Защо масово не се връщат депозитите на наемателите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо масово не се връщат депозитите на наемателите?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 718 пъти
Здравейте! Наблюденията ми са, че масово наемодателите се възползват от наемателите. Дори при едномесечно предизвестие, платени сметки и без щети по жилището наемодателите все намират причина да не върнат депозита. Това че ги харчат и не ги пазят си е техен проблем. Могат да измислят хиляда причини и пак не го връщат. Вие как смятате? Има ли такава тенденция?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: d2e19320dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не, няма такава тенденция!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d3320f7e98
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Обикновено винаги има сметки за оправяне и неспазени договори, например договаряш се да е 1 година, а си тръгваш на шестия месец. Досега никога наемател не си е тръгвал като е оправял всичките сметки, винаги след него излизат токове и води, после задължения към етажната собственост и някоя друга щета по жилището. Случвало ми се е няколко пъти да ми се налага основно пребоядисване след наемател, но като цяло остават около половината пари или една трета от депозита след като се покрият всички щети, всеки случай е индивидуален. Имах случай наемателят беше оправил сметките и освободил квартирата, върнах му депозита и после му се обадих да му кажа, че кучето му е скъсало комарниците, на което той каза да така е и просто ги плати колкото струваха, всичко зависи от това колко са коректни хората. Лично аз влизам в положение защото живота на всеки е труден, недей си мисли че хазяите са се удавили в пари.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 29e376edc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   По скоро няма такава тенденция, обикновенно наемателите не плащат последните сметки, много рядко спазват едномесечно предизвестие. Най-често просто се изнасят без да уведомят наемодателя и когато наема закъснява с няколко дни наемодателя се обажда по телефон да пита, какво става, а наемателя казва "ми аз се изнесох миналата седмица". Тока, водата, парното, които са ползвани през последните 1-2 месеца не са платени, а жилището е в ужасяващ вид.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3968ee7350
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Авторе, личи си, че никога не си бил от страната на наемодателя. Нямаш си и на представа, какви наематели има. Собственикът на жилището в масовия случай търпи много по-големи щети от наемателя и често един депозит не стига. Има такива изроди, които буквално съсипват жилището. Това са хиляди левове ремонти. Да не говорим за лъжите, че някога щели да си платят сметките към Топлофикация, които са много над стойността на този същия депозит. Има много хазяи, чиито наематели са ги занулявали. Това че ти си попаднал на по-нахакан тип си е само твой проблем.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d2c1342c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Най-малкото трябва да се засече водата и тока. Защото той дори да си е платил последните сметки, пак остава един период, в който е консумирано - от края на отчетния период до излилането на фактурата, плащането на сметката и напускането. Отделно жилището трябва да се остави във вида, в който е отдадено, имайки предвид естествената амортизация. Например ако стените са били прясно боядисани при наемането е редно да се оставят прясно боядисани или поне да се удържи от депозита за боя и бояджия. Разбира се, не е редно да се удържа депозита за дето например печката е морално остаряла през това време.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ae1fd99093
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Защото всеки се опитва да спечели допълнително с някаква шмекерия и заобикаляне и неспазване на правила и закони.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8c13ccae13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Просто не се плаща последния наем за сметка на депозита. Аз така процедирам, а чувам и от познати. Иначе става едно излишно прехвърляне на пари, ако няма някакви повреди, причинени от наемателя естествено. Поне от моя гледна точка е така. Сметките уточняваме допълнително. За протокола - от страната на наемателя съм. Никакви проблеми досега. Но и да имам проблеми, неслучайно е сключен договор и се пазят платежни документи, за да може човек да си търси правата в съда, ако се наложи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker