Когато дойде времето да си самостоятелен, а не си подготвен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Когато дойде времето да си самостоятелен, а не си подготвен
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1030 пъти
Здравейте на всички! В последно време много съм стресиран/размишлявам много и не живея "нормално", поне според мен. Млад мъж съм, в средата на 20-те. Записах, но не успях да завърша университет в София, защото бях с детински акъл, за което аз съм си виновен, от всичкото нагоре бях записал специалност, която грам не ме влече, записах я предимно, защото много мои приятели я записаха и исках да започна тази специалност за да съм с старите ми приятели, което също не се получи, защото в моята паралелка бях само с 1 приятел и то не от най-добрите.... През това време поработих 2-3 години докато бях още на общежитие в София в склад. Напуснах там, защото прекъснах университета и цената на дизела скокна драстично, а в склада карах предимно нощни и пътувах сам и накрая давах страшно много пари за нафта и не си заслужаваше като се надявах като напуснах, че ще си намеря бързо каквато и да е работа в моя град(намира се близко до София, на около час), но вече над половин година не мога да си намеря работа тук. Сега обмислям да започна в София отново - намерил съм работа и обмислям да живея в апартамент под наем(което си е скъпичко) и въпреки, че заплатата ще ми е около 2 хиляди, ще ми остават сигурно малко над хиляда чисто след сметки и всичко. Но в последно време се замислям за живота като цяло и най-вече финансовата част. Мисля си за колко тежко е положението и, че ако някакво чудо не стане ще е така цял живот - бачкане яко за някви хиляди лева в края на месеца и то като харчиш я за фитнес, я за сметки, за тва, за онова и накрая не ти остава нищо, да имаш някакви пари спестени, да знаеш, че утре ме уволнят например ще имам спестени пари. Абе животът е тежък за обикновенните хора, то е ясно, но аз съм млад и сега го разбирам все повече с всеки изминал ден, защото вече и никой не ми помага, всеки ми казва да почвам работа и да се оправям. Аз искам да се развивам, и съм предприел действия в личен план - например спортувам, започнах да чета книги, поддържам приличен външен вид и тем подобни, но това не помага кой знае с какво. По цели дни мисля как мога да започна да изкарвам повече пари, дори да е с малко и нищо не мога да измисля, направо се отчайвам. Отделно съм от притеснителният тип хора/не се запознавам и сприятелявам лесно с хората, обикновенно става само ако си паснем взаимно, което е трудно сещате се/. Не знам просто исках малко да "излея напрежението" и да напиша нещата, които си мисля в последно време, ако все пак някой има добър съвет ще съм радостен да го чуя. Има много още какво бих искал да споделя, но не искам да става темата огромна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6b4df236f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Докато почнеш работа, пробвай да помагаш на някакви възрастни хора срещу заплащане, да им пазаруваш - да, за това някои плащат и така няма да си съвсем без пари, когато на борсата не се получава с работа, почвай да правиш това или онова срещу някакви дори малко пари кеш.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e4b9ebcb7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Какво да ти кажа авторе разглезен си, затова не можеш да приемеш реалността. Човек само може да те съжалява, че си достигнал ментално 8 годишна възраст, щом мислиш че развитието означава да спортуваш, да четеш книги и да се поддържаш в приличен външен вид, това се прави когато си на 8 години. За възрастта ти изброените неща трябва отдавна да са навик, който правиш машинално, без да оценяш че си направил нещо, за възрастта ти това е нищо.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5db2a7286f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ти не си неподготвен. От тук нататък ще ставаш все по-добре. На твое място за начало бих живяла на квартира със съквартирант и бих спестявали повече. Да имам буфер. Докато си сам не ти трябва самостоятелна квартира. Другото-оглеждай се Да си намериш жена. Ако искаш животът ти да не е само ходене на работа и плащане на сметки е редно сега докато си млад да поставиш основите. После вече е лесно. Доходите два, а разходите почти същите. Спестявате сума за вноска, жените се, взимате си общ дом и градите заедно. Не си губи времето да трупаш излишни бройки и да се мотаеш. Висше може и по-късно да завършиш задочно, когато ти стане ясно в какво сфера искаш да се развиваш. Но най-вече си търси сериозен партньор.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 40556bc5ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Какво да ти кажа, сам си знаеш защо си в тази ситуация, а именно защото си подходил несериозно и си решил, че университетът е гимназия, обаче не е и ако на 16 с такова поведение не си си докарвал сериозни проблеми, на 20 и няколко вече вашите не са зад гърба ти, да ти се накарат за поредната двойки, но да не те оставят гладен и на студено. Край вече с това! Сега имаш два варианта, примиряваш се, че цял живот ще живееш така, от заплата до заплата, работещ тежка работа или се стягаш и записваш нещо задочно и то този път много внимаваш каква специалност ще избереш. Не казвам, че да работиш и да учиш е най-лесното нещо на света, но просто нямаш избор. Няма вече кой да те издъпжа 4 години.
Ти избираш, но и ти си носиш отгоността ако направиш неправилен избор, както и сам знаеш, вече си сам и сам трябва да се грижиш за всичко. Да, определено не е забавно, но това е положението.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 256d1fed36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Като не можеш да увеличиш приходите, свивай разходите. Защо ще плащаш сам целия наем, а не си намериш съквартирант?

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 18fe1eb2e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Авторе, запиши нещо задочно. Специалност която да те влече и да има търсене за нея в момента. Няма значение че работиш, аз също работех докато завърша висше, много ми беше трудно защото съм в чужбина и тук освен че не е безплатно, аз бях и в частен университет. 10 хил евро струваше един курс. Нямаше как да плащам по 1000 евро месечно, то горе-долу толкова получавах месечно, и записвах половината предмети. Отне ми време, ама завърших. Не се примирявай с пестене на пари, особено ако си млад. Увеличи доходите и се изучи докато си млад и нямаш семейство.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: dba0b80453
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Братко, осъзнаваш ли, че за някои от нас това да останат над 1000 лева след наем и сметки са розови мечти?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 02763df94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Животът за много от хората (да не казвам над 90% ) е точно това - работене здраво, сметки в края на месеца, ипотека, разходи.

Като станеш вече на около 25 детството е свършило и трябва да се оправяш. Финансовата хватка е много силна определено, но ако искаш да се измъкнеш трябва да се бориш и да си силен характер - да се опитваш да развиваш нещо твое, дали ще е дребен бизнес, дали някакъв занаят ще научиш.

За да се развиваш - да спортуваш добре, да четеш книги и т. н. трябва да имаш поне някакви БАЗОВИ доходи ВРЕМЕ

При 8 часов работен ден като се върнеш от работа обик овено си смазан от умора и имаш време само за душ, вечеря и най-много някое филмче

за никакво развитие не ти остава време.

Затова ако мислиш, че имаш сили да се оправяш сам се залови с нещо - било занаят, било някакъв курс, не е задъижлтиелно да караш висше, може да си ел. техник дори, плочкаджия, тези професии са винаги търсени и много добре платени.

Сам че като си волнонаемен, нямаш здравни осигуровки, нямаш регулирана почивка събота и неделя така че всичко е плюсове и минуси.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7e3123866c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От автора - благодаря за участвалите и за мненията и съветите! Надявам се, че ще се взема в ръце, ще измисля нещо и с постоянство и упоритост от моя страна ще ми потръгнат нещата. Днес също много мислих и нещо, което ми хрумна е как някой ден, ако имам дете независимо момиче или момче искам да съм му осигурил нещо, което да му е от голяма полза в живота, независимо дали бизнес, готово обзаведено жилище, пари в брой или др. от сорта, просто искам да има по-лесен живот от моя и по-лесна стартова точка в живота от моята, да не започва от нулата като мен. И тази мисъл ме понадъха и ме зарадва дори само като си го представих :).

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 038a9f12ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Започни работа и започни да учиш университет това, което ти искаш и би работил с удоволствие. Как така ще учиш нещо, защото приятелите ти го учат? Та така си опропастяваш живота, защото би работил нещо, което не ти харесва. Приятелите си поемат по своя път, а ти ще си нещастен. Така че прави това, което на теб ти харесва без да се влияеш от другите. А също - преди да напуснеш работа си намери друга. Запиши се в университет и може и да отидеш пак на общежитие. Мисли дългосрочно, и не се отказвай при всяка трудност.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d0b8437134
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   "Чудото", което чакаш, се нарича налягане на парцалите и полагане на труд, труд, труд. Да ходиш на фитнес и да четеш книги е развитие само ако имаш някаква база, над която да градиш, а ти нямаш. Декември месец е, учебната година започва през септември, тоест имаш 9 месеца да измислиш какво да запишеш в университет и да се подготвиш за изпитите, или да запишеш някой курс по език/компютърна грамотност още днес. Всяка допълнително умение повишава квалификацията. Но ти няма да го направиш естествено, сигурно се вайкаш как на всички други им се получава, само на теб не, чакаш си "чудото" и "се надяваш, че ще се вземеш в ръце". Не става така.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e78eba31bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Здравей, авторе! Веднага се стягай и започвай нещо, най-добре е в железниците, тъй като всичко ще ти бъде осигурено!
https://www. bdz. bg/bg/c/karieri
Разгледай, избери какво ти харесва и кандидатствай!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker