Правя много неща, но не ми благодарят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121245)
 Любов и изневяра (29722)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21899)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18538)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Правя много неща, но не ми благодарят
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 920 пъти
Здравейте. Познавам един човек от 3-4 години. Правил съм много неща за този човек, но нито един път не съм чул от него думата Благодаря. Все едно не му пука, че правя добри неща на него. Въпросът ми е има ли смуса продължавам да правя добри неща на човека? Добавям и че последно време по-малко общуваме с него, защото съм му бил скучен. А пък съм му правил толкова хубави неща...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8bd786e718
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Един път да не ти благодарят- може да са забравили. Втори път- хайде, пак може нещо в бързината да е пропуснато, макар че винаги го изисква възпитанието. Аз на жена ми благодаря и само като ми донесе чаша вода, или подреди масата. Но трети път не благодарят ли, значи те приемат за даденост. Прекратявай контакти с него и спри с услугите. Освен ако не си му длъжен, или пък не ти плаща. Тогава пак е адски невъзпитано, но поне изгодата е взаимна.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d40ab0f77f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Щом не го оценява спри да правиш хубави неща за този човек. А той освен че е неблагодарен, просто е невъзпитан.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8f53d6b471
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Така го казваш, все едно минети си му правил.
Хората рядко оценяват какво правиш за тях, така че не виждам на какво толкова се учудваш, поредния неблагодарен човек в живота ти. Раздавай се за хората, които го заслужават, радвай се, че си разбрал какъв е навреме, тъй като аз примерно доста се забавих с това за някои хора.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7502b43868
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Човек, някои ги смучат манипулативни роднини с десетилетиям а за благодарност - им викат полиция, пишат фалшиви показания и ги гонят болни и безработни на улицата. А ти... за някъв от 3-4 години, че си правил нещо си и очакваш признателност... Огледай се в овчеството и си кажи честно, кое те кара да мислиш, че ще получиш нещо отсреща?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0b0ce3b8d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И аз съм така, не се притеснявай не си само ти. Нали знаеш приказката, , Направи добро, изяж лайно"

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d9d7aa87f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Явно правиш добрите неща заради себе си, а не заради човека..
Валидация се нарича

Дядо ми навремето викаше : Направи добро и го хвърли в морето

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 43e354b9f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Нека позная - зодия Овен или зодия Лъв? Тия два екземпляра имат мутация в гените, пречеща им да благодарят на някого за нещо. При Овните има възможност за частични изключения, ако асцендентът им е от някоя по-готина зодия, разбирайте по-емоционална, по-чувствена, осъзнаваща, че светът не съществува само, за ходи по д-то на нашия човек. Но пак не очаквайте чудеса - Овен, братлета! Ако са Овен с асцендент Овен, положението го пиши "бегало"!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 69bd12066c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   В кофти ситуация си и те подкрепям. Спри да правиш каквото и да било, което не се оценява...

Аз преди време имах подобни случаи и бях в същото положение. Пуснах тема тук и хората ме нападнаха че съм малодушник... Много бяха отворени как никой не правил добро. Как съм някакъв смотаняк... Направих ги за 2 стинки всичките изверги.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0a4d45b74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами спри да правиш въпросните неща, щом не ги оценява. Или човекът е невъзпитан, или ги приема за даденост и не намира причина да благодари. Нали знаеш приказката за непоисканото добро? Много е вярна.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7265f85a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Навремето никой за нищо не ми помагаше, а вярвах че живота би бил по-лесен с малко помощ. После се научих да се справям със всичко сам и помагах на всеки с каквото можех. Услуга така и не получих. Един ден реших, че повече няма да търся никого. Смених си номера, отказах няколко услуги и всичко свърши. Приятелите се изпариха на бързо. Оказа се че само аз съм им бил приятел. Е така звучи тъжно, но истината е друга. Аз станах способен, сръчен и смирен човек със силен характер и воля, желан и търсен навсякъде. Те си останаха там където бяха. Безпомощни паразити търсещи някой да им свърши работата. Но с напредването на годините "глупаците" намаляват и в крайна сметка сега повечето от тях са просто едни неудачници.
Научете са да виждате доброто във всяка ситуация. От всичко можете да извлечете полза, стига само да погледнете от другата страна на монетата.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 341697f243
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Почти съм сигурен, че авторът на тази тема е същият, който беше пуснал тема за подарък за рожден ден на приятел и какво да му вземе, тъй като празнуващият не го ценял.
Влюбен си в този човек, очевидно е несподелена любов и няма да отвърне на чувствата ти. Не си губи времето, енергията и фокуса, а ги насочи към нещо, което ще ти е полезно. Пък така и ще си спестиш мъка и напразни надежди.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 294f0bd1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   От автора: в бързината съм допуснал грешка и вместо смисъл съм написал смуса.
Благодаря ви за съветите, явно проблема е в този човек. И до 7 - не съм нито една от двете зодии.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 294f0bd1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От автора:
Забравих да кажа, че човека имаше рожден ден началото на октомври и аз нарочно не отидох и не му подарих нищо.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1c9ae0b3d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Нещо ми звучи сякаш за да спечелиш вниманието на някого се въртиш покрай него и се чудиш как да му свършиш някаква работа. Само че явно досаждането е повече от помощта.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a486471521
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ами писах ти в другата тема, че явно очакваш поне двойно салто и/или сълзливи постове у фейкбука от благодарност и добре съм те усетила.
Досаждаш с "добри жестове" в очакване да получиш благодарности до кланяния и верен, зависим от твоята "добрина" човек... и там ти казах, че или аз или ти, единият от двама ни не е добре, ама не съм аз :)))

Н 7, от къде изсмука този "гениален" извод за зодиите? Аз съм лъвица, като типична такава- винаги помагам на по- слабите, по- беззащитните, но по моя преценка и усет, а не каквото други внушават, което пък не винаги изнася на някои други...
Почти винаги са животни (заради което човешки паразити беснеят, че едва ли не им се взема полагащото се на тях, от тях ли си? ) по- рядко хора и в повечето случаи дори не знаят за мен.
Последно например купих шивашки курс на едно момиче от много бедно, многодетно семейство. Получи курса като подарък без да знае как, защо или от кого. Аз само знаех, че иска да събере пари за въпросният курс.
На такива хора с удоволствие да помогне човек, които искат възможност за някакво развитие, за работа, за учене, а не паразитите тип "давайте ми пари наготово и/или хранене и ми обличайте децата, които създадох без да мисля за после"

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5a99d6a269
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Има хора, които трудно казват "благодаря". Аз не виждам голям проблем, ако отношението и поведението им "говорят" достатъчно, т. е. ако усещам признателност от тяхна страна посредством делата им спрямо мен. Да, идеята не е да получиш нещо в замяна или някой да ти се кланя докато е жив, когато правиш нещо добро за него, но все пак е някак обидно, ако този човек се държи така, сякаш не му пука за добрината или жеста, а респективно и за теб самия.
Съветът ми би бил да се отдалечиш максимално от хора, които не ги е грижа за теб, колкото и да е трудно. В днешно време дори не е нужно да даваш кой знае какви обяснения - труден период, ангажименти и прочие, ако изобщо попитат. Аз бих си казала директно какво ми е на сърцето, но не се приема добре, затова давай по лесния начин и си живей живота далеч от такива хора, които мислят само за себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker