Защо е толкова мръсно в България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121439)
 Любов и изневяра (29768)
 Секс и интимност (14394)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9614)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7315)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18590)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо е толкова мръсно в България?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 879 пъти
Прави ли ви впечатление колко е мръсно в България - по улиците се търкалят какви ли не боклуци, далеч не са само фасове. Където и да излезна извън градовете, покрай пътищата е пълно с бутилки и други боклуци. Масово има незаконни мини сметища, дори покрай обработваеми площи. Коритата на реките са задръстени от сметища. По плажовете сигурно има повече фасове, бъркалки и сламки, отколкото пясък.
Защо в къщите ни свети от чистота, а извън прага на дома е такава кочина?
Дразни ли ви? Предприемате ли нещо активно срещу боклуците? Аз редовно събирам боклуци от пред нас и мета улицата. След 1 седмица обаче пак става същото…и се чудя дали изобщо е възможно България някога да заприлича на западна държава в това отношение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: ba6c659cc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Нама как държава осеяна с плюнки по улиците от олигофрените храчещи на всяка минута докато вървят да не е зарината и с боклуци. Не знам каква западна държава бленуваш, но България не може да бъде такава с такъв материал. По-скоро ще изчезне сама до 20-30 години.


Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 19acdfb89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Отражение на манталитета ни.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5ef925afc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Защото сме като децата - трябва да ни накажат, че да се държим както трябва. Тука обаче наказуемост и контрол няма, няма и гражданска съвест, затова всеки прави каквото си поиска.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: be95a50178
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   То е очевадно защо - българите са мръсни хора... Мен още като дете ми направи впечатление, че всеки хвърля дето му падне, а тогава обществото беше далеч по-чисто от сега. Сега като духне вятър и се пръснат тия боклуци по улици и градинки, окичват се дърветата. Или ако живееш до река и е валяло дъжд, тя понесе сакчета, бутилки... Абсолютен кенеф.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 16c4974222
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Защото не се чисти. На много места в Европа, еле пък южняците, мърсят в пъти повече. Обаче през нощта боклукчиите измитат всичко. Тука само най-централните улици се метат. И то не всеки ден. Добави отворените кофи контейнери и кага духне вятър, всичките лайна се разлетяват.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2f4b6322ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Защо ли? Защото няма нито достатъчно казани за смет, нито има достатъно метачки по улиците, нито по селата има достатъчно добро сметосъбиране и не на последно място, онези които замърсяват не ги глобяват. Това са причните!
Сравняваш с чужбина, е, изброените неща в чужбина са наред. Опитай се да хвърлиш нещо на улицата в Европа, веднаа ще има и кой да го измете и кой да те глоби.
В центъра на Истанбул не глобяват, но има стотици метачки с метли. Местните водачи на туристически групи съветват туристите да хвърлят опаковките на земята на площада, за да не се отделят от групата да търсят кош, обаче изхвълиш ли нещо, докато се отдлечиш на 5 метра от боклука, чистачката го измела и въобще не личи че почти всички туристи хвърлят.
Проблемът с метачките в България не е малък, в кварталите с блокове обикновенно е назначена средно по една чистачка на 3 хил граждани, как да смете фасовете??? Пък и заплащането на метачките не е много мотивиращо, обикновенно са жени на социални помощи, които трябва да изработят даден брой часове на месец за да получат социална помощ, която е много смешна сума.

В България особенно по селата положението с много малкото казани е фрапиращо, затова се появяват нерегламентирани сметища. В селото на баба ми има един брой казан с обем по малко от 1 куб метър за 20-25 къщи, днес някой изрязал асмата и плодовите си дръвчета и клонките в казана, съответно казана пълен и другите 24 къщи няма къде да хвърлят, а камиона минава веднъж на седмица. Така боклукът се събира в дворовете, принуждават се да го изнесат край селото. Нима мислиш че на българския селянин му харесва да товари ремарке да вложи пари в гориво за да изнесе болкук край селото или да го изсипе в дерето? Мислиш ли че ако българския селянин имаше казан на до 50 метра от двора си не би го ползвал? Истината обаче е ако има казан той винаги е пълен, защото от всеки двор има да се хвърля доста повече неща от колкото от апартамент, разни треви, сухи листа, изгнили плодове и зеленчуци, дворовете като се пометът, после мъжът изхвърлил стари пирони, железа и/или старата ръчна количка, жената изхвърлила стар маркуч или лейка, казана се пълни за минути, а го извозват веднъж седмично.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 09cf757048
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Това е отражение на вътрешния свят на населението, което обхожда тези ширини.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1adf704a7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Защото всеки хвърля боклуци, където му падне, а от чистотата не чистят изхвърлените извън кофите за боклук боклуци.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c72f26697d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Коментари 5 и 6 са точно такъв тип хора които си хвърлят боклуците на земята или през прозорците на колите си. Точно тези които правят мръсотиите по улиците се оправдават, че не се чисти или, че няма достатъчно кошчета за боклук. Не може да очакваш на всяка улица да има метачка която да чака някой да си хвърли боклука и да го измете. Не може да очакваш някой след теб да чисти, защото теб те мързи да си носиш хартийката в теб и да я хвърлиш като намериш кош. Не очаквай някой да следи колите дали ще се изхвърли боклук от там. Има достатъчно кошове и контейнери за боклук и това, че някъде няма не е оправдание да правиш мръсно по улиците. Носиш си в теб хартийката и когато намериш кош я хвърляш. Няма да ти натежи една хартийка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7f3d58cb34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Защото българинът предпочита да си метне боклука където види, а не където има кофа за смет, затова.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 575f474f99
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ти май не си бил/а в западна държава... Там е същата свинщина, с изключение на туристическите маршрути. Метра и спирки смърдят на урина и говна, фасове навсякъде - също като тук. Относно другите боклуци, в Париж в момента тънат улиците от боклук (макар с основание), не е ексклузивно явление за България.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 54a308bf18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Защото българите като цяло са мръсна нация и имам чувството, че на повечето хора им харесва да е мръсно, да се търкалят боклуци, да висят торби от клоните на дърветата, да се настъпват изпражнения от домашни кучета. Това явно се харесва на повечето хора у нас. И не е толкова до липсата на контейнери за смет. Ако българите държаха на това да е чисто, просто нямаше да се изхвърлят отпадъците по земята, щяха да приберат, каквото има за изхвърляне и да го изхвърлят в друг контейнер. Манталитет.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 1 година, 14 дни
hash: 28609750a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Защото българина го интересува бирата и кебапчето, до там се простират интересите му, а че живее в неуредена кочина даже не му прави впечатление.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker