От къде да започна с четенето на Библията? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

От къде да започна с четенето на Библията?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 498 пъти
Допитвам се до по-опитните и религиозни хора тук. Имам чувство, че съм напътствана да се вгледам в религията по-дълбоко и то не един или два пъти, но не знам от къде да започна.

Сектантски истории от свидетели на не знам си какво, мормони и т. н не са ми необходими. Чистата православна религия на какво се позовава?

Също така ми е много интересно какво се прави в църква, понеже не съм ходила от дете.

Благодаря на всички Вас, които ще отделите от времето си да ме упътите. Бъдете здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 03275527bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Започва се с Авраам естествено, от който тръгва цялото нещо. Жени се за сестра си Сара и тръгва да убива детето си щото бог тъй му рекал... И той е бил "напътсван"...

Сравнително скоро в историята хората са започнали да четат библията. Било е навремето - каквото ти каже попа. Хората не са можели да четат, особено пък латински. И то е било за добре така. Има една приказка - не можеш едновременно и да обичаш и разбираш една жена. Трябва някои неща да останат... "мистерия" и на "въображението". Та така е и с повечето религии - не може едновременно да си чел книгите им, и да си "вярващ". Повечето "вярващи" са такива, щото попа им приказва свободни интерпретации, дават им едно съкратено книжле като на децата. Останалото - на въображението.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b36fb9b6ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Чистата православна религия е базирана на юдаистка секта, ако трябва да сме честни, така че твоето подценяване на християнските секти е леко комично.
Самата библия е базирана на еврейски и гръцки преписи на по-стари ръкописи. А не си мисли, че тези преписи не са били редактирани през вековете.
Прочети Новия завет, сигурно ще се отвратиш от нещата в Стария.
Ако си етичен човек, не ти трябва религия, защото това е най-ценното в нея - да плаши хората, за да се държат добре с другите (иначе ги чака ад или изплащане на греховете в друг живот в източните религии). Вместо това можеш да четеш философия или някоя друга наука.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a725139633
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Невероятно е че точно сега много хора се чувстваме по същия начин..

Има едно колективно съзнание което ни шепне едно и също- прочети Библията, прочети Библията...

И аз това направих. Впечатления :
1. Първата част е буквално крадена от книгата на Енох. Т. е. до
10та глава, часта за Сътворението на земята и тн. По- добре си намери самата книга на Енох и я прочети нея. Доста по-подробно е описано Сътворението

2. Следващата част е от Аврам нататък. НЯМА ПО-САТАНИСТКА книга писана някога, от някого.. Самия Аврам е бил кабалист - черномагьосник и викал непознати минувачи в палатката си да ги промива в Кабала. Не казвам че Кабала е нещо лошо, ама като знам какви хора са я практикували... Нищо чудно, че доскоро беше тайна.
Тази част от Стария завет е за евреите, и за това колко ИЗБРАН народ са, как е нормално да поробват другите. Бога на който са се кланяли и се кланят и до днес е Сатаната и неговите 200демони на земята. Този дето е искал да му се кланят иначе щял да ги изтреби.... дъъъ. Учил ги е на жертвоприношения, на кръвосмешение, убийства от всякакъв вид. Научигил е как да съдят, да вземат и да дават заеми с лихви, как да поробват. Научил ги е и на черни магии.
Абсолютната отврат! По-отвратитвлното е, че карат малките деца вече хиляди години да четат тия глупости и те ги вземат за даденост.
Ако един възрастен човек ги прочете, като мен и теб... неминуемо се погнусява, защото ние вече имаме морални ценности.
5 от 10те божии заповеди на сатаниста-убиец Мойсей са пълна глупост. Другите 5 са близки до акъла на всеки нормален човек. Да не убиваш, лъжеш, крадеш, изневеряваш и почиташ семейството си.... незнам какъв психопат трябва да си ако имаш нужда някой да ти ги казва тия неща. Измислил ги е за да въдвори ред сред народа който води. И да създаде първия съд в историята на човечеството, тъй като са го избрали за техен водач.... интересно как след това са избивали животни, първородни деца и роби по тези хълмове за жертвоприношения... а уж не бивало да убиват... потрес.

3. Третата част - Новия завет е за Иисус. Който идва най вече заради тия ИЗБРАНИТЕ. Защото те отиват твърде далеч. И до ден днешен болшинството от евреите дори не са чели Новия завет и по никакъв начин не признават какво е казал той. Ако се появи сега пак ще го разпънат на кръст. Такава омраза имат тия изроди към Него
А човека просто е искал да проповядва божието слово и любов между хората. Да, казвам "човека" нарочно. Иисус е имал ангелска същност но е бил човек, който можеш да пипнеш, прегърнеш и с който да ядеш на една маса. На Никейския събор през 325 година е решено с ГЛАСУВАНЕ, че бил Бог. Без аргументи и факти. С гласуване!
От 70евангелия само 10ина са оставени, на които се опира новия завет Тези евангелия, които са били удобни на римската/византийската империя.
Така че основното се губи от тях. А то е Неговите лични думи към учениците му. За това ти препоръчвам да си ги намериш отделно. Особено Евангелието на Йоан.

Накратко. Библията почва мистично (заради Енох ), преминава в смесица от абсолютна плява и гротескна нечовешка агресия (която много трудно се чете ) и свършва значително добре с новия завет и появяването на Иисус.
Тряба всичко да се прочете обаче, това е, което препоръчвам. Доброто не може без лошото. Ако прочетеш само Новия завет, няма да разбереш защо Иисус е дошъл..
-----
Колкото до църквата, единственото смислено нещо, което можеш да вършиш там е да запалиш свещ от ръката на друг. Тъй като е символ на предаване на огъня на щастието от един към друг. Стар будистки обичай. Останалото е Требника, от който се хранят ония шкембелии попове, с Е класите.
На Бог не му трябва църква. Той е в сърцата ни. На всеки един от нас. Точно това ни е учил и Иисус. Той иска да се обичаме. Той не иска да му се молим. Не иска да му се кланяме. Най малко иска да се избиваме в негово име. Просто да се обичаме....
Освен това истинските църкви, истинските храмове, от ранното християнство (до 4ти век) са отдавна разрушени.

Аз като се " моля" не се моля реално, а изказвам благодарност. За това че съм жив още един ден, за това че не съм сакат, за това че имам храна на масата, за това че имам средства да си посрещна нуждите. Съветвам те и ти това да правиш. Църква не ти трябва.. Ей сега идва пролет, намери Бялото братство в града си почвай да танцуваш. Виж и Учителя какво казва за Иисус. Това е. Почни от там
Нека Бог ти даде слънце по пътя!
Нека ти даде топлина и обич в сърцето!
Нека ти даде крепко здраве, за да изпълниш мисията за която си пратена на Земята!
Нека ти даде светлина в душата!
Да бъде!

* не казвай " амин"... превежда се " да бъде", а това е еврейска дума..

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9aa477b315
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Православната вяра се базира на учението на Господ Иисус Христос и на Неговата жертва и Възкресение.
Бих ти препоръчала първо да прочетеш Новия Завет и тогава Стария, защото така ще си отговориш много по-лесно на въпросите, които неминуемо ще възникнат при прочитането на Стария Завет. Той е по-тежка материя за асимилиране.
Относно въпросът за ходенето на черква и какво се прави там. Всяка неделя от 9:00 сутринта има Света Литургия. Протича сравнително по сходен начин - четене на молитви от свещеника, често пеене на църковния хор, раздаване на нафора (малки парченца хляб) и водосвет.
По време на Литургията се дава и Свето Причастие, но за него се изисква много специална подготовка. Като за начало трябва да си избереш добър свещеник, на когото имаш доверие и да отидеш на изповед. Пости се минимум 3 дни преди Причастието. Вечерта се четат причастните молитви от православен молитвеник и на следващата сутрин отиваш в черквата на гладно и жадно за Причастие.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0720c52acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   По добре не я започвай! Никой интелигинтен човек не би си губил времето със средновековни измислици. №1 е прав, религиите са за непросветени хора. По телевизията дават много примери с попове, които уж са "вярващи", а вършат дяволии. Спомням си разказа на една жена, когато е била малка, майка й я пратила до съседите(попско семейсгво) да поиска нещо. Като дете няма обноски да чука когато влиза, а направо нахълтва в попската къща и ги заварва да ядат месо по време на пости. Макар и малко дете, забелязва попското лицемерие и от тогава спира да вярва в Господ, разбира, че всичко е лъжа.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4faa2e873d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Най-добре от никъде не започвай :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 221972e6d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Всеки ден по една глава от Новия завет чети, и ще забележиш промяна към по-добро себе си. На църква се целуват икони, ако ти идва отвътре, молитви пред тях, ходиш в неделя и на празници на Литургия, питаш свещеника там за това как да се подготвиш за причастяване, ако искаш. Щастие без Бог е невъзможно. Едно време за всички болки са казвали ходи на църква. Без Него (Бог ) нищо добро не можем да сторим!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 87db8eb536
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Книга на Мъдростта, 525 стр.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker