Една груба критика на модерния човек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Една груба критика на модерния човек
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 661 пъти
Оставям това като отворена тема с цел да провокирам размисъл и нека всеки да каже своето лично мнение. Да си позволим малко интроспекция!

По-долу ще изложа моите впечатления. Можете да ме поправите ако мислите че греша някъде.


Много хора (мъже предимно) започнаха да изнемогват, да се чувстват подтиснати, изтощени - няма жени, няма пари, няма смисъл, разбити мечти и т. н. депресари, сдухани, не им се живее; гледаш ги прави умрели в кожата си; трева, фас след фас - здрава клетка не им останала, губят си времето в безделничество, чакат живота да мине. И всички се оправдават с някакви външни фактори, отговорността не е тяхна, космоса им е крив, двете си ръце за нищо ги нямат. Манна небесна да падне и пак недоволни.

И така разочарованите идеалисти стават циници. Като не успеят да се лансират, да постигнат мечтите си и самооценката им пада. В резултат от комплекса си за малоценност започват да омаловажават, да принизяват всички останали като "оф, той тоз защото.. пф, те такива като тебе.. То и аз да такова щях да таковам".
Много ми е интересен един феномен; когато някой зададе някой най-прост въпрос в социалните мрежи и същите като хиени отгоре му с критики по личен адрес и най-редовно извън контекста на нещата. Много държат на това да се назлобеят, да си прехвърлят ядовете на някой друг. (Да не пропусне някой да ми каже, че съм пропуснал препинателен знак някъде! )

Като стане въпрос за политика примерно.. Просто образа на проваления мъж зад екрана, типичния чичка ми излиза на ум. Няма да ги бъде ако не си пожелаят едни на други най-лошото, че даже на майките си (горките жени), едно селско мъмрене и ругаене без абсолютно никаква перспектива.

А, и жените? Да не забравя жените, че няма да е честно иначе, нали сме "равни" сега - равни и пред ножа. Визирам "онези жени" - повечето от вас ще се досетят. "Има и изключения" Да, да, знаем. НИЕ ВСИЧКИ до един в някакво отношение сме изключения за себе си, да. "Аз може да съм такъв, НОО.. " Да, хайде, и аз съм любимо дете на мама.

Жените, да.. интригантки, клюкарки, лицемерки и още.
(Не съдя поради някакви лични пристрастия и прочее, ами просто излагам статистически данни. )
Вечните оправдания; не били искали да бъдат разглеждани като "сексуални обекти" - кой го казва това, най-суетното и провокативно животно от всички? Говорят врели некипели в които сами не си вярват. "Себеуважение". И жената е разбит мит вече.

Типът "като мене втора няма да намериш" даже няма да го коментирам. Всички вече правят св*рки, нищо специално.

А напомпания батка, алфата, стигмата или каквото още беше там. Мъжът от бетон - той се поти на тестостерон, седалищните му мускули са бетон. Носи слънчеви очила след осем вечерта и първа ценност му е BMW-то, на мама мъжлето. "Яко пички БаТеЕе". Достоевски - мисли си, че е хирург това.


А делюзьорният човек? Който толкова силно си вярва в неговите си глупости, че без тях живота му е немислим "ама че как така", оф, "типично за овен като теб" - да, типично изказване за жена като теб, лековерна и наивна.

А разбирача? Всеки компетентен и накрая данните показват завишени нива на безработица и неграмотност от над 45%! Как става това? Дори аз си повярвах, че разбирам квантова механика по едно време.

О, и още нещо! Няма никакви стандарти вече, всичко е нормално, всичко е красиво (а то на човек не го мяза), абе всичко е позволено! Пей сърце!
Самоопределяш се като стол? Чудесно, "сядай" там при останалите луди. Самоопределяш се за куче? Добре, ще се отнасяме с теб като такова. Искаш да се направиш на жена? За без пари отивай в кухнята, да се почувстваш като такава!


Абсурдни много. Нека си позволим малко самокритика за разтоварване, малко откровеност, защото ни липсва.
Лично намирам себе си измежду редовете горе, и то не в един, а вие? Не се засягайте, ако сте се открили също, а това е много вероятно ако сте хора. Споделете какво мислите. Приемете го откъм забавната страна ;))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: d1783a76fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   , , Приемете го откъм забавната страна"

Ти си го написал точно обратното на забавно. Така обиждаш всички хора на земята. Изобщо замислял ли си се ти дали си перфектен?

Докъде стигна българския народ...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5601819aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ами хората са имали мечти, а са свършили на някоя дебилна работа, в най-добрия случай като канцеларски плъх от 9 до 6, което действа пагубно на душата.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b198a12042
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Описал си ниската и обикновената прослойки на обществото. (Около 40-50% от мъжете и жените т. е всеки втори/трети)
Но ако погледнеш има мъже и жени, които влизат в топ 10% т. е средно един на всеки 10 човека. Това са хора, които са концентрирани основно в София понеже там е всеки пети българин от страната и стандартът на живот е най-висок. Т. е елитът на нацията е концентриран основно там въпреки че и в провинцията има топ мъже/жени.
Тези хора живеят хубав живот, имат добри доходи, могат да си позволят почивки/екскурзии, дом и т. н и не малка част от тях са инфлуенсъри. Усмихнати и позитивни хора. Защо ли? Ами Х. Смирненски го е описал в “Приказка за стълбата”. Тези на върха на стълбата казват, че животът е цветя и рози, а тези на най-долното стъпало виждат само негативите и колко лош/несправедлив е светът. Така че, Авторе, тази приказка е написана за такива като теб, които ще си кажат - тази приказка не важи за мен. Виждаш само негативите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f1fcb6684c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Съвременните мъже и жени са пълни с комплекси и от това печели пластичната хирургия, козметичния бизнес, бизнеса със стероиди и други подобни бизнеси.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker