Черни мисли - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Черни мисли
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 777 пъти
Здравейте, моля помогнете ми на 38 години съм имам 16 годишен син, от известно време не съм на себе си, единственото което ми се върти в главата е как ще протече живота на синът ми, ще бъде ли щастлив, ще създаде ли семейство ще има ли деца, представям си го като един самотник остарял сам на света без жена без деца, представям си го когато аз и баща му умрем че няма да има кой да го подкрепи в мъката му и ще умре самотен, нямаме семейни проблеми, синът ми е жив и здрав расте щастлив, но напоследък се затвори в себе си не излиза с приятели, стои си по цял ден в стаята и от там тръгнаха тези мои мисли, не ми дават мира и покой, нищо не ми се прави, не ми се живее, предстои ми до дни да започна мечтаната за мен работа но не мога да се зарадвам, дори да стана от леглото сутрин не ми се иска, не знам как да преодолеят тези висми и да се радвам на живота.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: ba65111401
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ами сигурно и той има някакви такива черни мисли за нещо, и не иска да излиза и да става от леглото.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 296b83a937
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   За да стигат до такава крайност в реакцията си, место да търсиш как да го изкараш от дупката му... изглежда като да знаеш причина- гузна съвет?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: dd06341a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Защо някои хора сте превърнали в идея-фикс размножаването?
Ако можех да върна живота си назад, никога не бих родила дете/деца. Никога не съм искала да раждам. Животът ми се преобърна точно по начина, по който очаквах. Мъжът ми настояваше, но той се промени
Свободата е най-ценният дар в живота, а с детето идва първо съсипването на тялото, никога не възстановява на 100 процента, макар и да нямам стрии и провиснали гърди, не се чувствам по същия начин, липсата на време за теб самия, недоглеждането от страна на партньора, огромни отговорности, проблеми, недоспиване.
Синът ти деца няма да ражда какво толкова го мислиш?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 75399e9043
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Възможно е да го малтретират други тийнейджъри. Не е ли по-добре да се съвземете и да проведете разговор с детето си и да поемете отговорността като възрастен, какъвто сте?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 77a49c25e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Къде е мъжа ти в цялата картинка? Какво мисли той за сина ти, търсиш ли подкрепа в него, той има ли същите притеснения?

Така, на първо четене, са възможни следните неща:

- имаш някакво физическо заболяване, което провокира тази тревожност. Синът ти е само повод, в който да избие тази симптоматика;

- имаш някакви дълбоки емоционални/ психични травми, които отново избиват в тревожност и сина ти е само най-близката "пролука", в която травмата ти да избие;

- има някакъв сериозен проблем със сина ти, който ти не виждаш директно, но усещаш с майчинските си инстинкти. В този случай е добре да говориш с обкръжението на сина ти - роднини и близки приятели. Братовчеди, съученици, приятели. Важно е обаче, тези разговори да се проведат деликатно и търпеливо, за да получиш наистина информация. Друга стъпка е разговор с психолог, който се занимава с юноши;

- не живееш собствен живот, поради различни причини - "социално програмиране", изначална липса на самостоятелност/ себеуважение и т. н., и сътоветно се опитваш да живееш живота на сина си. От там паниката какво би станало с него. Ако приемеш, че той е отделна личност, със собствена отговорност за съдбата си, ще си загрижена, но няма да изпадаш чак в такива бездни'

- близко до горното - чакала си това дете много време/ имало е проблеми при раждането му или нещо подобно, и сега трепериш за него за всичко. В този случай е добре пак да мислиш за това, че той е самостоятелна личност, със съдбата и шанса сам да се пада и да става под ударите на живота.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3bba328252
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Жено, по-млада съм от теб и да ти кажа никога не съм искала, дори и 1 дете да родя. Но грам не съм нито самотна, нито съсипана. За мен-думата, , скука"-НЕ съществува! Освен това-всички си мислят, че съм още в Гимназията, а съм с 4 години само, по-малка от теб. Тук една жена-правилно е казала, че след раждането-и тялото се променя, и живота, и всичко.
Авторке-ти няма как да знаеш, по какъв точно начин ще протече животът на сина ти. Той сам ще си реши-човека може да не иска да се размножава, като за световно. Може, дори да има влечение към някой от неговия пол. Авторке-ти, очевидно си от ония хора, които яко си внушават, че ако човек няма деца и не е женен-значи има пропилян живот, и ще е съсипан и нещастен. Колко жалко-за тоя ненормален начин на мислене.
Щастието е в това -човек да прави нещата, които обича да прави! Дори и да не е хомосексуален, а хетеросексуален-това не значи, че задължително трябва да се хване с коя да е и да почне да се размножава. Важна е Обичта! Когато човек не срещне някой, който да обича истински, то какъв смисъл да се задомява? !
А и синът ти е САМО на 16 години. Ти още малко и ще почнеш да мислиш как ще събира точки и стаж за пенсия.
Животът не се свежда до това да вървиш по права линия, като добитък и да се плодиш и множиш!
Има МИЛИОНИ по-важни неща в живота!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c181917a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Когато един младеж започне да се затваря в стаята си, и да не общува с приятели, значи е влюбен!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 522ff9720f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Организирайте му среща с психолог. Някои тинейджъри минават през периоди на изолация и липса на комуникация. А най-лошото е да си фантазирате неприятни сцени за бъдещ период. Това е много грешен подход.
Друго, което можете да направите е да посетите семейно интересни места в България.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 657261beed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Вместо да гадаете, госпожо вземете поговорете със сина си. Със сигурност има нещо, което го измъчва и той го изживява вътрешно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0c35857b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Вие имате някакъв проблем. Как така фантазирате какво ще се случи. Вие сте за психолог.
Откъде ви мин
автобус такива черни мисли незнам.
Той не е за психолог.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8dddc311ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Тези мисли са проявление на сегашната среда и съвсем на място, защото ти като жена добре знаеш какви са сега неговите връснички нали!
Щом не е поискал да си сменя пола или да има влечение към женски дрехи радвай се и дишай спокойно, значи всичко протича добре!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker