Защо всички сте винаги шокирани от клипчетата с насилие от училищата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо всички сте винаги шокирани от клипчетата с насилие от училищата?
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 917 пъти
Забелязал съм, че като изтече подобен клип, като този с бияча от Русе, веднага добива изключителна популярност, започват да го въртят по телевизията и всички да се възмущават. Как било възможно подобно насилие от ученици, веднага трябвало да има наказание и т. н. Да, така е. Подобно поведение е недопустимо, но хората се държат като че ли за първи път чуват, че в училищата се случват подобни неща. А аз като човек завършил преди една година мога да ви кажа, че това е нещо редовно и мен тези видеа въобще не ме изумяват. Примерно сега биячът за дето се говори е от спортното училище в Русе, а аз като човек от града мога да ви кажа, че в това училище учат само двойкаджии. И въобще ако знаете какви други истории съм чувал. Веднъж ми ракзваха как някой си бил глътнал езика след поредният бой, на друг пък му били скочили отгоре и счупили ръката и т. н. За случките от началното училище въобще няма нужда да коментирам. Там дори родители са се били с побойниците... и съм убеден на 90%, че почти всички ученици са имали подобни ситуации често.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: b6e47e4b65
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Защото е падение. Бъдещото поколение. Бъдещите избиратели, работници. Шефове. Майки и бащи. Провал на едни родители и провал и на бъдещите.
Защото нашето общество и без това е доста изпростяло, грозно и нагло. Защото вместо някой да спре агресията, гледат сеир и снимат. Гавра, унижение. Млади хора без ценности, отгледани от родители без ценности.
И в нашето даскало имаше подобни простотии, навсякъде има. Завършила съм преди около 10 години.
Още си много малък, за да разбереш какво падение реално показва това. Клипът не е само как един бие друг. Тук се включват зяпачите, които се подхилкват или насъскват. Наобиколилите зрелището с телефони да снимат и качват навсякъде. Защото така е модерно. Защото е яко да покажеш нечие унижение и болка, яко е покажеш някой колко е мощен и мачка. Яко е да си седиш и зяпаш безучастно. Ужасно е, че няма наказания. Учителите не вършат никаква работа в подобна ситуация, нито директори. Жалко, че няма трудововъзпитателни училища или поне да вършат нещо за наказание.
Аз лично не се шокирам, просто ми става тъжно. Защото това е още едно изпростяло хлапе и още едно с травми. Защото това показва колко зле са част от сегашните родители и колко зле е образователната система.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b687471636
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Този русенския край ми е най-противен в цяла България. Там масово мислят така като теб

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1b518e257f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Разбира се, че е така. Бг училището е един вертеп на насилие и наркоразпространение. Страшно безполезна и вредна за психиката, направо осакатяваща основната част от децата психически и увреждаща възпитанието на децата среда, от която и нищо не научават. Като абсолютно всичко друго в България. Показали били клип по новините. Ми това е ежедневието там. Прост народ, слаба държава.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: dad987c02f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Накратко- защото сме лицемерно общество!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 40a73b46b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   "Шокирани" са защото е записано и го дадоха по "телевизора". За средно статистическия австралопитек населяващ тая планета (не само България), телевизорът е висшата форма на авторитет и гласност. Иначе можем да се правим, че нещо не съществува, но ако го дадат вече по "телевизора"... става едно негласно съгласие, че всички са го видяли и трябва сега да покажат "поза".

"The American people don’t believe anything until they see it on television” - Nixon

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 54d5875286
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   В не елитните училища винаги е било така, винаги е имало и наркомани. Страшни неща са се случвали и през 90-те. Помня, някъде 2002-2003 някаква осмокласничка беше се забъркала с някакъв мафиот. Побойниците са деца на хора, които не е трябвало да стават родители. Не им дреме за отрочетата. Такива като оня дето беше написал, че мрази детето си. Лошото е че в училищата работят само мишки. Стане ли нещо всичко живо се впряга да не се разчуе. На директори и учители изобщо не им пука какво става. На мен са ми странни родителите на жертвите. Наказание е ясно че няма да има и изродът ще продължи да бие по-слабите. Да не казвам голяма дума, но някой посегне ли на човек от семейството ще го унищожа. Понякога сама се плаша колко съм отмъстителна. Ще му наложа не само физически, но и психически тормоз. Око за око, зъб за зъб. В тази джунгла не отговориш ли на удара ще те мачкат вечно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e6abb7a273
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Защото това оскотяване е страшно, деца пълно с омраза, вместо с радост и мечти, какви ли ще станат по - нататък, с какви зверове живеем, защо хората отглеждат изроди?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: dfc2e0044f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   По едно време в София имаше 100хил бездомни кучета, защото децата си вземаха кученца, щото били сладури. Като дойде време да им чистят лайната и го гонят на улицата.

Сега същите тези деца са родители...

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c5b6be8735
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Извинявам се на автора/авторката! Следващият път ще бъда с 1% по-малко шокиран и така ще намалявам процентите, докато го приема спокойно!

Шокирани сме, защото:

- е неприемливо такова насилие между ученици! А после се сещаме как някои реват за агресии в Украйна, ама никой не си мръдна д-то да
спре агресията в родните училища!

- се впечатляваме докъде стигат нещата и колко незаинтересовани са онези, които би трябвало да се намесят. Какво предлагат, господа политиците? Да ходим лично и да раздаваме справедливост ли? Не, нали - тогава ще сме лоши, а сега лоши няма! Детето сигурно е било проблемно, току-виж се окаже, че е жертва на нещо си и даже трябва да му се извиняваме, че ограничаваме правото му да чупи чужди кости. Може и парад на костотрошачите да спретнем в бъдеще!

- с месеци слушахме за Македония и Украйна и как гадните гербери
били бутнали перфектното правителство на Кирчо, но с години никой не се сети да направи нещо за насилието в училищата. Дори избор на председател на тъпия парламент зае повече време, отколкото тази тема! Какво чакаме? Някой да превърти и да изтрепе половината си училище? Или и това няма да е достатъчно, за да си мръднат д-тата ония лапачи, дето само пари прибират, но не им пука за останалите, нито колко жалки са те самите!

Последно - шокиран съм и от пуснатата тема, която пита защо всички сме винаги шокирани. Да не би да се очаква с времето да свикваме с боя в училище и да го приемаме по-кротко? Или идеята е, че едва ли не вече сме наясно от предишни случки и като не сме изненадани, трябва да бъдем напълно безизразни и лишени от реакция? Шокът не се дължи само на изненада - човек може да бъде шокиран от доста неща и не е нужно да става дума за нещо невиждано досега!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 58fb8b0fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   И аз се питам защо се ПРАВЯТ на шокирани. Винаги, от както съществува училище е имало физическа разправа между момчета за момичета. Имало е и през 60-те и през 70-те години на 20 век, покойният историк Божидар Димитров, разказваше за такива случки в неговото училище когато той е бил тийнежър ще намерите клипа в интернет.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 697e081c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Прав си авторе. В българското училище се шири страх, омраза и безнаказаност. И ако някой надигне глес за проблем или в нечия защита, учителите са първите, които ще му направят номер, ще се опитат да го унищожат или тормозят. Защото възрастните хора възпроизвеждат насилието и страха, които царят в цялото общуство. Нищо, че на учителите за пореден път им вдигат заплатите и вече взимат добри заплати. Прави са коментарите по-горе. Всички са реагирали, защото е показан по медиите. Затова е реакцията, а не заради насилието. Да не говорим, че насилникът сигурно е бит и тормозен в семейството си. И, естествено, социалните служби също си затварят очите.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 107d52a9af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Не знам от къде падат тези хора. Никой не може да ме убеди, че тази агресия е от вчера. Та и по времето на родителите ни са се били. В моето училище преди 10-15 години ходеха с ножове. Имаше и пияни ученици по коридорите, имаше всичко, което сега гледат с ужас. А забравихте ли историята от Пловдив преди около 17 години, когато две приятелки убиха своя съученичка и уж тяхна най-добра приятелка? Бяха на по 14 години, ако не се лъжа. Колко време тези двете лъжеха, че не знаят къде е приятелката им. Знаете ли че двете сега са на свобода и може би отглеждат своите деца? Аз съм шокирана колко бързо обществото забравя. Виновно е обществото, нашите родители не са направили нищо, сегашните родители не правят нищо.. И за този случай ще се поговори известно време и ще се забрави. До следващия, когато пак ще сме шокирани от нещо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b1c22e5ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Радвам се, че отдавна завърших-преди 20 г. и тогава имаше само мобифони! Пак се биеха, но никой не снимаше, а и нямаше как, защото тогава имаше само видеокамери, а и не всеки имаше! Бяха едни големи, с които се снимаха сватби, кръщенета и други, а записът се записваше директно на видеокасета! Шансът да носиш това чудо на училище беше немислимо! Към днешна дата положението е направо извън контрол!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0b4c61f70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Случайте на агресия в училище стават все по чести! Това си е бъдещото поколение на държавата. По мое време също имаше бой между ученици, но не с такава агресия и жестокост!!! То даже в момента не е просто побой, а да унищожиш и психически жертвата си...

По мое време агресивните ги изключваха от училище или ги преместваха в самостоятелна форма на обучение. Нямаше пощада!

Агресията е избиване на комплекси! Като не можеш да се аргументираш или отстояваш правото си чрез думи - падаш на най-ниското възможно ниво, а то е физическа агресия. Това, че си силин физически и биеш по слабия - по скоро те прави много, ама много ТЪП!

М. 36г.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a81311bdae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Винаги е имало насилие, но преди 20 години нямаше телефони с камери и съответно такива неща не станаха обществено достояние, а си оставаха в рамките на училището или дори класа.
Как мислиш, че са се появили сегашните биячи? Ами деца са на тези, които преди 20 години са тормозили съучениците си.
Аз бях ученичка по време на най-мутренските години, та ако мислиш, че тогава в училище не се носеха ножове, боксове и дори бухалки, лъжеш се. Даже един съученик се самопростреля с газов пистолет в час! Искал да го покаже на приятел и случайно се гръмна в крака!!! Няма да ти казвам какво им беше на литераторката (беше в час по литература) и на директорката после. Сигурно със седмици са били на успокоителни. Та ако си мислиш, че само вашето поколение прави простотии и е агресивно...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker