Проблеми относно шофиране!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблеми относно шофиране!!!
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 717 пъти
Здравейте, на 22 години съм имам книжка от цели 4 години!
Искам някакво мнение което е ефективно и някой сблъсквал ли се е с този проблем.
Май месец 2021 докато шофирах и беше дъждовно за пролетта, докато пътувах към вкъщи се подхлъзнах с автомобила ми и от тогава отключих някакъв панически страх да шофирам.
За тогава не го бях приел толкова навътре, но от тогава започнаха проблемите. Страх ме е да шофирам не смея да вдигна повече от 40-50км/, ходих да ми леят куршум при врачки и така й ли иначе ефект няма...
Моля дайте мнение какво може да се направи...
Мислех да продам сегашният си автомобил и да си закупя друг като вариант, но не съм сигурен дали ще помогне.
Това нещо ме преследва вече година и половина скоро ще станат 2.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: fb6bd30adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Имам лоши новини за теб мой. Щом за две години не си се управил, явно е някаква сериозна страхова невроза от катестрофи. Не си единствения. Известния български актьор Мариян Вълев, разказа в едни интервю, че той е претърпял сериозна катестрофа и от тогава даже въобще не се качва на кола. Аз преди години в една люта зима се завъртях на един завой и колата ми полетя в една пропаст. Живота ми спасиха млади дръвчета посадени по-надолу, които спряха колата. Слава на Господ нищо ми нямаше, но един месец не можех да шофирам от страх. После леко по-леко се качвах и започнах само на село и след два месеца всичко изчезна и от тогава си шофирам като Шумахер. Но всеки човек е различен. Щом те е страх не се насилвай за да не стане наистина някоя беля.


Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 169989f693
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Врачките и леенето на куршуми няма да ти помогне, а само ще ти навреди. С практиката ще преодолееш страха, който не чак толкова лошо нещо стига да не те панира.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ac43b9ebfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не куршум, а гранати да ти изливат, все тая. Трябва да превъзмогнеш страха си и да караш. Няма да караш със 120-140 в дъждовно време, но лекичко увеличавай скоростта и карай със една скорост. Успех.

Гаро

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b2af05c1dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аз имам книжка от 7 години и обичам да карам. За сега съм имал 2 инцидента. Един беше миналата зима на едно кръгово в 1-2 през нощта. С ниска скорост, но беше много заледено и надцених гумите си и настилката и тръгнах да намалям като вече приближих кръговото, но отдолу явно беше лед и много хлъзгаво и се натресох в тротоара, а колата отскокна назад доста. Другият инцидент беше наскоро, при спряло положение докато се огледах и тръгнах на полу-съединител ударих леко предния автомобил(джип). На него нищо му нямаше и полиция не викна, но мойта предница имаше щети. Но аз не съм се наплашил и в двата случая продължих да карам все едно нищо не се е случило. Моя съвет е да проверяваш и поддържаш автомобила за най-важните неща. Много хора подценяват гумите. Вземи си хубави, качествени гуми като Мишелин. Да по-скъпи са, но може да ти спасят живота в много ситуации. Почти съм сигурен, че ако си бил с хубави гуми си нямало да се подхлъзнеш. Представи си ходиш зимата на сняг/лед с обикновенни маратонки(евтини гуми все едно) и с хубави зимни обувки(Мишелин примерно). Еми да с обикновенните маратонки ще се пречукаш, а ако си с хубави зимни обувки шанса да се пребиеш е в пъти по-малък! Също по спирачките всичко трябва винаги да ти е наред - дискове, накладки и т. н!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 59f4c81185
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Играй Need for Speed може с волан, може без.
Аз лично мисля, че на мен ми помогна да развия рефлекси когато бях малък.
Днешните версии са още по реалистични от тогавашните.
Друг и по добър вариант е, да си платиш за допълнителни часове с инструктор. Гледай да е от по възрастните, не че е гарант, че ще ти помогне. Обясняваш му какво те плаши, какво ти е трудно и той ще ти показва

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b080196b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До Номер 4
Сложих хубави гуми чисто нови, но въпроса е, че страха е много голям просто лош късмет тогава беше надцених себе си...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9b45675d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Вече не минават ли кандидат шофьорите през психотест? Ти не си бил за шофьор още отначало, защо изобщо си се захванал, най много друг да пострада заради тебе. Бил се подхлъзнал, на всеки се е случвало, особено зимата, все куршуми ли да леем!? Стани по уверен в себе си, а и 50 км в населено място си е предела, ти автопилот ли искаш да ставаш?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 518aee8945
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Какви куршуми, какви чудеса? Кормуването ще ти трябва цял живот. Гадже, семейство, дете, стари родители. Обръщал съм се в поледица и после в мъгла в канавка два пъти. Преди 30 години и преди 10-тина. Карам от 1985. Сега карам градско в София всеки делничен ден за работа. извън града друга по-голяма кола. На моята възраст не е много успокояващо, но се налага. Следя за поведението на другите, анализирам си проявите на невнимание или неумение при ситуации. Ще ти се наложи да препрочиташ правилника, за научаваш пропуснати неща и да си търсиш предимството с клаксона. Нови гуми,хубави спирачки, здрав съединител, съобразена скорост, плавно спиране и енергично предвидимо движение, работа с маркировката. Пази пешеходците! Поддържай си уменията с кормуване. На всеки му е олеквал някога волана по пътя при поледица и не е било един път. Млад човек си, ще си като риба във вода след по-малко от половин година. Успех и пиши как върви.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker