Приют за котки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Приют за котки
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1039 пъти
Защо няма приюти за котки? Защо позволяваме да има повече улични котки и не ги спасяване като създаден приюти и ги даваме за осиновяване?
Как и къде мога да си купя породиста котка (малко коте) в БГ (Бургас)?
Като казвам породиста имам предвид турска ангорска (защото такава съм гледала) или персийска? Колко ще струва? Кой би продавал е БГ? Продават ли се животни е зоомагазин (котета)?
Благодаря за информацията!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2db89a94b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   В София се продават породисти котки в магазините. Иначе си търси в интернет. Има групи за всякакви котки, както и изоставени такива, . Така че може да намериш и без пари. Има и групи за грижи за бездомни котки.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1c9b1afd70
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Има приюти за котки. Имаше една група в фейсбук Icatrescue, виж ги. Можеш и да дариш някой лев за тях.
А иначе ако питаш мен най-добре вземи някое коте от улицата, така ще спасиш пухче от студа.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: cfa8664b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Защото котките не хапят, докато кучетата понякога като се съберат на глутници може да нападнат.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 286c932a56
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Наред с липсата на редовно постъпващи средства за котешки приюти, най-съществената пречка за осъществяването на подобни начинания се дължи на лицемерие от страна на мнозина, надаващи вой с призивите си НЯКОЙ ДРУГ да осиновява НАЛИЧНИТЕ улични котки. Част от тези хора проявяват и друго лицемерие: уж се борят за осиновяване на бездомни котки, но всъщност с лека ръка пренебрегват 99, 9% от тях, тъй като НЕПРЕМЕННО си търсят ПОРОДИСТО, МАЛКО И СЛАДКО КОТЕ. Но такива котки са кажи-речи едва една на хиляда, като даже и това е много, понеже повсеместно са порода "улична превъзходна" и повечето не са новородени. Такъв тип хора предпочитат да отделят новороденото коте от родната му майка и да я оставят на улицата да умре гладна, тъжна и сама, докато те отнасят (отвличат) като някакъв трофей малкото коте у дома, далеч от майка му. Не са редки случаите, когато същите тези хора после изритват на улицата вече порасналото коте, защото... вече не е малко и сладко. Същото правят и много стопани на кучета, които първоначално са си взели малкото сладко кученце като трофей и играчка.
В западните общества, включително и българското такова, липсата на приюти за котки е до известна степен решена сполучливо: има достатъчно на брой бездетни стари моми, които си отглеждат една или няколко котки, вместо деца. Пенсионерките пък по-често отглеждат кучета. Така тези две многобройни групи от жители дават своя полезен принос за животинското царство.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4340b51516
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Би могла да дадеш своя принос за решаване на проблема с уличните котки, като си вземеш улична, а не породиста, за домашен любимец. :)

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7a8db54e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Привет. Има приюти за котки. В приюта на Animal Hope Varna съм виждал. Но прибират доста по-малко котки в приютите, просто защото няма нужда.
Кога прибират куче в приют?
Изоставени бебета от нечий двор, които няма шанс да оцелеят. Бебетата котета обикновено са родени на улицата и майка им се грижи за тях.
Агресивни кучета, които са заплаха за хора и животни. При котките го няма този проблем.
Кучета, изоставени в район без храна с риск да умрат от глад. Това обикновено се случва, ако някой ги е хранил, но това се е променило. Примерно ресторантът е затворил, човекът който ги храни, е умрял или е заминал. При котките го няма този проблем, те са много по-независими откъм храна. Винаги могат да си хванат врабче, мишка, да се наврат в някоя кофа са боклук.
В приютите обикновено прибират болни котки или малки, останали без майка си.
За съжаление извън Пловдив не знам да има кастрационна програма за котки. Масово се окотват, през размножителния им сезон улиците са пълни с малки котенца. Размножават се много, но се обръща по-малко внимание на проблема, понеже не представляват пряка заплаха за хората, а и е много по-трудно котка да бъде хваната и кастрирана, отколкото куче.
Не знам от къде може да намериш такава порода коте. Но моля те, ако не искаш да осиновиш, а държиш на породисто, недей купува от зоомагазин. Потърси лицензиран развъдник, дай някой лев повече ако трябва. Зоомагазините купуват от така наречените :"ферми за кучета/котки". Там с цел печалба ги размножават безогледно, не полагат качествени медицински грижи, не гледат родословието за генетични рискове, отглеждат животните в клетки, разгонват изкуствено женските да раждат постоянно. Аз на такива хора не бих дал и стотинка. След като не намерих подходящо за мен куче по приютите, отделих пари и купих от качествен развъдник. След като първо го посетих и се уверих, че се грижат добре за животните. Разни гаражни полулегални мошеници кой знае как мъчат животните. И има по-голям риск да ти дадат болно.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 13c536d5dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   В моя град в приюта има и малко котки (отделно). Гледала съм видео за две англичанки, които имат котешки приют, но това е в имение, с големи тревни площи, всички условия.
Не ги прибират в приюта защото няма изпохапани от котки, предполагам.
Котка можеш да си купиш по обява в нета. Има сайт Котка. бг, цени в обявите. За зоомагазините виж на Zooobiavi. com.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c8bb34d082
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Защо питаш за приют за котки, лицемерке! А иначе търсиш породиста котка от зоомагазин? !
Тези породисти котки в развъдници знаеш ли как живеят и как раждат малки за лицемерни боклуци като теб? ! Проучи!
Ако те интересуваха котките, щеше да знаеш къде има приюти!
Ако искаш да провериш колко човек има под цялото ти лицемерие, върви един ден да предложиш благотворително поне да ги погледаш няколко часа, да им сипеш храна осигурена от други (някои от минималните си заплати) да ги наблюдаваш няколко часа!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 13c536d5dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Кифльоч, ти самият си мъжкият еквивалент на бездетна стара мома. Имаш ли котка? Или куче? С какво точно ти даваш "своя полезен принос за животинското царство"? Освен с писане в сподели. нет?
Ние сме семейство с двама сина и отглеждаме няколко котки, имахме и куче, но почина. Преди няколко месеца прибрахме коте, намерено на улицата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 17d90d59cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Хората ровят по кошовете и спят на улицата, но се реве за котки и кучета, които са по-охранени от всеки клошар!

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7a8db54e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   10, може да ти звучи грубо, но да. Човек сам носи отговорност за съдбата си и това, че е на улицата е следствие от негови грешни решения. Нека им помагаме и ка тях, но не ги съжалявам. Изключвам деца и хора с увреждания, там е гадно и имаме дълг като общество.
А за страдащи животни сме виновни изцяло хората. Не си кастрираме кучетата и котките, изхвърляме ги по улицата, бием ги и ги нараняваме. Животното страда заради нас.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 17d90d59cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   11, кучелюб, нали? Явно не те е нападало страдащо, бездомно куче. Повечето бездомни са бая охраненички, редовно ги хранят. Но за човек-никога. Странно ми е подобно лигавене и хленчене за животни.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: afe8b22c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Н 12, човека има опцията да работи и се грижи за себе си, а не да паразитира на чужд гръб. Животните нямат тази опция!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 09457e0af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   13, животните също имат опцията да хапят или не. Да лаят или не. Те също паразитират. Кой мислиш, че чисти след тях?
Извратено е да се кахъриш за животно, което няма да се погрижи за теб.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3452505ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Н 14, не го правя за да получа нещо насреща от тях. Но и така получавам много повече от колкото някога биха могли да ми дадат хора с подобно на твоето мислене "ще дам за да получа"! Изпратено е да живееш с постоянни сметки "колко съм дал/а и колко трябва да получа за това"!
Преди съжалявах такива хора, вече не, нямате вътре нищо за което да съжалявам... не е заспало/закърняло, просто го няма- празно е.
Иначе си в грешка също за това- животните НЕ паразитират, нямат избор защото всичко сме им взели, нямат хабитат където да живеят свободни и спокойни. Никой не кара никого да им помага, ако поне не им пречите и не ги наранявате, ще е достатъчно.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: bf588ac2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Как да няма приюти за котки? Домовете на независимите и на старите моми от сайта не ги ли броиш? Там са си бетер приюти за котки!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker