Могат ли да ме съдят за псувня по фейсбук? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Могат ли да ме съдят за псувня по фейсбук?
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1018 пъти
Преди няколко дни писах на едно момиче във фейсбук на лично съобщение, просто исках да я заговоря и да се запознаем. При което вместо нормален човешки отговор - получих обиди от нейна страна наричайки ме "помяр", "утайка" и така нататък. При което на мен ми кипна и след това аз й оставих гласово съобщение от рода на "само да те набарам някъде ще ти е** пу**а ма**а - и после я блокирах.
Само да отбележа че с въпросната не се познаваме. Нито на нейния профил пишеше от кой град е, нито на моя профил има каквато и да е информация за град. След като я блокирах - няколко дни по късно някакъв ми пише, че ми имал IP-то и адрес и другата седмица щял да подава жалба в съда за заплахи и щял да ме съди.
Първо - всичко се случи по месинджър. И второ - тя започна с обидите, аз просто от яд й отвърнах и после я блокирах. Никога не съм някакво намерение реално да я търся и да се разправям. Според мен няма как от месинджър да разбереш IP-то на някого, адреса му и т. н. - тоя просто се опита да ме сплаши

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 70c0db56bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   И според мен се опитва да те сплаши. Това, че тя те е обидила първа в много голяма степен неутрализира.
Освен това всеки може да подава каквато жалба иска, въпросът е дали въобще ще се стигне до дело.
В чужбина може и да има печеливши подобни дела, в България и да заведеш дело за обида или онлайн тормоз само ще си даваш парите.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 86f2ca6185
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   И още как!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 95d79b3c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Има дръжки. Това са бебешки заплахи от путки, които си мислят че като кажат думата "IP" и "съд" ще сплашат някого. За да ти има IP-то, трябва да има досръп до метаданните на програмата. Много ме съмнява някакво леке да е такъв велик хакер, а и да го има после какво? Да се подаде жалба в съда си е протакваща работа, че ще трябва и да докаже че си баш ти.

Съветче, авторе: не си губи времето с глупости и престани да пишеш на селски бръкми.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 648339ac9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Не може да те съди. Загубена кауза е. Но ако все пак реши да плати на адвокат, не признавай нищо! Намери си и ти адвокат, разкажи му всичко, той ще намери начин да те измъкне. Иначе по правило отговорност на всеки човек е да ограничи достъпа на хората около себе си в подобни платформи, именно за да не получава такива съобщения.
Загубена кауза. Даже и да има някаква форма на заплаха, тя е продукт на афект, провокиран от нея. Не може да те осъди.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1f76bec60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Първо мисли, после действай.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f19d985712
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Може и да намерят напин, да получат данните, които Мета има за теб, но не и да те съдят... Ех, исвен ако тате не е важна клечка. Тогава те съветвам, да стягаш куфарите и с кола към Гърция.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a8f95c2051
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   ИП-то намерила на майка й в ****, тя ся всяка мастия като вкара ИП в изречението и си мисли, че е хванала Господ за шлифера, айде да ти прати ИП-то като е толкова отворена и да докаже, че е от твоя рутер. За да има ИП-то, трябва да има достъп до базата на месинджъра, мислете малко. Единствения вариант е да има познат в МВР, по името ти да ти намери адреси и т. н. и да те изненада в засада, друго няма какво да стане.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 774311720f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До н. 3-Това някой да разбере чужд IP адрес, не се ли счита за незаконно? Би трябвало да използва някоя програма за проследяване на адреса, а това в тая селска държава се води незаконна дейност, нищо че от мобилните компании и не само... , те следят с точките и запетаите-и то абсолютно незаконно, но тях няма кой да ги съди...
Чудя се-дали няма вариант да се разбере нечие име, само по номера на телефона му? Някои казват-в гугъл пишеш номера, но гугъл е умряла работа за намиране на човек по телефонен номер, затова си мисля има ли друг легален и качествен начин за това.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0100481bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Типично по мъжки! Вие мъжете си мислите, че щом пишете на една жена, то тя е длъжна да ви отговори. Виждате, че нямаме интерес и повечето пак нахалствате. За да реагира така момичето, явно ти си я предизвикал. Или си бил досаден, или вулгарен и т. н. Очевидно е, че не те е харесала, не е трябвало да и досаждаш.
Незнам дали ти има IP адреса. Но, ако си отправил заплахи, то тя може да пусне сигнал в полицията.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 19b2ee7a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Аман от скапаняци. И мен един подобен бунак, беше решил, че ще ми наложи психически тормоз като ме "стрелка" по всяко време на денонощието. Вече е блокиран, но имам извадка на неговото презвъняване. Ще гризне дръвчето много скоро и ще му се стъжни животеца. На жените им писна от загорели злетаци.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 287d331fef
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   10, ще гризне друг път. Като не те кефи да те търси някой просто го блокираш, няма никакво дръвце да гризне заради прозвъняване, хаха. Казвам ти като човек, прилагал реален психически кибер тормоз на не един, и полиция и прокуратура нищо не ми направиха. Научете се да се справяте с проблемите си сами и да се държите като възрастни хора, вместо да търчите за всичко в полицията. На тях им е дошло до гуша от такива жалби...

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: baee424606
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Като те чета, не само се е, , опитала да те сплаши, , а ми е и успяла. Щом една жена е успяла да те уплаши, как утре ще защитиш семейството си от някой мъж? Въпроса е риторичен.











Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6700e928ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Не вярвам една жена да е реагирала по този начин, 100% ти си ѝ наговорил нещо, за да те обиди с думите "помяр" и "утайка". А щом се плашиш от една жена, представям си как ще се защитаваш от мъж....

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 666d03593d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 9, авторът да вземе да ти пусне гласовото си съобщение! Как пък винаги жените са провокирани, жените са прецакани, жените са жертви и т. н.? Само вие, гейовете и негрите никога не сте виновни за нищо! И, естествено, вместо да го блокира, което ТОЙ е направил, решила да се прави на засегната и да ругае - типично поведение на жертва на лош мъж! Да, бе, да! Няма какво да я жалим тая простачка! Но се радвам, че си е намерила майстора. Дано всяка като нея да си го намери, докато спрат да вирят носове до небесата!

Аз на мястото на автора бих върнал съобщение с текст "Готино - и аз имам нейното ИП и данни. Искаш ли да заведем делата си в един и същ ден". Интересно какво ще отговори хакерчето. Ако не е твърде заето да търси адвокат и да се напикава в гащите, което очаквам да стане!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker