Предизвикателство - да спрем цигарите! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Предизвикателство - да спрем цигарите!
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 705 пъти
Видях тук няколко поста на алкохолици, дори на наркозависим, които изглежда като споделят, макар и анонимно опита да се "откачат" от зависимостите си, имат добри резултати.
Получава се явно различна настройка, споделяне резултати с анонимници, които и да съдят при неуспех, просто може да не се чете и така да се замете неуспеха, без да влияе твърде на психиката до следващ опит.
Е, аз съм пристрастена пушачка и искам да опитам същият метод.
Пробвала съм различни начини, без успех до момента. Спирала съм ги до около два месеца най- много.
Сега обаче освен споделянето тук, ще приложа и метод на познат, който пушеше по две кутии цигари на ден. Успя да ги спре с друго предизвикателство, което успя да наложи като основно, а цигарите бяха като вторичен ефект.
Другото предизвикателство е 3 (три) дни гладуване- само вода може да се приема, като всичко останало се смята за храна, вкл. цигарите.
Никакви кафета, чайове, плодове т. н - НИЩО освен вода.
На четвъртият ден една печена филийка или плод за да задвижи метаболизма и няколко часа по- късно лека закуска. Така постепенно захранване с леки храни, БЕЗ кафета и цигари.
Тъй- като ставам много рано, около 5 сутринта, вече закусих, пих кафе и пуших. Започвам залъгвайки себе си, защото решението за това предизвикателство го взех снощи. В такъв случай за мен опита ще започне от сега, считайки го от утре сутринта (7/01/2023).
Надявам се да се и други да приемат предизвикателството и да се "отчитаме" поне на 2- 3 дни с резултатите до момента.
Пожелайте ми воля, пожелавам ви я и аз!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 879a7bb5be
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Супер! Не пуша, но от утре почвам да се чистя от алкохола, а водния пост и аз тъкмо мислех да го правя! Като студентка всяка седмица гладувах по 3-4 дни и редовно прескачах някой ден без храна и се чувствах супер! Напоследък се чувствам ужасно, без самочувствие, слаба и безволева, всичко ме афектира и разклаща и като цяло нямам никакво удоволствие от живота. Глад, яки тренировки и пречистване!!! Желая ти успех, не е трудно, даже изпитваш еуфория от глада и е супер яко като наркотик! ❤️

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 49cef3ae84
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Да не пушиш в България е все едно да не слушаш чалга или да нямаш фейсбук - срам и позор!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: fa30ae2a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ще ги спреш когато си ДОСТАТЪЧНО информирона какво е това всъщност. Взимаш една красива тетрадка и си водиш записки, всичко онова което прочетеш и гледаш като видеа до какво води пушенето. Само писане помага. Лично аз ставам все по-нетолерантна към тази смрад. Не ходя на гости на хора, които пушат вкъщи, сърди всичко, дрехите ми, задължително си взимаш душ. Толкова е неприятно, но пушачите не го усещат дори. Светът се е променил. Миналият век 70те години се е пушило навсякъде, хората се осъзнават и днес, има държави с цел да махнат пушенето и над еди кой си набор, нямаш право да си купуваш цигари.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d5c652971b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   1- идеята е да подейства като рестарт, да :)
2- алергична съм към чалгата, фейкбук нямам, остана само от тази отрова да се отърва.
3- благодаря за идеята, ще пробвам, но след тези поне три дни. Опитвам да се съсредоточа върху "3 дни без храна" а трите дни без цигари да не ги мисля дори, да излъжа мозъка си.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0887d88756
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Дрън-дрън. Всичко зависи от това имаш ли воля. Цял живот пуших, на една Нова година си казах край! Изпуших последната цигара и до там. 5 години откакто не пуша. На моменти ми се пуши, но не си го позволявам.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 13612f6656
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Моят съвет от такава отказала се е да не мислиш за цигари. Просто не си насочвай мислите натам, не мисли сега не съм пушила 2 дена и т. н. Преди като се опитвах да спирам най-голямата ми грешка беше, че не пушех, но мислите ми бяха само в цигарите. Така рано или късно пак запалвах. Реших да пробвам другия метод- просто гледай да не мислиш за тях, ако тръгнеш си насочи мислите към нещо друго. Така е по-малко вероятно да запалиш. И също така е хубаво да започнеш и да се чувстваш като непушач. Недей да асоциираш личността си с пушене или че пушиш, виждай се винаги без цигара. Казвам това защото е много важно да си промениш цялостното мислене. Иначе ти пак може да не пушиш 3 месеца, но просто да се сдържаш и в един момент ще си кажеш - хайде само една ще запаля и оттам пак се започва същия цикъл.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5bb7305083
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   N6, дрънчи си, не пречиш. Знам и за други такива случаи, но е изключителна рядкост. Не е само до гола воля. Имам я от най-ранна възраст, но цигарите отказах много трудно. Определено при всеки е различно. Голямо значение има средата. Обстоятелствата. Чак тогава е мотивацията. Просто човек не трябва да се отказва да се напъва. Не е малко намаляването на броя цигари на ден като начало.
Не одобрявам идеята за гладуване! Напротив - всичко стресиращо трябва да се избягва по всевъзможен начин. Препоръчвам доставяне на малки удоволствия за разсейване. Работа, колкото повече... но по възможност приятна, не претоварваща.
Избягване на пушещи компании, колеги, приятели...
Не обявявайте, че сте спрели цигарите! Правете го тихомълком. Като не ви се получи днес - утре пак. Когато знаят околните, все ще се намери някой да ви издразни и следващия опит не ви се прави скоро.
Ще се повторя: Не питайте за рецепти. При всеки е индивидуално. Просто не спирайте да пробвате. И не се срамувайте от опитите си и неуспехите си!




Вече 20 години непушач (с толкова стаж като такъв преди това).

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f14ec9cf12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Никога не съм пушила, намирам го за абсолютно безполезно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker