Какво да правим, когато ни гони куче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121187)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво да правим, когато ни гони куче
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1240 пъти
Здравейте. Бихте ли препоръчали най-добрият съвет относно това, какво да правим, ако ни гони бездомно куче. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 644eff645f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Можеш да се наведеш за да вземеш камък. Кучето разбира за какво става въпрос и обикновено изчезва. Ако тръгва към теб добре е да му изкрещиш за да го стреснеш. Добре е да се напомпиш като разтвориш якето като е разкопчано и разтвориш ръце за да изглеждаш много по-грамаден и да има респект от теб. При куче, което тръгва да те хапе, първата ти работа е да му подадеш към муцуната напред някакъв предмет, какъвото имаш под ръка-куфарче, чанта, чадър, пластмасова бутилка, а ако нямаш можеш да вземеш нещо от земята около теб, което да го ползваш за това. Кучето, като напада винаги захапва това което е най-близо към муцуната му, в случая подадения към муцуната му предмет, като така ще си спестиш нахапването по тялото. Няма лошо да носиш и лютив спрей. Я куче, я наркоман, я мангал, все помияри, които могат да ти направят мръсното при удобен за тях момент.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: accce20689
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Най голямата грешка е да тръгнеш да бягаш. Ще те настигне със сигурност. По скоро трябва да покажеш че не те е страх, да го гледаш в очите. Ако тръгне да те напада добре е да имаш чанта, яке или нещо такова с което да се защитаваш. Ако е достатъчно близо и ти се зъби може да го ритнеш директно по муцуната. Ако са няколко кучета става сложно защото при тях започва да действа инстинкта за глутницата и едно да излае и всички ще са срещу теб. Като цяло съм разбрал че пасивността е най добре. Кучетата най често си пазят територията и ако са просто пешеходци като теб които само преминават шанса да те нападнат е малък

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5b0512192d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Първо — повечето кучета са страхливи и истината е, че колкото и да лаят няма да се приближат достатъчно близо за да те ухапят. Виждал съм клип на човек, разхождащ се на пусто място като го обградиха глутница бездомни кучета, които му се зъбеха и лаеха. Той остана спокоен и просто си мина покрай тях. Така, че съвет номер едно — остани спокоен/спокойна. Замисли се — Кучето вижда гигант в твое лице. Ако не вярваш заеми кучешка поза и погледни някой човек от долу. Страшно нали?

Второ — Бягането само ще го накара да те гони. Никога няма да го надбягаш, защото то имам четири лапи (крака) и е по —бърз. Също така, тичайки не го виждаш и тогава, ако тръгне да те захапва няма да можеш да се защитиш. При бягането може и да се спънеш. Тогава губиш величествената си осанка и оставаш открит/та на земята.

Трето — някои кучета, ако са избягали от вкъщи може да са тренирани. Затова опитай с команди „Седни”, „Мирно” и прочие.

Четвърто — ако си с колело застани от едната страна и се защитавай с него. Ако имаш чанта/яке винаги я/го носи на едно рамо и при опастност от куче или човек бързо я/го сваляш и я/го поставяш пред теб.

Пето — Ако имаш яке можеш да го навиеш на ръката си. Ако то я захапе, така ще се предпазиш леко от зъбите, НО пак ще ти пробие ръката и ако тръгнеш да я теглиш изведнъж ще си разкъсаш месото и ще текне много кръв. Така, че това НЕ е много добра идея.

Шесто — никога не вдигай ръка над кучето. Ако е било бито веднага ще се активира нервната му система и ще те нападне. Ако успокояваш куче, си сложи ръката надолу с обърната длан все едно ще го галиш по гушката. НО, в никакъв случай не го гали, защото може да те ухапе. Просто това е жест за успокояване.

Седмо — Ако ти се наложи, ритай СМЕЛО в гушата. Пази обаче баланс за да не паднеш. Няма значение, че кучето е животинка, и че има безхаберни стопани, които викат отдалече: „Ма, то не хапе”. Риташ за да убиеш. Избирай ти/твой близък или то. Знам история за човек, който го нападнало домашно куче и той извадил пистолета си и го застрелял. Стопанина после му ревал.... Или ти, или то! Точка!!! Пацифистичните възгледи ПРИ опастност за животс са за слабаци!!!

Осмо — Ако имаш предмет, може да го хвършиш по него за да му отвлечеш вниманието и тогава да го нариташ. Животните като цяло (лъвове/тигри) се отказват да се бият, когато изядат максимално количество бой. Това е и целта!!!

Девето — НИКОГА не падай на земята. Ако паднеш и глутница започне да те захапва — крещи колкото можеш за да може някой да те чуе. Също така се свий в ембрионална поза за да си защитиш органите и лицето.

Десето — ако те ухапе (дори и малко ухапване/дори домашно куче) отиваш веднага да ти бият инжекция против вируса Тетанус.

Единадесето — за да избегнеш всичко това, предвиждай предварително обстановката и например, ако виждаш отдалече съмнително куче — пресечи улицата/вземи камък в ръка/качи се някъде на високо и чакай да мине. Няма срамно в това нещо. Аз умея да се защитавам, но въпреки това бих избрал да съм „страхливец” и да опазя живота на себе си или семейството си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3749f255f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Зависи за какво те гони. Обикновено е просто да те подуши и да разбере кой си (душенето за кучетата, ако не те е подушило, е все едно човек да види само половината лице на някого). Друг вариант е да пази нещо, в такъв случай си вървиш и показваш, че нямаш никакъв интерес към него.
Ако те е страх толкова - носи си електрошок.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 40dfe91364
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Доколкото знам не бягаш в никакъв случай, а заставаш пред него и му говориш заплашително на висок тон. Навеждаш се да вземеш камък от земята.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9039cdc181
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Зависи от кучето. Ако е среден размер правите движение все едно се навеждате да вземете камък с който да го ударите. Или наистина вземате камък с който да го ударите. В никакъв случай не трябва да бягате. Също така в никакъв случай не трябва да лягате или да се правите, че се предавате. Нападателната тактика е най успешна. Ако е дресиран питбул или нщо подобно, спукана ви е работата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: beadc09b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Вземи си спрей и го напръскай в муцуната.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0de9589e07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Вземи си спрей против кучета - при пръскане прави мъгла и е ефективно срещу глутница. Другият вариант е специална свирка, от чийто шум бягат, но ние не то чуваме.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 04e54dc6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Има свирки със специална честота, която само кучетата чуват и бягат от нея.

В краен вариант ако кучето е едно (! ) стоиш на едно място с лице към него и не бягаш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f54871fc31
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

12.   Никой не спомена, че най-изпитаното в истински условия средство за самозащита при нападение от куче е да сриташ здраво крайниците му. Там кучетата изпитват ужасна болка и затова се препоръчва при нападения да ритате не по муцуната, гушата или ребрата, а точно в крайниците. Другото предимство е, че когато нападащото куче вече бива повалено един път, после за секунда-две се замисля какво точно се е случило, може да се разколебае и по-трудно се решава отново да нападне. Ако упорства и втори път го повалите със сритване в крайниците, почти със сигурност окончателно ще се откаже да се пробва за трети път.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 713264e964
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Вземаш един кривак и му потрошаваш краката, те са основната двигателна сила на кучето, затова трябва да ликвидираш първо тях. После докато е вече обездвижено и лежащо безпомощно на земята, му смазваш кратуната с един едър, тежък камък за по-сигурно и се махваш, преди разни кучкари да са те видели и да са ти направили проблем със закона.

Дон Жуан

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: aca2cc8963
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   Дон боклук (14)... дано те настигне скоро кармата!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5b0512192d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   От човека написал коментар номер 4—ри.

Това с ритането на краката е наистина интересна теория, НО проблема е, че така устата му остава свободна и може да ви захапе крака при ритането.

Относно свирките, които гонят кучета — лично съм си свалял приложение на телефона с такъв звук и резултата е общо взето никакъв. Така, че незнам дали това ще е сигурна тактика за защита.
За спрея съм наполовина съгласен — с него трябва да се целите в очите, обаче пък това означава да се наведете и да си подадете ръката. А така все едно му давате кокъл. Но да — да имаш спрей и свирка за гонене на кучета не е лоша идея за всеки случай.

Относно навеждането за камък е доста спорна теория. От една страна, ако кучето е било замеряно може и да се уплаши при навеждането ви, даже и да не вземете камък. Обаче има и друг вариант — да ви види слаби и наклонени и да нападне. Аз лично не бих се навел.

Като цяло повечето бездомни кучета са безобидни и дори и при най — лекото движение те ще се стреснат. Но наистина има и такива, които са агресивни. За домашните кучета, те реално наистина искат да ви подушат и нямат намерение да ви хапят. Обаче Аз лично не обичам някой да ми влиза в личното пространство.

Ще ви споделя една история. Отивам веднъж с един приятел в парка. Някакви си пуснали кучето, което беше повече от добричко, но скачаше да си играе. Аз го погалих и нямах проблеми. Обаче по едно време това куче започна да скача на едно дете на 3/4 годинки да си играе с него и детето се уплаши. Родителите седят на колелета, а стопаните си седят и викат „то си играе”. Добре, че бях да дръпна кучето настрани. Както и да е. След малко идват две дечица (братче и сестриче) да си играят и песа (безодибен, но голям) започна да ги гони и да им скача. Момченцето застана да защитава сестричката си. Тия стопаните, пълни глупаци седят и ги мързи да стассинат да си вържат кучето. Аз отново станах да дърпам кучето настрана. Но най — шокиращото беше когато родителите на децата дойдоха отдалече. Те видяха какво стана, но вместо да ми благодарят, тия отидоха при стопаните и започнаха да си говорят с тях (и то жената, а мъжа — бастун седеше и незнаеше какво да каже).
Кажете си вашето мнение. Аз лично, ако беше моето дете исках да види как баща му отива и пляска един шамар на безхаберния стопанин на тоя пес. След това щях да кажа на сина ми, че трябва да се гордее с това, че е предпазил малката си сестричка. Обаче, не... тоя дебелак седеше и незнаеше какво да каже. И после, защо мъжете вече ги няма.

П. с. Аз съм на 26 и май съм от едно от последните поколения, в които баща ти, те учи как да бъдеш мъж и как да се защитаваш на улицата. Жалка история, накъде тръгна света...

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6872d8f15d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Друг изпитан метод е използването на преносима колона с радио и USB! Продават се в магазините за електроника и домашни потреби, има ги и в мрежата! Имат вградена акумулаторна батерия! Според големината на колоната е и мощността! Трябва да се избере нещо компактно, но мощно! Щом кучето приближи, пуска се колоната, може да се пусне радио, музика от флашка! От мига, в който се усили музиката, кучето ще избяга на секундата!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c774ed15c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   При нападение от куче, веднага се обаждаш на-"четири лапи", определяш мястото и чакаш кучкарите да дойдат, и ако си още жив, може и да те спасят, иначе с това ритане си осигурявате 3 години затвор!? Никакво насилие над куче, те са над хората!?

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a513ce707e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   4 е напълно прав, но егати е държавата, където ни се налага да знаем и спазваме всичко това, вместо просто да няма улични кучета и хората да не си ги разхождат без повод.
Един старец го бяха изяли в парка Въртопо до Младост 2. Ненормално е в страна от ЕС да се случват такива неща. Дори в Чехия, Словакия и Унгария в столиците не съм виждал улични помияри.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 607e406ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Миналата зима ми се случи нещо - спуснаха ми се 3-4 кучета от далече - нито съм ги викала, нито храна съм имала, нито съм тичала, просто бяха озлобени и целия район беше тяхна "територия", защото една бабичка ги хранеше и те малко по малко се разпростряха и озлобиха. Прибирах се от работа и беше посред бял ден, минавах по тротоара, коли минаваха, сигурно от 300-400 м се спуснаха директно в мен. Първоначално чух лай, но си мислех, че си играят в далечината и затова нито се обърнах, нито си смених темпото, продължих си и докато се усетя вече имах опашки и муцуни в краката. Не знам как запазих самообладание, единственото, което направих е ДА ПРОДЪЛЖА ДА ХОДЯ СЪС СЪЩОТО ТЕМПО, БЕЗ ДА бягам, без да викам и без да правя каквото и да е. Едното куче леко ме захапа, имах само насинено, бях с чорапогащник и дънки. Нямаше кръв и рана, но си бих тетанус за всеки случай. За първи път ми се случи. След това дълго време не бях минавала от там.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 248319990f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Не го чакаш да те захапе, а удряш първи и то с колкото сила имаш. Ако му счупиш някой крак или ребро, ще се научи да не напада без причина.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d02db50508
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Към 14, може и ако се измъкнеш да сервираш кайма/кренвирши с антифриз. Действа безотказно. Когато държавата не си върши работата и гражданите страдат, ние трябва да вземем нещата в свои ръце. В Западна Европа, където живея, няма бездомни животни, но в Панелистан кръвожадни песове се разхождат и чакат следващата си плячка и Бай Ганьо им се радва.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b3560a9a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   24 знаеш ли, каква карма ще плащаш само за това, което си написал, а камо ли да сервираш кайма/кренвирши с отровата. Гад мръсна, виждал ли си в каква агония умират? Трябва да опиташ, в/у себе си първо.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3384b3c030
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   От 22
Абе да Ви кажа, приятеля ми беше готов да им подхвърли кюфтета с антифриз, ама сърце не ми даде за животните. Въпреки, че реално си беше чиста злоба от тях.
А аз страх от куче не съм имала преди това, независимо какво е. Питате ли ме след това как бях?
Гадно ми беше, но ако се бях паникьосала и травмите бяха повече?
Впрочем, нищо не се направи по въпроса, дори пратих на кмета на града снимки на раните си ;д. Отдавна в града се оплакват хората от бездомните кучета, но все се намират хора да казват, че ако не предизвикаш няма да се спускат, така мислех и аз, но се наложи да го изпитам явно. От тогава на моменти имам панически страх дори от домашни кучета, дори от малки породи, каквито и да са. Спирала съм и съм се разревавала на улицата, защото ми избиват спомени. За нещо, за което не бях виновна -просто се прибирах. Щеше да ми е тежко ако ги бяха отровили, не отричам, не е това начина, просто трябват мерки с кастрация и прибиране от организации.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker