Кога трябва да свърши войната в Украйна според вас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121548)
 Любов и изневяра (29807)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кога трябва да свърши войната в Украйна според вас?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 1031 пъти
Кога трябва да свърши войната в Украйна? Имате три варианта:

- Когато Украйна си върне всички територии включително Крим (това е официалната позиция на Киев)
- Когато Русия изпълни целите си
- Или веднага като се замрази конфликта на днешните граници?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: e72f0a5e60
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Най-логично е до сегашните граници, но само и единствено при Автономия на Донецка и Луганска републики, а не присъединяване на тези територии към Русия.
Вариант с освобождението на всички земи ми се струва много кръвопролитен и с неочаквани последици, я ядрени, политически в Русия и т. н.
Вариант Русия да изпълни целите си зависи само и единствено какво ще решат САЩ!
Да не забравяме, че най-голям принос в победата над Хитлер имат пак американците с оглед, че тогава на тяхна територия не се е водила война, а са захранвали Русия със стомана и пари, за да могат да се борят с него! Да не забравяме и доставките за Англия също, че горкичките на тоя остров едва ли сами могат да издържат дълго време....

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5345866e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Войната няма да свърши в близките 10 години. Ще свърши когато западния капитализъм се демонтира.
По същия начин, както нашия социализъм беше демонтиран за 10ина години, същото ще е и сега.
Украйна е само един фронт. Следва Азербайджан. Следва Тайван. Следва Израел срещу Иран (това ще е най лошото).. Очакват се над 100млн бежанци да дойдат и да заместят източно европейските роби, които ще се приберат по домовете си.
Ще падне интернета навсякъде, защото руснаците ще свалят спътници Ще настане 90дни глад заради това (пригответе си храна). После Мъск ще блесне с неговите спътници да "спаси света". Освен това ще има нов вирус до есента, който този път ще е представен за терористична атака, след него ще въведат базовия доход.
Земетресенията ще се увеличават все повече и повече, докато накрая цели континенти ще потънат. Половин Европа ще е потопена и заблатена.

Хора, ние сме във 3та световна война, и Байдън ви го каза, и папата ви го каза. Украйна е просто само един фронт.. Какви територии, каква победа, какво 5лева. И това нещо още даже не е започнало.. Не бъдете наивни и спрете да гледате телевизия! Надявайте се на най доброто, пригответе се за най лошото

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 89081e392f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Аз съм на страната на Украйна - твърдо и категорично.
Макар и да искам още днес да се прекрати огъня и да се спре този геноцид върху обкновени цивилни хора и смърта и страданието на войниците от двете страни, то аз съм наясно, че това е невъзможно към този момент.
За тези, които казват, че Путин имал право да води тази война - замислете се - ако Турция, например, реши, че трябва да освобождава Кърджалийско, понеже там има много етнически турци, вие съгласни ли ще сте? Или ако реши, че България й принадлежи, понеже е била в историческите граници на Османската империя до 1878г.?
Аз смятам, че войната трябва да свърши, когато Украйна си възстанови международно признатите си граници (включително и от самата Русия, между другото), т. е. върне си изцяло Донецк, Луганск и Крим. И със западните оръжия, които идват, надеждата ми е това да стане още тази година - към лятото или есента.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 216e05ca67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз гласувам за втория вариант.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2363e68c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Веднага

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 63b5694620
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Войната в Украйна свърши!
Започва вече откритата м/у САЩ (които като винаги ползват чужда сила, посерковците) срещу Русия.
Сега вече да, сега е време да решим кои сме...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e0e80810a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ще свърши когато решат началниците. Както започна и свърши ковида изведнъж изместен от военната операция (война няма обявена нито от едната страна).

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 95c170f8a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   3, Разликата е, че Боко (и останалите) целуват турския ч*п. Нито един човек от този регион не е малтретиран на етническа/религиозна основа, че резаците да дойдат да ги "освобождават".
Има видеа (дори в тубата) от независими ЗАПАДНИ журналисти (италианци, французи) какво се случва в тези региони преди войната. Постоянно се трият за да не събират достатъчно голям брой гледания, което си е тихо потвърждение за истинността им - иначе щяха да излезат нашите "демократични" медии и веднага да опровергаят фактите. Потърси "децата на Донбас" и другото мисля, че се казваше само "Донбас". Забележи и разликата между истински ранени от шрапнели и т. н. работи хора и тези, които ни представят по телевизията през ден - грейнали до уши, в чиста болница (по-добре и от нашите ти казвам), розовки, все едно са излезли от спа процедура, а в същото време с ампутирани крайници били... Същите, които Зелевката ходеше да поздравява. Не знам как се намират балъци да вярват и на толкова зле режисирани сценарии. Според мен го осъзнават, но си плюят просто за да си взимат някой цент отгоре. Не отричам, че и от другата страна най-вероятно има ексцесии, но украинците никак не са толкова невинни, за колкото се изкарват. Трябва да спрат и да си останат със сегашните граници, 3-5 км демилитаризирана зона като Кореите и да се приключва, че ми писна и да ни занимават с тях, при положение, че повечето пребиваващи тук са финансово много по-добре от повечето българи, но въпреки това няма друга държава (дори сред най-големите "демокрации"), която да ги оставя по хотелите в топ курорти целогодишно и да ги помпа с минимална заплата и половина за нищо. В същото време, "помогнете на това детете, ония момък, оново момиче, средствата са непосилни... " - ето ти средства. Те не са внесли 1 стотинка данъци в тая държава. Няма как Европейския да дава толкова пари само на нас да ги дондуркаме така, а в другите държави да ги впрягат на работа. Те за благодарност пък само спретват някакви "протестчета" да ни затлачват още повече и без това умрелите взаимоотношения - от техните пръдни ли ще се топлим, след като няма друг газ? Пълна тъпанарщина.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: efc5f66a5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   В момента на територията на Урайна се води война на изтощение между най-голямата сухопътна и с най-много ресурси в света империя - Русия и най-голямата и с най-много пари, корпорации и с най-голямо финансово влияние в света империя - 'Западът' (САЩ и техните слуги и колонии)

Украйна е само бойното поле и жертвата в случая. Борбата е жестока и е за геополитическо влияние и световен ред - кой ще диктува правилата.

САЩ и техните институции и колонии(държавите от ЕС, международна банка, световна банка, фондовите борси) въртят цялата търговия почти с петрол и ценни метали. Липсват им ресурсите.

Искат руските ресурси, за да стната световен хегемон, това е истината. Русия от своя страна иска да си задържи ресурсите и земите и да си върне включително исторически земи(които някога са били нейни) като изгони от тях Запада.

Това е истината, а разните обяснения с 'денацификация', 'защита на Крим' и т. н. са само ПОВОДА. Замислете се какво стана преди да започне войната в Украйна - руснаците дадоха ултиматом САЩ да си събрат крушите от цяла Източна Европа и да се изтеглят от бившите съветски земи(точно това стана малко преди войната) и чак после започнаха с денацификацията и т. н. обяснения. ТЪрсете реалната причина.

Крим е основна стратегическа база. Ако руснаците не си го бяха върнали там щеше да стъпи американски крак - да шпионира, разузнава, да сее раздори между различните етности, да финансира НПО-та(принципът 'разделяй и владей')

Как и кога ще свърши войната - никой не може да каже, защото е война на изтощение, в която и двете страни наливат ресурси. Западът обаче дългосрочно няма как да победи руския дух.

Защото разчита на наемници, - да произвеждат и пращат оръжие, а някой друг да се бие - винаги са обичали черната работа да я вършат с чужди ръце, макар и често добре платени! (наемниците взимат много пари, но и се бият много често неадекватно ЗЛЕ, тъй като не им се мре, а искат да си харчат паричките после)

От друга страна е свободолюбивия, изстрадал, видял множество трудности, болки и скърби РУСКИ ДУХ, който когато се събуиди просто тръгва напред и се спира чак в столицата на държавата, която е тръгнала срещу него(в 1812 след като Наполеон напада Русия, руските войски влизат в Париж, а през 1945 г. в края на разгрома на Хитлер щурмуват и Берлин)

Западнякът просто няма психическата сила, за да се справи с Русия, защото си мисли, че истинската война е като CS-a и ще пуца само през аватари(други да ходят да се ибият), а той ще плюска вкъщи, ще ходи на ЛБГТ паради и т. н.

Никога не бих заел странаа и позиция в конфликт между руснаци и украинци, просто защото чувствам и двата етноса еднакво близки. Нека не забравяме, че когато руснаците са помагали на българските опълченци да се освободят, между тях е имало и украинци.

Двата народа са съвссем близки за нас и аз лично не знам някога украинитие да са правили зло на българите - ако някой знае да каже. Но когато вижда м истинските причини и знам, че борбата се води между Русия и Запада, няма как да не съм с цялото си сърце и душа за

РУСИЯ! С нами Бог!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 45b42885af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Войната е между САЩ и Русия пич, и тепърва започва. Украинците просто дават жертвите, щото са много умни... Ами дано не стигне и до тук, че интелектуалното ни ниво (като народ) е същото. За малко и ние да си изберем шоумен за президент, не че ние не го искахме, ами той се заинати. Целият източен блок е зле, ама Украйна, България, Молдова... това е дъното...

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 43fcddb7ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Русия не може да спечели. Икономическият, научният и въобще всякакъв потенциал е несъизмерим с този на западнте държави.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 89081e392f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   До 6: Дори и болни мозъци като теб осъзнават, че ако "посерковците" застанат с цялата си мощ (разбирай човешки ресурс от войници и военен ресурс като оръжия) срещу любимата ти Русия, то от последните нищо няма да остане.
Вижда се какво правят съвсем малка част от НАТО-вските оръжия и съвсем малка част обучени от НАТО генерали и войници от армията на Украйна - вече над година отблъскват ордите безумни орки от изток. И затова на оня бункерен плъх целта му от завладяване на Киев и сваляне/екзекутиране на Зеленски стана "освобождаване" на Донбас и Запорожие.
Амриканските служби откриха Саддам и Осама бин Ладен, не си мисли, че не могат да намерят и екзекутират и Путьо. Единственото, с което източната кочина може да плаши е, че имат радикализирани елементи, които може да не се посвенят да използват ядрени оръжия.
Аз съм си избрал страна - тази на целия цивилизован свят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4c88edf233
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Когато Русия превземе цяла Украйна.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 11a5563235
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 2 знае всичко, явно е изключително информиран от някакви негови си източници. Само да не се окаже, че пак е чел измислиците на някой напушляк в нета. Иначе аз не мисля, че войната ще свърши скоро. Руснаците не могат да се признаят за победени и да отстъпят, понеже така ще се окажат в доста по-слабо положение отпреди войната, ще се превърнат в много второстепенен играч, няма да са изпълнили нито една от целите си. Украйна не иска да отстъпи, а и половината свят ѝ помага... сигурно ще се бият още години.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d19c3e91b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Войната ще свърши когато Украйна победи! В 21 век няма място за агресивни бивши империи като русия!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 680b34c8a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Ще свърше когато Русия победи.
На украинците един ден ще им писне да живеят сред развалини и ще предадат своя лидер.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 239aad68b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Замразяване на конфликти и прочие неща са правени преди и на други точки по нашата планета, което не е довело до нищо кой знае колко добро.
При едно замразяване на конфликта, Путин ще използва времето за обучение на армия и събиране на нови ресурси, за да нападне отново- я след година, я след две-три, а през това време ще има разни партизански движения и тук-таме ще избухва по някоя бомба.
Една отстъпка на Украйна пред Русия също не е в никаква полза. Както Хитлер не се е задоволил само с Аншлуса, Чехословакия и Полша, така и Путин не се задоволи само с части от Грузия и Крим. Самата му идеология е насочена към териториална експанзия и философиите на Иван Илин.
Ако Русия погълне цяла Украйна, отново хич не е добре за самата... Русия. Представете си тази голяма държава Украйна, пълна с партизани, които ще пускат коли бомби и ще взривяват вашите изкуствено поставени марионетни губернатори. Или колко града из основи трябва да заземите и колко още човешка ръка трябва да измре, за да разширите своята империя.
Най-добрата алтернатива за Русия е да спази Будапещенският меморандум, да си изнесе армията от Крим и тн. А Путин да бъде сменен с друг вожд.
По данни 150 хиляди руски войници измряха за нищо. Дори и само 50 хиляди да ги кажете, то в Афганистан за 10 години измряха 12 хиляди руснаци (войната между СССР и Афганистан).

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5bafad6398
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   И как решихте, че Русия е сама когато има негласната подкрепа на Индия, Китай, Южна Америка, Африкански държави, държави от близкия изток. Това са около 2/3 от света. Войната е идеологическа между златния един милиард и експлоатираните!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: af161edd17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Ако въпросът е кога "трябва" би трябвало да няма въобще войни, но от стотина години няколко федерации се борят да бъдат световни империи, правят си напук, с влиянието си над други държави и баламосват простоватото подвластно население чрез медийната власт. Би трябвало вече всеки да е разбрал, че войната не е между Русия и Украйна, просто се води на украинска територия.
Ние българите като производители на оръжие най-много трябва да си мълчим с мнение за войните, защото ние произвеждаме и продаваме. За какво според вас произвеждаме оръжия, нима от голямото ни желание за мир по света? Щом сте толкова големи миротворци, защо търпите оръжейни заводи в българия, които бълват производство?

Мисля че не би трябвало да ни интересува войната на територията на Украйна, трябва да мислим за себе си, за развитието на нащата икономика и държава. Мисля че не е лошо да приемем някаква бройка бежанци, но не да ги отглеждаме и обслужваме с месеци по хотели, като туристи, а да им предложим да живеят като всички българи, да работят, да си плащат наем, да си купуват храната. Това че били майки с деца, не ги освобождава от факта че те трябва да се грижат за прехраната и покрива на децата си, както го правят хиляди самотни български майки. Самотните български майки с деца, защо не ги отглеждаме на хотел с храна и камериерки? Мисла също че не трябва да поставяме санкции на която и да е държава, а трябва да гледаме собствения си интерес и да купуваме и продаваме стоки, там където не е най изгодно. Не е ли смешно, че българите тръгнали да наказват русия, като не купуват от нея горива и докато русия търпи загубите, все едно бълха ги ухапала (от българските санкции), българския народ страда купувайки скъпи стоки с мизерните си заплати. Ще кажете че сме в "клуба на богатите" затова налагаме санкции, щом сме в клуба на богатите защо населението ни е с мизерни доходи? Ако клуба на богатите ни задължава да поставяме санкции, нека осигури на българското население, възможност да получава доходи като техните граждани, за да си позволи да плаща скъпите заради санкциите стоки. Щом ни налагат да не правим бизнес с русия, нека бъдат така добри те да ни осигурят или стоки на такива цени или дооходи като техните. Това все едно да изискам от хигиениста в цеха да не пазарува в големите хипер маркети, но да му плащам заплатата във ваучери за храна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker