Как можем да се самозащитаваме на практика? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как можем да се самозащитаваме на практика?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 567 пъти
Здравейте!

Не знам дали само аз съм така, но из улиците в нашата страна не се чувствам особено сигурно, особено вечерно време.
Не става въпрос само за стереотипният мангал, а за пияници, дрогирани, филмари и прочие. В тая държава е пълно с откачалки.

Повечето нормални хора са мишки. Страх ги е. Мен също ме е страх, но не искам да бъда мишка повече. Искам да мога да се разхождам спокойно по улиците, с високо вдигната глава, да си гледам живота и да не се притеснявам, че нещо ще ми се случи, понеже някоя псевдо-мутра или wannabe gengsta ще ми създаде проблеми, щото видиш ли така му скимнало.

На полицията нямам много доверие. От една страна съм сигурен, че има съвестни хора, които искат да си вършат работата, но как мога да бъда сигурен? И какво ми остава на мен? Да си взема някое стилето? Да нося бокс?

Как мога да се самозащитавам на практика?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 62bbdc831c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Запиши се на бокс/мма/кикбокс.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1a85b96389
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Сега видях, че Стилето са висококачествени дамски обувки на ток! Ако ти мислиш да се справяш с агресорите с дамски обувки... Най-малкото ще ти налетят пед*лите.

Сега, има някакво ножче, гледам... Ако наръгаш някой на улицата, почти е сигурно, че ще те осъди, независимо, че е в резултат на самозащита. Законите в България са направени така, че нормалният човек винаги да е ощетен. А ако му направиш нещо по-сериозно, ще лежиш в затвора.

За твоя сигурност, консултирай се с адвокат, какви са ти правата при самозащита и можеш ли да използваш хладно оръжие.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c8c8e83851
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Боксовете са забранени, ножовете са позволени до едиколко си сантиметра (поне в София, зная понеже някакви полицаи ме бяха спирали наскоро и ме теглиха конско по темата, защото ги ебавах, когато ме претърсваха, нищо не намериха, разбира се) - ама колко беше???
Колкото до страха - и целият да си въоръжен, пак може да те е страх... Като цяло няма от какво да се боиш, пияници наистина има, но са главно разни студентчета покрай дискотеките и футболни хулигани, които да ти направят проблем, освен ако не живееш в гето.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d745a7166c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   За какво ти е бокс, бияч ли си? !
Купи си лютив спрей.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3de7101b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Щом питаш за "на практика". Има само един метод - плюеш си на краката. Иначе ще тръгнеш да се правиш на лъв и някоя "мишка" ще те разпори или застреля.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 48caa27b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Най-добрия вариант е спрей. Хем е законен, хем не можеш да убиеш някого или да му нанесеш сериозни вреди (после ще се размотаваш по съдилища), хем може да ти донесе сериозно предимство, ако се наложи. Пръскаш и бягаш. Само не го дръж на открито в колата лятно време, че да не се пръсне от жегата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e8fe11e468
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Генерално - избягвай да се биеш на улицата. Аз лично съм тренирал всякакви бойни спортове, но ако имам проблем с някого се бия с него единствено в залата, с правила, ръкавици и т. н. На улицата бих се бил единствено ако трябва да защитавам жена си, семейството си, паднал приятел или опит за обир.

На улицата бойните спортове до голяма степен са неефективни в сериозни ситуации, защото масово всички ходят с ножове, палки, боксове. Вадят ти нож, кво ще направиш? На кого ще се докажеш? Ще си мрънкаш "нема задна" като някой филмар, ще те наръгат и ако оцелееш ще съжаляваш, че си го направил. Аз лично ако бъда нападнат от някой с нож бих го запомнил, избягал, проучил кой е и след това бих го премазал от бой когато не очаква.

Доста е ефективно да имаш електрошок/спрей. Аз обаче си имам пистолет и го нося навсякъде, освен на места на които няма как да бъда допуснат там - дискотеки, стадиони и т. н. Този пистолет се надявам никога да не го използвам, но ако ми се наложи със сигурност бих.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: eb81dd9748
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   При самозащита нормалното е да можеш да спечелиш няколко секунди за да избягаш, а не да стоиш и да се биеш. Така вече не е самозащита.
Вариантите са: лютив спрей и има кратки курсове за техники при самозащита тяло в тяло при различните видове атаки.
Аз съм жена и съм тренирали доста години боен спорт. Но за навън за самозащита не бих ползвала (ако не се наложи) шотокан например. Знам как да изляза от захвати и ключове, знам как да причиня силна болка до секунди губене на съзнание без да се налага да използвам груба сила, която и без това е слаба в сравнение с мъжката- примерно на моят юмрук не бих разчитала, но с отворена длан мога да те приспя, знам и как да смъкнат поне 1/3 от тежестта на другият... та има си бързи и безболезнени начини да спечелиш няколко секунди и да БЯГАШ! А след това звъниш в полиция и даваш макс. точно обяснение за външен вид на нападателя/нападателите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker