Ако имахте пасивен доход - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121338)
 Любов и изневяра (29743)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ако имахте пасивен доход
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 652 пъти
който ви позволява нормален живот, но не и луксозен, бихте ли променили нещо? Бихте ли работили въпреки това? Ако да, същата работа ли или някаква по-лека или на половин работен ден? Ако не, няма ли да ви стане скучно? С какво бихте си запълвали ежедневието? Бихте ли останали в същия град/държава? Изобщо как би изглеждал новия ви живот и изобщо бихте ли променили нещо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: ebb4c9772e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Бих пътувал по света, всеки месец да живея на различно място, за нещо подобно ти трябват около 2000 евро на месец. Мисля да го направя с няколко апартамента под наем, имам един в момента в София, вкойто живея и един в чужбина в който никой не живее, просто стои като ходя от време на време, като планирам да продам този в София и да купя с малък кредит два на същото място където ми е другия. В южна европейска туристическа страна е, не искам даказвам къде точно, но средно имотите там струват по 80-100 000 евро и се дават под наем за 500-600 евро дългосрочно, или по 50 евро на нощ с airbnb, но не ми се занимава, защото трябва да си там.
Напълно постижимо е ако имаш свой апартамент в София, макар, че азсвоя там го купих преди около 5 години за 55 хиляди евро, в момента струва около 80 хиляди.
Просто ми писна да се мъча да правя нещо, да бачкам, като 2000 евро са достатъчни за 90% от държавите по света да живееш цял месец, в Азия съм бил многократно и с 1000 си цар. Животът е кратък.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: add0ed0494
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   То аз в момента живея приблизително така.

Имам малък пасивен доход - под 1000 лева на месец е и отделно работя, но не повече от 4-5 часа на ден.

За лукс нямам излишни пари. Но за приличен живот да. Не бих променил нищо. Не бих заменил повечето пари и да си дам времето срещу тях.

Пари се изкарват, но време не се връща назад. Времето е > от парите. Когато много хора го осъзнаят ще си променят тотално мисленето и начина на живот.

ТТ

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 23420be9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Всеки си прави сам изводите. Един ще профуква всичко, друг ще къта всичко в банката, трети ще купува имоти - апартаменти, земедалска земя, помещения, четвърти ще прави бизнес, ако е предприемчива личност. Аз например взимам наем от апратамент. Не са малко парите, но пък не са и много, че с тях да стана богаташ, да развивам бизнеси и т. н. Използвам ги за плащане на сметки, за разходи свързани с професионалното ми развитие и т. н.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 226395c86b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Хората с пари обикновено са 2 категории:
- трябва да продължават да работят, защото явно чрез това са успели, и това ги кара да се чувстват успели. Самите пари не ги задоволяват, а тръпката да ги печелят.
- такива които започват да пият и друсат. Обикновено не са ги спечелили сами тези пари, или просто се е случило да ги спечелят, но не са били те целта. Целта им е била нещо друго, и то не е било така лесно достижимо като парите... Вярно че повечето хора се оплакват от това че не умеят да изкарват пари, но има далеч по-редки и трудно неща в тоя живот. И тъй като с всичките си пари не могат да получат това което наистина искат, се друсат, пият и искат да избягат от тоя живот. Лошото е, че имат парите да го направят...

Това да живееш спокойно и нормално... трудно постижимо. Не сме устроени така. Някои обикалят други държави да си набявят тръпка. Пълно е в youtube с подобни канали. Особено ако си американце/англичанин и нямаш проблеми с визите. Но да си седиш в задръстения град и живееш скромно... трябва да имаш някакви сериозни интереси в някаква сфера и да използваш времето си да се развиваш. Примерно да се научиш да играеш шах, или да свириш на пиано. Проблемът е, че никога няма да станеш наистина добър в нещо ако го захванеш на зряла възраст... Може да е нещо по-просто, особено ако имаш къща с двор на село. Можеш малко земеделие, малко животновъдство. Принципно е тежка работа, но можеш да го направиш на хоби, и колкото можеш. За мен това е по-смислена инвестиция от пътувания, защото размотаването безцелно омръзва също.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1f50cb4ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Зависи колко голям е този пасивен доход. Както може да се очаква, бих пътувал по света. Би останал за няколко седмици в някои държави.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 331ec929f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Всички отговорихте, че ще пътувате, ама аз излишно уточних, че пасивния доход би бил колкото да живеете, а не да обикаляте света. Да кажете, че ще се преместите в някоя евтина държава - ОК, ама да обикаляте света с 1500 лв (примерно)... Ами вие ако през 2 седмици сменяте държавата, тия пари за път ли, за хотели ли, за какво? Ако пътувате само с палатка на гърба и на автостоп или с велосипед, е друга работа, но едва ли това имате предвид.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7772533819
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   След 20 години в чужбина аз постигнах 2000 евро пасивен доход на месец и догодина ще станат 3 000 като си дадем и собственото жилище под наем. Смятаме да се приберем в България, за да бъдем близко до родителите и близките си като цяло. Не мога просто да стоя и мързелувам. И в България ще работя, но за кеф, ще отделям пари и за образованието на децата ни и разбира се, поне три семейни пътувания в чужбина ще правим ежегодно. Но, не мислим за някаква радикална смяна на начина ни на живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker