Комплексарщината на тема пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Комплексарщината на тема пари
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1168 пъти
масово гледам и тук теми и в цяолото общество непрекъснато се говори за пари..

Вярно е, че парите са важни, но имам чувството, че за голяма част от българите това е самоцел и всичо биха дали само за ПАРИ. За тях няма друга ценност.

Каква е тази крайна компелсарщина на тема пари?

Гладни ли сте? Жагни ли сте? Вероятно не.. И пак мрънкате и пак се комплексирате чак си го мерите колко пари трябвало да изкарва мъж, за да е желан..

Ами то, ако си грозен, неподдържан, нямаш самочувствие и хиляда друго минуса, а само парите ще те оправят ли?

Парите ли ще предадат хубави гени на деццата ти или твоите гени ще се предадат?

Дайте да си го кажем, тук компелсарщината и пари-манията придобива крайни размери.

В цял свят може хората да живеят задружно и богатите да не се делят от обикновените хора, само тук всеки комплексар изтеглил 30 хиляиди за кола, чупи стойки, ходи по заведения и гледа надменно.

Масово нямате пари и се комплексирате за глупости. Вместо да си гледате кефа и да създавате приятелства и да трупате спомени, вие си отдавате цялото време да мисли схеми за парии..

Жал ми е за този народ продажен, защото който не ви е дал малко пари отгоре, той не ви е купил и не ви е яхнал да ви язди като магарета(държа да отбележа, че не визирам всички българи, а голяма част от тях, които всекидневно и ежеминутни ммислят, говорят и стават досадни с думата ПАРИ)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 192f7b0aec
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   България няма стандарта на живот и спокойствието, което имат Западните страни. Там нямаш никакъв проблем с плащането на храна и сметки. Както и това да отидеш на екскурзия до екзотична страна. В България е коренно различно.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: cdc4066cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Първо научи как е устроен света каква е йерархията и тогава може и да достигнеш до прозрения истински защо са толкова важни парите. Отиди работи носи отговорност огромна за жълти стотинки и иди с кеф си създай семейство и възпитай дете и му дай по добри възможности от твойте. Както се пееше в една песен за милиони няма закони. Кой какъв комплексар е не е твой бизнес. Живей си живота както те кефи в тази финансова система и недей рева, че си беден и ще ставаш по беден.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5a86f8fd04
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Българина живее над стандарта си, това мисля. Масово жени се обличат с маркови дрехи и ползват скъпа козметика, а живеят от кредит на кредит. Аз се обличам скромно и нямам скъп телефон, кредити нямам. Много мои приятелки мислят, че нямам пари, но имам едни 20 000 в банката спестени, но те са за детето ми. Мога да извадя за скъпа почивка, но отивам на скромна такава. По заведения не ходя. И в света, и у нас богатите се делят от бедните. Българина гледа да печели повече и това е нормално, масово хората нямат пари. Но и масово надскачат стандарта си и се радват на парцали дрехи, гримчета или скъпи джаджи ако са мъже.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c63f060a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Стигнах до задружния живот на богатите и бедните по цял свят, писах ти двойка за познаване на реалността и приключих! Ти кой свят гледаш?

Спокойно, тая мания скоро ще отмине! На Запад започнаха да съветват, разбирай командват, жените да се събират с по-ниски мъже, защото така щели да намалят ръста на поколението си и да пестят ресурси, т. е. помагали на планетата. Когато тая мода /подобно на гей модата и феми модата/ дойде тук, вече ще ходят на първа среща с рулетка и сериозон изражение, а първият въпрос ще бъде "Ти сигурен ли си, че си само 1, 60".

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6f9cecc304
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много добро видео по темата от Киро Брейка, напиши в Ютюб "Киро Брейка пита крадците"

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8c8e3eb0f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не е до яденето и пиенето. А до социалния статус. Навремето хората виждаха света в 4К HD. Сега резолюцията на мирогледа им е стеснена до 320x200. Просто кутийките на раменете станаха малки, ценностите изчезнаха и останаха само социалния статус, животинските инстинкти и примитивизма.

И не, не е така по целия свят. И всеки който упреква българите понятие си няма какво е навън. По западните chужбини е по-зле. То от там идва. Масово поробване, чрез материализъм.
Реклами - заеми - реклами -заеми. Следвай мечтите си! Бали, Мавриций, Тесличка, айфонче... а у. Имаш картина на Дега, а не знаеш Холандец ли е, Швед ли е.... той ли беше онзи боксьор дето си отхапа ухото?? !!? !

Изкуственящина от всякъде. Гнусотия и позорстьво.

Бачкаш като роб по строежите в Англия, за 10. 50 на час (уау! ), после на Слънчака да чупиш гюбеци и да харчиш хиляди за Дон Периньон... а за тези пари си ял от Грегс сосидж ролове за паундче със месеци. Виждал си само как мангалите на бенефити ядат "4 пича", точно като циганчетата, дето батко им гледал някой да яде банца. А за тебе Мак Доналдс е все още същия лукс от '90те.
Последно си правил секс с някаква надуваема кукла с пластмасови устни и цици... щото и тя милата решила приститука да става, сакън да не се мине случайно от правия път. Ама не тебе не ти е станал, щото или тя е имала над 20% съдържание на пластмаса в тялото си (и даже не знаеш как я е родила майка й), или ти си се счупил от ръкоделие в мизерната си стая в Лондон, която сигурно делиш с някакви наркомани, дето вместо да играят Ефбет в Бегето, залагат на Арсенал и живеят от заем на заем. Английския комар е по-престижен!

Опа, чакай... момиче си? Чудиш се дали да фръцнеш гъза в Онли фенс? Ами ако баща ти дето лъска там те види? Обаче искаш моливче от Сефора или парцалче от Зара... няма проблем - намираш си батко, дето да е вървежен достатъчно за да ти е той-бой... Обаче не забравяй да забиваш нос в телефона, като те държи за ръка, да не си помисли че му отделяш твърде много внимаме. Вниманието е пари и то струва 50лв в час. Толкова ти е цената... за сега. Сори за тези дето не могат да си те позволят, обаче ти все пак имаш 11хил чикиджии фенове в Инстаграм. Ако имаш 111 Хил, ще вдигнеш на 500 в час, та барим да можеш да си позволиш ринопластика, като на Преслава. Щото истината е, че не можеш да се понасяш... Защо? Ми щото резолюцията ти е CGA, миличка...

Този свят беше пуснат в кенефа и някой отдавна дръпна въженцето на водата.

М. В.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 441087f75e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Аз виждам парите като оценка на трудолюбието, работоспособността и старанието на притежателя им. Без значение законно или не ги е натрупал, самото наличие на пари е доказателство за положени усилия в правилния момент. Така че онези които преценят човек по парите по скоро го преценят по трудолюбие.
Само моля автора да ми спомене в коя държава богатите живеят задружно с обикновенните хора?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0edbbea64d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторът съм.

В Скандинавието например и в северните държави много богати хора ходят с градски транспорт на работа, обличат се нормално, не парадират не чупят стойки.

На много места е така. Въобще не може да разбереш кой е богат и кой не, защото хората не са със селяшки манталитет и гледат какъв е човека отсреща, какво има в главата а не дали си е купил менте-реплика скупа дреха от Илиенци.

Тук има някакви болни комплекси на тема пари. Теглят се лизнги са скъпи коли, теглят се бързи кредити за телефон, комплексарщината е крайна.

не пиша само в този форум и на други места и всеки мрънка как нямало пари и искал повече. Постоянно мрънкане и постоянно обсъждане на пари.

Даже и с приятели само за това се говори. Тук-таме по някоя друга тема - фитнес, политика, но основно на всички в главите са им парите.

Станахте роби на парите масово българите - 90% сте готови да направите всичко за пари ако ще вземете малко повече от обичайното, много са готови да се унижават вече дори за пари.

Няма как парите да са оценка на трудолюбието, поне не и в България, защото най-много пари тук се изкарват я от някакви схеми, я от пороците на хората - цигари, алкохол, наркотици, казина.

Какво му е трудолюбивото да продаваш лекарства или алкохол и да печелиш луди пари от здравето на хората?

Или да станеш инфлуенсър или програмист, да не би да е по-трудно, отколкото някаква бачаторска работа?

Много е относително кой е трудолюбив, бачкатора за 10 часа бачкане може да вземе 50 лева надник, адвоката за 10 часа бачкане може да вземе 500.

Най-лошото от всичко е, че българите са страшно толерантни към корупцията и си викат ' абе какво като е откраднал, уредил си е живота и на внуците даже, еее и аз да бях краднал на времето'

ЧУВАЛ СЪМ ГО ДАЖЕ ОТ СТАРИ ХОРА ДА ГОВОРЯТ ЗА РАЖБИ ОТПРЕДИ 40-50 ГОДИНИ СЯКАШ С НОСТАЛГИЯ КАК НЯКОЙ СЕ БИЛ НАКРАЛ И СИ УРЕДИЛ ЖИВОТА, ВМЕСТО ДА СА ПО ЗАТВОРИТЕ ТЕЗИ ХОРА1

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 441087f75e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 8 е авторе изглежда имаме различно определение за "богат", а и нямам поглед над автобусните линии в скандинавието, но надали истински богатите, собственици на големи фирми, ходят с автобус на бизнес срещи. Това че дадени секретарки или управител на офис в скандинавието ходят с автобус на работа, означава само и единствено, че в дадения град на даденото място има проблемно паркиране, или че покупката и поддръжката на автомобил в дадената държава е нереално скъпа. Но пък работниците на заплата, аз не ги причислявам към богатите, но изглежда ти ги имаш за богати.
Надали скандинавските богаташи притежават дреха менте!

Хората в България мрънкат с право, защото на повечето трудът им е не е оценен честно по европейски. Нормално ли е според теб в Европейска държава с цени по магазините най често по високи от европейските за същите стоки, заплатата на 87% от българите да е до 2000 лв. (до 1000 евро) на месец? Нормално ли е цената на горивата да са почти на едно ниво, а работниците в бензиностанция да взема три пъти по малки заплати от колкото в Европа, макар повечето да работят редовно и нощна смяна? Нормално ли е цените в магазините на Кауфланд да са почти еднакви с тези в Европейските магазини на кауфланд, а касиерките в България да са на 3-4 пъти по ниски заплати и да работят до 22ч, да работят и в неделя за разлика от европейските си колежки?
Трудолюбието в продаването на лекарства е натрупано в образованието по фармацевтика което трябва да имаш за да продаваш лекарства. Мислиш че е лесно ли, пробвай да завършиш фармацевтика тогава, а после ежедневно контактувай с заразноболни за да им продадеш нужното лекарство. Особенно в пикове на грип е голямо удоволствие да се срещеш с всички заболели от грип в града и евентуално да изживееш всички щамове, на грип, варицела, морбили, скарлатина, разни жълтеници и т. н., а защо не и туберкулоза за разкош.
Да сравниш надниците на бачкатор и адвокат е много смешно, защо не сравниш и трудолюбието показано в образованието им? Колко ли се е трудил бачкатора в училище за да достигне до ниво бачкатор за 50лв надник?

Българите са толерантни към корупцията защото цените на глобите и таксите в България не могат да отговорят на доходите на българите, по простата причина че ножицата между ниски и високи доходи е прекалено голяма. Например във Франция глобата за неправилно паркиране е 20 евро при минимално заплащане на труда 11. 4 евро на час, ако приравним това, в България минималното заплащане на час е 4, 72лв, значи глобата за неправилно паркиране би трябвало да е 8 лв, а нас за неправилно паркиране ни глобавят по 50 лв което е повече от цял 8 часов надник за бачкатора. За неправилно пресичане от пешеходец във Франция глобата е 5 евро равнява се на по малко от половин час труд на минимална заплата, значи в България трябва да е 2 лв, а реално е от 20 до 150лв нормално ли е това? Така е и с всички такси и глоби. Дано разбираш защо българина приема корупцията като нещо не толкова лошо, а начин да измами държавата която го тъпче прекалено много. Защото същата наша държава, която определя минималната заплата, определя и заплатата на катаджията и размера на глобите, и не се интересува как човек с минимална заплата ще заплати такива такса и как ще защитава закона катаджия с определената от управниците ни смешна заплата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker