Инфлация, цени, криза - прогнози - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Инфлация, цени, криза - прогнози
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 734 пъти
Инфлацията няма да е за ден или два. Всички компетентни световни анализи сочат, че света ТЕПЪРВА щял масово да навлиза в рецесия през 2023 г.

Някои държави може и да се спасят или да ги удари по-меко, но нашата икономика е като скачени съдове с европейската, тя пък с американската, откъдето идва цялата инфлация и печатане на пари и си мисля, че ще го отнесем по пълна програма, за толкова години 'приятелство'.

Всъщност нещата бяха очаквани. Последните години -- преди 2020 г., хората буквално се освиниха, особено в по-богатите държави. Тотален материализъм, консуматорство, изхвърляне на тонове годна за ядене храна, изхвърляне на тонове дрехи, закупени прсто ей така заради моментна емоция, почивки, партита, глезотии.

Белия човек свикна да живее на кредит и да консумира много повече отколкото произвежда. С две думи - за да няма дългове и инфлация, трябва ако днес си произвел 1 хляб, да изядеш 1 хляб, а не 2. Или ако си поризвел 2 хляба, а изядеш 1 -- ще имаш 1 в излишък.

Но не, хората масово ЯДЯХА по 2-3-5 хляба, купуваха всякакви ненужни неща на поразия, мачкаха природата, експлоатираха по-бедните народи да им произвеждат всичко в Китай, Индия, Виетнам, а те го бяха ударили на шоу програма.

Е, шоуто свърши. Всички са в дългове и са се оплескали до ушите, дълговете тръгват от дребните домакинства, нагоре към фирмите, към едрите корпорации и чак до държавите, които са задлъжнели със стотици милиарди.

Съмнително е дали вдигането на килихвите ще оправи нещата дългосрочно. Дългът идва точно от разпуснатия и разпасан начин на живот, на който са свикнали 'белите'. Нищо не ценят, мачкат природата, консумират, не им пука. Живеят точно като стадо, а уж са по-развити от останалите народи.

Истината е, че аз лично не виждам как ще се оправят нещата и как ще се изчисти дългът, изглежда ми невъзможно, освен ако някаква тотална революция не смени цялата система.

А усещам как много скоро МАСОВО хората ще реват, че няма пари, няма нищо - само дългове има, робство, тегоби към банки. Хората ще се МОЛЯТ за политик и лидер, който да дойде на власт и да им 'опрости'(изчисти), ако не целия, - то поне част т от дълговете.

Дори не знам дали е възможно и ще се намери човек, който да опорсти стотиците милиарди, които дължи 'цивилизования' свят, както и не знам какъв ще е ефекта в глобален мащаб от подобни действия.

Иначе.. - иначе дупе да им е яко на всички длъжници които бяха на върха в периода 2010-2020, а сега ги чакат години на гърбене, плач и връщане на пари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: c1735e3133
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Радвам се, че осъзнаваш мащаба на проблема, но не осъзнаваш какво ни доведе до тук.

Дълга сам по себе си не е инфлация; И преди 50 години е имало дългове, но инфлация не.

Инфлацията се образува чисто и просто от безбожното печатане на пари. За съпоставка, за последните 2 години са напечатани толкова долари, колкото от 30-те години на миналия век до днес. Или, вече над 85% от всички долари в циркулация. Демек, почти удвоиха циркулацията, за 2 години.

Колкото до тея със заеми - Гениално. Иди в банката и питай дали можеш да вземеш 100 000 заем, и след колко години трябва да го върнеш. С това темпо на инфлация, след 10 години заплатата ти ще трябва да е поне 3 пъти по-висока, а заема същия. С други думи, цифрата е една и съща, но ще върнеш много по-малко стойност, заради инфлацията.

Прави разлика между бройка пари и стойност. 100 лева имаше и преди 10 години, 100 лева има и днес - една и съща Цифра. Но купува 5 пъти по-малко неща в магазина - това е стойността.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker