Университет. Не знам какво да правя, помогнете ми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Университет. Не знам какво да правя, помогнете ми.
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 806 пъти
Здравейте, тази година завърших 12 клас, но не успях да вляза там, където исках. Можех да запиша нещо друго, което просто да уча една година, но реших да не го правя, за да не натоварвам моите родители финансово. Но сега много съжалявам. Всичките ми приятели и познати от училище заминаха за други градове и останах сам. Всички кандидатстваха нещо, само аз глупакът не. И ги гледам публикуват снимки от университета, развиват се напред, забавляват се, а аз си стоя сам... а на мен ми беше изключително интересно да видя какво ще бъде в университета. Направо не знам какво да правя :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6b1595c7d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Недей да се сравняваш с другите, и твоето време ще дойде. Използвай тази година, за да се развиваш и да учиш, запознавай се и с нови хора. Втория път вероятно ще успееш да влезеш на мечтаното място, така че не се притеснявай!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4321834128
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Авторе, ще ти издам една малка тайна, която ще ти спести 30 г. ходене по мъките - диплома не ти трябва! Хората с диплома масово работят нещо не по специалността - даже работата е за средно образование (почти винаги е много по-платена). Мениджърския състав се присмива на хората с диплома (те не притежават такава). На работното място ще те обучат за конкретната работа! След първата година ще си забравил всички теоретични глупости, които си учил в университета и всичките изпити, които си взимал с отличие! Ако нямаш връзки (приятели) от сега ти казвам, че ще живееш до 40 г. см, без работа, при родителите си и ще ти се струва, че всичко е било сън и не си съществувал!!! Кофти е, ако заради ядовете си "отгледаш" и паник атаки и социална фобия...

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5884a93f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е, нали ти си искал мечтаната специалност- подготвяй се за изпита и другата година-успех.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9582391b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ами ако беше по проницателен щеше да запишеш специалност от която после може лесно да се прехвърлиш в желаната от теб втората година с минимално количество приравнителни изпити. Сега към настоящия момент освен да учиш за следващите кандидатстудентски и да работиш нещо нямаш избор.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2b80320d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Грешката ти е че се сравняваш с другите и искаш да бъдеш като тях. Би било голяма глупост да запишеш специалност, която не ти харесва, само и само за да си като останалите и да не "изоставаш" в развитието си. Е, такова решение би ти донесло само временно удовлетворение. Няколко месеца ще си в еуфория, ще си сред студенти, ще купонясваш, ще ходите заедно на лекции, ще учите заедно... и нищо повече. Като дойдат изпитите и трудните задачи яко ще съжаляваш че си се заел с нещо, което не те влече. Ученето ще се превърне в наказание и ще ти е в тежест. Тогава ще започнеш да завиждаш на тези, които учат и работят по мечтаната специалност и ще те е яд че си губиш времето.
Абсолютно недей да съжаляваш. Стегни се и започни да се подготвяш за следващата година. Проучи какви са професионалните възможности със специалността която ти харесва. Има ли перспектива? Наистина ли ти е нужна диплома? Не се залъгвай че университета е нещо кой знае какво. Така е било по времето на нашите родители, когато висшистите са били много малко и е имало нужда от специалисти. Днес висшистите са прекалено много, затова и толкова много стоят без работа или работят нещо което не е по тяхната специалност. Информирай се добре. Аз завърших висше малко по-късно, но не съжалявам. Какво като не е било редом с моите съученици? Та аз започнах да работя и две години изкарвах страхотни пари, а бях само на 20. Стегни се и недей да се сравняваш с останалите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker