Кой е родоотстъпник - емигрантите или политиците? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кой е родоотстъпник - емигрантите или политиците?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 954 пъти
Според вас кой е истинският родоотстъпник - икономическите емигранти, които са принудени да емигрират в чужбина за да изхранват семействата си и родителите си в България с къртовски труд или политиците, които докараха България до просешка тояга и принудиха сънародниците си да емигрират?
Попаднах на новина, че заплатата на депутат е 6300 лева след поредното повишение и се отвратих. Е, това за 240 хрантутници X 6300лв е средно 1500000 лв (Милион и половина) всеки месец от данъците, които работещите в България плащат. Всеки месец. А иначе се събират капачки за деца и линейки и няма пари за медицински хеликоптери.
Та, според вас кой е националният предател? Аз мисля, че емигрантите са следствието, а не причината. Причината е в парламента. Всъщност причината като се замисля е в манталитета на заспалия ни народ, който си ги преизбира, защото човек като ББ или Доган в държава като Франция или Германия няма да помирише власт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9571d2131d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Никой не е длъжен да ви работи в превзетите бизнеси и да търпи над себе си гнусни, алчни и арогантни мързеливци, само и само схемите да вървят.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9571d2131d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Много ясно че родоотстъпника е БГ политикът. Отделния човек с какво е виновен, че му дават ниска заплата, с която не може да си плати никакви сметки и децата му мизерстват? Ами като е виновен, че не вади много и му плащат малко - няма проблем. Хората се изнасят и ходят да работят същото другаде и са доволни и изкарват...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 539912ccf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Всички имат своята вина! Кой кого и колко изхранва, можем да поспорим, аз не познавам български родител изхранван от децаа си в чужбина, реално всички се изхранват от пенсията си, която работещите в българия плащат като данък. Можем да поспорим също дали точно политиците имат цялата вина за просешката тояга, защото поради това че емигрантите работят в чужбина плащат данъци там, а за България данъци все по малко и тя стига до просешката тояга. Пресмяташ 1, 5 милиона заплата за 240 депутати, ами ако пресметнеш 2, 6 милиона български емигранти, които не плащат осигуровки, данъци и ДДС в България, ако ги плащаха в държавата, това не са ли най-малко 2 милиарда месечно (ако са с ниски заплати)? Накрая обвиняваш заспалия народ, без да обявяваш самия себе си за заспал, нима не спадаш към този народ?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9f49e310ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Емиграните се отличават по 3 неща от политиците:
- Никога не са поемали ангажимент нито към странта, нито към норода (държава и народ са две различни неща). Политиците са тези, котио са искали доверие, които са били на избори, които са поели отговорност.
- Не получават огромни средства, като заплати (споменатите 6300 лева), заедно с още бонуси, които може да са по-високи и от зпалатите им, правото на безплатно жилище в София, достъп до луксозна лимузина с личен шофьор, както и пари за командировка.
- Не получават възможността, да гласуват закони, да упражняват влияние или просто, ако решат, да си седят (имаме депутати които НИКОГА не са говорили в парламента, не се предложили нито един проекто закон и пропсукат цели месеци, освен, ако някой не им се обади и не им каже, че трябва да гласуват за определено нещо.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 116283b72b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Те да са само заплатите, с мед да ги намажеш. Тия млн и половина дори джобните им не са. А и ти броиш само депутатите - те са и министри, кметове, съдии.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 39d3197ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Отговорът е: и двамата.

Политиците масово, че са боклуци(над 90%) от тях, факт е.

Но същия факт е и, че огромна част от българските емигранти са такива заради алчност, мания за пари и продажничество, а не че не можели да си хранят семействата(много благородно звучи, признавам).

Истината е малко по-различна. Истината е, че има много по-бедни държави от България(ообено в Африка и Азия), но аз никъде не знам там да има около 30% емигранти в трудоспособна възраст, както е случаят с българския народ.

Нека не забравяме, че тези политици не са саморасли в саксия, а са плод и продукт на същия манталитет, среда и продажничество, на която са и така клетите немили-недраи емигранти.

Аз съм сигрен, че същите клети емигранти, ако можеха да се докопат до топло депутатско кресло, огромна част от тях щяха да правят абсолютно същото, което правят и сега депутатите, по които всички храчат.

Значи не може без война, без бедствие, БЕЗ НИЩО 30% от трудоспособното ти население да са емигранти. Значи има нещо сбъркано в цялата схема.

Знам за емигранти, които мрункат за нови обувки, чисто нови телефони и коли, почивки и екскурзии по чужбина и наричат заплати от по 1500 лева 'смешни'.

Ами за такива какво да кажа, освен че цял живот ще са продадени като стока и нека целуват обувките на всеки, които е готов да им даде 2 лева повече, отколкото в България.

Когато България се ичзчисти от всички продажници, мрункалници, крадци, угаждачи и хора без морал и ценностна система, които биха продали всичко

МОЖЕ Би тогава ще се оправи страната.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 39d3197ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Родоотстъпник е всеки който може и е готов да отстъпи от родината си.

Точно това начи думата. Нека я тълкуваме буклвано. Родо - отстъпник.

За съжаление в България е пълно с такива индивиди, още от времето на османското робство, 1393 година са отворили портите на Търново българи.

После най-големите чорбаджии и лизачи на османски подметки са били пак какви? Познайте - българи!

После стават първи комунисти само защото им е такъв интереса, а сега са върли демократи!

Точно правилната дума е това - Родо-отстъпници!

Не са само политици, има и журналисти и професори и страшно много продажници.

А емигрантите са едни страхливци и оплаквачи, които избраха да избягат вместо да се борят с проблемите и корупцията тук в държавата.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a67ebcac06
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   От Автора,
Мерси за отговорите на всеки. Събирам гледни точки, защото аз самият се принудих да емигрирам на Запад, въпреки че съм лекар, заради ниските заплати в татковината ни.
Много хора ме обвиниха, че съм родоостъпник, но това бяха основно хора с уредени животи в България от фамилията им и/или дебели връзки. Всичките бяха с уредени апартаменти, коли и приятелки. А моите родители са в чужбина също, хора с образование са, но без връзки в България работиха за 600лв през 2009 (дори и за тогава не бяха много пари и бяха потънали в заеми и се принудиха да ме оставят непълнолетен да се оправям сам, в момента навън ги ценят повече).
Та пуснах темата, защото мисля, че всеки гледа от собствената си камбанария и тези, които животът им е уреден/поносим в България обиждат емигрантите, защото ситият на гладния не вярва, но истинският проблем е корупцията. Сега като се върна от чужбина и ми е тъжна картинката, в която живеят “уредените”, но едно нещо е сигурно - аз пари за данъци на тези хрантутници и нищоправци в парламента няма да давам.
Имам дълг към държавата, защото завърших държавна поръчка с парите на българския данъкоплатец и затова в момента лекувам българи в чужбина на символични цени - все едно са си в България, дори по-евтино. По този начин се отплащам, но пари за заплати на депутати не давам.
М29

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a67ebcac06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От Автора,
Също смятам и след време (само при условие, че дойдат читави политици, за които си струва да плащаш данъка си) да отворя кабинет в България и да лекувам българи с наученото от Запад пак поради същата причина - завършил съм с парите на българския данъкоплатец. Но защо ли съм скептик, че това с политиците няма да се случи? Само като ме хване носталгия си пускам интервю с Борисов в Секвоята и бързо отшумява.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2345897f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   За какво ви е да се чекнете с подобни теми? Още едно потвърждение, че по-противна нация от българската няма. За всички други веднага готови да помагат и интегрират, само към сънародника си ръсят злоба и вечно нямат - нито разбиране, нито състрадание, нито една стотинка. Едните не им дреме понеже им уредено всичко в кочинката, която политиците са им сътворили и си мишкарстват (цените явно не ги притесняват, че пак си карат коли и пазаруват като разпрани), но им криви другите, които са рекли да си оправят по някакъв легален начин живота. Ми като ше слугувам (нямам крадливи маме и тате/баба и дядо да са ми уредили апартаментче тук и там, виличка на село/моренце, земи и т. н. ), защо мислите, че ще се забия при някой пребоядисан комуняга (н-та цедка) да ми обира заплатата и да ми пуска стотинки колкото да си купя каквото е "промо" в магазина (пред разваляне)? Аз нямам ли право на собствен дом и нормална работна среда? За какво да се блъскам за "родолюбците" с бизнеси в България, които си окриват дори кирливите 15% плосък данък, в следствие на което държавните структури (болници, учебни заведения, полиция, социална- и съдебна система, пътища) за чеп не стават? Защо да си рискувам ежедневно живота като излеза от вкъщи да не ме прегази някой лумпен, без книжка и надрусан едновременно докато си вървя по тротоар или пресичам на пешаходна пътека? Или да се засека по тъмно с някоя компания "подпиинали"/мургави с ножове и огнестрелни оръжия?
Магистър инженер със златен медал, куп сертификати за чужд език и втора професия, и нямам работа по нито една от двете професии в тази "прелестна" държава - 1 център за нанотехнологии няма (няма и да има, от стратегическо значение са само крипто- и кол центрове), а сертификатите за учител не ми ги признава закона (въпреки че ми ги признават в къде по-развити държави, но нали трябва и тройкарите от филология да им е подсигурено тук и за мен няма място). В същото време, от кол центрове и всякакви фирми бъка от льохмани, които дори на Български не могат да говорят нормално, камо ли нещо конкретно да разбират, че и 1-2 чужди езика да владеят, както се предполага, че "работят". Всичко е наето с връзки, а успееш ли някак да додрапаш и тръгнеш ли да си вършиш работата съвестно, те принуждават да напуснеш понеже не се "вписваш" в (крадливия) колектив. Кое му е нормалното на това? Не, имиграцията няма да спира, колкото и да ви се иска да експлоатирате сънародниците си - няма да стане. Вкарвайте си араби, чернокожи, от югоизточна Азия, украинки - каквото има и се оправяйте. Никой не е длъжен да стои и да плаща сметката на разни крадливи копелета и цялата им рода, за сметка на погубения си живот тук.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: dcb9016cb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Първо, самата ти тема е въпрос на който сам си отговаряш, без реално да питаш. Т. е. не е ясно каква е нашата роля.

Второ, технически погледното родоотстъпник са и двете категории, и вероятно имаш предвид - кой е по-големият. Това, че едната категория е такава, не значи, не прави другата да не е...

Трето, в България могат да се правят пари, просто повечето хора очакват някой да им създаде условията и те само да ходят от 8 до 5, и прибират парите... Пич, никъде не става така... Тези компании и на запад които ги виждаш, някой си е съдрал гъза да ги организира, да ги направи конкурентни, да отваря работни места... Не са спуснати от небето, т. е. от политбюро както навремето. Някой гражданин, точно като теб, се е хванал и го е постигнал със собствени усилия и качества. Не, не е държавата...

Проблемите в България са комплексни, като във всяко общество. След разпадът на комунизма, нямаше политически елит който да организира преход към пазарна икономика. Целта им беше да ограбят каквото имаше в държавата. Нароиха се "бизнесмени", раздадоха им се куфарчета... те си бяха просто мафиоти. Не се гради икономика с такива хора. Докато вървеше разграбването на държавата, българите обаче не скачаха... Що? Щото никой по телевизора не им каза, че трябва... Те стояха... както по татово време и само чакаха новото политбюро, вече пребоядисано от червено на синьо... да ги "оправи"... Минаваха години, кой ли не се изреди да ги "оправя", та постепенно по-умните се изринаха, щото видяха каква е работата. По-тъпите продължават да излъчват "спасители", или просто се примириха, че Боко е върха в българската политика, сигурно щото той най-много се доближава до Тато...

Така че да ти отговоря на въпросът - кой е родоотстъпник... ВСИЧКИ. Към днешна дата България съществува единствено като територия. По турско време е имало Българска култура, но е нямало Българска територия. Сега има територия, но я няма културата. Т. е. ако си го представиш като човек, в първият случай - има душа, ама няма тяло. Вторият - има тяло, ама няма душа, наричат го - зомби. Тялото продължава да извършва някакви действия, да имитира, че прави нещо, по инерция, без да осъзнава, че е вече безсмислено.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b45b0cd278
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   А заплатата на директорите на ЕРП е 120 000лв месечно. При българите проблемът е, че на никой не му пука за нищо освен за самия него. Не може да си дава сметка, че нещата са като домино и когато не го е еня за нищо освен за него това повлича на долу нещото, което зависи от него, а то от своя страна повлича друго нещо, а то от своя страна трето и така като домино ефект всичко пропада в държавата. Съжалявам, но това е отличителна черта на нисша раса. И то се и познава, че е такава не само по остриганите им като за влизане в казарма тикви с тъп поглед, необръснати с кафеникава кожа с брада с анцуг и маратонки, но и по това, че все си търси причина в някой друг за състоянието си, като сега този, който сочи за виновник е ЕС. Е как от толкова много страни членки в него, като цяло само България е бананова република, а всичките други страни членки такива проблеми нямат и са добре? За да говориш за национални предатели, те за да влязат в това определение трябва да са хора предали останалите, които са обединени за някаква кауза и общото благо на държавата и обществото. А такива като "останалите" в България няма.


Чорбаджията на курникът

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1c4ae87a46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Правилно казваш - 240 народни представители са по-скъпи от поне 3 милиона икономически емигранти. Много са ни скъпи депутатите. Я кажи сега, в кого е вината? В тези 240 души, от които една част са пожизнено депутати или в останалите 3 милиона страхливци? Хахахаххааха. Разсъждения на някой Дечко.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: abf0a79a7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Политиците направиха така, че много хора да емигрираме. Естествено за това им е платено на политиците.
Така или иначе аз като емигрантка не дължа обяснения на никого, нищо не съм обещала, нищо не съм взела от никого. На мен ми е отнет достойни начин на живот в България, сигурност и спокойствие.
И разбира се, че ще поставя моите и на семейството ми нуждите над "родолюбие" отдавна продадено от тези, които трябва да работят за мен, за теб, за НАС! Страхливци са повечето българи!
Когато аз съм излизала да пищя против всичко, което виждах, че правят в ущърб на народа, повечето от вас си седяха в къщи на ракия и салата и се смееха на "луди" като мен.
Сега много "будни" из нета, навън обаче същите страхливец!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2593e11a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ти да не мислиш, че от добро за тръгнали тия хора по света с по 1 куфар дрехи да си търсят щастието? Ако човек е щастлив в дома си и е спокоен за бъдещето си дали ще зареже семейство, дом и приятели за да слугува в чужда държава?
Така, че да съдиш някой, който просто търси добър живот за себе си и за децата си, даже по-скоро за децата си, защото често минават години преди да се устроиш добрев чужда държава, е меко казано глупаво.
А кой мислиш, че е причината тези хора да заминат?
Е, сам си отговори кой е предателят.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5e2e7c9df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не гледайте в чуждото канче!!!
Емигрантите никога, никъде не са били за завиждане. От вкъщи по-хубаво няма. Но, когато вкъщи настане мизерия, всеки трябва да се спасява както може. Излизах навън няколко пъти. Не е "китка за мирисане". Събрах и донесох (с доволно много лишения) едни жизнено важни пари. После тук намерих сравнително коректен (за мен) работодател и няма сила, която да ме подкара навън ако нещо нещо не се обърка.
Не съм излизал от алчност! Беше по-скоро от зор. Зор, до който бях стигнал от "чудесното управление на държавата ни"...
А, че бидейки в чужбина не си плащаме тук, ми не е така - здравните осигуровки си ги внесох постфактум, въпреки че "там" съм внасял, а тук по никаква логика не съм ползвал... Трудовият ми стаж за времето "там" е като на безработен за НОИ! И тях грам не ги интересува!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: af47e27708
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Призовавам повече българи да емигрират и/или да избягват да си плащат данъците както могат - това са по-малко пари за заплати на паразитите и нищоправците в парламента. По-малко работници - съответно дерибеите работодатели ще имат по-малко да папат и ще се принудят да вдигнат заплатите иначе алтернативата са азиатци.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 539912ccf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   До 15 Когато на човек не му е разтребен собствения дом, кое е по добре да си го ошета или да иде да живее (работи) като слуга в дома на богаташ? Това е разликата, колкото и да твърдиш, че друг е виновен за да не се чувства човек щастлив в дома си, истината е че е по добре и за човека и за роднините му той да си промени подредбата в собствения дом от колкото да иде да обрече себе си и децата си за слуги в чужд дом.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a06de4878d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   "в България могат да се правят пари, просто повечето хора очакват някой да им създаде условията и те само да ходят от 8 до 5, и прибират парите... "

Нарича се "работа" и не прибираш парите, а ти ги плащат за положения труд и е доста често срещано на Запад, зато работното време е по 7-8 часа, а не по 9.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 882ad51187
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Към 18, аз каквото е трябвало за да си ошетам дома отдавна съм го направил. С образование съм и в чужбина. Като ходих да викам на протести - резултат нулев. 30 години корупция и беззаконие.
Интелигентният човек, който се уважава, трябва да знае кога да каже, че е достатъчно и да тегли чертата на време иначе не е толкова интелигентен. Аз не съм новият Левски или Ботев да водя революции и да се стрелям по площадите. Правя, което зависи от мен: ходя и гласувам. Толкова. Когато видя нещата да се подобряват значително може а се върна, да.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 83a87e0961
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Съдейки по критериите на някои от коментиращите, аз съм родоотстъпник. Да адресирам само някои неистини...

Шестичке, завистливата ти риторика няма да мине метъра. В България работех нощна смяна, с чужд език, магистър, а ми плащаха половината под масата, за да укриват данъци. Даваха ми и ваучерчета за Била, майка му де'ба. Тук изкарвам четири пъти повече само като начална заплата, плаща ми се на две седмици, имам нормално работно време, колегите ми не са пълни кретени, имам път за повишение, а и не ми се плаща с хартийки за супермаркет. Това е бая повечко от два лева разлика, чатиш ли? Ти като искаш работи и за дупчени билети, това че си подлога не е мой проблем.

Някой друг каза нещо за стравливост. Не знам каква смелост има в това да живееш като путка цял живот с мама и тати, но мамините синчета никога не сте били в крак с реалността. Чужбина си е опасна, особено като не понаваш къде са например правилните квартали и местата, към които не искаш да допарваш. Аз живях в квартал, който постепенно стана мъртво гето, така че знам бая повече за страха от някой сополанко зад анонимен екран.

Следя ви манталитета, сънаордничета, и трябва да кажа - не съм изненадан. Същите завистливи говедца сте си откакто се помня. Всеки ден съм слушал каква кочина била България, как трябвало да се махна, как "никога няма да се оправим" и все такива. Сега пък обърнахте резбата и просите присъствието на заминалите. Ми, няма аз да ви вардя задръстения кенеф. То не може все някой друг да ти е виновен, едно да искаш в един момент, после баш обратното, после да се чудиш защо нищо никога не става. По-тъпа нация от тая не съм виждал.

Псувайте си другите, седете си в татковината и си гласувайте за същите политици, които ви държат каишката и наморника отпреди 30 години. После умувайте с ракията кой ви е виновен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker