Злобна продавачка в магазин за козметика. Да подам ли оплакване? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Злобна продавачка в магазин за козметика. Да подам ли оплакване?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1759 пъти
Здравейте, върнах се от чужбина за 2 седмици в България, за празниците. С майка ми решихме да отидем на шопинг в средно-голям областен град в един мол, точно на центъра. Влезнах в скъп и марков магазин за дамска козметика... аз съм жена на 32, а майка ми е на 64г. Същият ден, бях ходила на фризьор, бях се гримирала и си бях купила ново марково палто, което бях облякла. Попитах продавачката за околочен крем, за махане на тъмните кръгове под очите. Тя ми отговори, че всички кремове са такива и млъкна. Остави ме повече от 10 минути да си избирам, но аз нямам опит с тях и тъкмо мислех, да я попитам, да ми препоръча някой, тогава майка ми влезна и ме попита, дали знам какво търся. Аз и отговорих, че не знам... и тогава въпросната продавачка, ме попита с какво съм се гримирала под очите. Аз и отвърнах, че е пудра, а тя ми каза, че какъвто й крем да ползвам, няма да ми помогне, защото не съм се гримирала правилно и пудрата изсушавала кожата. Майка ми се намеси и каза, че и тя ми казвала същото, но аз не съм я чувала. Продавачката продължи и ми каза, че в момента кожата на майка ми изглеждала по-свежа, от моята... аз запазих хладнокръвие и й казах че явно ще си търся професионален гримьор и излезнах. Майка ми прие случката доста добре и ми каза, че нищо кой знай какво не е станало, но аз питам друго. Няма значение как съм се гримирала, ако искам и като Мерлин Мейсън мога да ходя :), но от къде на къде, тя ще изказва мнението си за мен, без дори да й е искано и ще сравнява кожата на майка ми с моята. Аз влезнах с конкретен въпрос... после се върнах и си записах името на магазина, за да се оплача и аз да кажа своето мнение за обслужването. Още не съм писала до управителя, вие какво бихте направили на мое място.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 52d1b611ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   "[... ] но от къде на къде, тя ще изказва мнението си за мен, без дори да й е искано и ще сравнява кожата на майка ми с моята. "
Ти сега откъде накъде ще изказваш мнение за обслужването, без дори да ти е искано? :)
Много правилно ти е казала за пудрата и няма какво да ѝ се сърдиш. Слушай майка си - жената явно има на какво да те научи.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 99404df5e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Поискала си мнение, дала ти го е. Не разбрах какво общо има с цялата работа купуването на палто, идването ти от чужбина... Тръгна някак да обрисуваш претенциозна комплексарка, която очаква продавачите да и лъснат обувките, може даже да ти целунат палчето на крака...
И аз съм в чужбина, и аз съм обикаляла в нашенски мол. Случи ми се веднъж докато оглеждах една пола да ме бъзикне саркастично продавачката "скъпо ли ти се вижда" на което и отговорих, че само бельото ми е по- скъпо от всичко, което носи по себе си и не беше лъжа.
Но нито съм търсила съвети, нито съм питала каквото и да е. Захапа ме ей така, провокира отговора с поведението си. Докато ти май си търсила някакво специално внимание, а те обижда истината. Пудрата подчертава бръчки- напълно вярно е.
За околоочен крем е трябва предварително да знаеш поне някакви изисквания- чувствителна кожа може би, прозрачна т. н тоест да и подадеш долу- горе от какво се нуждаеш.
Иначе питам: какво отношение има към темата ти марковото палто, физиката и гримът?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 34f440ee07
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Разбира се, че трябва да съобщиш на управителя! Ако аз съм управител-бих искала да знам. Не знам какво общо имаше новото палто и т. н. Тези подробности доста ми убегнаха. Но както и да го гледаш, на 64 няма как кожата ти да е по-свежа от тази на 30. :D на майка ти не ѝ пука, защото за нея това е било комплимент. А пък може онази да ти е завидяла и затова да ти е казала така, за се почувстваш зле. Задължително подай оплакване. Такова отношение е недопустимо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fa6f173471
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Не бих си разваляла настроението. Трябвало е да излезеш веднага. Между другото, половината население се изживява като завършили Академия по гримиране като проститутки в отчаяние.
Един съвет от мен за кремовете- всеки действа различно на различната кожа, независимо от какъв клас е, марка и пари. За това, пробвай различни, докато намериш твоя. Можеш да искаш тестери.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 95c7c1cd93
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Боже боже, чак до управителя ще пише... Ти сериозно ли?
Значи питала си продавачката за околоочен крем, а тя ти е казала че ако слагаш пудра под очите се изсушава кожата и какъвто и крем да ползваш няма да е от полза. Ами права е била жената. А ти може да си се гримкраш както желаеш. Сама си отишла да питаш после се сърдиш когато ти дадат съвет.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9c51ecb97c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   По принцип човек който иска сам да полага грим върху собстеното си или върху чуждо лице, би трябвало да поне малко да се образова кой продукт за какво се нанася и как. Не би трябвало да се очаква от прадавачка да обучава клиентите, но в България.... Авторке може да си живяла в чужбина, но българската селяния си живее в теб.
Нима очакваш продавачката да прецени лицето ти през пудрата от какъв крем се нуждае? То и професионален гримьор не може да прецени през пудрата, а продавачката е обслужващ пресонал не е кожен лекар. Самото искане на крем предполага че искаш хидратиране, и след споменаването че си положила пудра която наистина изсушава обърква човек който те слуша какво искаш да хидратираш или да изсушаваш?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 024df5ebd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Върнала се от чужбина, наконтила се, да не би някой да каже, че се е върнала бедна от чужбината. Издокарала се като за ревю и на шопинг. Бутнала се в марков магазин, ама изобщо не знае какво търси, каква и е кожата. Нищо, ама нищо. Нито марки знае, нито нищо. Ама се засегнала като чула професионално мнение.
Доста комплексарско. Поне като ще се оплакваш не включвай часовете на контене и дрехите. Жена на 32 отдавна трябва да е по-зряла и да не се впряга от глупости.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9b60ef310e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Като управител ще ти се изсмея и ще ти затворя... Защо си мислите, че вие като имате свободно време за глупости и другите имат само не разбирам, че и са длъжни да се занимават с вашите комплекси....

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 370c0fee16
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   99 % са злобни, та не знам защо се учудвате.
На ваше място не бих си разваляла празниците връщайки се в България.
Няма значение града, малък, голям все тая.
Не е до град, а до манталитет.
Пък с това скъпо палто сте събрали погледите. Аз винаги се радвам, когато видя добре облечен мъж или жена, защото ми е писнало от хора облечени в черни якета, изсулени панталони и изтъркани от пране тениски. Не че ми пука кой какво носи на гърба си но клошари колкото искаш.
Ще кажете, че било скъпо сега, то и на евтиното беше същата картинка.
Народът ни няма ясно изразен стил на обличане. А за злорадстването сме номер 1. Относно палтото, просхо е тръгнала малко отдалеч преди въпросната случка.
Не се занимавайте т продавачката. Няма да има последствия.
Щом си позволява грубо отношение, значи не страхува, че може да загуби работата си

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cb2b38348a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Ще ти препоръчам моя околочен крем. Крем за лице е, но го слагам под очите и ми помага. D'oliva за много суха кожа с витамин А и Е на д-р Тайс. Имат и други варианти, имат и околоочен крем, но не съм ги използвала и не мога да препоръчвам. Евтин вариант е. Ако искаш по-скъп, може да слагаш в допълнение към този K-ox на Isdin - има минимален стягащ ефект. Пудрата наистина изсушава. По-добре слагай по-малко коректор, за да не ти се налага да го фиксираш с много пудра. Можеш да потърсиш коректор със светлоотразяващ ефект, за да неутрализираш по този начин донякъде тъмните кръгове. Използвай продукт с SP фактор.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2b4040e033
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Какво лошо ти е казала жената не разбрах. Може би си свикнала с фалшивите лицемерни усмивки и любезности в чужбина. И когато някой каже истината го приенаш като обида. Тук сме си "право куме в очи". Ако имаш бръчки около очите, а майка ти не, то естествено тя изглежда по-добре от теб. Майка ми на 65 също няма без да ползва козметики. Колежката на 27, която пуши като комин има. Та всичко си е индивидуално.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9b64f86532
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Много ненаходчива продавачка, вместо да те надуши веднага и да ти продаде възможно най-скъпата помада, че да не се покажеш като бедна случайно, тя има наглостта да ти дава съвети за твое собствено добро.... Мажи там пудрата, остави я тая грубиянка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2a02908ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз бих искал да попитам подобен въпрос (за да не пускам нова тема го пиша тук). Веднъж си купих айрян за 1. 60 и дадох банкнота от 20 лева, защото нямах други, а касиера искаше да му дам 2 лева. Аз му казах, че нямам и той попита, , как така няма? ". Но все пак реши да вземе банкнотата и да ми върне рестото. Има ли смисъл да подам оплакване?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0ed9adc33a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Няма смисъл да подаваш оплакване - нищо няма да й направят. Оттук нататък обаче никога не искай мнение от продавачки. Събират ги всякакви селянки от кол и въже.

ПП Майка ти звучи къде-къде по-злобно. Има си проблем някакъв.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9c51ecb97c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   До 13 няма смисъл, нито имаш доказателство, нито има институция на която да се оплачеш

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2b4040e033
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   15 - Номер 13 иронизира авторката май-май. Аз поне така го разбрах и му дадох 5 :D

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 320e858aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Аз лично, ако бях на твое място, бих отворил някой атлас по астрономия, да проверя дали вселената се върти около мен.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e59278d7b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Първо: не продавачката, а ти си злобната, а освен това и адски тъпа и проста! Какво си работила досега в чужбина, и дали изобщо някой те е взел на работа, с тоя твой кокоши мозък, дето го демонстрираш тук, никой не знае. Сигурно си заработвала, като проститутка на някой дебел, плешив сводник, то такива простовати квачки като теб, само в такава работа успяват.
Второ: не ти от нея, а тя от теб трябва да подаде оплакване. Жената ти е казала самата истина право в очите и е била честна и откровена с теб, което ти не оценяваш, защото в чужбината си свикнала да те ласкаят и ти сипят комплименти един след друг, заради това между краката ти.
Трето: Не се казва Мерлин Мейсън, а МериЛин МеНсън!!!

Дон Жуан

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ead09d1223
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Жената ти е дала адекватен съвет. Благодари и за което и се поучи. Много комплекси и селски манталитет прозират в тази тема.
Правилната грижа за кожата - хидратация, почистване, защита от слънцето са много по-важни от грима и са в основата на добрия вид на кожата. Стига сте се мазали с тия декоративни боички - само се влошава положението и кожата се състарява преждевременно.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ed467c7908
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   "Дон жуанчо" Ганьовски, сега като си изля собствената мизерия, където видя кошче за душевните ти отпадък, ти самият дали стана по- добър, по-умен, по- човечен?
Освободи ли малко от злъчта си? Ако не, виж из темите още, има и други, на които на воля можеш да пишеш колко са тъпи, злобни и прости (тъпи и прости е тавтология, ама извинявай, че ти казвам, де, знам, че иначе си умничък).
Хайде със здраве, интелигентен добряко!

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1b389a0da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Миличка, да ти имам проблема. У нас във всеки втори магазин и заведение обслужването е неотзивчиво или почти грубо. За съжаление, единственият вариант е просто да отидеш в друг магазин.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2a53900e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Продавачката е права за пудрата. Ако имаш лоша кожа - пудрата само подчертава дефектите ти.
Колкото до тъмните кръгове - кремове няма да ги оправят.

Колкото смотани продавачи има, толкова и неприятни клиенти има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker