Обвиняват сестра ми незаслужено в кражба на самоличност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Обвиняват сестра ми незаслужено в кражба на самоличност
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 750 пъти
Здравейте, момиче съм на 15 години. Както разбрахте от заглавието наскоро се случи така, че обвиниха сестра ми (тя е на 13) в кражба на самоличност, а тя няма нищо общо с това.
Нещата започнаха оттам, че един инстаграм профил, който уж беше на някаква 20-годишна от Пловдив (нека я наречем Г. ), се оказа фалшив. Разбрахме, че е фалшив, защото на Коледа този акаунт публикува снимка на елха, и под снимката имаше коментар, който гласеше нещо такова: "Кой си ти и защо си мислеше, че няма да разбера, че се правиш на мен и няма как да разбера кой си? ! Веднага изтривай профила и си смени и местонахождението, да не ти дойда на гости". Съвсем случайно видях поста, и забелязах, че снимката с елхата е открадната от моя профил. Писах на Г., че това е открадната снимка и тя обеща, че ще намери начин да проследи фалшивия профил и да разгадае кой се крие зад него. Няколко дни по-късно, Г. качи на стори, че някак си е успяла да влезе в акаунта, разбивайки паролата (това не знам как го е направила) и е влязла в "Personal Info". Г. ми каза, че номера, с който създателя на акаунта се е регистрирал, завършва на 27. (примерно) След това излязъл и целия номер (него не ми го прати), тя го потърсила във вайбър и излязло името на сестра ми. И после, Г. постна на стори, че едва ли не, крадецът на самоличността й, е сестра ми. После тя звънна на сестра ми по нормалния телефон, сестра ми затвори. Звънна по вайбър, сестра ми пак затвори. Но след като Г. звънна трети път по вайбър отново, сестра ми реши, че е нещо спешно, за да звъни Г. толкова напористо. Сестра ми вдигна и Г. започна да говори с някакъв изключително плътен и заплашителен глас, чак аз се уплаших. (а по принцип много трудно се стряскам) Г. започна да заплашва сестра ми, че ще я намери, ще дойде у нас и ще пребие сестра ми до степен, в която сестра ми ще влезе в спешно отделение. Сестра ми затвори, разплака се толкова силно, че събудихме майка ни, която по това време спеше. Разказахме й всичко и тя видя номера на Г., набра я, обаче тя не подви опашка и започна да напада и майка ни. Накрая Г. каза, че е осведомила полицията и ще има дело срещу сестра ми, която дефакто е невинна. Малко по-късно надвечер дойде и баща ни, и на него разказахме нещата, и той ни успокои, обаче аз продължавам да се тревожа. Не искам сестра ми, която е милион на сто невинна, да се окаже в интернат (примерно) заради една нахална гаднярка. Въпросът ми е - какво да правим?
П. п. Не казвайте, че историята е измислена, защото не е така! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 44b679a77f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   1. Как ако сестра ти няма нищо общо й намират телефона?
2. Как някаква пикла разбива пароли/профили?
3. Тая снимка в крайна сметка публикувана ли е от профила на сестра ти преди да е качена в тоя фалшив профил?
4. Дори и да е намерила телефона на сестра ти откакъв зор ще знае къде живеете?
5. Наистина някаква драма има тук, но по-скоро измислица.
П. с. Тия пароли в Инстаграм не се разбиват туку така.... Трябва да знаеш имейла на потребителя, трябва да му пуснеш "phising", той да кликне и т. н. Или естествено да е държавен служител и да има израелската система за проследяване(забравих как се казваше)...

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 22f2211945
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Нищо недей правете, каквото и да става нищо да не признава и задължително ако се стигне до полиция с адвокат единствено да разговаря с тях и родител, но 99. 9% никой няма се занимава с глупости.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d9add3c985
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Аз не знам пък какво търси малолетната ти сестра в Инстаграм, че и ти? На мястото на баща ти щях да ви накарам да си изтриете профилите. Оставят ви без всякакъв контрол в мрежата, после реват като станете жертва на педофили, наркомани и всякакви изроди.
Ако наистина това не е поредната измислица в този сайт?
Аз съм над 30г и нямам акаунт в соц мрежи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2af040319c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Детска радост шарени бонбонки! Дори да съдят сестра ти, съдията ще има предвид, че е дете. Ако някой реално ще пребива друг няма предварително да уведоми. Вие стягайте сестра ти как и защо се държи в интернет. Идиоти може да има всякакви, но вие отговаряте за нея. Колко е невинна не можеш със сигурност да знаеш. По-добре я стягайте, докато й е време.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f30b9b0cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Никой нищо няма да направи нито на сестра ти нито на теб! Просто излез от Фейса, изключи си компютъра и се върни в реалния живот.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5afef6b46b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Защо се занимавате с глупости, а не учите или не играете нещо? Ще се съдите за снимки на елхи, аххаха. Не си давайте личните номера и данни в интернет, да ти е за урок.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 50a9f9db8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Номер 1 - Г. е намерила телефона на сестра ми, защото най-вероятно създателя на фейк профила е използвал не собствения си телефон, а този на сестра ми, за да може после създателя на фейка да излезе сух от водата, а сестра ми - мокра. Снимката на елхата беше качена първо в моя профил (от мен), а след това открадната и публикувана във фалшивия акаунт. Темата НЕ Е ИЗМИСЛЕНА! Трябва да съм рядко изперкала, за да си измислям подобни работи.
Номер 3 - всъщност сестра ми няма инстаграм, само аз имам и го имам, откакто получих личната си карта, защото тогава нашите сметнаха, че вече съм достатъчно голяма, разумна и отговорна и няма нужда вече да stalk-ват какво правя по цял ден на телефона си. На сестра ми са й забранили инстаграм, докато не стане на 14. На Вас, номер 3 - също казвам - НИЩО В ТАЗИ ИСТОРИЯ НЕ Е ИЗМИСЛЕНО! Всичко, за жалост, е истина.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8b64b9eadf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Сестра ти излиза от социалните мрежи поне да 2 г. Лигавщини. Сами си правите проблеми, качвате снимки... защо? Защо е важно някой да ти гледа елхата. А ти си само на 15 и много неща не са ти ясни. Каква кражба на самжличност от 13 годишно дете, пък кой какво казал. Ей елате в реолността.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: bbaf7760ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 6 - няма да се съдим за снимки на елхи, ти само това ли разбра от цялата тема? ! Аз и сестра ми няма да съдим никого, а Г. ще съди сестра ми за кражба на самоличност!

Авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker