Циганите нямат почти нищо, а винаги са щастливи. Българите имат много, а повечето са нещастни. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121430)
 Любов и изневяра (29765)
 Секс и интимност (14392)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9613)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7313)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18589)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Циганите нямат почти нищо, а винаги са щастливи. Българите имат много, а повечето са нещастни.
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1328 пъти
Здравейте! Темата е философска. Забелязали ли сте как циганите винаги са много весели и щастливи, а ние българите и не само българите, не сме толкова весели и щастливи. Повечето от циганите имат посредствен живот-нямат почти никакви пари и трудно оцеляват, нямат привлекателен външен вид, не са харесвани и одобрявани от хората, нямат висок интелект и амбиции. Въпреки това винаги са весели, усмихнати, смеят се, шегуват се, не им пука за нищо, живеят от ден за ден и се наслаждават на живота. А българите имат пари повече от циганите, по-добре изглеждащи са, имат по-висок интелект и образование, имат амбиции и като цяло са в много по-добра позиция от циганите като цяло. И въпреки това българите имат много повече стрес в животите си, нали знаете-ядосват се ежедневно заради работата, любовта, парите и други неща от живота. Това е много интересно като се замисли човек. Според мен да си щастлив е по-важно от това да си успешен и по този начин на мислене циганите се справят по-добре в живота, защото му се наслаждават и са щастливи през повечето време. Не ги давам за пример и не казвам, че трябва да бъдем като тях, но относно това със щастието или не знам как да го нарека, те са по-успешни от нас и трябва да бъдем като тях- по-благодарни и по-малко да се ядосваме и да го мислим живота.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6335c6956c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Ще ти цитирам чичо Бен от "Spiderman" - С голямата сила, идва и голямата отговорност".
Сега да перефразираме - " С образованието идват мислите за осигуряване на по-добър живот на наследниците си"
Т. е. на циганите не им пука чавето дали ще е затънало в ла*на или ще стане известен адвокат/например/. На тях им пука да има ракия за вечерта и да има чалга и Айшето да пусне преди лягане!!! Толкоз за философията!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d0096ae626
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Тези, които са работили като някакъв вид обслужващ персонал в мола, не са били усмихнати. И те са хора с техните си грижи и проблеми, така че подобми обобщения кскво били циганите, и какви българите са безпредметни.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ead04e24a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Няколко неща:

1) Ромите (щом предпочитат да се наричат така и аз ще ги наричам така) имат общност. Живеят близо до приятелите и роднините си. Като цяло най-важният фактор човек да е щастлив. Социални животни сме.

2) Вероятно не са чак толкова щастливи колкото ти изглеждат. Сред тях има достатъчно алкохолици, наркомани и тотално изпадали същества.

3) Тъй като нямат доверие в бъдещето живеят за момента. Ако им паднат 200 лева от някъде ще ги изпият и изядат на момента с общността си и ще гонят следващите 200 лева образно казано.

4) Вероятно поради същата причина поради която чернокожите задават музикалните течения в САЩ, поради същата причина музиката е важна и за тях. В някаква степен са по-първични и по наясно с емоциите си и ги обличат в музика.

5) Наслаждават се на лентяйстването.

6) Вероятно все пак не би искала да живееш като ром.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0d1ed9e41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Авторе, напълно те разбирам. Преди няколко години и ме ме удари по главата това прозрение, когато бях в една махала и виждах колко щастливи са децата. Навън празник - децата пеят и се веселят, имаше една таква енергия.. не мога да го обясня.
Някак си са супер живи отвътре циганите, живота в тях ври и купи и не му се оставят. Не мислят много много сложните неща на живота. Точно както Зорбас, на Казандзакис.

Някъде там започнах да слушам (не постоянно, разбира се) автентичната циганска музика. И в нея се усеща тази сила у тях. А точно те с цялата си трагедия като народ, постоянни гоненения и мизерия би трябвало да са най-нещастните хора по света. А не са!

Винаги когато видя циганска сватба, спирам настрани и наблюдавам десетина минути. Всички са супер направени, в новитие си най-хубавои дрехи, настроението на висота. Същестува за тях само тук и сега, настоящето, нищо друго. Ето това нещо трябва да се научим, тези мигове имат значение - да бъдем тук в настоящия момент с цялото си сърце и душа, а не да блуждаем постоянно някъде с вечни тревоги, повечето от които нямат никакво значение.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f363570259
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Те и кучетата са много щастливи да си обършеш крака в тях и да ги почешеш...

Нещо май не си чувал, че интелигентността и по-високото самосъзнание за това какво става около теб, неминуемо те прави доста по-нещастен. Пиша чувал, щото явно не си усетил... Примитивният човек живее първосигнално, без памет която да му тежи, без бъдеще за което да мисли. Та какво му трябва - пуска чалгата, хапне едно кебабче, лайф ис лайф...

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2c1dd583f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Пълни глупости.

Просто са прекалено прости и не им пука за нищо. Карат ден за ден. Като ти харесва толкова, бъди като тях. Доказано е, че колкото един човек е по-прост, толкова по-щастлив е, защото реално не осъзнава нищо.

За разлика от теб на циганите не им пука за бъдещето им, за образование, работа, семейство, държава, бъдеще, амбиции. Ще отиде и ще гласува за две кебапчета, ще направи още едно ненужно и безполезно подобие на себе си, ще открадне нещо и ще влезе в затвора. Дреме му.

Има и читави цигани, но са 10%. На тях дори не гледам като на цигани, а като на нормални граждани.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 448f36fd38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Циганите не ги мислете. Раждат си деца, веселят се, играят кючеци.

Българина - сърдит, мрънка, 1500 лв за нищо не му стигали.

Циганите вършат цялата мръсна работа в БГ. Работят във фирмите за смет и обикалят с камиони, жените чистят улиците, майстори са на покриви, въобще хващат се на всякаква работа, която за българите е "срамна"

Нещо като самите българи, само че на Запад. Както те работят там нисквоквалифициран и бачкаторски тук, това го правят циганите.

Циганите са много важни за бъгарската икономика, иначе с толкова много мързеливи хора(ние българите) просто не знам как ще се оправяме.

Отделно, че, да, щастливи изглеждат, децата играят навън свободни, както трябва да е, не циклят по таблети и смартфони, знаят да се забавляват, това че били необразовани и т. н. е единствено в плюс на българския елемент, защото иначе самите българи трябваше да си чистят кофите за боклук, да си отпушват каналзиациите и т. н., което уж "не е работа" и не е "европейско"

Така, че пазете циганите като чочите си, едни 10% цигански елемент е задължителен за нормалното фукнкциониране на България!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 448f36fd38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Циганите живеят като всички бедни хора по света - бедно и с трудности, но със своите щастливи моменти.

Циганите живеят много по-различен, по-свободен начин на живот, непознат за днешния европеец, който работи в офис, висчко около него е дигитално и виртуално.

Не, при циганите всичко е простичко. Далеч не всички са толкова ебедни. Вече има някои, които доста са поработили в чужбина и се върнаха тук с парил

Циганите смятам и че като цяло са доста здрави като имунитет и физика, понеже живеят трудно, в трудни условия и се каляват.

Боксьор съм и по състезания нашите момчета от малките набори (7 - 15 годиншни) редовно губят от циганчета, които се равзвиават по-бързо и са доста жилави.

Действително, средната продължителност на живота вероятно е по-малка от сред българите, но това мисля, че е най-вече заради липсата на достъп до качествено здравеоопазване - иначе чисто физически и като имунитет циганите са много здрави и жилави.

Нашите деца само пред компютри, не искат носа да си покажат навънн и затова настиват лесно. Забележете някое младо игцигане някой път като се смее или усмихва им вижте зъбите - бели като от реклама за паста на зъби1

А зъбите ако са здрави, значи здравето е добре1

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0ed32d1e2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз пък завиждам на тези, които са се родили в Австрия, Гърция, Португалия, Швеция и Чехия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 83b56cccb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Глупости Авторе! Просто са по-ниско интелигентни горе долу на нивото на едно диво прасе. Какво му трябва на едно диво прасе да бъде щасливo. Да хапне, мъжкия да оноди женската и после да се наспи. Циганите са просто по-първични. Ако наблюдаваш тяхното поведение те са и първосигнални пак точно като едно животно. За всеки щастието е различно. Сори бате, ама аз няма как да спя спокойно, ако съм се натупал днес с кебапчета и бира, онодил съм две женски в махалата, обаче покрива ми тече и от енергото ми отразяха тока вчера.

Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: cf6aa33291
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ами за тях е лесно. Държавата дава пари и ги храни, облича и топли, международни организации се грижат правата им да се пазят. Кражбите са част от позволеното за тях, а да изнаси;ят някое момиче е прссто забавление. Има ли причина да не са щастливи?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 12bda78212
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Еми, като им плащат социални без да работят, как да не са щастливи. Дават ти пари да мързелуваш. И аз щях да съм щастлив така.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d795a6c366
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До 7... Доста редовно съм чувал тази теза, че циганите едва ли не се гордеят, че били чистачи, общаци и вършели мръсната работа... Никакъв повод за гордост не виждам. Виждам буквално едни безполезни и тъпи същества, на които са им намерили някаква работа колкото да са полезни за обществото и колкото да им стига акъла да въртят метлата.

До 8... Това за имунитета са пълни глупости, понеже живеели мизерно и бедно. В Африка също живеят най-мизерно и най-бедно. Ако тезата ти беше вярна нямаше да умират като мухи от стотици болести, а щяха да са най-здравите в света.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0963322b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Готина тема! На мен ми остава само да чета и да преброя циганите, пишещи тук!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5374273fe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До н. 12-ами щом това е проблемът, тогава отиди да живееш в махалата, намери си някоя порутена колиба, облечи дрипавите дрехи, скъсаните обувки, ако въобще намериш обувки, стой си без работа, вземай социални от държавата и бъди щастлив! Но в чуждата градинка, тревата винаги е по-зелена, нали? ! Мързелувай, като ромите, вземай си социалните -колкото и мизерни да са, погладувай малко, не се гнуси от миризмите в махалата, канализацията и т. н., и бъди щастлив-НО не се осмеляваш да водиш такъв живот, нали? ! Като сестра ми, която все кряка и вряка, че била учила висше, че и магистратура дори, а заплатата й като счетоводителка и то в голям град-е 1300 бруто. все мърмори и с гняв се провиква по време на събирания с роднини, как била вишистка, но вземала по-малко пари от майката на мъжа си, която е чистачка. Обаче-на нея й е под достойнството разбираш ли да работи като чистачка, иначе се скъсва да плюе по адрес на някои хора. Не се пробва да работи 12 часа -да мете и чисти, но плюе, че някоя си жена вземала повече пари от нея. Та и твоята работа същата н. 12-хем ти се иска, хем не ти стиска. Искаш да лежиш и да вземаш социални помощи, но не би издържал на мизерен цигански живот в махалата. Лицемерието-втора природа на НЯКОИ.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 448c524d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   С две мозъчни клетки и морал на кухненска хлебарка нещата са съвсем различни. Тревогите са много по-малко тогава. Но това се компенсира от това, че имайки лична карта на човек и водещо се такова по документи и интегрирано в обществото, проблемите са много повече тогава. Отделно и това, че в ДНК-то им присъстват гени на плъх(вредител), поведението има оттенъци на гризач и е предимно изцяло инстинктивно. Очите, кожата и козината са на плъх, а не на човек, това само като външни антропогенни белези, а като проявление не ползва приборите за хранене, а се храни като плъха - само с ръцете, без прибори и не разпознава хигиената. Не разпознава кражбата, а просто събира. Не разпознава отговорностите, а просто се размножава с интензивни темпове. Единствения случай да не навреди на човек е когато няма възможността и удобния момент да го направи. Нещо така характерно за плъховете. Страхът е единственият възпиращ го фактор, също както е при плъховете. Но хванат ли те плъховете в положение без да можеш да се защитаваш от тях ще те оглозгат на момента. Затова е жизненоважно човек да е наясно с нещата за тях, а не да си мисли, че това са хора, само, че с по-мургава кожа, което мислене е характерно само за тия които не знаят реално какво представляват циганите и не са имали по-задълбочено вземане даване с тях, а живеят в измислен свят нямащ никаква връзка с реалността за тяхната природа. Наистина човек, който не е наясно с тях е много трудно, почти невъзможно да повярва, че това не са хора, а хибриди между човек и плъх, тъй като външно са почти идентични с хората и могат да говорят, но и да се изказва и дава решения за тях без да знае реално какво представляват, а на база измисленият свят в главата му е престъпно деяние спрямо човеците, за което плащат скъпо всички.


Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: cbd6ac4318
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Според изследване на ООН, едни от най-щастливите хора са племена от Африка. Те живеят първобитно. Но са щастливи. Българите, които имат много повече материални неща, са нещастни. Изводът е, че материалните неща не правят човека щастлив.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: cbd6ac4318
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Българите, не всички, но доста, са завистливи. Те все гледат в чуждата паница и все им се струва, че съседът е по-добре. Затова са нещастни. Сами си го правят. Не ценят това, което имат.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 81ea04ec56
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Нормално е да не са толкова стресирани циганите, все пак си знаят само правата, но не и задълженията.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6335c6956c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До 17,
Не, изводът е, че щастието е абстрактно нещо! Всеки се радва на различно нещо. Ще перефразирам малко Сократ, т. е. Аз не познавам света и съм щастлив с дневният си улов, а ти познаваш света и не си щастлив с това, което имаш!
Т. е. Племената не се интересуват от технологии и развитие, а от това, което имат. Не случайно има приказка, че ако не бяха белите в Африка още щяха да ловят антилопи с лъкове в 90% от страните....

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5600895e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Ти си уникален философ, момчето ми. Кога ще имаш повече стрес? Когато ти пука за магистърската ти теза или когато те грее повече коя марка лепилце ще шмръкнеш днес? Българите се мъчат да стигнат стандарта на Швейцария, Германия, Япония и останалите развити страни по света. Манго се чуди кой от челядта пак е яхнал Айшето.

Иди умувай защо едните хора имат повече стрес. Защото няма как да се тревожиш за поправки на колата ако имаш само каруца.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 448f36fd38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Циганите са по-щастливи, защото живеят по-истински.

Защото щастието доказано не се купува с пари. Погледнете децата от някое племе в някоя бедна страна колко са усмихнати и щастливи.

Съвременният начин на живот е пълна заблуда и робство. Парите не купуват нито здраве, нито щастие.

Ако трябва да сравним с България - едни от най-здравите и щастливи дълголетници са в Родопите в разни села на по над 1000 метра надморска височина, дето зимата и ток нямат.

И пак са усмихнати, здрави - има хора на по 90 години, които продължават да копаят и да работят. И живеят правилно.

Така както се е живяло и преди 3000 и преди 5000 години - с труд, с истинска храна, а не по "модерния начин" с ГМО храни, нагъчкани по офиси от 8 до 5, с 10 кредита и стрес на главата и да си мислиш, че си щастлив.

Голям праз, че в не знам си кои "бели" държави живеели по над 80 години средно, като последните им години са по старчески домове и с по 2 шепи хапчета на ден. По-добре да живееш малко по-кратко но да си естествено здрав, а не натъпкан с химии и лекарства.

Както и голям праз, че западните държави били богати, при положение, че масово там хората стават тотални егоисти, не искат да правят деца, интересуват се само от пари, ядене, забавления, не се развиват духовно, съсипват си здравето от стрес, преумора, химията, която поглъщат.

Кое му е нормалното и хубавото на съвременния живот? Че деца на по 18-20 години умират внезапно? Че масово хората са със затлъстяване, защото ги държат по 10 часа на бюро?

Че има сумати полове? Въобще съвременната концепция за щастие и успех е изцяло свързана с парите, коеото е тотално погрешно и неправилно.

Така, че мисля стана ясно - циганите са по-щастливи защото все още живеят донякъде свободно и истински, не са роби на съвремената система, нямат пари - затова и не го мислят, стига им да хапнат, пийнат и да се повеселят и не робуват на социални мрежи, кредити, офиси и т. н. "хубости" на днешния живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker