Каква е истинската причина за смъртта на Вазов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Каква е истинската причина за смъртта на Вазов?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1184 пъти
Здравейте, със съученици обсъждаме слуховете относно смъртта на Вазов, моля ако има някой историк тук, нека ни просветли. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: fbaa364154
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Вазов умира на 70. От какво мислиш, че е умрял един болен човек, на 70, през далечната 21-ва година, когато в БГ изобщо не е имало спешна помощ, при тогавашните ограничения в лекарствата и медицината по принцип? Имало е болници, но лекарите в града са били като днешните общопрактикуващи. Антибиотиците не са същесвували, до появата на първите поддържащи лекарства за сърце ще минат още 40 години... Спешната помощ е създадена 15 години след смъртта на Вазов.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2dd9474db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Никоя учителка няма да ви каже, но истината е, че е починал докато е бил с жена, при това доста по-млада от него. Чисто и просто получил сърдечен удар. Разбира се, как да кажеш това на децата в училище и за това са съчинили историята, как се прибрал от разходка, седнал на стола, станало му лошо... а истината е, че е гушкал Мара Белчева. :)

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: cb5f8014bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ето я:-" Как умира Иван Вазов?

/Свидетелствува сестра му, Въла Вазова - Фетваджиева/

Народният поет Иван Вазов умира в четвъртък, на 22 септември 1921 г. Тук привеждам извадки от документалните записки на неговата родна сестра Въла Вазова - Фетваджиева, която ежедневно и неизменно се грижела за брат си в последните години от живота му и живеела в неговата къща:

"20 септември, вторник.
По всичко се виждаше - по приготовленията, по закуските, които носеше, - че бачо очаква госпожа Е. Тя не дойде. Бачо излезе към 11 часа. На обед дойде заедно с брат ни Бориса. Забелязах, че е малко нервиран....
Като си излезе Борис, подпрях бачо с две възглавници на канапето, тъй както беше полулегнал, завих го и му казах, че ще го събудя след половин час. Оплакваше ми се, че като спи денем повече, и нощем повече го задушава и не може да спи. След половин час отидох да го събудя. Той току-що станал. Каза ми: "Щях да се задуша" - тъй лошо спал!

21 септември, сряда.
Сутринта излезе рано, даже не си пи чая. После е дошла и Е. /Евгения Марс/
Не зная кога е дошла, но момичето ми каза, че "господарят" е взел едното шише ракия, топъл хляб и бил горе "с оная". Момичето /прислужницата/ не и знаеше името. Бачо излезнал с нея и после - не зная, но се върнал с Бориса за обед.
Правеше ми впечатление, че бачо е нещо невесел, угрижен и отпаднал. Следобед взема само сладко - кафе не искаше, а после излезе.
Следобед отидох на гости у Мара. Беше Света Богородица /малка/, като се върнах, попитах: "Бачо тука ли е? " Казаха ми, че си дошъл към шест часа и легнал облечен на кревата. Веднага отидох при него. Той се беше завил с халата си и спеше. Стори ми се много чудно, пръв път го виждах да лежи на кревата облечен. Извиках му: "Бачо, бачо, защо спиш? " Попипах челото му, нямаше огън. Милвах му косата и исках да го разсъня. Повиках го да стане. Каза ми: "Много съм уморен, искам да поспя". Казах му, че ще му донеса да пие чай. Когато се качих пак, за да му кажа, че чаят е готов, сега ще му го донеса, помоли ме да не му давам нищо и да го оставя спокоен да си почине - не бил спал две-три нощи, писал "Престолът". Каза ми: "Дадох да се препише и сега ще си почина. "...
Аз мислех да остана още при бачо. Тоя сън не ми се харесваше. Но Събка не поиска да легне без мене и аз се принудих да сляза и да си легна с нея. Завих добре брата си да не изстине, запалих всички лампи в спалнята, в кабинета, та дано светлината да го разбуди. Часът беше 11 и половина през нощта....

22 септември, четвъртък.
Слязох снощи долу със СЪБКА, но не заспах до четири часа. През нощта нищо не се чуваше горе. Около шест часа се събуждам и припкам горе. Отивам при бачо, той в басмената си роба седи на кревата. Каза ми, че в 12 часа станал, съблякъл се и си легнал.
И после продължи: "Ами ти защо се грижиш толкова за мене? Не грижи се, не грижи се, сестро! "
Казах му, че има и сънна болест, като исках да внуша и нему, че сънят му не е хубав, та да вземе мерки. Тогава той ми посочи пръста си и каза: "Аз не се давам, не се давам! " После ми поиска французкия вестник. Дадох му "Мир", който беше при мене. Пак ми поиска "МАТЕН" и аз му го дадох. Като почна да чете, излезнах си спокойна.
Към 10 часа отидох да го видя и да му кажа, че излизам с момичето на пазар, за да знае, че няма никого в къщи.
Към 11 часа момичето се върнало от пазар; той попитал тука ли съм и излезнал. Имаше половин час, откакто се бях прибрала, когато бачо се върна за обед...
Попита какво има за ядене; между другото казах, че имаме и зелен фасул. Сипа си малко... Поиска сода за виното. Събка я донесе отвън и когато бачо слагаше вилицата в устата си, хлъцна глава назад върху стола. Помислих, че се шегува, че му се не харесва яденето. Събка, която седеше насреща му, извика: "Вуйчо, какво направи? " Той изви очи със студен, премрежен поглед, погледна нея, после мене.
Всичко това стана може би в по-малко от две-три секунди. Веднага взех главата му в ръцете си. Събка припна за доктор, а момичето носеше вода, с която го поливах и разтривах. Разтривах вратните му жили и го мокрех. Той говореше нещо, но аз не разбирах какво говори....
Когато дойде д-р Бочаров, най-малко след половин час, той ми каза, че трябва да сложим бачо на канапето, защото до това време аз все го придържах в себе си.
След като го сложихме на канапето, докторът каза да му дам старо вино или коняк. Мислех, че бачо няма ме чуе и исках сама да разтворя зъбите му, които бяха стиснати, но като видях, че не можех, извиках: "Моля ти се, бачо, отвори устата си, за да ти сипя коняк. "
Той разтвори устата си и аз чух как той глътна коняк през гърлото....
Прегледа го тогава д-р Бочаров и каза, че сърцето му е много слабо. След десет минути гърдите му се покриха със сини петна.
ТАКА СВЪРШИ ТОЯ НАШ МНОГОЛЮБИМ И ПОЧИТАН БРАТ И ПОЕТ. "
Млади пишльоци, не си играйте с името на Вазов, знаем защо пускате тази тема. Защото такива зелени кратуни, или изкукали негови противници пускат измислени слухове, че Вазов почива по време на секс. "Съществува слух, че Вазов е починал в обятията и, докато са се “разбирали” по своему, но истината е, че умира по време на обяд, след като му прилошава.
Автор: Диляна Тръпчева" Първо станете умни като Вазов и тогава го одумвайте!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 28a91b31a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Иван Вазов е умрял, докато е правил секс със 17-годишна ученичка. Буквално е умрял, докато е бил върху нея. Получил е сърдечен удар. Този факт се знаеше и никога не е бил укриван от учителите по литература по времето, когато бях в гимназията. Преди около 29-30 години. Имале достатъчно писмени източници, които потвърждаваха този факт.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9d83158182
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Оргазъм

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 842f475cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Умрял е между гърдите на млада, привлекателна дама. Сигурно е било разрив на сърцето...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6fa2757f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Обявен за издриване като терорист номер 1 от султана тогава, но без да се споменава причината и какво е направил. А причината е, че причакал в един горски път султана като минава с каляската от там, блокирал пътя с паднали дървета, с още няколко хайдути изкарал султана от каляската и му наврял в гърбото дулото на револвер Гасер 8 мм. После в това положение-или стои мирен султана и не мърда или Вазов дърпа здраво спусъка, смъкнали гащите на султана в гората. Останалата част от историята няма да описвам, защото ще наруша правилата на сайта. Само ще спомена че става въпрос за кучетата на хайдутите и зоофилия. След тая случка е обявен от султана за терорист номер 1, но така и никой не разбира какво е направил Вазов. Накрая след обявена от султана награда от 10 000 жълтици го засичат случайно и го прострелват на един хълм. Единственият оцелял от сподвижниците на султана в него момент се казва Кемал Ататюрк, който по-съсно изнудва султана или да посочи него за наследник в управението или всички ще разберат причината защо толкова е издирвал Вазов. Ататюрк по-късно се оказва също българин, който всъщтност е и човека издал на Вазов и хайдутите че султанът ще минава от там в конкретното време, както и съхравява тази история в свой скрит дневник.


Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d3853f98f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Докато е бил с жена е издъхнал, така знам от един учител по български.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e3ca838986
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   А обсъждате ли какво е написал? Или това не е интересна пикантерия?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 62441a6d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Чувал съм за версията за смъртта му по време на секс от хора с художествено и историческо образование. Не знам защо някои хора реагират толкова негативно на тази история.
Това не променя факта за качествата на Вазов. Всъщност доста български писатели, общественици и революционери са имали любовни авантюри. Все пак нищо човешко не им е било чуждо.
Прочетете книгата "Срещи с Буров". Там Буров говори за българският обществен живот, политици, общественици, писатели и прочие, има и една част за Вазов.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f0344e791c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Един публицист беше писал за него: "Вазов излиза от басейна, фалосът му не излиза".
Иначе на въпросът ти-доколкото знам е издъхнал върху ученичка. Дай Боже всекиму както се казва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker