Мъжете и диваните (според жените)! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжете и диваните (според жените)!
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 3734 пъти
Често срещам женски мнения, в които се говори с някаква дълбока горчилка относно най-често срещаната мебел във всекидневните - диванът. Тези жени считат дивана като място, употребявано от техните настоящи или бивши мъже и приятели с цел разполагане на мързеливото и отпуснато тяло, лично избрано и търпяно от същите тези оплакващи се жени. Ключовото тук е "след като вече мъжът е работил здраво и се е върнал уморен", макар че това бива едва-едва споменавано - като дребния шрифт в банковите договори, за да не привлича внимание.

Парадоксалното е това, че повечето от тези нервничещи жени прекарват часове на ден на същия този "лош диван", взирайки се в малкия екран и попивайки всичко от турските и индийските сапунени сериали - с всичките им там интриги, клюкарствания, лъжи, изневери, проклинания на майките на мъжете, нарочване на мъжете за вечните гадни неудачници и на жените за вечните онеправдани жертви. Цялата тази екранно-диванна промивка на мозъците попива в нечии главици и после оказва пряко или косвено влияние над съзнанието на гледащите.

Лошо ли е човек, независимо от пола, да лежи на диван с цел да си почине от работата през целия ден и защо това в женските усти се е превърнало в нарицателно за вид обида? Защо тези жени никога не споменават полезната употреба на дивана с цел оползотворяване на разпалените любовни страсти, а са все черногледи и с такъв лош личен опит, който е следствие от личния им избор на мъже през годините? С какво им е виновен диванът на тези диванни жени? И защо последните все имат навика да нарочват ВСИЧКИ мъже, че били лежали мързеливо, пиели бири и гледали футбол, след като почти всички мъже всъщност работят (често изпълнявайки натоварена и/или опасна дейност), а доста от тях изобщо не пият бира, не следят спорт, не гледат и телевизия като цяло?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 55

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2b4e16983b
гласове:
1 2 3 4 5
  (41 гласа)

1.   Жените също ходят на работа. Но вместо да се тръшнат на дивана са в кухнята. Междувременно трябва да очистят и пуснат пералня. Да помогне на детето с домашни и уроци. Докато Ганьо не може нищо, защото маминка го е научила, че това е "женска работа". Чудни са ми жените търпящи подобни лехуси. Да не говоря, че има жени, които изплащат апартамента, защото Ганьо се е изтарикатил и точно в момента, когато трябва да се тегли заема той е решил да смени работата. И заем няма как да получи. Като капак гледа да обере каквото може от тъщата и тъста и чака те да му обзаведат жилището. Недоумявам как има такива глупави жени да търпят подобни "мъже" НЕДОУМЯВАМ!!! Това не са мъже. Ако имаше и кой да му направи детето, та да не се поти щеше да е екстра. Такъв търтей рано или късно ще е на илицата. Полза от него няма.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4d1a2fcef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

2.   КП е забравил да се подпише.
Айде пак - жените били мързеливи, гледали турски сериали, пък мъжете били със супер тежки и напрягащи професии. Стереотипи до дупка. КП, ти си мъжки еквивалент на същите жени, които описваш, и те ще си умрат с котките, и ти също.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4808839d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

6.   До 1, кой филм описваш, че ми се е догледала пародийна комедия (освен случващото се в държавата)... А относно детето - всеки си има едно на ум, че с такива разпоретини има не малък шанс и да не е негово, но повечето се примиряват и с този факт. В крайна сметка, никой не ви е опрял пистолет в челото - сами си ги избирате такива.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9e601f15db
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

7.   Жените мразят всякакъв комфорт, който не включва тях и не е съгласуван с тях. Това, че си бил на работа, изморен си, боли те кръста, това за нея означава абсолютно нищо. Нали знаеш, на чужд гръб и сто камшика са малко.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4c68faeefb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Много весело. Има един немски скеч на тази тема, в който жената се опитва да накара мъжа си да стане от дивана, като го пита какво му се прави в момента. Той все отговаря, че просто иска да си седи. Тя все му измисля някаква работа...
В нас диванът е място, на което цялото семейство сяда да гледа филм. Обикновено това се случва в неделя или когато мъжът си е вкъщи, ако не съм го накарала да се разхожда с нас или да поправи нещо вкъщи. Аз сядам на дивана само в компанията на въпросния мъж, по принцип не гледаме много телевизия. Понякога седим на дивана, пием бира и си говорим... Не правим там секс, защото може да ни хванат децата. Мисля, обаче, че е време да си купим нов диван, защото този е доста изхабен, купихме го преди 6 години от разпродажба и не беше добро качество... Ама диван като диван...

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e75d44b92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

9.   Долу мъжете, седящи на дивани! Това е еманация на простотията! Да не са посмели да седят на дивани!

/каза той, знаейки, че когато диванът бъде окончателно заклеймен, в хола му има и фотьойл. Също така и табуретки... И сгъваеми столове се намират в къщата... /

Долу диванните герои!!!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 59f94021bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

10.   Ха- ха. Дивана "върви" обикновено според жените и с индивид със звучна изпускателна система. Срещу канапето е позициониран телевизор за взор при хоризонтално положение. Цялото женско неудобство идва от там, че мъжа обсебва лентяйското място като се прибере от труд и творчество. Вечерята, чиниите и препитването на децата са грижа на стопанката, а още не си е допила виното.... Приказката е както си постелеш, така ще легнеш! Дивана е и психологически приемливото място, където се прави безразборен секс при възможност- спалнята е съкровена точка табу за този тип изпълнения. И жените го знаят чудесно- някой и от опит!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 699c7a3701
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

11.   Тук пак се коментира дивашки битовизми за дето някой си седнал на диван и пръднал два пъти. Ами освен да стои наказан в ъгъла или да да кара нощна смяна като пазач за втора работа.
Преди съм ходил на доста обекти из София да прекарваме ел. инсталации. В халета и промишлени сгради работата никога не свършва и е много натоварваща и дори често опасна. Пробиване с хилти в таван на три етажно клатушлащо се скеле и тн.
До сега не съм видял жена някъде да върши нещо по такива обекти. Това разбира се съвсем естествено.
За сметка на това по офисите работя по равно мъже и жени.
Е съжалявам но да ми изкарвате, че жена е равна с мъж е доста смешно. Тива е само в представите на разни облъчени офисни патки!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2a995cfcfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

12.   Ако жената стои вкъщи по цял ден твоят пост може да има логика, но при условие, че вече 90 процента от жените работят колкото мъжете, то тогава няма за какъв диван въобще да става на въпрос. Вече жената не е прегладняла за хартийките в джоба.

Мъжът и жената заедно работят и заедно се грижат за домакинството. Това е мирът! Равенството не се харесва единствено на лентяите, другите хора знаят, че в хубавата връзка всичко е взаимопомощ и подкрепа.

Всичко останало води рано или късно до прикрито недоволство.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e75f5c0d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

13.   11, защо се сърдите тогава, че училите "офисни патки" не искат да имат нищо общо с неучилите "чалга дебили" не искат да обслужват вечер преуморените бачкатори докато те пък (по- тъпите явно, неучилите) си почиват на дивана?
Търсете си жени които се изморяват също толкова и вечер заедно, уморени до припадък да си готвите, чистите т. н. или домакини!

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ddb7a4b0eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

16.   До 1

Милата, сигурно е женена за подобен индивид и си мисли, че всички мъже са такива. Само че капацитета и не и достига за повече, за да знае, че има мъже, които дори не гледат и телевизия, камо ли да седят на дивана.
И естествено, да не пропускаме определението - Ганьо. Както винаги такъв епитет се слага на мъжете от някоя тотално депресирана, невзрачна лелка, или просто от жена, която с нищо друго не може да се похвали в живота си освен колко чинии е измила, колко перални е пуснала и така нататък.
Голямата работа си свършила, като че ли ги въртиш на ръце тия дрехи...

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e5cad7a149
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

17.   Айде, явно съм случила на мъж...
Или той е случил на жена...
От известно време вкъщи нямаме диван, никой не лежи не, пие бира, не гледа мачове и сериали...
И двамата работим. Той по 8часа, аз по 12. Ама това е друга тема както се казва.
Иначе външни наблюдения също имам. Турски сериали се гледат от страшно много мъже.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 458783e07a
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

18.   11-13 нещо не си разбрала май.
Писах преди съм били това не е работа за общ бачкатор, но ти от къде да знаеш о милата! Офисните патки не са модел за подражание заради едната си диплома. Това пе някоя праволинейна овца си е вношила, че скучната и работа е върх в кариерно израстване е отделен въпрос.
Що се отнася до мен аз съм добре изучен с висше и 2 специализаци, които ми дават свобода да работя и разпредялям времето си свободно и когато си поискам. Ако желая мога да стана и общ бачкатор по строежи. Ти можеш ли ги.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0fa48a16e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

19.   Ами 11, да си учил и ти да работиш офис работа - някой да те е карал насила да се вреш по строежите?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ea542cdc25
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

21.   Има сфери, в които е жалко, че работят малко мъже. Това е например сферата на образованието, има повече учителки отколкото учители! Аз живея в Германия и тук има и жени по строежите, много карат камиони и автобуси, но като цяло жените са по-слаби физически. Много напрегната физическа работа за една жена е например професията камериерка. Готвачи, чистачки, сервитьорки също работят физически труд. Но и от умствен труд се изморява човек, така че не разбирам защо мъжете и жените спорят кой повече работи! Аз съм номер 8, поздрави на всички работещи мъже и жени!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: dc221dc6d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

22.   Номер едно е много права. Аз съм свидетел на случай, в който мъжа живее в тъстовски дом, тестовете са се изнесли, жена му ще обзавежда с пари от починалия си баща, не е богата. Свекървата по време на бременността на тази жена се обиди по всички възможни измислени поводи, само и само да почнат някаква вражда с жената, с която не си направиха труда за пет години да имат бегло познанство. Жената се спуква от грижи по детето, а свекървата и дъщеря й се правят вечно на обидени (дъщеря й дори е блокирала жената в социалните мрежи, без конфликт, ей така, обидена от нещо си). Мъжът е научен от майка си да прехвърля отговорност за по-крупми материални неща като дом и обзавеждане на жената, за да не се мине. Тъщата помага за детето, свекървите един ден не са изкарали с него. За дивана и жената? Образно казано тя го вижда само като спи. Жените почивка не знаят

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ea678b8795
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

23.   Кифлоприземител, защо не напишеш по една тема и за шкафа за обувки кой, колко рафта използва и кой от двата пола е по-неоправдан? Можеш да драснеш и два реда за седалката на тоалетната чиния дали жените си я повдигат след г*зовете или са толкова мързеливи, запуснати и гадни, че даже ги мързи и това да направят, мамич*к*т* им? Ами саксиите кому пречат най-много? На котките или комшиите? Защо не бръкнеш в спалното бельо на хората и не ги анкетираш кой, колко често си сменя креватното бельо и дали случайно жените не бягат от женските си отговорности? Жените дали слагат лигавници на мъжете си, защото моето наблюдение е, че голяма част от българите се хранят като свине? Даже са си чисти свине според мене! Мъж съм, споко. И аз сипя огън и жупел по жените. Но е редно и да се обърне по някой път палачинката и да се види истината. БГ мъжете са крадливи, лениви, гадни, смрадливи, нечистоплътни, подли, алчни, долни използвачи! Или ти това не си го видял все още? Че чак и до дивана опря! Това е мястото, където се разлагат и раздават команди като прости селяндури, докато от тях излиза зловонна миризма. Да добавя ли и пърденето? Знаеш ли колко от сънародниците ни пърдят като хипопотами? Ама и на маса, пред децата, пред жената, на улицата, пред приятели. Да не онемееш? А тези крадливи к*п*л*та, които раздават по фирмите нищожни заплатки, с които човек не може да си избърше г*за - за тях какво ще кажеш? А същите тези с откраднатите пари направиха българката к*рва, нали? Или си забравил? Тя българка само чакаше 10 ноември 89-та, за да свали гащите да знаеш!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4d1a2fcef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

25.   Ако номер 18 има две висши с този правопис и начин на изразяване, нека всички университети в света да се закрият моментално.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 09cc1c7909
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

26.   23, не му давай идеи за вдъхновение. В главата му и без друго се въртят стотици такива теми, с които се чуди само как да оплюе "гадните" жени, които не го харесват, и да се опита манипулативно да настрои мъжете против жените, за да получи някаква подкрепа и утеха все пак отнякъде.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cb40d383f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

27.   Номер 12, заблуждаваш се относно твърдението ти за "90% от жените". Ако потърсиш из официалните данни на НСИ и по-точно в графата "Заети лица и коефициенти на заетост на населението на 15 и повече навършени години през второто тримесечие на 2022 година", ще ти направи впечатление, че 59, 7% от мъжете и 48, 1% от жените в трудоспособна възраст работят. С други думи, работещите мъже са с 201 800 повече от работещите жени, въпреки, че в България има 3 311 311 мъже и 3 527 626 жени.
Естествено, тази статистика не включва десетките хиляди трудещи се в сивия сектор, които са основно мъже в промишленото производство, строителството и други тежки длъжности и на които се плаща на ръка. Тук-там има сервитьорки и шивачки без трудов договор, танцьорки на пилон и проститутки, но те малък дял на фона на мъжете бачкатори.

А работещите от двата пола до възраст 24 години включително са едва 19, 2% от всички трудоспособни лица, въпреки, че за последната година у нас има едва 227 хиляди студенти и всички останали са свободни да работят, но не го правят. Това е най-плодородната възраст за жените да раждат, но изключително малък брой българки раждат тогава. Преобладаващата част от тези неработещи млади хора са жени. Почти във всички случаи при обвързаните двойки и семействата мъжът е този, който осигурява дома или квартирата и поема всички или почти всички сметки. Има огромен брой двойки и семейства БЕЗ деца, при които момичето или жената не работи и чака на издръжката и почерпките на момчето или мъжа. Това, че може сега да се обади някоя читателка и да отбележи, че тя е на 40 години и със съпруга ѝ си поделят поравно битовите сметки, е просто изключение от общото "правило" и е капка в морето. Имах една бивша, която веднъж, при каране на велосипеди, ми купи сладолед (не носех пари в мен тогава) и после отбелязваше този "подвиг" до втръсване, но не ѝ правеше впечатление, че аз поемах квартира, храна, сметки, таксита и всички разходи през всичкото време, в което бяхме заедно. Същото беше и с единственото чистене на плочките на пода от нейна страна. Та, и много жени са така: платят 1-2 пъти СВОЯТА сметка в ресторанта (някои дори стигат и до друга крайност: да платят цялата сметка по изключение) и вече се имат за героини и равни плащачки с мъжете, които иначе им плащат всичко.

И не излизайте с номера "Ама жената готви и чисти, докато мъжът ѝ се е излегнал с миризливите чорапи на дивана! ", защото повечето млади българки дори не знаят как да си направят таратор, бъркани чушки с яйца и шунка или обикновени спагети, камо ли да поднесат такова ястие на мъжа до тях. Изисква се просто да затоплят водата до завиране, да сипят 5 грама сол и да ЧАКАТ 15 минути (дори да чакат ги мързи) да се сварят спагетите, като после остава само да ги изцедят и да сложат малко масло и сос за овкусяване. Много от обвързаните и необвързаните мъже готвят, а от обвързаните поне се включват към приготовленията и за тях е удоволствие да споделят тези мигове с жената до тях. Това обаче няма как да го повярват тези от жените, които прибързано са си избрали себични и безотговорни типове въз основа на собствените си разбирания за "мъж-мечта", пренебрегвайки всичките си други ухажори. После се чудят защо търпят до себе си същия този техен "мъж-мечта". Чистенето също го правят много мъже и не е някакво геройство, че да се изтъква така, сякаш жените са големите стегнати работяги и чистници, а мъжете (според тези жени) са едва ли не мързеливи прасета. Стаята на много момичета и млади жени прилича на бойно поле, но това никоя от тях не желае да си го признае гласно. С очите си съм виждал такива кочини у дома/квартирата на няколко жени, които иначе за пред обществото са нагласени с дрешки и напарфюмирани, че после не съм си и помислял да ги търся отново.
Между другото, повечето момичета и жени мият косата си (без значение дължината ѝ) веднъж на 1-2 седмици и задържат пърхот и отделени парченца мъртва кожа в основата на косъма (процес, повтарящ се всяка нощ, докато човек спи), а преобладаващата част от младите мъже мият косата си всеки ден или през ден. Много момичета и жени от всякаква възраст използват дезодорант или парфюм като заместител на ежедневния бърз душ. Затова и мнозина от тях "не могат" да излязат навън, ако не са с това средство подръка, за да се пръскат отново и отново.

================================

Номер 23, всичките тези твои битови въпроси, които те вълнуват, биха могли да намерят отговор в твоя тема, която да създадеш съобразно тях. Тук поставената тема е ясна, а придържането към нея или отклоняването от нея и залитането в коренно различни посоки е изрично по желание на всеки един от пишещите. Ти си предпочел да сториш второто, а не да се придържаш към темата.

Дали някоя жена ще реши да стане к*рва, учителка или продавачка в цветарски магазин, зависи от от личния ѝ избор - преценка на плюсовете и минусите с какво да се занимава - и от ценностната система, която е изградила през годините.

Относно немарливите съпрузи и бащи на описаните от теб омъжени жени и майки, това е съзнателен избор на последните, който е зависел само и единствено от тях. Нито ти, нито някой друг им е виновен, защото не ти или друг им е избирал тези мърляви мъже, които описваш така цветущо.
Ако пък лично ти самият имаш подобни мъже в твоята среда (по твои думи: "БГ мъжете са крадливи, лениви, гадни, смрадливи, нечистоплътни, подли, алчни, долни използвачи! ", без да отбележиш, че има и свестни), може би промяната ѝ с по-добра такава ще е ползотворна стъпка за теб и живота ти занапред. Изборът е твой. Моята среда е от обикновени, стойностни мъже, които са надеждни за приятелство и връзки, държат на честта и уважението, работливи са и не са мърлячи. Отново се касае за личен избор.

Обстоятелството, че обобщаваш за всички мъже, говори за теб, че само би спечелил, ако се научиш да имаш трезва преценка за нещата и да не нарочваш прибързано цял един пол за черен. Аз, например, правя тази разлика пределно лесно, мненията ми лежат на наблюденията ми от случващото се в живота и при двата пола, боравя с ясно изразени доводи и във всеки възможен случай се старая да отбелязвам, че пиша относно част от мъжете или жените, а не за всички обобщаващо. Разбира се, че има и некачествени мъже и жени, но те не са представителна извадка за всички мъже и жени, затова е желателно да умееш да правиш разликата. Неслучайно в последното изречение от създадената от мен тема съм написал с главна буква думата "всички", за да наблегна на това как една определена група жени прибързано обобщават и нарочват ВСИЧКИ мъже за някакви; а сега виждам, че и ти правиш така като тези жени.

================================

А номер 22 била свидетелка на ЕДИН случай и после, също обобщаващо, пише: "Жените почивка не знаят". Това погрешно самовтълпяване не е рядкост сред много жени и най-често се проявява, когато са имали горчив опит с един ненадежден тип, когото лично са си избрали (и когото съзнателно продължават да желаят - дори и след като са наясно колко е себичен и безотговорен), а после обвиняват... ВСИЧКИ МЪЖЕ, че били гадняри. Точно тези "всички мъже", които изобщо не са виновни за лошия избор на въпросната.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 03ca2a5894
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

28.   18
-19 Учил съм и работя 2 различни работи много по добри от бройлер в офис!
Преди 10-12г съм бил и на обекти, защото аз така съм пожелал и го мога. Там не видх и една жена. Явно ти не рзбирш, но и по обекти има и работа за квалифицирани работници, които взимат повече пари и от някои ит позиции.
Нека се изкажат и хора, които са добре запознати.
Не може всички да са по офиси.
За сметка на това жени се виждат масово, като продавачки и сервитьорки да киснт пред магазини и кафене с телефони и кафе в ръка, пушещи като комини.
-25 много сте смешни, когато се хванете за грешки от недоглеждане.
Явно скоро не си бил/а в университет да видиш новите какви са хаха.
-21 В Германия е пълно с педераси и джендъри, нищо чудно, че има жени по строежи, но тук не съм виждал никъде.
Що се отнася до нашите принцеси те са двигател на икономиката, особено тези по витрините в Холанди и Белгия.
Те са извесни, като професионалналистки по дивани!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0fa48a16e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

29.   28, щом според теб жените не работят, като имаш жена и деца издържй ги ти бе.
Щото повечето българи са така - уж жена му не работи, ама без нейната заплата не може и да пръдне даже.
Да не говорим ако му се наложи да плаща за всичко това, което тя върши безплатно - чистене, готвене, детегледачка, сурогатна майка дори, защото без нея и великата му семка няма да бъде продължена.
Накрая благодарност 0 - ами при това положение не се чудете, защо жените не се обвързват с вас и деца ще видите през крив макарон.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4094c5526d
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

30.   28-29 жените работят, но това което е достъпно за тях. С всеки случай повечето от тях гледат да не се преуморяват излишно.
Но темата беше за диванчето и развенчаване на мита за масвото пиенето на бира, ракия и мързелуваме на мъже пред TV.
Даже съм наблюдавал обратното, като съм бил на гости на познати семейства.
След празненство се чудя как да помоля принцесата от диванчето да си вдигне краката, докато аз чистя с прахосмукачката и оправям, като някаква камериерка а бях гост там.
Това с дивана го има в доста чужди комедийни сериали, но да не се окаже при нас жените са основните му ползватели.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0fa48a16e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

31.   И 30, какво стана, жените работят, не можеш да гледаш семейство без женската заплата, ама иначе жените не се уморяват и са длъжни вкъщи всичко да правят, докато мъжете лежат на дивана.
Добре, разбрахме, нещо друго?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ded4e9001f
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

33.   30, поредният пу•тьо, на гости да ядеш и пиеш на корем каквото тя е приготвяла, нали? ! Уморил се завалийката, че цяла прахосмукачка държал и разхождам из стаята... Как, БЕ, защо и ти се мислиш за мъж? !
Мама ли ти каза, че си мъж? !
Убеждавам се, че 90% от мъжете сте абсолютен излишък!

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ded4e9001f
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

34.   Жени, не бъдете такива гадини! Оставете "мъжете" да си почиват вечер на дивана, даже ако може изобщо и на работа да не ходят!
Вие сте силни, можете всичко- раждате деца и си ги гледате сами, работите и домакинствата, успяват даже да се поддържате- фитнесче, туй- онуй, а искате горките ви мъжленца които едва кретат да ги тормозите с домашни задължения? ! Знаете, че е негласно задължение всяка жена да си вземе по един от тези мъжленца и да си гледа!
Трябва и вечер по една п•тка да им удряте, иначе всичко друго го прави и мама, а имате удоволствието да е на вашето диванче все пак!
Особено пък ако си вземете и алфа от строителството ехааа, че какво повече искате от един "мъж" баш мечтата на всяка жена!
Така са били и техните бащи и техните майки, тоест башата- мебел и дома, майката в услуга на всички, че даже и свекъра гледали.
Така че, без мрънкане, лигли такива!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1ff853c9d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

35.   30-33
Не те знам ти какво си но едва ли ще посмееш да ми го кажеш това на живо!
Ти от къде знаеш кой организира празненството и кой какво е направил?
За твоята нервна криза чай валериан глог и мента.
Когато посрещаш гости позволяваш ли им да чистят в твоя дом?
Що за безмозъчно същество си?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 57337daf54
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   30, имам въпросче: как се стигна до въпросната ситуация ти да чистиш след вечерята? Едва ли домакинята е казала: ах, 30, знаеш ли, ей там е прахосмукачката, защо не я пуснеш?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fa48392765
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

37.   Най- хубавото е че диваните не говорят. Ще изкрещят и избягат. Толкова са мачкани, омирисвани и обливани с течности от алкохол, пот и други мъжко- женски секрети, че преобладаващото червено издава слаба сексуална компетентност. На дамския състав не им е проблема обсебването на дивана, а липсата на допир от мъжкия състав към печката, пералнята, прахосмукачката и ютията... и прибягват умишлено към тигана- стария.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2c75a85e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

38.   Аз няма да влизам в спорове с другите, само ще дам един личен пример.

Преди 5-6 години, бяхме отишли до съседен град, на гости на баба ми за обяд, с приятелката ми.

Ядохме, и естествено, след дългото шофиране (което, понеже не правя често е доста натоварващо за мен), си позволих да се опъна на дивана. Не да спя, просто да полегна, след тежкия обяд, знаете как е.

И баба ми.... кърши пръсти, и казва от нищото: "Ох, не знам, аз може би съм старомодна, ама не мога да приема мъж да лежи на дивана през деня. "

Кво да си говорим?

Дори и баба ми, дето ме обича и тачи, живее с някаква идея, че мъжът трябва да се бъхти всеки ден, по цял ден, докато не издъхне. Наистина ми отвори очите. Пък кво остава за модерните дами, дето ако мъжът не влага всяка секунда от съществуването си за да им подобрява живота, значи той "просто си губи времето".

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b3bf72d3aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

39.   30-36 То не е било веднъж ами поне 2пъти на 2 различни гости.
Аз предложих. То не чеше само чистене ами и миене на чинии и подреждане. Да не говоря че на самоата вечер ставах през 20 мин да режа мезета и да правя разни салати.
Чорбаджийките така са свикнали явно. В някои домове явно мъжете вършат абсолютно всичко.
Аз не съм позволявал токова нещо след мои гости, но както и да е не съм се секнал. Прая го често и в нас но...
Въпроса беше че на диванчетата ги търкаха техните задници не моя.
Така че може да се окаже, че жените са по големите им ползватели.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0fa48a16e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

40.   Ми 39, като си балък и дедо господ не може да те спаси.
Отишъл на гости, натискал се да чисти и помага, а накрая и мрънкя.
Не е луд който яде баницата...

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 03ca2a5894
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

41.   39-40 Така правят нормалните културни хора.
За нем не проблем. Човек събира впечатления.
Балък е този, който се е прецакал да го върши доживот!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0fa48a16e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

43.   Не 41, нормалните хора имат нормални лични граници и не предлагат уж безкористна помощ, а после да се оплакват, че някой се е възползвал от тях като е приел тази помощ. Ти имаш много сериозни проблеми и докато не ги решиш все ще се чувстваш прецакан.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d00da66c00
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

44.   43, ако си чел/а публикациите на автора на темата (Кифлоприземител), и той е със същия проблем - все бил предлагал нещо на жените и все се чувства прецакан от тях. Ако обичаш някого, значи го обичаш и толкоз, а не да си предлагаш любовта при някакви условия или сделки. Хубава книга на тази тема за всички "кифлоприземители" е "Умението да обичаш" на Дон Мигел Руиз. Тъкмо четиво за диванчето. ;)

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4c30369e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

45.   41-43 Май ти живееш в някой твой свят и продължаваш да си го самопроектираш.
Никъде не съм се оплаквал. Ти си в голямяа грешка ако ги виждаш рака нещата. Почти не отделям време и не се задълбочавам в ситни интриги и сметки кой кой прецакал. Други да му мислят.
Казах че събирам впечатления и мога да ги напиша като ми е кеф.
Ти не се ли умори да спориш само и само да излезе на твоята хаха

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0fa48a16e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

46.   Ми не, не се уморих, просто защото не си прав. Толкова много не им от даваш впечатление на дребните сплетни, че 3 коментара мрънкяш, как си отишъл на гости, предложил си помощ и колко са те прецакали, че си пуснал една прахосмукачка...

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 96b0370f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

47.   39, като си отишъл в чужд дом е нормално да помогнеш за разчистването, не си на ресторант със сервитьори и платена услуга.
В повечето европейски страни няма такива филми като гости в нечий дом, да готви, реже салати и обслужва гостите като прислужница домакинята. Хората си ходят на ресторанти.
В къщи ако ще каня гости, също искам някой да се включи в приготвяне, а после и разчистване. След едно българско събиране в чужбина у дома, прекарах целият ден в готвене на различни български ястия, които много им били липсвали т. н. пък после и сама да разчиствам- НЕ, никакви гости! Даже и жените не се включиха. Ами първи и последен път беше. Има си заведения, искам и аз да седна и се наслаждавам на храна, музика, приятели и разговори. Разликата вече е, че основно с чужденци се събирам.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cdb305456e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

48.   Ами аз като се прибера имам допълнителна работа, а мъжа ми сяда да си върши хобитата, играе игри. А, кой ще готви, чисти и гледа децата, Ами основно аз. Моята смяна е 12ч, а той 8 ч
Почти аз пазарувам и готвя и се справям с разходите, добре че взимам добри пари.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0fa48a16e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

49.   48, щом и с разходите сама се оправяш, тоя мъж за какво ти е?

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fa48392765
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

50.   Женичките! Готви печката, само трябва да подредите продуктите и правилните подправки в каления гювеч и всичко се случва без ваша намеса. В пералнята се "подрежда" текстила по асортимент и безцвят- примерно. Прахосмукачката работи сама- провери рекламата на... маркет, ако не се намесва котката от оня период в който бяхте изпаднали, преди да се появи оня издаващия бас- звуци с пачката и с елементарните потребности. Спрете драматизациите и сериалите. Обгрижвайте главния и домочадието за уют в дома!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fa48392765
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

51.   Като в прайда 49. Да я шляпка по пръцката, да я пази от други лъвове и да отпрати след време младежите по широкия свят, инак стават като майките си- принцеси. А пък ако лъвиците сте му много- от самосебеси ще отпадне от класацията. Както се казва всичко с мярка, макар, че всичкото също е мярка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0fa48a16e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

52.   50, щом всичко само се върши, защо не го вършат мъжете? Нали нищо не е, щом е нищо и не иска усилия защо те да не го вършат?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0fa48a16e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

53.   51, аз теб не помня да съм те питала, питам 49 - има ли причина да го държи тоя търтей?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 501f143e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

54.   52, мъжете са щедри и ви дават възможност да обирате лаврите за неща, които се вършат сами. Иначе те ще работят и изкарват мега големите кинти, ще вършат тези неща, които се вършат сами и накрая какво ще остава за вас? Правят ви услуга като ви дават възможност да блеснете с трудолюбие, а вие се опитвате да го прехвърлите на доказано трудолюбивите и да се покажете като мързеливи. Как да ви разбере човек?

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fa48392765
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

56.   Върши се 52, мъж да ти сготви та да хапнеш вкусно. 53, нали искате и търсите отговори- получавате ги, без значение кой отговаря- да напомня сайта е анонимен, позицията ми- реална. Ето поради тази причина не трябва да ходите "на работа" само мрънкате и тровите семейната среда. Като се съберете повече от две професионалистки и ще останете без коси и нерви. И на финала- всичко вкъщи върху слушателя.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ccfd0ec9be
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

58.   Н 52, мега големите кинти цели 1000 лв ли са?
Я се научете да си бързите задниците сами! Или си стойте при мама и не занимвайте жените със себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 97e1a91b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

59.   58, какво му скочи на човека? Не ни интересува колко е заплатата на баща ти! Някои хора вземат повече от 1000 лева! Е, не и във вашето семейство...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 625faea318
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

60.   59, някои вземат повече, но не и ти, то е ясно.
Аз на Майорка отдавна съм забравила дори как изглеждаха 1000 лв, тапирче

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0fa48a16e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

61.   Типичния мъж - жената да работи наравно с него, ама да върши всичко вкъщи и да гледа децата, а той само да лежи и да пърди.
Ако можеше и да не работи тоя мъж, ехее, супер за него!
Паразити, които си търсят гостоприемници са това, а после се сърдят, че гостоприемници вече не се намират - ами няма да се намират и за в бъдеще!

 
  ...

1-50 от 55
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker