърни импланти, смарт градове и т. н.. Въпреки че този елит открито говори за тези неща, те все още се водят "конспиративни теории".

- този елит вече има опит с Германия. След всички унищожения и жертви, както виждате, народа прави деца, ражда, блъска се, работи. До голяма степен, все едно я е нямало войната.... КАто вид се възстановяваме бързо, но вече с една важна разлика - няма го Немският елит, Германия е подчинена на Британския... Т. е. тези хора си правят сметките, да, една война ще е унищожителна, НО, ако унищожим останалите елити, и запазим технологическите постижения, ще възстановим цивилизацията за няколко десетилетия, и ние ще определяме вече кое как да стане. Факт е, че се строят бункери и огромни подземни бази. Също е факт, че мисля Модерна беше, някоя от фирмите които произвеждаха т. н. "вакснини", всъщност е създадена като компания с цел възстановяване на човечеството след катастрофа, и затова са им изключително интересни всякакви генетични експерименти. Просто не се заблуждавайте, че не са си изчислили рисковете, колко хора ще измрат в една ядрена война, и не са излезли с констатация, могат ли да си го позволят или не.

- хората са супер изпростели, и това не е случайно естествено, то е политика. Най-вече мишената беше Американското общество, средната класа, мъжът като глава на семейството, хората с традиции, някаква памет за живота на тая планета... Създадоха поколение изтърсаци, които не знаят къде се намират, обучени от телевизора, разбити семейства... Много пъти съм се чуди... какво ще я правят тая сган която създадоха. Много от тях дори не могат да се издържат сами, живеят на издръжка от държавата (поне на запад, където се води че има пари)... Ако сте гледали статистиките, не могат да намерят хора да работят. Работят пенсионери, младите... копаят биткоини примерно, или спекулират на стоковият пазар. Никой не ще да работи. Ами... може да имат план как да ги използват и да се отърват от тях... Мисля че живеем в достатъчно тъпо общество, което е готово да се самоунищожи и застане зад една подобна война. Вижда се и в България колко подобни... индивиди съществуват, плюейки по други държави, и си плат за еднопосочен билет до фронта ако толкова искат. Проблемът е, че естествено ще страдаме всички накрая...


Тук няма как да не ни въвлекат, предимството е, че ще паднем без бой, и ще сме от първите. Както надявам се знаеш, и фашисти сме били, и комунисти, сега сме пък големите "демократи"... Каквито ни кажат, такива сме... Когато ядрената война наистина започне, ще е доста бърза, и ще видиш как политиците ни бързо ще се ориентират към задните части на победителят, без значение кой... Според мен най-големият проблем ще е храната, ще има голям глад и повечето от това ще измрат

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7704ed8f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   Според мен единствения начин България да се спаси е незабавно да излезе от НАТО и да заеме пълен неутралитет.

В момента си ги мерят Запада и Русия и то си ги мерят някъде на 1500-2000 км от България.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: afd5a5ab22
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   България вече е въвлечена в конфликта между Украйна и Русия. Ние изнасяме активно оръжия на Украйна, ремонтираме тяхна военна техника тука. Всеки ден над моят град прелитат украински товарни самолети. Аз не знам вие какво си мислихте. Мерките които вземам аз са, че на 2 октомври ще гласувам за Възраждане, за да знам, че ще обявим неутралитет. Това е то което ще направя. Иначе да бягаш да се криеш в бункери и по мазетата е твърде закъсняло и безсмислено. По-добре въобще войната да не идва в дома ти.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 63a9532db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Ще се побъркаш, защото се идентифицираш с физическото си тяло-затова. Но ти НЕ си своето тяло. Не знаеш дали няма да умреш след 5 минути или блъснат от кола на пътя, но трепериш от ужас, защото си прекалил с гадните новини и тъпата телевизия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2a9c3d3d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Ние сме в ЕС, в НАТО, Русия няма да има гащи да ни бомбандира. Но, ако Русия нападне друга държава, която да е в НАТО, тогава вече ще бъде фатално и ще има трета световна война. Следователно и България ще се наложи да се намеси. Ако Украйна успее да влезе в НАТО, тогава пак ще стане лошо. Отново ще последва война. Но не мисля, че за нас в момента има някаква опасност. Единствените две опасности, които е възможно да се случат съм ги написала по горе. Ванга е предсказала, че ще има трета световна война, но се знае кога. За нас е казала, че е възможно да минем една идея по-добре третата световна, за разлика от някои други държави.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4de311e676
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Ами че тя войната си тече 6 месеца вече. НАТО подкрепя Украйна с оръжия, инструктори, разузнавателна информация, трениране и лечение на украински военни и т. н. Като част от НАТО, ние също участваме. Русия още в началото ни определи като неприятелска страна и ни спря газа за да ни натиска.

Аз лично не вярвам да се стигне до пряк сблъсък НАТО - Русия, от такова нещо русия няма какво да спечели, а най вероятно ще бъде заличена от картата на света. Комбинираната военна, икономическа, демографска сила на страните от НАТО е многократно по голяма от тази на Русия!
Затова каквото и да се случва ще бъде на територията на Украйна. Има два варианта, които обаче могат много сериозно да ни засегнат:

1. Русия да гръмне атомна бомба - Това според мен ще става все по вероятно, ако руснаците не могат да спрат по друг начин контранастъплението на Украйна. Мобилизацията дето я почнаха ще им осигури хора, но модерните им оръжия, които ги имаха в началото на войната, вече заминаха, остават им танкове, "катюши" и оръдия от средата на миналия век, но те са лесна плячка за модерните западни системи. Путин си е сложил главата в торбата и явно вече е готов на всичко, за да не загуби и малкото което му остава.

2. Разрушаване на някой от работещите ядрени реактори и разпиляване на големи количества радиоактивен материал т. е. втори Чернобил. Този път обаче ще е много по зле защото ще е насред военна зона и няма да има кой да се бори с последствията. Просто вятъра ще си разнася радиация навсякъде, включително и върху нас. От там на татък всичко различно от консервирана храна и вода ще е негодно за консумация.

Вторият вариант би бил много по лош от първия, при взрив на атомна бомба радиацията е по-малко.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9a0c289b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Зависи - ако на власт е някой като предишният служебен премиер, той ще се постарае да балансира между Русия и НАТО, пропускайки въвличането ни в кървища, които не са наша работа. Все пак Украйна не е член на НАТО, за да сме длъжни да я пазим. Колкото до изхвърлянията на ЕС - помагаме на Украйна достатъчно и не могат да ни кажат и копче, ако при война си гледаме държавата, а не чуждите.

Ако е някой като Асенчо или Кирилчо, не само ще сме във войната, но тия хахота първи ще я обявят, докато от САЩ и НАТО още се чудят как да ни накарат да го направим. Тези не ги слуша главата и всеки като тях ще е със същото поведение. Типични юпита, школовани на Запад - усвоили са манталитетът "ние сме американци, спасяваме света", но пропускат, че България няма силите на САЩ и каубойското поведение тук е нежелателно.

Логично погледнато нямаме причина да участваме в евентуална война и всяко участие ще е просто поредното подмазване на някого заради любовта към подмазването. Дори НАТО да обяви война на Русия заради Украйна, ние не сме длъжни да сме там - както казах Украйна не е член на НАТО и ние не сме длъжни да я пазим. Какво ще ни направят? Ще ни изключат от НАТО? Да, бе, да! Това няма да го направят дори да целунем портрета на Путин и да се изпикаем на фотос на Столтенберг, та за такива неща ли?

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2768fdbb42
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Че то вече има война, ако още не си забелязал.
И по нашите улици и пътища има война, като шансът да те убият или осакатят по тях е значително по-голям. От това не те ли е страх?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f478bbad80
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   В България война няма да има, но ще продължаваме да страдаме от поскъпването на много от стоките заради войната.
Това е война за справедливост. Крайният резултат от тази война за България ще бъде положителен. Време е Западът да стане покрайнини на континента Евразия, низкуствено разделян по икономически причини на Азия и Европа. Време е България да се ползва от централното си местоположение на Балканите. Време е Балканите да възвърнат отново ключовата си роля като централна част на континента Евразия и да печелят от местоположението си, а не да бъдат ограбвани и изкуствено държани като периферия на един измислен по икономически причини континент. Западът трябва да се свре в ъгъла.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f06c717a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Война вече има. Финансова, медийна, психологическа, война между самите нас. Дали ще падат бомби тук не зная, но факт е, че не ни предстоят лесни времена. Начинът ни на живот със сигурност ще се промени и то за жалост по всичко личи, че няма да е към към по- добро. Въпростът е, че както историята е показала многократно, други държави след пет десет години ще се възтановят а ние отново ще ближем рани за поколения напред. Предвид създалата се ситуация няма "хубав път" има "по-малко лош път" по който да поемем. Идват избори, следете събитията, слушайте и анализирайте много внимателно, кой какво говори и какво обещава, направете най-добрият за вас избор, следете на къде тръгват нещата и ако не е по вашия път вземете решение, какво да правите. Варианти има, но никой не може да вземе решение вместо вас.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 18f76fbed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Ние вече сме въвлечени още от февруари насам, можем да благорадим на тези неадекватници в парламента и на президента за тази работа. В такива ситуации на чужд конфликт едни адекватни политици би трябвало да запазят елементарен неутралитет, това не беше конфликт на България. Обаче истината е че същите политици са чужди марионетки и за пари, които им отидоха в тяхното портмоне се измаймунчиха!
Украйнски бежанци пребивават на територията на България 10 месеца на помоци, бази и хотели, а се оказа че за сънародниците ни, пострадали от наводненията има уж само по един керлив фургон... Без коментар!
Искам да видя кой евентуално ще успеят да мобилизират тук и кой е този луд, който ще отиде на война за държава, която дава права на бежанци, а не са собствения си народ

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0c87933dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   И да има, и да няма - ние нищо не можем да направим. Живей си живота, гледай си здравето.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7d59d8739d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Не. Азербейджан, Армения и Узбекистан са по-скоро дребни конфликти. За момента единствено русия има желание да води голяма война, но не и се отдава и с всеки изминал ден русия става все по-слаба. Хубавото е, че сме в НАТО. При пряк сблъсък с НАТО русия няма шанс - доминацията в авиацията ще е толкова съкрушителна за русия, че ще изгуби такъв сблъсък буквално за дни.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b4b0292d27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Някъде 20% е вероятноста България да бъде въвлечена в конфликта в Украйна. Около 10% е вероятноста кнфликта да ескалира и Русия да удари и някои "паркньори" наоколо. Около 2- 3% е вероятноста от 3та световна която няма начин да не е ядрена.
Положението не е розово.
На никой не му пука понеже е зает с ядене пиене и други неща.
Това е само моето мнение. Може и да не е вярно.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5f42aa70ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   До 9
Много добър коментар си направил и съм съгласен със всичко което си казал. Аз също бих могъл да добавя някои неща, но мисля, че няма смисъл. Всеки който прочете коментара ти и ако не проумее какво им говориш, това потвърждава факта, че "Много хора не разбират от политика.... " както ти казваш. Жалко колко много хората са затъпели. При изборите на 2 октомври аз ще гласувам за п. п. Възраждане.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5f42aa70ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Номер 7 почти съм сигурен, че ти си един от членовете на партията "Продължаваме промяната" или баща ти е член на тази антибългарска предателска партия. Да, точно такива като теб са предатели на родината ни България. За долари-$ си продавате и душата. Срам и позор за такива като вас.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d67f7697ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Не знам що за човек си мисли, че при война ще избегне и ще се скрие някъде. Първото ако не се е запасил с храна за години, което не вярвам да го е нпаправил ще му попречи да направи нещо. Второ при война се мобилизират всички мъже, което ще означава, че няма да имаш възможност да се скриеш на спокойно местенци. Ако се скриеш тярбва да бъде много добре понеже набарат ли те от военната полиция ще те ликвидират на масто, при война никой не ти гарантира, че човешкитети права ща бъдат спазвани. Друго мародените няма да се церемонят да се ликвидират и вземат всичко, което имаш.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2a9c3d3d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   До номер 10
Супер глупав коментар. Ние нито имаме военна сила, нито имаме гащи да се бием с някоя държава! Такава малка по площ държава без никаква военна сила е добре да бъде по-ниска от тревата, а ти обесняваш, че било по-добре за България, да излезе от ЕС и НАТО. И без това Путин ни мрази, ако излезем от ЕС и НАТО ще му станем още по-лесно мишена. Пък после такива като теб дето ръсят "умните" си съвети ще заминат за чужбина. Сигурно си фен на Възраждане, за да говориш такива глупости, но поне не въвличай и други хора, които са "неутрални", в политиката.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2a9c3d3d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   До 24
Аз не съм номер 7, но не виждам какво лошо има в неговият коментар. Да не би Герб или Възраждане да са по "непозорни"партиий, или? То и такива като вас са готови да изплатят целият свят в рубли!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9d974eed46
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Все се надявам, че една сутрин ще се събудим и ще разберем, че някой е ликвидирал побърканото руско джудже и е спасил светът. Някой в един момент трябва да спре този гном. Не може цял свят да страда заради един луд дядо. След това всичко ще си дойде на мястото.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ef1529cb7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Номер 7 звучи като Соломон Паси /или олекотена версия на Урсула фон дер Лайен/. Да се разбира - като човек, който дори на влизане в банята първо плаши бойлера си, че ако не му пусне топла вода, ще повика НАТО, а после, когато има само студена, защото не е подгрявал вода от седмици /но пък е харчил стабилно/, се досеща, че бойлерът е произвеждан с части от Русия, което е причината за провала му с намирането на топла вода.

Пробвай с някой друг от темата, брат, за да ти призная усета! Това беше лесно попадение! :D

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: aa8d9ced28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   И да има. Аз съм вече напуснал. Ако стане "лошо", предлагам на всички да го направят. Варинтите са два - Русия губи войната и България остава. Ок - пак има държва. Варинат 2 е - Русия печели войанта и слага свое бутафорно правителство и държава пак има, макар че, ще е повече "област".
Щи трябва, някой да умира за това ;)

До 25 - Филми бол...

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9d974eed46
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Хората, гласуващи за "Възраждане" пийте си хапчетата. За щастие на нормалните хора сте прекалено малко. Чалгарят и чичката с налудничавия поглед искащ да ни направи провинция на "Расия" са аут. Младите хора не искат с Русия. Показателен е фактът колко малко млади искат да учат руски. И все по-малко ще са желаещите.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5f42aa70ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   до 27
Ти може да не си номер 7, но щом разсъждаваш като него и твоята душа е покварена като неговата. От такива като вас България ще продължава да страда и политически и икономически. Вие да не си мислите, че Америка ще подобри живота в България. Тя не може да подобри живота на своите хора, та ще подобри живота на българите. Ако не ми вярваш напиши на английски в Google "Homeless people in Los Angeles" или "Homeless people" в който американски град си избереш като например San Francisco, San Diego, Las Vegas, New York, и гледай бездомните американци. Само в Лос Анжелес града бездомните са около 70, 000. Вас не ви интересува доброто на България като държава, а ви интересува личното ви добро от подарени американски долари. Позор за такива като вас.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9f7433495c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

33.   През 2004 и 2007 имаше събития, които са най-хубавото нещо случили се на България в съвременната история. Влизането в НАТО, което е военна сигурност. Влизането в ЕС, което е икономическа сигурност. Не се притеснявам, тъй като гърба ни пазят най-развитите, военно и икономически, държави.
Малко хора осъзнават какви ползи имаме от тези съюзи в които сме в момента.
Без тях сега Русия щеше да има претенции и към нашата територия или по-лошо - щяхме да сме държава с диктатор сложен от Кремъл, като Чечня и Беларус.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: bba2518e6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Авторът: Мерси за постовете. Успокоих се бая, бая.
Може би се паникьосах прекалено. Пряви сте. В България имя престъпност и война по пътищата. Което не е по- малко страшно. Извинете за грешките. И все пак, все се чудя защо такива теми имат много коментари, а сериозните остават без. Както и да е... Не се вълнувам от политика, знам че е между Сащ и Русия. Нато са просто част от американската стратегия. Не мисля, че ни защитават. И не бих гласувал. Най- малко за Възраждане.
Как се подготвям ли? Запаси, пари, дрехи. Изтегляне на пари от банката. Не да строя бункер. Ясно ми е, че ще се вдигнат цените и ще има инфлация. То това почна с Ковида- а. Купих си оръжие. Трябва да защитя близките си.
Болшинството от младите мъже не стават за нищо. Нямат военна подготовка и са глезльовци. Но не е вярно, че ги мързи да работят. Това е лъжа.
Мерси още веднъж!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6a48f55741
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   До 33,
Всичко в тоя свят са интереси, ако си мислиш. че някой ни "пази гърба" много се лъжеш! Ако сам не си го пазиш няма кой да ти го пази, а като им свърши интереса към нас ще ни хвърлят на вълците. В тази игра няма прошка!!!
САЩ станаха уж гарант за сигурността на Украйна, за да си разоръжи ядрените бомби и какво стана сега????

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0148dd3439
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Не мога да повярвам, че може да съществуват хора, които мислят като 7.
"Да изпепели Русия ".
Т. е. ти ще се радваш че са умрели 146 млн руснаци. Жени и деца?
Ти си психично болен. Най вероятно "болна". Защото ми звучиш като невръстно дете или момиче. Чуло и видяло няколко заучени клишета от родните медии.

Ти си от хората, които прокламират агресия, също като любимия ти съюз НАТО, който ти толкова харесваш.

Въпроса е фундаментален:
Пращането на оръжието ще опази ли мира? Който и да е конфликт, ако ще й кръчмарски бой да е?
Всеки един НОРМАЛЕН човек ще отговори на този въпрос с "не".
Но НАТО и САЩ продължават да пращат оръжие? Нали? Следователно? Това вече ще ти отговори на въпроса кой реално е агресора в случая и фундаменталната лъжа в медийната пропаганда на която сте жертва..
Хубаво е и да се запиташ защо западните медии се опитват да внушат на хората на запад, че пращането на оръжие е хубаво нещо. Т. е. управляващите на западните общества се опитват да ескалират конфликта и чрез медиите искат да накарат хората да плащат за това(Това не ви ли напомня на Хитлеровия режим? ) Предтекст : "Путин е безумен диктатор и иска да заграби Украйна"
Не съм чувал за нещо по наивно от това.

Живея в Лондон и работя с клиенти. Никой не вярва на тези глупости тук. На глупостите на Скай, ББС, Гардиан, Сън и тн. Само че и те като нас се чувстват безсилни.

Ако имахте дори и капчица мозък в главата си отдавна щяхте да се поразровите в дълбочина, да разберете защо Руснаците го направиха това. Има си причина. Даже не трябва да гледате Руска телевизия, нито пък Телеграм канали или Ютуб предавания. Единственото което трябва да направите е да прегледате всички предавания на бТВ, Нова и БНТ от февруари насам и да видите как сами са се оплели в гов**та си. А не да гледате систематично новите предавания като добри и послушни зомбита, вземайки ги за чиста монета.

Едно ще кажа на всички :
Всичко каквото ви кажат по главните медии е лъжа. Абсолютно всичко. Обикновено, дори е точно обратното. Даже този форум тук има пристрастие и модераторите оставят коментари и теми, които на тях им харесват, защото и те са промити от нашата гнусна медийна, платена сган.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d8f64a9990
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   До 33, айде в същия наивен и извадаващ некомпетентност по темата тон да ми кажеш колко дръпна й българската " демокрация" през тези години на " сигурност". Ся тва че България е най- бедната и най- бързо изчезващата държава в Европа, също и че има икономика на страна от третия свят е част от прогреса след тези хубави събития. Ако мнозинството на подмандатната територия известна като България наистина мисли като теб, тогава племето наистина си заслужава съдбата.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: afd5a5ab22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   33, а сега бяхме 11 години с диктатор сложен от Белият дом.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: eb4e3c3fbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Аз имам стройна система за разпознаване на фалшиви новини - когато повечето хора, вярващи в нещо, са злобни, агресивни, радват се на нечия смърт /дъщерята на Дугин, оня там Гиви или какъвто там беше в Републиките и т. н. /, дори с нетърпение агитират за нови убийства /да се дава оръжие на украинците уж за да отблъснат руснаците и да защитят родината си, а в реалността за да бъдат изтрепани повече хора без значение от родината им/, звучат като завършени психопати, то това нещо е лъжа. Съответно приемам, че противоположното е вярно или поне по-близо до истината /в зависимост от това колко варианта има за съответното събитие - не винаги опциите са две, затова понякога можеш само да редуцираш, но не и да избереш/.

Досега никога не съм бил разочарован от тактиката си! Предлагам този си полезен опит на всеки желаещ - ползвайте го свободно! Тези хорица ще продължат да ви помагат както досега с това, че вЕрват на дадени твърдения!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9f7433495c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   До 35,

Няма безплатен обяд. Сигурността и свободата също не са безплатни, но е най-доброто което можем да си позволим.

До 37,

В България Демокрацията е още млада. Само на 30г. Тепърва се учим как стават нещата. Това което ти описваш е в следствие на 3 фалита по времето на онзи. Те стават в изключително кратък период помежду им.

До 38,
Как му е името на този диктатор?
В Русия е Путин, в Северна Кореа е Ким Чен. Кой е диктатора сложен от Белият дом? Бая потаен ще да е. Не го познавам, ще ме запознаеш ли?

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d8f64a9990
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   До 40, щом вярваш, че демокрация я има въобще някъде на този свят, нещата са ясни. Капитализъм и демокрация няма как едновременно да съществуват. Електоралната овца ходи и гласува, влиза в електоралната кошара, обаче няма думата после какво ще направи с нея овчарят, за когото е гласувала. Защото тия овчари ги ръководи едно богато малцинство, което си гледа интереса и въобще не се интересува какво иска мнозинството от простолюдието. " Демокрацията" в един свят на голата сила се използва от американците като оправдание да си налагат властта чрез военни или икономически методи на територии, които по една или друга причина не искат слушат като слуги каквото им кажат. Има доста режими, които нямат нищо общо с "демокрацията" на западните държави, но са удобни на американците и затова никой не ги закача. Който е неудобен обаче, първата работа е да го обявят за "недемократичен". Който слуша и слугува е "демократичен". Навсякъде в живота е пълна с двойни стандарти, така че това не е изненада.
А за НАТО И ЕС- България не е влизала, ами я влязоха. И не защото много са загрижени за " държавата" България и нейното остатъчно население, а от геополитически егоистични причини, които нямат нищо с добруването, просперитета и защитата на територията. За 15 години в ЕС България затъна още повече, облагодетелства се едно малцинство около диктатора от карикатурен тип Борисов, останалите или се изнесоха да работят на запад след 2007 или си продължиха да мизерстват на територията. Пък НАТО не е нищо повече от това да те окупират законно американците с оправданието, че те " пазят". Който си иска да вярва на сладките приказки на политиците от телевизията за " демокрация, свобода и просперитет".

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2a9c3d3d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   До 35
Значи да не ни "пази гърба"НАТО, а Русия, така ли?? Това, че Русия е славянски "братски"народ с нас НЕ означава, че видиш ли е най-чистата държава! И какъв "гръб"ще пазим сами?? Ние, нито военна сила имаме, нито нищо! Нашата държава, трябва да е по-ниска от тревата, а ти обесняваш, да разчитаме едва ли не на себе си??

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 18558064fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   То пък едно пазене... Представи си, че едновременно нападнат две или повече страни членки на НАТО /възможно в ситуация като сегашната/, а ние сме най-скромната от тях! Според теб колко натовци ще останат тук и колко ще се затичат да спасяват другите две, които и да са те! Това вашето е като оня виц, дето някакъв карал като луд и когато пътниците му правели забележка, той викал "Ангелът ми хранител ме пази". На няколко пъти пътници слизали от колата като за целта шофьорът спирал и в един момент както си хвърчал с безумна скорост от задната част на колата се чуло "Аз съм ангелът ти хранител, спри, за да сляза".

Т. е. предоверявате се на нещо, което не е гарантирано! Все едно да се радваш, че имаш пистолет и можеш да се защитиш, ама нито да поддържаш същия в изправност, нито да зареждаш с патрони и един "хубав" ден я ще засече, я патрони няма да има. Но иначе имаш пистолет и ще се защитиш! Гърбът ни го пазеше българската армия, за НАТО само се надяваме, че го прави. Това е истината, колкото и да не ви харесва да го чуете!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e965c7c1e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   До 41,

Казваш, че за 15 години в ЕС България затъна още повече. Повече от кога - 90те? Там си бяхме супер направо. Или по-назад - комунизма, където държавата фалира 3 пъти?
"Капитализъм и демокрация няма как едновременно да съществуват" -ти не знаеш какво говориш бе момче. Знаеш ли въобще дефиницията не тези 2 думи.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6a48f55741
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   До 42,
САМ да си пазиш гърба!!! Дипломацията е двулична игра, която не е за всеки, а ние сме се доказали така или иначе като неспособни да водим добра дипломация. В някои държави има строго специализирани университети по дипломация, а тук последните години назначават всякакви "гъзолизци" от младежки организации, прависити и тем подобни покемони за дипломати!!! А има и една приказка "Ако искаш мир, готви се за война" Последните 30 години много грешно загърбиха армията и не направиха нищо за нея. ВПК произвежда едни тръби с малко тротил в тях(технологии от 50-те години на 20 век) и толкова!!! Съседни на нас държави доближиха държави като Франция, Англия и Германия по разработки в изкуствен интелект, безпилотни технологии и т. н., а ние си произвеждаме тръбите с тротил и толкова.... Какво стана с ноу-хау то на американците за Ф-16??? Някой да се е обадил? Нали щяхме да произвеждаме дронове, да си чул нещо??? Затова казвам, че САМИ трябва да си пазим гърба! Ако Турция реши да си присвоява територии с "турци" САЩ или Русия/хипотетично/ ще ни помогнат / с оръжия, както Украйна /ЕДИНСТВЕНО, ако имат интерес да унищожат/навредят на Турция, иначе ще ни пуснат по пързалката и толкова!!!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2dd193f4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   До 44, много добре знам за какво говоря. Ти нямаш и най- елементарна представа за света, повтаряш като мантра " държавата фалира 3 пъти", то каквато и представата ти, такова и мисленето- елементарно. Не виждам и един аргумент, че държавата НЕ е затънала още повече след 2007, само плюене по " лошия комунизъм" и оправдания, че не сме като през 90те. Спри да ровиш миналото- хубаво или лошо, няма да се върне. Гледай настоящето- ама то май не е за гледане. Аз съм си виновен, че си губя времето или с някой платен драскач, или с т. нар " полезни идиоти" с промито съзнание.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2a9c3d3d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   До 46
И какво точно разбираш под изразът "Сам да си пазиш гърба"? Имаш предвид, че ако някоя държава иска да ни навреди, ние ще си "пазим гърба", като заминем за друга държава, така ли? Именно, защото НЕ можем САМИ да си пазим гърба, сме се съгласили да влезем в ЕС и НАТО! Не е по случайност! В момента никой от НАТО не помага и НЕ може да помогне на Украйна, защото тя не е в НАТО! Ако беше в НАТО, досега да е станала трета световна!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2a9c3d3d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   До 32
"Ти може да не си номер 7, но щом разсъждаваш като него и твоята душа е покварена като неговата", според мен твоят коментар е на възрастен човек, който не знае какви ги плещи и годините му идват в повече.... За какви "покварени"души говориш? Това, че ти смяташ, че Русия е супер "чиста" и "добронамерена"държава, не означава, че видиш ли аз съм с "покврената"душа, само защото изказвам мнение. Твоята душа да не би да е "чиста", след като защитаваш държава, която уби и продължава да убива хора в Украйна?? За Америка, не се сещам нещо лошо, но за Русия мога да ти кажа сума ти неща!
-Комунизъм, който ни върна поне с 10-20 години назад
-Спирането на газа
-Насъскването на Македония за нас
-Чиститяването на 24 май на македонците, а не на нас
-Убиването на невинни хора в Украйна
Има ли смисъл да ти изреждам още? Или май и твоята "мила"Русия също не е стока! За обществото не мисля, че има смисъл да се хабя. То като един човек е русофил, каквото и да му кажеш все ще си милее Русия и ще се опитва да си налага мнението....

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b6ed2542ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   До 49, не се сещал нещо лошо за Америка. Русофобията е тежко психично заболяване.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9f7433495c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   До 47,

Ти казваш, че държавата е затънала след 2007. Кажи спрямо кой период де. Кога сме били по-добре от сега, в съвременната история. Преди 2007, по добре ли беше. След 44та по-добре ли беше,
по времето на лошия комунизъм(без кавички).

 
  ...

1-50 от 52
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker