Защо бг богаташите са надменни, а чуждестранните - не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо бг богаташите са надменни, а чуждестранните - не
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1170 пъти
Не обобщавам и знам, че има изключения, но има ясна трнденция. Прави ми впечатление, че бг богаташите масово са надменни и самото им излъчване и визия е на човек, смяташ де за нещо повече от другите. Погледът им, езикът на тялото, масово са със слънчеви очила дори и зимата, физиономията им една такава надменна, дори стойката им е някак намахана и излъчваща лоша енергия. От далеч като ги видиш, се набиват на очи и правят впечатление. И не, не говоря за фалшивите кредитни богаташи с БМВ за 15 бона с десен волан, купен с бърз кредит, който го плащат с клизми всеки месец. Говоря за наистина богати българи.

На запад трудно можеш да разбереш на пръв поглед кой е богат и кой не, ако не ги познаваш. Много богаташи даже не карат скъпи коли, защото казват, че и не толкова скъпите им вършат работа. Държат се човешки и не се имат за безсмъртни. Примери имам много от личните си познати, вкл. познавам и един възрастен англичанин син на благородник, даже баща му едно време е бил министър на земеделието, а пътува с нискотарифни компании и няма скъпа кола. Ама има хиляди декари земя и конеферми. Познавам такива богаташи във Франция и Германия също. Някои даже ходят на работа с велосипед. Майка ми пък е чистачка на бившия премиер на една една немска провинция и семейството им са супер мили хора и сядат и говорят с нея най-нормално като с нормален човек и никога не е усещала някакво демонстриране на превъзходство от тяхна страна. Нещо, което в бг трудно може да стане.

Пак казвам - има изключения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: fcb1a42004
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Сам си написал отговора в текста си! "син на благородник" Онези са наследствено богати, от поколения наред, не смятат, че има нужда да набиват инфо за имането си чрез показност, приели са че е нормално да притежават. Докато българските са новобогаташи, парвенюта, затова имат нужда да изтъкват информация за финансово положение.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a364d12b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Манталитет и комплекси за малоценност. Много от българските богаташи са спечелили парите си незаконно и с далавери. Забогатели са изключително бързо без да е положен особено много труд. Като добавиш просташки манталитет към това нещо и ето ти ги. Има и хора, които пък с труд и лични усилия са станали богати и също са надменни. Аз познавам такъв човек. Наистина съвсем сам, без някой да го бута, без никой да му помага, със съвсем честен труд постигна много в материален и финансов план. Този човек също е адски надменен. Води се от максимата, че всичко е успял да постигне сам и останалите са по-долни от него. Има и доста богати хора в България, които не са надменни и за които малко от нас знаят, защото не са публични личности, а живеят съвсем нормален и тих начин на живот. Богатството си използват за инвестиции и за образование на децата си. Познавам и такова семейство. Пратиха синът си и дъщеря си в Англия да уча, не къде да е, а в Оксфорд. Там с уреждане не става. Там плащаш само високи такси. Родителите плащаха таксите, но двете деца за всичките години обучение се спукаха от работа и учене и общо взето тръгнаха от нулата и от мизерията. Сега момчето, вече голям мъж е финансист в Лондон в Канари уорф, а момичето, вече жена работи в някаква търговска компания в Холандия на пристанището в Ротердам. Та тези двамата не карат скъпите коли по разнебитените софийски улици и не се мислят за голямата работа, а всъщност наистина са си голяма работа, но нямат комплекси, ами култура и възпитание.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6604bec224
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   А аз не мога да разбера какви комплекси избивате, когато се хвалите, че сте чистачи на видни богаташи.
Видиш ли, каква чест само, познаваме ги и те си говорят с нас.
Способните хора не се хвалят кого познават, защото имат себе си...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2a6ab7af32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Защото българите сме кофти хора във всеки един аспект! То и затова държавата ни е такава. Тук ако някой забогатее държи да го демонстрира нон стоп пред "бедняците". Един вид вижте ме колко съм над вас, вижте каква кола карам, вижте къде ходя на почивка. Наистина кофти арогантна енергия. Тези с най-лъскавите коли смятат, че за тях няма правила на пътя и дори ти да си с предимство, трябва да им правиш път, защото са в скъпата кола. Много селско и нагло поведение. И после същите ако кажеш нещо против тях, започват да обясняват как им завиждаш и затова злобееш. Ами не, просто хората не харесват злобното ти и арогантно поведение. Гледала съм много влогъри и от Бг и от чужбина. Тук Бг яката парадност- вижте ни, вижте ни, вижте ни. А тези от чужбина с много по-голям стандарт на живот, първо че не ти набиват всеки ден какво са си купили, ами дори те съветват как и ти да постигнеш нещо. Опитват се да помогнат и на други хора да са добре. Аз ако завиждам на някой със стандарт ще е някоя истинска красавица с добър характер, а не на Тоца крокодила примерно. Но тук простите селяндури докопали малко пари, няма как да го разберат това. За тях парите са повод да си избият комплексите и да парадират, че са над другите, а тези хора за които говориш нямат нужда да избиват комплекси и знаят, че е важно какъв човек си и да си качествен човек на първо място, а не колко пари имаш. А това с колите, ами защо да е задължително да караш някаква мега скъпа кола и да привличаш излишно внимание. Че и да влагаш толкова пари, за да те видят колко си богат. Ако имах много пари, никога не бих ги дала за кола да парадирам насам натам. И аз бих си ходила с колело, като знаеш че винаги можеш да си вземеш всичко и нямаш нужда да се фукаш, виждаш колко безсмислено е да влагаш в прекалено скъпи и лъскави неща и не го правиш. Предпочитам да ме ценят за човека, който съм, а не да ме забелязват заради колата, която карам.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8a5e11093e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Защото българските са парвенюта, а тези от Западна Европа са богаташи от поколения. Затова и нямат комплекс да носят немаркови дрехи и да си носят сандвичи дори.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: bad47c53b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   В бг сме по-близо до първобитния строй и притежаването на по-голямо състояние се счита за нещо, кето трябва да бъде демонстрирано едва ли не постоянно, като проява на надмощие.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8ec1e90c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Селянинът си е селянин, независимо от моментното материално състояние. На повечето не им е и чисто поради абдикацията на държавата от задълженията си да им прави проверки и налага съответните такси, да не говорим за конфискации на незаконно придобито такова. Как да не са нагли като колкото повече нарушаваш законите и крадеш, си по-добре. От съда излизаш момина сълза... Жертви/потърпевши безброй, а виновни - не.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 77d6ddaabd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Така е защото те като цяло са богати нации. А при нас е като в Турция - повечето забогатели до 1-2 поколения назад са били обикновени хора и са драпали по всякакъв начин да забогатеят. И сега се мъчат да се показват колко са хай. А и освен това в Южна Европа културата ни е по-показна. Да те види съседката или съседът с каква кола си, да ти завиди.

Наистина са много надменни и мачкат хората, ужасно е да работиш с балкански богаташи. Не са само нашите такива, а изобщо в Италия, Балканите, Турция са такива боклуци.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 44b306cd97
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   3, това, че го рзбираш по тозиначин говори много за теб.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: d7602860a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Защото са нисша раса затова. Това, че са богати не ги прави генетично по-различни от другите българи, а само кара да изплува на повърхността природата им на нисша раса, като проявлението в конкретният случай е, че се мислят за нещо повече и гледат надменно другите едва ли не се мислят за богове. Хората на Запад дето са със десетки и стотици милиарди долари богатство, демек българските богаташи са едни жалки въшки пред тях, тия хора имат за съпруги съвсем скромно изглеждащи и дори грозновати и стари жени, редят си се на уличните опашки пред Макдоналдс като всички обикновени хора, ходят си най-обикновено облечени, не се правят на важни на никого, не гледат надменно никого, даже немалка част от тях лишиха децата си от богатото наследство и ги оставиха без пукната пара, като видяха само веднъж, че децата им се държат надменно с хората понеже са им синове, без въобще да ги интересува, че е защото са в пубертета. За да изградят характер и ценности. Но при българите въобще не е така, тъпака си остава тъпак, колкото и пари да има. Колкото и пари да има българина е грозен, без вкус, без ценности, противен, комплексиран, нагъл и надменен селянин, защото не може да избяга от природата си.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 170c310d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Българинът по принцип е надут. Без значение има няма пари. И последните бедняци си вирят носа и искат с всички средства да се покажат паралии. Показност. Такъв ни е манталитета.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6523ed808d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Защото сме малка държава и избиват комплекси. В голяма държава има много хора и съответно повече хора с по-висок стандарт, никой няма да им обърне толкова много внимание. А мноооого, много богатите са по-скоро ексцентрични хора, презадоволени и егоцентрични, такива могат да си купят остров, замък, совалка... знаят го и оттам идва изкривяване на личността, че са велики.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: d89c334a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Съгласна съм с теб, авторе. Познавам една госпожа, на която единственото постижение в живота й е, че е успяла да разведе и да се омъжи за един богат мъж. Смята, че всички други са низши и нямаш право да не я харесват! Представи си каква наглост. Ако си позволиш да не й лицемерничиш, че ти е приятна - значи й завиждаш според нея хаха нямам думи. Живях в чужбина 2 години, в добре развита европейска страна. Ами да ти кажа честно не се усеща такава жажда всички да бъдат милионери, да са известни и да се хвалят. А в Бг цари един арабско-турски манталитет, граничещ с цигания. Не искам да обидя никого, но ме изумяват някои сънародници. Свестните и качествени хора у нас са по-скоро изключения.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: bfe8370e30
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Едно лайно, колкото и злато да му сложиш, пак си остава лайно.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3fc6cd2a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Масажист съм в Лондон. Няма да се впускам в подробности какви хора са ме поръчвали. От руски олигарси до корпоративни С клечки. Имена няма да споменавам. Познавам се и с персонала на някои супер известни звезди

Преди работех в един голф комплекс, в Балчик. Знаете за какво говоря, няма да ви кажа кой от трите. Там имах "удоволствието" да работя и с "богати" българи.


До тук с въведението. Сега, тряба да се отбележи че има разлика между БОГАТ и ЗАМОЖЕН. Въпросните българи не са богати. Те даже и заможни не са. Някои от тях имат пари и дотам. Други даже и пари нямат а са "държанки" с досиета в държавна сигурност. Тези в парламента, например всичките до един нямат един лев на сметка и ползват чужди банкови карти. Защото са с компромати. Другите пък - които уж имат пари са новобогаташи - парвенюта. Те никога са нямали културата да харчат пари. Те не знаят стойността на парите които имат..
Дори и да не говорим за тях, а някакъв шеф на голяма корпорация пак е същото. Изобщо ако човек бързо се издига той подсъзнателно знае че тези пари не ги заслужава и се дразни на себе си.. Затова и са арогантни..

На запад е същото обаче, не се заблуждавайте. В Лондон е пълно с някакви самодостатъчни, сингъл -профешънълс, дето са станали шефове на банки преди две години. Канари Уорф например е типичен пример за такива хора.. Пълно е с парвенюта, които работят за Дж. П Морган, Голдън Сакс, Блекрок и тн. Познавам един дето е главен инвеститор във повечето строителни фирми в Лондон. Живее в 4етажен мансион, има 4 коли в гаража, сред които е Астон Мартин, обаче става да изключва телевизора след сина си, щото хабял ток.

Сега, "аристократите" за които автора говори изобщо не живеят в центъра на града, а си имат имения в 5-6зона.. И наистина са такива, както ги описва.. Възпитани, толерантни, уважаващи, шедри. Имам един такъв клиент на Пътни. По стените си е окачил портретите на дядовците си, винаги се разхожда по халат и говори на типичен пош английски от филмите. Да де, ама той е израстнал в такъв стандарт на живот, а не му е самоцел.. Същото се получава и с хора, които бавно и усърдно са си вдигнали стандарта на живот с годините и парите които ги получават са заслужени с усилия. Те също са супер готини..
Всички други са позьори, независимо от държавата.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 77d6ddaabd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   15 а дали можеш да се ожениш за детето на някой такъв ако си масажист ми е интересно? Реших, че предпочитам да им влизам по къщите както ти правиш вместо да работя нещо в офис.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6f33514ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 13 съм. Искам само да добавя, че не виждам на какво отгоре са толкова високомерни нашите т. нар. Випове! Не се сещам дори за един от тях да е осиновил детенце, да му е платил образованието или операцията на някого! Дано да греша, но освен да се снимат нищо друго не правят. Знам само, че колкото е по- примитивен един човек толкова е по-надут. Там където живях богатите са интелигентни над средното хора и участват в благотворителни каузи без да го споменават. Затова ние сме малък, но много прост народ, а когато си прост, логично е да си беден!!!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 506b042b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   От 15 до 16
Да, ходя по домовете
Знаеш ли 80% от масажистКИТЕ са свиркаджийки. Срам за професията. Те също така мислят като тебе - ще стана масажистка и ще обикалям Лондон да си намеря богат принц на бял кон.
Единственото което вършат в края на уравнението е да правят свирки и да духат, за пари.. Честно! То затова и хората като кажат "масажист" и особено в България асоциацията е такава.. Особено на Сохо и Лъвов мост.
Имам две колежки - българки. Едната е супер красива. Масажист е на Мохамед Бин Рашид Ал Мактум... Ако гугълнете името сигурно ще ви говори нещо. Не само.. Тя урежда много масажисти да го виждат, там е нещо като старша. Който дойде човека в Лондон, в Джумейра хотела на Хайд парк, тя ги събира момичетата и ги праща. Правят му квадрицепс (само) масаж на 4 ръце за 20мин, вземат 2000паунда за това, на човек и се прибират.
Няма да кажа от град е тя, щото тук може да има хора които да я познаят. Но не е от София. Скромно момиче, супер точна, дойде ми на гости един път с баница в ръка. Не знам колко е добра като масажистка, но знам че прави много добри козметични процедури, има си студио на Южен Кенсингтън.
Другата ми колежка е от София. Няма си никого.. Вече няма и нас. Цял живот търси някакви коне и принцове и е сама като куче и се напива всеки ден.. Носа й е вирнат до незнам си къде. Няма и работа, защото рейтинга й като масажист е нисък. А е нисък, защото си подбира клиентите.. Ей за такъв буклук говоря..
Ако аз съм един аристократ и я викна нея даже и свирка няма да искам да ми направи, щото е пропаднала и си личи от километри.

Колкото до мен Аз се занимавам с остеопатия, акупунктурист съм. 70% от клиентите са ми бременни жени и изобщо не ме интересува в какви имения клиентите ми живеят. Нито пък семействата им. Бил съм в над 1500 къщи в Лондон и за мен са просто клиенти. Дали са богати или не изобщо, ама изобщо не ме интересува.. Всъщност предпочитам да работя със средната класа най много. Бедните са арогантни, богатите също(повечето). С последните рядко има за какво да си говоря дори.
Те така или иначе за личния си живот не говорят.
Например генералния мениджър на HSBC ми е редовен клиент. Като отивам да я видя си казваме точно 3-4 изречения и се прибирам.. Първия път си говорихме само, за кралицата 5 Мин, че беше умряла

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker