Подарък на човек, който не оценява подаръци? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Подарък на човек, който не оценява подаръци?
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1152 пъти
Здравейте. Един човек, когото познавам, след няколко седмици има рожден ден. Преди ми беше много близък, но сега сме само познати и си говорим много малко и рядко. Чудя се дали има смисъл да му подаря нещо? Той не може да оценява неща, включително и подаръци. Един човек ме посъветва да му подаря едно голямо нищо, като и аз така мисля, но все пак не съм сигурен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4539440ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   А зашо изобшо ше ходиш? Аз не бих

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d5fdce3425
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз съм такъв човек. Имам си всичко и мога да си купя всичко, което пожелая. Най-големият подарък, който може човек да ми направи е да ми звънне и да каже " така съм се затъжил/ а за теб. Обичам те много. Айде да се видим някъде утре. "
Може да пробваш, но само ако го мислиш наистина.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7a5ecc7690
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Дай му 20 лева и картичка, стига толкоз :D

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: dd9ab07f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Този човек подарява ли ти подаръци на теб, щом питаш значи се чувстваш длъжен да идеш на РД, следователно би трябвало да му подариш нещо подобно на това, което той ти подарява или поне на аналогична цена на неговия подарък, ако не може да е подобно.
Имам предвид, ако човека за когото говориш е близък на твой роднина, примерно мъж на сестра ти и те за твоя РД ти дават мъжки комплект с дезодорант и пяна за бръснене, подаряваш нещо подобно, ако ти дават пари за твоя рд, му купуваш подарък за подобна сума.

Колкото до оценяването на подаръка, това може да означава само че ти подаряваш неподходящи подаръци или боклуци, които по скоро го обиждат от колкото да го зарадват. Разбира се, че ако подариш лула на непушач той няма да я оцени, колкото и ценна да е тя. Или ако човек се мъчи да отказва алкохола е много неподходящо да му подариш пълно с ракия декоративно буре, така не само той а и сестра ти ще ти се ядоса. Ако е готвач е буквално обидно да му подариш евтин комплект черпаци или тенджера от 15лв. На дългогодишен адвокат или на човек, който го съдят е тъпо да подариш наказателния кодекс, колкото и красива опаковка да си опаковал и т. н. Такъв подарък няма как да се оцени, освен като обида. Добре е също да похарчиш аналогична сума, обидно е той да ти купува нещо за 200 лв, което те е зарадвало, а ти да му купиш чаша с надпис за 3лв, това ако и двамата сте възрастни и работите, ако си ученик или пенсионер е приемливо подаръкът ти да е по евтин но поне половината от сумата която той е похарчил за теб. А истината е че има толкова различни стоки на пазара и за всеки има нещо, което искренно ще го зарадва, само трябва да познаваш човека за когото ще купуваш, а ти го познаваш били сте близки.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 87a5a8b848
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И какъв е смисъла на темата? Никой от нас не познава човека, че да преценим по-добре от теб заслужава ли подарък, или не. Нито пък знаем какво точно имаш предвид като казваш, че не оценявал нищо. Пари или ваучер също са вариант.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: bf31aa63bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До 4: Единственият ми подарък от въпросното същество е една гривна. Иначе имам чувството, че може човека да хареса много подаръка, ама бързо да забрави, че е от мен и после да се чуди кой му го е подарил.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: fcdc394902
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Понеже не оценява подаръци, моят подарък би бил да отида, да го поздравя и да му покажа снимка на телефона си. Когато попита каква е тая снимка, отговарям, че снимката е подаръкът му, но понеже не обича подаръци, само ще му я покажа и ще остане на телефона ми. Той така или иначе няма да одобри никакъв подарък, защо да получава и задържа такъв? Показва му се и си го вземам обратно! Пък нека продължи да не оценява подаръци!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d53f7c26e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Значи... какво според теб означава да се оцени подаръкът ти за нечий рожден ден? ! Може би поне двойно салто от радост, да го публикува у фейкбука с благодарности и сълзливи обяснения като завърши поста с поне три сърчица?
Винаги съм подарявала от сърце, съобразено винаги с вкуса или нуждите на човека, на който подарявам и никога не съм очаквала да бъде "оценено". Или аз или ти, но някой не е съвсем в ред.
Като поздравявам хора също ли очакваш "оценяване"? !
Дали не си от онези, дето "аз от добротата си патя"? Такива са ми най- противни, всяко тяхно действие е с предварително очакване да бъде "оценено" от другите по подходящ за емоционалните им липсва начин, иначе следва "от добротата си патя"..
Нищо не подарявай! То с такава негативна нагласа, каквото и да подарил все ще е отвратно.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: dd9ab07f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 6 След като е "същество" не е нужно въобще да ходиш на РД. Ти не уважаваш съществото, вероятно и то не те уважава, защо ще ходиш за да му развалиш празненството ли, или за да го гледаш как си празнува и да ти е тъпо?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6d9f47dffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Достатъчно е да му честитиш рожденият ден, това е най ценният жест. Това доказва, че уважаваш рожденика, щом му помниш рождената дата.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: dd9ab07f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До 10 в днешно време при наличието на фейсбук за какво уважение за помнене на дата говориш?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 87a5a8b848
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   До 10 - аз например нарочно съм си махнала датата от профила, за да не ме поздравяват хора, които цяла година не са се сетили за мен или са се държали лошо, да ми се лигавят само в един ден... В тоя ред на мисли отношението, и то истинското - това е най-хубавия подарък. Ако него го няма - други няма да се оценят, защото нищо не компенсира споменатото, а не от неблагодарност. Дори е по-добре без подарък И БЕЗ поздрав дори, ако го няма уважението.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: bf31aa63bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   В крайна сметка му честитих рождения ден във Вайбър и не отидох, и без това живее на 20 километра от мен.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: dd9ab07f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До 13 Преди 4 дни в темата, писа че РД е след няколко седмици, сега пишеш че не си отишъл/а, което говори че РД е отминл, защо ни лъжеш, за толкова прости ли ни имаш?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker