Много се промених, чудя се дали е за добре - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Много се промених, чудя се дали е за добре
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 846 пъти
Здравейте, мъж на 30.

Имам чувството, че се промених много. Помня, като бях по-млад, че уж бях доста състрадателен и добър човек. Стараех се да помагам на близки и познати, чувствах тъга, когато се случваха нещастия.

Сега обаче някак си осъзнавам, че всеки гледа себе си и на никой не му пука за никой и трябва сам да се оправяш в тоя живот.

Реших, че ще се става човек от мене и преди 5 години почнах да уча и да тренирам и да живея здравословно. Съответно поради това много приятелства на които разчитах изчезнаха. Като тръгвах да споделям с уж приятели, колко ми е трудно, очквайки някаква морална подкрепа, виждах само безразличие в очите им, за това и спрях да говоря за някакви лични трудности.

Е нещата, които исках да постигна тръгнаха да се случват, обаче някак си станах доста озлобен и циничен, спря да ми пука за доста неща, включително и нещстията на другите хора.

Станах и голям курвар, защото преди да успея, женско внамние към мен имаше доста малко, сега направо мога да си избирам и го правя. Поради тая причина и ми падна мнението за жените и тия романтични идеали, които имах към тях.

Та като цяло, да... Просто исках да споделя, размишлявах тази вечер над себе си, какво чувствам и как се чувствам и ми се струва малко тежно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 840e3a1fd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Нормално е. Това е остаряването - идеалите се свалят. Помисли кое е за теб важното и се бори за него!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8aa23a13a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   И аз споделям мнението на Н1. Аз съм на 25 и при мен е започнало нещо подобно с изключение на това, че нещата, които искам да постигна при мен не тръгват :D. И аз се чудех дали е нормално, но нормално е, няма как да си същия с същото мислене като преди 10-15 години... След още 10-15 със сигурност ще си друг човек и ще размишляваш доста по-различно от сега и т. н.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 711b3bc63d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Аз съм твой набор. Не си единствен и никак не е странно мой човек.
И аз бях така. Добродушен, отзивчив, състрадателен. И аз вярвах в приятелствата, в това, че може да намериш жена, с която да сте заедно и наистина да има любов между двама ви. И аз вярвах в че хората като цяло са добри.
Нищо подобно, ама нищо подобно от това, което аз бях не виждах в хората и не получавах като отношение към мен.
Жените се гавреха с мен, 'приятелите" ми се подигравата на всяка странична идея, която подвхърлях. Вместо само да се пие нон стоп алкохол, предлагах да правим нещо смислено. Получавах само насмешки и ми се подиграваха зад гърба буквално, а и в очите.
Един ден седнах и сериозно се замислих откъде идва целият проблем. И когато реших, че повече няма да съм такъв, един по един всички започнаха да изчезват. Тогава и аз си дадох сметка за много неща, стигнах и аз до абсолюто същия извод.
За съжаление, ако си добър и мил те смятат за някакъв наивник и безхарактерен и безграбначен тип, с който могат да се ебават.
Давам най-елементарен пример. Отивам онзи ден да превеждам пари в банката. Отивам на касата, най-очтиво поздравявам и казвам какво искам да направя. Тъпата пача моментално започва да ми се прави на интересна, да ми прави физиономии, включи наглия тон и започна да се прави, че не ме разбира какво и обяснявам. Това нормално ли е? Моментално смених тона, дадох и сметката да си я види от телефона и една дума не казах повече.
Я да видиш колко мила стана, заповядайте, моля, не знам си какво. На всеки въпрос, само и кимах с глава и не отговарях нищо само я гледах злобно. Изведнъж свърши всичко, без да се налага да говоря, пожела ми приятен ден, весели празници. Аз естествено не отговорих нищо. И това е само най-елементарен пример, който ми се е случвал стотици пъти. Мислят те за слаб и неадекватен.
Нищо ти няма пич, не се обвинявай, защото живеем в адски мръсен свят. Гледай себе си и най-близките си и им еби майата на другите. Звучи тъжно и гадно, но аз лично се чувствам много по-добре, отколкото преди. Вече не се извинявам на никой, само защото съм бил себе си. Не се налага да се оправдавам, не се налага да се правя на нещо, което не съм. Разкарах всички. Изведнъж започнах да усещам някакъв респект и уважение, но това се случи чак тогава, когато започнах да гледам само себе си.
Тия идеалистични глупости за вечни приятелства и любов са само по филмите. Затова и жените толкова обичат романтичните филми, защото ги вкарват в една красива илюзия, а те изначално си живеят в такава. И да, сега имам много малко хора около себе си, но най-важното, което имам е абсилютно спокойствие на ума.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 86d6dcc9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   , , Приятел, , можеш да наречеш някой, който те уважава, цени личното ти време, и е с теб в добро и лошо. Когато си долу и когато си горе. 95% процента от приятелствата се крепят на взаимно интереси. Няма смисъл да се озлобяваш към жените. Това, че не са те харесва ли преди си има своите логично обяснение. Може би ти си тичал след такива, които не си се вписвал в техните критерии. Сега тичаш след същите, и вече се вписваш. Обаче има карма и тя се връща с пълна сила. Рано или късно. Намери си някое свястно момиче и не се занимавай с глупости. Ще бъдеш много по-щаслив.











Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 77770a0b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   При мен пък случаят е противоположен.
Аз преди бях циничен и курвар, сега е точно обратното.
Мога да ти кажа само едно, ти си знаеш, но за себе си разбрах, че особено разврата в тези отношения не е нищо добро. Няма нищо похвално в това да сменяш лесни жени като носни кърпички. Не очаквай от това да се чувстваш по-добре.
Ако искаш да си по-добре намали или спри алкохола, намали или спри леките жени (казвам леки защото жена която спи със всеки не е жена достойна за уважение) и започни да се грижиш за здравето си. Опитай се да се справиш и с цинизма, ако го оставиш ще ти разяде душата здраво.
Опитай се да бъдеш добър и винаги знай, че и ти самия не си перфектен.
М. 29 г.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ebaa8953bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Деградация се нарича, пропадане, оскотяване. Никак не е за добро.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 671eecf928
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Номер 3, все едно чета за себе си... с тази разлика, че нямам никакво спокойствие на ума. Мрачно ми е, безсмислено ми е. В конфликт със себе си съм и с носталгия към по-младото ми аз (на 33 години съм).
Вярно, мачкаха ме, подценяваха ме, но пък усещането, което имах в себе си беше по-светло, по-позитивно, с надежда за по-добро бъдеще, не само лично, но и за планетата. Харесвах се повече. Обмислям да сменя настройките си, знам, че е възможно, тъй като отношението е въпрос на личен избор... пък хората, нека се държат зле с мен, аз ще се държа добре, за да се чувствам добре... не ми е хубаво да съм груба, не ми е хубаво да си мисля как всички са гадняри и да страня от тях.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f689f2d05d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Пичове, тази тема е все едно чета за мен си, но малко съм ви изпреварил - на 25 съм. До 22 години цял живот ме мачкаха, жените също ми се подиграваха. Последната тотално ме съсипа. И си казах стига. Почнах бойни спортове, изчистих си приятелите от многото които имах, сега имам 3-4 но са ми като братя, хора които сме си приятели от училище. Бизнеса ми върви добре, правя доста пари.

Тренирайте, живейте здравословно и теглете майната на всички, които ви унижават. Бъдете реалисти и не вярвайте на думи за любов, приятелство и т. н. Единствения начин да разбереш кой ти е истински приятел е в трудни моменти, фалшивите приятели лесно се познават в тия моменти. За истинска любов - не смятам че има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker