Защо хората само обещават и нищо не правят? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо хората само обещават и нищо не правят?
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 874 пъти
Здравейте. Според вас защо голяма част от хората само обещават неща, които после никога не ги изпълняват. Даже много често ми се е случвало някой да ми обещае нещо, а в същото време човека да знае предварително, че няма да го изпълни. Тези хора на интересни ли се правят или какво?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 697a866085
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   А ти какво правиш освен да ги караш да ти обещават, за да се кротнеш и да ги оставиш на мира? Те просто с обещанието си ти отказват културно. Такива като тебе с лопата да ги рина край мене.

Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 88d588d5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Сещам се за няколко типа, които обещават и ни изпълняват от гледна точка на другия:
1. не може да отказва - такъв човек ще ти обещае, защото не му е по силите да ти каже "не", но после очаквано няма да може да изпълни обещанието си.

2. честни хора - колкото и да звучи странно, аз съм от тоя тип и сигурно и за мен са казвали, че обещавам, но не изпълнявам. Само че при мен важи следното: изпълнявам това, което съм обещал, дума по дума! Така че е много важно да чуеш какво ще ти кажа, защото това и ще получиш. Кажа ли "ще го направя", значи съм преценил силите си и знам, че това ще стане. Ако някой ми досажда за нещо и му кажа, че няма да мога да го направя /което е истината/, но той настоява да си наложи волята, в един момент ще му обещая, че "ще опитам да го направя". Повечето хора приемат това като знак за победа и постигната цел, но "да опиташ" означава, че можеш да успееш, но можеш и да не успееш. И тъй като аз още в началото съм казал, че няма как да го направя, няма да успея /съответно отново съм изпълнил обещаното - да опитам, не да успея/. А човекът отсреща ще научи урок: когато ти кажат, че не могат да направят нещо за теб, приеми го! Така или иначе друго няма да получиш.

3. политиците - нужно ли е да обяснявам?

4. групата "ще се оженя за теб, ако правим секс" - тук нужно ли е обяснение?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: db1e500408
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не съм съгласен с 1, според мен е напълно нормално ако някой човек знае предварително, че няма да изпълни нещо, да не го обещава.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 29ca1e7e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   На такива същества им се казва патологични лъжци! Номер 1 - какво гатп човек обещае никой не го е карал да прави това и никой не го е предизвиквал по какъвто и да е начин! Знам за какво говори жената! А може би то си един от тях? ! За да откажеш култорно си има други начини! Аз лично не обещавам нищо на никого знаейки и премисляйки предварително дали ще бъда способна да го направя! По принцип такива патологично лъжци нямат съвет! Харесва им да си играят с човешкото доверие и да се правят на важни! Видиш ли вярвай ми че без мен не можеш иначе! А накрая им харесва резултат който е : разочарование и сълзи в очите на очаквания! Това са същества който нямат съвест морални човешки принципи! А мъжете сте най добри в това! Аз ще обещавам на една жена за да ми се връзва и докато ми се хваща на въдицата тя ще е моя и ще правя с нея каквото си искам! От ваша страна това е подигравка и гнусно използване! Но в каелана сметка една жена бива глупава и влюбена до време! Рано или късно омръзва да го виждаш да се предава доверието ти и ставаш си тръгваш! Име такъв случай после жената не бивала и не била стойностна защото видиш ли тя започнала да мисли за себе си и икса да бъде щастлива!
Та автпрке, такова хора да егоисти непукист и безсъвестни и неморални! Особено на мъж ме се доверявай! Естествено има и жени такова но от тях по не боли като те излъжат! Преживява се! Аз умея да опознавам хората и излъжат ли ме веднъж - удрям чертата и не съществуват за мен! Не мразя, по добре е да станеш безразличен и да ме чувстваш нищо хем да не си съсипваш здравето! Така който те е излъгал хоне яд повече и се сбръчква отвътре!
Не се доверявай лесно!
Умната!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3665ab104b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ами не е случайна приказката, че един мъж струва колкото думата си. Именно по това трябва да отсяваш обкръжението си. За жени въобще не говоря, защото при тях връзка между мозък и уста няма.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 94a104b10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Подобен казус като при номер две, втория тип, ми се е случвал редовно, казвам че не мога да вкарам в списъка дадена поръчка те настояват, след седмица пак са при мен, след 10 дни по телефона ми дават акъл да си наема хора, за да мога да поема тяхната поръчка. Накрая за да се отърва от тях, казвам че ще опитам, ако остана свободен ще обърна внимание на проекта им, но свободното време в уикенда предпочитам да прекарам с децата си и поръчката им остава незапочната.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e38678e65b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Обещават ти и не са искрени защото искат да им се махнеш от главата. Зависи от човека попринцип
При мен и много приятели около мен не е така. Аз често отказвам и много рядко давам обещания, но когато дам обещание го спазвам независимо от всичко. И помня, винаги.
М. 29

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c95b4b5638
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Коментар 2 е най-точен. Иначе според мен като изключим политиците, най-много са тези, които не знаят как се отказва.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a09156b69c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Отказвам да давам всякакви обещания. Особено на разни навлеци, които не са направили нищо за мен и не им дължа нищо. Като откажеш на два-трима сами спират да те търсят. За всяка работа си има хора- като искаш нещо плащаш си и тогава имаш право да искаш. Ако не искаш да платиш- свърши си го сам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: db1e500408
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   До #9 - и според мен е по-добре човек да бъде искрен и да откаже да обещае нещо, отколкото да обещае и после да излъже някой.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e49d59ada7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Защото на думи е супер лесно и много често си готов да обещаеш какво ли не, само другата страна да спре с молбите или натякванияга си.
Класически пример, майка по цял ден мрънка на детето си да си подреди стаята. Детето, разбира се, няма никакво желание да го направи, но знае, че ако обещае, майка му ще го остави на мира поне за малко и той ще може да си доиграе играта. Или алкохолик, който за пореден път, след поредния запой и скандал с жена, обещава, че ще спре с пиенето... няма да го направи, но ще я накара да остане с него, вместо да го напусне. Е, номерът не минава вечно, но това е друга тема. Или шеф, който до безкрай обещава, устно, не писмено, на хората, че ше им вдигне заплатите...
Хората сме си такива, готови сме да изречем лъжа и сме наясно, че лъжем, само исамо да се отървем от мрънкане или наказание. Разбира се, ефектът обикновено е временен. Като види, че не си започнал да чистиш стаята, майка ти пак ще почне да мрънка, жена ти ще те напусне ако не спреш с алкохола, а работниците ще напуснат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker