Аз и глупостта ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Аз и глупостта ми
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1207 пъти
Здравейте! Реших да пиша тук, защото не знам какво друго да направя. Тъй като нямам правото да споделя с близките си хора, споделям историята си с непознати. За съжаление аз съм от онези, които чувстват празнина в себе си и в живота си. Преживяването на смъртта на близък човек ме доведе до тежка депресия, която след време се превърна в апатия към целия ми живот. Това събитие постави началото на чувствата, които изпитвам, но вината за сегашното ми състояние е само моя. Винаги съм игнорирала факта, че греша прекалено често, схващам прекалено бавно нещата, помня много трудно и реакциите ми са забавени. Опитах всичко, за да променя тези черти у себе си, като правих упражнения за концентрация, мислех преди да извърша дори и най-дребните битови дейности, но положението така и не се промени. Близките ми редовно се дразнят на глупостите, които правя, нямат ми доверие и се държат с мен сякаш съм малко дете. Разбирам позицията им, защото на тяхно място аз също бих постъпила по същия начин с такъв човек. Но ако допреди се приемах такава, каквато съм сега осъзнах че точно тези ми недостатъци са причината да нямам абсолютно никакво самочувствие. Иска ми се да се променя, да стана една подобрена версия на себе си, за да може да продължа да живея нормално, но не мога да направя нищо със собствените си недъзи. Омръзнало ми е да ме подценяват и да ми дават подробни инструкции за това, което трябва да направя сякаш съм малоумна Знам, че съм неблагодарна и, че не цена нещата, които съм получила в живота си, защото имам до себе си наистина добри приятели. Единствения проблем в ситуацията съм аз и цялата ми личност, която не може да отговори на очакванията, които са поставени към нея-моите и тези на близките ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: a5efdfce1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   А защо твоята личност трябва да отговаря на очакванията на други? Те отговарят ли на твоите очаквания? Ти имаш ли въобще очаквания към тях или ти е внушено, че само ти трябва да отговаряш на чуждите?
Ти не си нечия собственост, не си и машина да те програмиране да бъдеш полезна за нечии други интереси.
Ако отговаряш на СОБСТВЕНИТЕ си очаквания, значи всичко ти е наред, но си обградена от егоисти, хора които искат да се възползват от наивността ти.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 15124ec8a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Послушай номер 1, напълно е прав/а!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 835d1709f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм същата. Те няма да спрат да те подценяват.
Започни от себе си каквото не ти харесва го промени.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 701f4f0bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Мило момиче, никога не зависи от чуждото мнение! Без значение чие е то. Приеми се каквато си, обичай се и се уважавай. Няма идеален човек, всеки си има недостатъци. Точно те са причина ти да си уникална, и всеки човек да е уникален. Няма съвършени хора. Обичай се и се цени такава, каквато си. Казвай си го всяка сутрин като станеш.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1b63d084de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти вероятно си творческа натура, озовала се сред холерични, припряни и неврастенични близки, а може би някой от тях е с ОКР.
В обкръжението ти има отровни личности, които ти вгорчават живота, свалят самочувствието ти, защото не те разбират, не те оценяват заслужено, не те познават истински и бе виждат твоите таланти и умения. Не е нужно всички да са бачкатори, бързи в действията си, но но без идеи и бърз ум. В живота има хора за всичко..
По написаното личи, че си интелигентна, еноционална и аналитична, а по начина, по който сама определяш действията си вероятно си със силни творчески заложби.
Има хора с различен темперамент. Не в нужно да си като другите.
Ако обаче ти липсва енергия е възможно да не усвояваш добре определени витамини или да се храниш с недостатъчно количество свежи плодове и зеленчуци, както и да поемаш непоносими за теб храни. Трябва и да се провери състоянието на щитовидната жлеза - пълен пакет - TSH, тиреоглобулин, f3, f4, ТАТ, МАТ, ако там има някакви отклонения от референтните стойности има смисъл да се провери и нивото на йод Пълна кръвна картина, CRP, феритин, желязо, магнезий, ниво на B12, ниво на витамин Д. Някои хора не усвояват цианкобаламиновите форми на витамин B12 и B9/фолиева киселина/, които се съдържат в повечето витамини, не ги усвояват и ги натрупват в излишък, но всъщност се чувстват уморени и отпаднали. Те трабва да приемат само метилкобаламиновите форми на тези два витамина. Има тест за установяване на този ген, но е скъп. По-лесно е да си купиш поливитамини с метилираните форми и да прецениш дали се чувстваш по-добре.
Добре е да приемаш повече плодове със съдържание на витамин С като киви, мандарини, портокали, манго, лимонов сок.

 
  ...


...
преди: 1 година, 14 дни
hash: 1d6178c40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Защо не може да споделяш с най-близките си хора.
Съжалявам, че си изпаднала в депресия.
Изобщо не ги слушай твоите близки. Ти си страхотен човек. Като ги слушай ти ще повярваш, че си такава а не трябва. Ти имаш много положителни качества. Ще ти се случат хубави неща ако повярваш, че заслужававаш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 14 дни
hash: 1d6178c40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Номер 5 психолог ли си.
Звучиш много интелигентно.

 
  ...
преди: 1 година, 14 дни
hash: 2d07ccf55f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Пишеш:

"Преживяването на смъртта на близък човек ме доведе до тежка депресия, която след време се превърна в апатия към целия ми живот. "

----------------------

А при мен:
Преживяването на смъртта на близък човек ме доведе до осъзнаването на суетата на този свят и до обръщането ми към Бога. После прочетох Новия завет, приех Кръщение, започнах да ходя в православната църква и така постепенно се въцъркових и станах православен християнин.

Празнината, която чувстваш в душата си е, защото душата е Божие дихание и тя има нужда общение с Бога.

Марк

 
  ...
преди: 1 година, 14 дни
hash: 7fd58e3420
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Потърси подкрепа в. Психотерапевтична група, има много реклами от психолози във фейсбук, който работят. Събиранията са ефин ило два пъти седмично. Това помага допълнително за собственото самоопознаване и вътрешна промяна

 
  ... горе^
преди: 1 година, 13 дни
hash: 6db823f92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   При си е обаче ОКР. Отключих го с битовизми, плюс смърт на мои учителки и син на приятел.
Близки, братя, племенници, нямам нищо... със сина не се разбираме.. с мъжа ми също...
Вкъщи искат мравки, месо, , пиене, , , аз пица, спагети, ...
Н 5 ме докосна право в сърцето. Точно пък аз съм творческа натура, да чета, да пиша да слушам музика, шепа макарони ми стига, а ме занимават с глупости, меса и ще ме докарат и до анорексия...

 
  ...

...
преди: 1 година, 13 дни
hash: ebd8982b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Да и мен номер 5 ме докосна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker