Малко размисли - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Малко размисли
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 634 пъти
Знам, че хората масово се оплакват от младите, но напоследък срещнах поне 3 моми /или девойки - както решите да ги наричате според възрастта им/ на възраст между 16 и 19 години. Общото между трите? Наистина добро възпитание, обноски и даже поведение, което отдавна не бях виждал. Най-скорошният случай е от днес. За да не ви отегчавам, ще го съкратя - в метрото 19-годишна госпожица, демонстрираща добра обща култура за годините си в рамките на протичащия в близост до мен разговор, не само обясни на възрастна жена с тежка количка как да стигне до дадена локация, но дори умишлено удължи пътуването си, за да помогне на жената. Т. е. вместо да слезе на спирката, на която щеше да слиза, остана още и после е покрила разликата в маршрута за своя сметка - или пеш, или с друг транспорт, не стана съвсем ясно. Направиха ми впечатление думите ѝ и по-конкретно едно изречение - "Ние, младите хора, имаме време". Останах силно впечатлен от личността и поведението на тази девойка и даже ме накара да се засрамя, че аз самият често не мога да покрия високите критерии, които тя неволно задава с поведението си.

Няма как да не се замисля след тази случка и за обществото като цяло, а не само за мен самия. Не си спомням кога съм виждал подобно поведение от 20 и няколко годишни дами, нито от 30 и няколко годишни дами. Всъщност не си спомням кога последно съм виждал такова поведение. И какво излиза? 16-19 годишните изнасят лекции на по-възрастните що се отнася до възпитание и отзивчивост към чуждите нужди. Значи все още ги възпитават така, но някъде по трасето нещо се обърква и в края имаме пълната противоположност на това поведение.

Ако ви се разсъждава, предлагам да побистрим следното: защо и как такива хора биват изместени от пълната им противоположност?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: dc247aca85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Браво, авторе, много добър анализ!
А, сега, моят въпрос към теб- защо ти не станеш строител?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: dbd342c6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Години промиване на мозъците с подобни на:
"По-умният отстъпва" така глупаците и/или нахалните взеха превес
Много от тези будни деца с времето се пречупват от лош опит с хора- егоисти, нарцисисти, лицемери и най- вече завършени циници.
Когато видя, чуя, усетя от тези деца, дето са като слънчеви лъчи... не знам как точно да го обясня, но най- близкото е - подарявам им топла прегръдка на енергийно ниво и вътрешно призовам всички по- висши същества да ги закрилят.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: acec0fd82d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това, на което си станал свидетел е хубаво, но е по-скоро изключение. Обществото ни масово е деградирало, нагло, просто, лицемерно.

Иначе лично за себе си мога да говоря, че най-тъпите, нагални, деградирали и противни хора, които съм виждал са набори на онези, дето реват как от младото поколение не ставало нищо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9f3e25051a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Авторът: а откъде знаеш, че не съм строител?

Сега нещо сериозно: благодаря за мнението! Очаквам темата да има философски характер, а не военен такъв /някой решил, че подценяваме персоната му и идва да крещи, обижда или да си го мери с другите/. Ще помоля модераторът да помага и да ни спестява всеки коментар, който е с цел скандал или конфронтация! Просто се чудех в кой момент това поведение умира или бива забравено. Доскоро си мислех, че хората биват възпитавани по този начин, но новата информация показва, че това не е вярно.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d8656635c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Преподавам в университет и мога да кажа, че между 18 и 23 годишните има едно доволно количество умни, интересни и добронамерени деца. Винаги е имало! Дано тарикатщината у нас не ги погуби духовно.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6ef473a14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Истината е, че повече се впечатляваме от лошотията. Ако примерно в метрото беше със слушалки, щеше да пропуснеш този разговор, но със сигурност би ти направило впечатление, ако никой не отстъпи място на някоя трудноподвижна баба. Онзи ден в мола ми стана толкова тъпо - бременна жена с огромен корем си изпусна торбата, покрай нея точно минаваха 5-6 гъзенца на 17-18 със слънчеви очила, причесчици, чорапките Адидас издърпани до колената и на никой от тях не му хрумна даже да спре и да помогне. Докато стигна дотам, жената вече беше помолила един преминаващ човек да й вдигне торбата. Мисълта ми е, че е пълно с добри и осъзнати млади хора, просто както казва номер 2 те са възпитани на скромност и да не се набиват на очи за разлика от простотията, която смята за гордост да се показва.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4ddad3210d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Аз мисля, че във всички поколения има добри и възпитани хора, както и такива в другата крайност - без всякакви обноски, без да ги е грижа за другите и прочие. Добротата и възпитанието нямат възраст и пол, а това се отнася и за всяко друго качество или недостатък.
В България все още не е чак такава рядкост да видиш истински добри хора, но ми се струва, че няма да мине много време, преди да станат изчезващ вид. Като че ли намаляват все повече и повече. Не мога да твърдя, че пътувам много, но това, което виждам навън, е по-обнадеждаващо от това вкъщи. Така или иначе, всичко зависи от нас самите, от никой друг.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker