Загубих себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Загубих себе си
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 854 пъти
Млад човек на 23 съм, имах амбиция да уча, да работя, да подкрепя семейството си, да създам свое, да пътувам и какво ли още не, но изгубих всичко това, изгубих чувствата си, губя и ума си. Не знам, от Ковид ли нещо ми пуснаха (конспирация го наречете), от времето ли, от миналото ли, от не знам и аз от какво, но вече нямам желание за нищо, не чувствам нищо, не желая нищо и не знам на къде отивам. Гледах тикток, ютуб и т. н, къде голи момичета се кефех, къде на простотии.. вече "скролвам" и всичко ми е безинтересно.. Обожавах да играя игри, бях и добър, къде на компютъра, къде на телефона - вече дори не влизам, тъпня голяма.. нито нови заглавия нито стари. Имам дългогодишна връзка, ама вече и там не изпитвам нищо, все приятелката ме пита "липсвах ли ти", "обичаш ли ме" и т. н., просто казвам "да". Родители все звънят, питат как съм, що съм, нещо ново, просто казвам "добре" макар, че ми е все тая. Клиенти на работата почнаха да питат "Какво ми е", просто казвам, че съм уморен, нищо, че ми иде да им тегля една майна. Учех, уж още уча, нашите с надежди, а аз съм към края така да се каже на обучението и нямам вече желание да го добутам, предстоят ми изпити, които може би трябваше да съм взел отдавна, без проблеми и ще ги взема, ама дори нямам желание да се явявам, майната му и там. Най-големия привърженик на секса - даже не ми се и мисли вече за нещо. Наскоро катастрофирах (леко) и бяхме компания в колата и всички след това бяха "Мале, как беше толкова спокоен, хладнокръвно, ние се уплашихме, пулс 200", а аз просто не изпитах нищо, нито страх, нито тъга, нито гняв (колата беше моя), нито нищо, всякаш не съм катастрофирал, ами не знам, паркирал съм... Постоянно съм отегчен и просто унил.. Единствените ми мисли напоследък са как искам да се прибера, да си легна и да се завия просто, за са е пълен мрак. Другите ми постоянни мисли са как просто искам да се изключи.. Представям си се как стоя в сегашната стая или някъде другаде и просто се свличам на земята и всичко спира. Имам чувството, че ще изгубя и разсъдъка си, с който дори в този момент съм решил да пиша тук. Дори не търся съвет, дори не търся подкрепа, даже ми е писнало някой да ми казва "Давай, ти можеш", "Всичко ще се оправи", "Прави това и това, ще е по добре" и т. н - Смисъл няма

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: fedbf07ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   В депресия си.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 521dce7ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Плюс, изследвай си хормоните.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0a9e43f5cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен си постигнал състояние на НИРВАНА, радвай се! Много хора стигат до този етап в даден момент. Това НЕ Е нито депресия, нито апатия, а си е точно Духовно състояние! И да-прав си-реално в нищо няма смисъл! Смисълът- всеки сам си го придава за всичко!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 445cccecb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Приземил си се обратно на Земята. Сблъсъкът с реалността обикновено минава така. От там нататък си ти на ход.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2ab60c4f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здрав ли си, имаш ли покрив над главата ти, вода храна, в беопасност ли си? Милиони мечтаят за това и се борят. Лесно е да се пуснеш по течението, лесно е да не правиш нищо, лесно е да тъпееш гледайки простотии в тик ток, лесно и да играеш с часове и да деградираш. Просто стани, затвори тази страница и започни с нещо ново, като начало активен спорт, планина, въздух, прочисти си мислите. После смени работата, няма как да не в положителин стрес, от ново предизвикателспво, смени специалността ако не ти харесва, въобще промяна във всичко. Няма кой да ти постели червения килим и да ти се кланя и да води живота ти. Това си ти, ти и само ти. Лесно е да си в комфорта на ежедневието си, да си жертвичка, да ти е безразлично. Трудното е друго, но пътя е друг и усещането за удовлетвореност е друго. Започни да четеш, да слушаш видеа. Не си ли промениш мисленото, нищо няма да се промени. Пътувай, отиди за няколко дни в чужбина, не е скъпо, все нещо ще си позволиш. Уважавай приятелката ти, защото ще и пиене. Да намериш някой да те обича днес, не е никак лесно в тези материални времена.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d8726ffc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Това е апатия. Ще мине и това. Ще направиш грешка ако подкрепяш финансово семейството си, явно говориш за фамилията си, без да създадеш свое. Финансово ще ти е много трудно да подкрепяш две семейства. Съжалявам, че ще го вметна в случая, но много съм против родители, които създават деца, за да ги подкрепят финансово един ден. Кравата не суче от телето. На всички вече е омръзнал интернет, в голяма степен връзките и въпросите на родителите. Апатията ти ще мине, просто трябва да изтърпиш. Ако не си щастлив във връзката си се откажи и потърси друга любов. Твърде млад си за апатия и в любовта.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0a9e43f5cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   До н. 5-В чужбина не било скъпо? ! Сериозно? ! Не се заяждам, просто казвам, че специално съм проучвала оферти и реално давам пример-екскурзия до Италия за 4 дни-струва 1500-1600 лв. Това изчислено до стотинката почти. Говоря за организирана екскурзия с туроператорска фирма, самолетен полет, нощувките са в хотел 3 звезди. 1500 лв. - НЕ считам, че са мизерни или никакви пари, особено щом говорим за човек живеещ в жалката ни държава, а не в чужбина. Тук заплащането за волския труд на българите-е все едно си африканец живеещ в джунглите на Африка, парите едва стигат да се покрият битовите нужди. Ако човек има проблеми със здравето-да не описвам-колко пари заминават! Като теглим чертата, как точно екскурзия в чужбина би била нещо лесно осъществимо? ! Говоря за човек, който сам се издържа, има само себе си, разчита на себе си само. Без богати роднини, без разни наследства и без висока заплата!
За българите живеещи в тази жалка държава.... , чужбина НЕ само, че не е евтина, а си е направо лукс.
Сладките приказки и розовите балони, бели еднорози-работа не вършат!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9d5b989c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много интересно е това, което сподели, че при катастрофата не си реагирал по никакъв начин и как общото ти емоционално състояние оказва влияние и на моментните събития и заплахи. Мисля, че няма лошо да се консултираш с психолог или психотерапевт, който да ти помогне да си върнеш поне малко желанието за живот. Няма нищо срамно, въпроса е да подбереш добър специалист. Книги, някакви статии на подобна тематика биха били също от полза, но със сигурност трябва да направиш нещо по въпроса. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b3b7fd0b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Състояние на духа, сблъсък със заобикалящата среда или просто нещо се случило и това е вид защитен механизъм за справяне, или е диагноза за някаква психично заболяване. Всичко е възможно.
Но няма повод за тревога. Всеки има подобни състояния. Само изключително тъпите хора са вечно "щастливи".

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker