Защо всички ни мислят за турци? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121546)
 Любов и изневяра (29806)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21916)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо всички ни мислят за турци?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 960 пъти
Здравейте, доста често когато съм общувал в интернет с хора от различни държави, те са казвали, че ние сме турци. Последният случай беше с един украинец, който ми каза, че при тях в училище изучават, че ние сме турци. Това ми прозвуча доста странно. Преди това имаше и един хърватин, който ми каза същото. И двамата бяха доста убедени в това. Същото важи и за самите турци, те са най-агресивни на тази тема. Твърдят, че ние сме с турски произход. Като пример винаги привеждат хан Аспарух и хан Кубрат. Не знам какво да им отговоря. Казвам им, че езикът ни е славянски, но те веднага опонират, че просто са ни асимилирали. Дори ако отворете в Уикипедия пише, че прабългарите са били тюрки. Много съм възмутен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: bc2bead698
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Това е защото в западната, както и в голямата част от руската историография, "тюркската" теория за произхода на българите е много широко застъпена и в отделни периоди се е приемала за единствено вярна. Другата теория е "хунската". За мнозина разликата между "тюрки" и "турци" е напълно неясна. Ясна ни е на нас тук, защото сме им съседи. На запад и далеч на изток не е така. Освен това като народ сме изключително слабо познати. През по-голямата част от съществуването си сме били част от далеч по-големи етнокултурни конгломерати-Хунски, Византийски, Османски... Както всички малобройни народи, културата ни е разпространена само в много тесен географски ареал и истината е, че никога не сме си давали особен зор да го променим това.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5327df6102
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не сме нито славяни, нито тюрки. Ние сме перси.
Генетичните тестове го доказват.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c8ffbeefaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ъъъ, нямам такива наблюдения с чужденци. Но... като гледам как все повече визуално някои хора го докарват откъм визия - нищо чудно. Жените едни тъмни, дали заради солариум или заради цигански гени, макар че има много светли цигани, ама пак си личи, че не са съвсем българи... Аз съм с много бяла кожа, тъмно руса коса и светло кафяви очи, със славянски черти, но много жени не са така. За мъжете по-скоро не мога да кажа, защото не се заглеждам толкова в тях.
Колкото до езика ни - няма нищо общо с турския.
Произходът ни е по-скоро ирано - монголоиден, отколкото тюркски.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5cb41ccb9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   ТЮрки и турци имат разлика от земята до небето!!! Украинците могат да го учат това заради волжзките българи, които са мюсюлмани, но и дори това не ги прави "турци"! Хърватите най-вероятно това им е останало от Югославия, където ние сме "лошите", които искат да им вземат Западните покрайнини и Македония!
Отделно, че има вече и доста изследвания за индо-европейският характер на т. нар. прабългари, а "хан" е КАН. И не на последно място ние също можем да кажем на хърватите, че са шумаджийски свинари!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 94f57208c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти правиш ли разлика между турци и тюрки?

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1298e715e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Това е официалната версия, наложена в учебниците от комунягите.
И аз в училище учих, че сме от тюркско-алтайски произход, т. е. някъде от земите на днешна Монголия.
Самата хипотеза, че са дошли едни малобройни хора с дръпнати очи на коне и са асимилирали морето от южни славяни тук, е абсурдна.
Българи с дръпнати очи няма. Т. нар. прабългари са азиатци наистина, но са дошли от земите на днешен Иран и нямат нищо общо с тюркските племена. И са само един компонент от съвременния български етнос. Те са общо три - прабългари, славяни и траки. Скорошни генетични изследвания доказаха, че нямаме общи генетични компоненти с турците, а сме най-близо до сърби, естествено - македонци и румънци (с последните явно заради тракийския елемент).
Така че следващия път като ти спорят, може да им цитираш тези изследвания.
На мен приятелката ми е украинка и тя ми казва, че когато е била ученичка са ги учили, че и ние сме изцяло славяни. А като гледа хората тук в България, и тя се убеждава, че не сме типичните славяни, т. е. не изглеждаме като чехи, поляци, словаци.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 25708efd68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Много чужденци се заблуждават. Това е заради манталитета и мисленето на българите. В пет вековната турска доминация българинът е възприел страшно много неща от тяхното мислене, манталитет, морал и дори начин на живот. Вината е в самите българи. Ни приемат, ни предават. Това личи и по социално финансовото Ви състояние. По това че постоянно мрънкате и сте недоволни, че чакате някой да дойде да Ви оправи живота. Няма ги онези истински българи от преди 14 век. Днешните българи в мнозинството си са хора без креативност, липсва им инициативност, не могат да се организират, нямат единонодушие по никакви въпроси, освен мрънкането и оплакването.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ee9c8961e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   И как се опитват да те убедят? Казват ти, че Аспарух бил тюрк ли?
Идва, разбираш ли, тюркът Аспарух, превзема балканския полуостров населен със славаяни придошли преди него от припятските блата край Киев. Превзема ги и те го асимилират въпреки че той продължава да ги управлява поколения наред? Седнал на трона, отказал се от майка, език и рода и славяните го асимилирали, след него те сложили сина му а после внука му на трона да ги управлява, готина басня.

Истината е че сме траки, предците на Испор (Аспарух) са преживели потопа край черно море, потопа е наложил да се преместят в Азия и севрна Африка, няколко столетия са обикаляли азия и са се върнали на балкански полуостров.
Има и доказателства Само Българите създават етносна държава, като траките, за разлика от всички други европейци и турци. Европейци и османци не са се интересували от етнос, създавали са държави от сбирщини хора, без значение произход, докато българина от хилядолетия се гордее с етноса си и на база етнос създава държави. Все още ние българите не приемаме за наши сънародници българските цигани, които вече над 40 поколения се раждат в държавата и имат български паспорти.
Друго доказателство е че всъщност Испор идва да освободи своите родственици траки от римско владение, той си е владетел на народа си и идва да освободи друга част от народа който са били българи (мизи, траки, беси).
“И така, къмъ 10 августъ 660 г. българитѣ минаватъ стихийно Дунава, не въ силата на извѣстенъ договоръ съ византийците да пазятъ като съюзници дунавската граница на империята от нахлуването на други варвари, или пък са били принудени да сторятъ това вслѣдствие на нашествието и напора на хазаритѣ, а идатъ тѣ съ великата историческа задача, в качеството си на законни наслѣдници на Балканския полуостровъ: първо – да избавятъ и отнематъ родината на тракийскитѣ си събратя от господстващото гръко-римско малцинство... ”

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ef51a10701
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Напълно те разбирам, аз живея в чужбина и когато кажа, че съм от България ме питат дали съм от Турция. Това е, защото сънародниците ни от турски произход казват, че са българи, че са турци от България. Същевременно те са и по голямата част живеещи в чужбина, както и помаците. Има страшно много помаци. Също така говорят на български пред колеги и пишат на турски в социалните мрежи, така че напълно нормално е хората да си го мислят. Да си говорят на турски и да не се правят на българи. Аз не знам българи, които живеят в Турция да казват, че са турци.
Ние сме били в най-горещата точка във войната с Османската империя, както сме и междусъседски страни, така че е напълно нормално да има микс между нас, както има микс в други междусъседски страни, Унгария-Румъния, Албания-Сърбия-Македония и т. н. Обидно е също да ни мисля за румънци или да ни слагат под един знаменател. Аз нямам проблем с това да им обясня кой от къде е и как стоят нещата при нас и крайно се деля от румънци и турци.
Ако украинците, не знаят много много, въпреки че има бесарабски българи там, то сърби, че чак до поляци знаят. Ние най-много сме го отнесли, защото сме най-близо. Ние знаем истината и никога няма да склоним глава. Имаме баби, дядовци, пра деди, от извора знаем какво и как. Най- закъсали са македонците с промитите мозъци, там е страшно с историята. Украинците са нашите македонци, та и там е нормално историята да е променена и изчанчена в удобен ред.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ef51a10701
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Хора, знайте си гените. Проследете си родословното дърво. Аз съм българка с тъмни черти, снежно бяла кожа, класическа българка със славянско излъчване. Моите пра деди са всичките сърби, а друга част по териториите на днешна Македония, териториите едно време са се менили. Замислете се колко българи са останали отвъд пределите на България и колко съседски страни са останали в други. Знам, че има много от нас, които са миксирани, нормално е и да има по тъмни особено, когато в днешни дни тена е на почит. Това миксиране го има във всички страни. Не сме времето на Хитлер да се водим за най-чистата раса. Въпроса е да знаеш от къде произлиза твоя род и кой си, да се представиш това, което си и историята да си знаеш, а не някой турчин да казва че е от България пред целия свят и да те поставят под общ знаменател или някой с промит мозък да те нарича татар. Обидно е.
Има и византийски гени при нас не само славянски. Западните славяни нормално да изглеждат по различно от нас те са се миксирали с австрийци, германци и евреи. Ние просто сме на друга локация. Ние сме южни славяни по различни сме и по характер сме по различни, топли и гостоприемни. Западните славяни са сдържани и студени. Източните-руснаци и украинци всички знаем.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 294db92f08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   5, аз казвам как ни наричат те. Но разликата между двете е незначителна. На турски турчин е тюрк, а Турция е Тюркай. Само в България се правят, че турците са различни от тюрките.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b62a880f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Затова както и за всичко друго свързано със съдбата на българите са виновни самите българи. Много ясно, че който и да види българите, бил той турчин, украинец или македонец каквито са остригани всичките българи, повечето и с кафеникава кожа, с бради с анцуг и маратонки ще ги вземе за някакви аборигени и съответно украинеца особено знаейки историята им ще ги нарече турци за да ги обиди(все пак са нацисти повечето украинци), македонеца ще ги нарече турци за да се дистанцира от тях и да не им минава през ум на българите, че са един народ с македонците и да имат мераци към Македония, а турчина ще ги нарече турци, защото има интерес да им отхапе държавицата. За това е цялата работа. Който от изброените народи да питате ще се уверите, че е така. На остригани като за влизане в казарма Ганчовци с кафеникава кожа, с бради с анцуг и маратонки плюещи по улиците олигофрени кой ще им гледа, че за разлика от турците не са с черни очи, а с по-светли, което не ги прави един и същ ген с турците? Кой ще ти гледа този дребен, но съществен и определящ отличителен знак? Който и турчин да питаш ще ти отговори, че смята българите за турци, защото приличат на турци, а те самите са избрали да приличат на турци, защото са прости. Даже и парите ходят сами да си оставят в Турция с цели градове и така подобно на кръвна банка със система вляха кръв и оставиха Турция която е техен враг на границата на оцеляването и защото без парите които вляха там, сега Турция щеше да е банкрутирана. Сенаторът на ситските лордове Клаус Шваб и другият ситски лорд Джордж Сорос опекоха с мълнии от ръцете Турция, задето Ердоган остави да седи изолирана и диванчапраз далеко на канапето командирът на ЕС - Урсула фон дер Лайен която е техен пратеник и поставено лице и се отчита пряко на тях. За една седмица сринаха турската лира на нивото на тоалетна хартия и я оставиха да се гърчи, но тъпите българи и вляха кръв като се изсипаха с цели градове да си оставят парите там. Как да не им кажат, че са турци? Баце да не направи нещо по-различно от доброволен застъпник и адвокат на Турция и преди? Че и се засягат. Пълни недоразумения.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 20cd7b0e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   11 е точно тези в големите градове хич не са топли. Кажи ми къде са топлите хора в София примерно?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker